TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Íme a legmenőbb programok Kecskeméten, szeptember utolsó hétvégéjén
26
2019 szept.

Íme a legmenőbb programok Kecskeméten, szeptember utolsó hétvégéjén

 

Az Őszi Helyi Termék Ünnep behozza a szüreti hangulatot a főtérre, a Kutatók éjszakáján gyerekek és felnőttek együtt eredhetnek a különféle tudományágak érdekességeinek nyomába, többféle kézműveskedési lehetőség várja a kicsiket és a nagyokat, játszhatunk önismereti társasjátékot, baráti hangulatú gardróbvásáron frissíthetjük a ruhatárunkat a környezettudatosság szellemében, benevezhetünk egy skandináv ízorgiára és egy szeretnivaló kosztümös filmre, csatlakozhatunk egy zöld mozgalomhoz, klassz koncertek közül válogathatunk, megcsodálhatjuk Kecskemét szecessziós remekeit, kibeszélhetünk egy izgalmas könyvet és mivel jó időt jósolnak, egy bugaci túra is csábító lehet a hétvégén. Jövő héten pedig a zene világnapja alkalmából egy igazi koncertkülönlegesség készülődik a Malom Központban, megünnepeljük a város napját, a Mucha kiállítást pedig tárlatvezetés keretében tekinthetjük meg. Szemezgess kedvedre!

 

 

Mandala készítő workshop 

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2019. szeptember 26., 17:00–18:45

 

Csodálatos színes mandalákat készítünk textil matricákkal! 6 éves kor feletti gyermekek számára izgalmas kikapcsolódásra és alkotói élmény szerzésre ad lehetőséget a rombuszokkal való játék, komponálás és ragasztgatás. Elmélyülünk, feltöltődünk és egy olyan mandalával térnek majd haza a gyerekek, amit büszkén tehetnek ki szobájuk falára, ajtajára vagy adhatják ajándékba szeretteiknek.

A foglalkozást tartja: Gál Kati, textilművész - CaraWonga

Ajánlott korosztály: 6 éven felüliek

Belépődíj: 3000 Ft

Bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Downton Abbey

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.09.26. csütörtök, 18:00
 • 2019.09.27. péntek, 18:00
 • 2019.09.28. szombat, 18:00
 • 2019.09.29. vasárnap, 18:00
 • 2019.09.30. hétfő, 18:00

 

Angol dráma, 122 perc, 2019, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán…

A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és az eredeti szereplőket láthatjuk viszont a mozivásznon is.

Előzetes

Jegyár: 850 Ft, online jegyfoglalás

 

 

III. Globális Klímasztrájk

 

Helyszín: Kossuth tér

Időpont: 2019. szeptember 27., 16:00-18:00

 

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays for Future mozgalom, csatlakozz Te is az élhető jövő hangját hirdetők közé! A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van! Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni. Nem akarjuk ezt tétlenül nézni! Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek mindent felülírnak! Omlik össze a természeti rendszer, ami a társadalmunk és az életünk alapját jelenti. Egy olyan új szemléletmódra van szükségünk, amiben a gazdasági érdekek nem írják felül a természet megőrzését és az emberi jóllétet!

Facebook esemény

 

 

Olvasókör a Malomban - Veres Attila: Odakint sötétebb

 

Helyszín: Libri Malom Könyvesbolt, Korona u. 2.

Időpont: 2019. szeptember 27., 16.00

 

Egy különös lényekkel teli, mostanáig sosem látott világ körvonalazódik Veres Attila mesteri sci-fijében, amiben egyik lépés kimenetele sem jósolható meg. A zseniálisan felépített történet a szerző első regénye, találkozzunk és értékeljük együtt a magyar fikciót a Libri Olvasókör következő eseményén!

 

 

Skandináv kiruccanás

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. szeptember 27., 18:00–21:00

 

“Ha szereted az egyszerű, letisztult ételeket, az északi életérzést, ne hagyd ki skandináv vacsoránkat Fazekas Tamással. Igazi hygge-élmény 3 órába sűrítve. Tamás egy kis dán kirtérő után már 15 éve Norvégiában él, ahonnan - ahogy szokták mondani - kalandvágyból néha hazalátogat. A Bolgen & Moi étteremlánc kristiansand-i éttermének szakácsa, aki különlegességekkel, halakkal, helyi specialitásokkal készül hozzánk és vezet programokat egészen jövő májusig amikor majd ismét hívja a vadon… akarom mondani Trond Moi séf úr.”

Menü:

 • Norvég halåszle - Norske fiskesuppe
 • Toast, kaviår, meteløhagyma, grill citrom - Toast, rogn, gressløk, grillet sitron
 • Tøkehal, Sandefjord vaj, karfiol, edeskømeny - Torsk, Sandefjord smør, blomkål, fennikel
 • Rebarbara pite, vaniliås tejføl, eper culee - Rabarb pie, vaniljerømme, jordbær saus

A 9900 Ft/fő ár a fenti menü elkészítésén és elfogyasztásán kívül kávé, ásványvíz és személyenként 2 pohár bor fogyasztását tartalmazza. Jelentkezés itt

 

 

Kutatók éjszakája

 

Időpont: 2019. szeptember 27-28.

 

127 programlehetőség vár kicsikre, nagyokra, felnőttekre a Kutatók éjszakáján, Kecskemét intézményeiben. Lehet majd kocka alakú buborékot fújni, ismerkedni a motor- és autóversenyzés berkeinek kecskeméti zsenijeivel, alkotni, boncolni, programozni, vetélkedni…

A Trendalelke programválogatása

 

 

XI. Őszi Helyi Termék Ünnep

 

Helyszínek: Kecskemét főtere és a Deák Ferenc tér

Időpont: 2019. szeptember 27-29.

 

Szuper koncertekkel - például Mystery Ganggel -, az I. Térségi Nagy Koccintással, Aladdin-részlettel, tanyai és kézműves termékek vásárával, népi fajátékokkal, must- és borkóstolóval és még sok egyéb, izgalmasnak ígérkező programmal ünnepelhetjük meg a kistérségi portékát, ízig-vérig őszi kiadásban, három napon keresztül.

A Trendalelke programválogatása

 

 

Identity ingyenes játékdélelőtt

 

Helyszín: Kéttemplom Kávézó, Kéttemplom köz 3.

Időpont: 2019. szeptember 28., 10:00–13:00

 

Egy nem mindennapi játék, mely felfedi előtted azt, hogy most, éppen hol tartasz az életedben, van-e olyan feladatod, amivel esetleg nem szeretnél szembenézni.

Van-e olyan megoldandó dolgod, amiben megerősítésre van szükséged?

Van-e olyan ki nem mondott érzésed, blokkod, amit felszínre kell hoznod?

A játék nem játék. Komoly, mély önmagunkra ránézést ad.

Itt jobban utána tudsz olvasni, ha érdekel, hogy pontosan mit is rejt magába ez a mesés társasjáték.

Itt tudsz regisztrálni a játékra. 

Max. létszám: 6 fő

 

 

Szóraka Tanoda

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019.szeptember 28., 10.00-15.00

 

Felnőtt kézműves program: papírmasé ékszer készítése Hájas Réka vezetésével

Részvételi díj: 500 Ft/fő + anyagköltség

Előre jelentkezés szükséges!

Telefonszám: 76/481-469

 

 

Őszi gardrób vásár

 

Helyszín: Vágó utca 5.

Időpont: 2019. szeptember 28., 10:00-17:00

 

“A fenntarthatóság, az újrahasznosítás és a zsebpénz szerzés jegyében óriási gardrób pakolást tartottunk és új vagy újszerű ruháinkat vásárra bocsátjuk. Gyertek el, válogassatok és frissítsetek ruhatárat őszre, télre fillérekből. Hozzátok bátran a gyerekeket is, nekik is készülünk apróságokkal, zsákbamacskával és persze ruhákkal.”

Amik közül szemezgethettek:

 • Gyerek és felnőtt ruhák (Zara, Mexx, H&M, Mango, Orsay, stb.)
 • Fajátékok, babajátékok
 • Kiegészítők, táskák, retikülök
 • Cipők, csizmák

Kedvcsináló

 

 

Animációs játszóház

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2019. szeptember 28., 14:00–15:30

 

Animációs játékok kipróbálása során megmozdulnak a rajzaink. Pörgetős füzetet, taumatrópot és praxinoszkópba illeszthető kép-szalagot készítünk.

A program a Kecskemétfilm Kft. együttműködésével jött létre.

A foglalkozást tartja: Szoboszlay Eszter, képzőművész

Ajánlott korosztály: 8-12 éves

Belépődíj: 1000 Ft

Regisztráció: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Akciós hófánk pálya napok

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, domb felőli bejárat

Időpont: 2019. szeptember 28-29., 10:00-18:00

 

Korlátlan pályahasználat: 700 Ft/fő

 

 

Városnéző séta Kecskemét szecessziós főterén

 

Gyülekező helyszíne: a Városháza előtt

Időpont: 2019. szeptember 29., 10:00

 

Megközelítőleg 2 órás városnézés keretében idegenvezető kíséretében mutatják be az érdeklődők számára a város szecessziós nevezetességeit, többek között a Városházát, a Cifrapalotát, az Újkollégiumot, az egykori Iparosotthont és a Városi Kaszinó épületét.

Bővebb információ

 

 

Cotton Club Singers jótékonysági koncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. szeptember 29., 17 óra

 

A csapat az Ó Budapest c. lemezanyagát adja elő az eredeti előadókkal: Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár közreműködésével. A több nagy zenei blokkban a XX. század pesti utcadalaiból hangzik el majdnem ötven dal részlete.

A zenei anyag a legendás zeneszerző karmester Körmendi Vilmos hangszerelői munkáját dicséri. Az estet a Cotton Club Singers egykori zenészeiből összeállított ötfős zenekar kíséri.

Az est narrátora Szervét Tibor, Jászai Mari-díjas, érdemes művész.

Közreműködnek: az Aranyliget Waldorf Óvoda és Gyermeközpontú Általános Iskola tanulói és pedagógusai. A koncert teljes bevétele az intézmény működését segíti.

Jegyár: 4900 Ft és 5900 Ft, jegyvásárlás

 

 

Kitekintő: Szent Mihály napi túra Bugacon

 

Helyszín: Bugac

Időpont: 2019. szeptember 28., 10:00–13:00

 

A túra során a gombák és gyógynövények lesznek a középpontban. Megismerjük a homoki élőhelyek ősszel előforduló gombafajait és gyakoribb gyógyhatású növényeit, a Szent Mihály naphoz kötődő népszokásokkal együtt.

Túravezető: Horváth Lászlóné, gombaszakértő és -szakellenőr

Találkozó: 10:00, Bugacon, a Karikás Csárdánál

Információ és jelentkezés: Tóth Endre, 30/488-4547

A program ingyenes!

 

 

Előzetes: Zene világnapja

 

Helyszín: Malom Központ, Korona u. 2., Földszint körszínpad

Időpont: 2019. szeptember 30., 16:30 és 18.00

 

Fellépnek a 125 éves Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai

Fanfár

 • Leonard Bernstein: Amerika
 • Rézfúvós kvintett
 • (trombita: Földi Jácint, Patyi Gábor, tuba: Kuna Lajos, harsona: Bezerédi Balázs, kürt: Bugya Kamilla)
 • kb. 8 perc

John Powell: Így neveld a sárkányodat című film zenéje

 • Fuvolazenekar
 • (fuvola: Melján Anna, Csorba Zsuzsanna, Csuvár Anna, Józsa Tamara, Molnár Fanni, Polgár Dorina, Tóth Natália, Pernyés Lili, Barcsák Sára, Lantos Szonja, Raduska Zsolt)
 • Zenekar vezetője: Vincze Tünde
 • kb. 6 perc

Karl Jenkins: Adiemus

 • Tanárokból és diákokból alakult kórus, furulya: Homoki Zsolt, Molnár Pál, zongora: Dr. Szabóné Baunoch Ágnes, ütő: Falusi János, szóló ének: Berbekár Johanna, Csordás Lili, Orosz Lilla.
 • Vezényel: Lestyán Éva
 • kb. 6 perc

Konferál: Orosz Lilla

 

 

Tárlatvezetés az Alfons Mucha - A szecesszió vonzásában című kiállításon

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2019. október 1., 15 óra

 

Vezeti: Kovács Ágnes művészettörténész

Előzetes regisztráció szükséges, kizárólag a következő e-mail címre küldött üzenettel: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Részvételi díj (belépés+tárlatvezetés): 1.400 Ft/fő

 

 

Város napja a Cifrapalotában

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 2019. október 2., 8:00–19:00

 

Program:

 • 8:00-12:00 Kecskemét 650 kiállítás - múzeumpedagógiai foglalkozás kisiskolásoknak
 • 15:00-15:25 Negatívból pozitív - vetítés a Kecskeméti Katona József Múzeum újonnan digitalizált üveglemezeiből
 • 15:30-16:45 Tárlatvezetés a Kecskemét 650 kiállításon
 • 17:00-17:25 Jövőkép és hagyomány - Kecskemét régmúltja az innováció mentén, Wilhelm Gábor előadása
 • 17:30-18:00 Jövőkép és hagyomány - avagy ahová lépünk, lelet terem c. kiállítás megnyitója, megnyitja Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere
 • 18:00-19:00 Végy régi cserepet - teremts új értéket! Vásároljunk a Városháza csodálatos Zsolnay-cserepeiből! A befolyt összegből a Városháza újabb turisztikai látványossággal bővül: a harangjáték bábjátékkal teljesedik ki. A tervezett bábjátékot bemutatja: Öveges László főépítész és Bán János, a Kecskeméti Médiacentrum vezetője

 

 

Szülők iskolája: Belső szabadság - Elég jó szülő, elég jó gyerek

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. október 2. szerda 17 órakor

 

Mit jelent a belső szabadság? Hogyan alakul ki? Mi az, hogy elég jó szülő? És ehhez képest ki az elég jó gyerek? Hol kezdődik a belső szabadság kialakítása? Mikortól kell megadnunk ehhez a külső szabadságot is? Mikorra fejeződik be az önállósodás folyamata? Mit tehet ebben a szülő?

Előadó: Dr. Vekerdy Tamás pszichológus

Belépődíj: elővételben 2.200 Ft, az előadás napján 2.700 Ft

Az előadást követően tapasztalatcsere, dedikálás

További előadások

 

 

Hírös Félmaraton

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza krt felől

Időpont: 2019. október 6., 9:00–15:00

 

Rajtidőpontok - versenytávok:

 • 10:45 - 300 m - ovis futam (0 – 6 éves korig)
 • 10:50 - 1000 m - gyermekfutam (7-12 éves korig)
 • 11:00 - 21 km, egyéni/váltó
 • 11:05 - 14 km, egyéni
 • 11:10 - 7 km, egyéni

Előnevezés: 2019. szeptember 27-ig

Nevezés

Versenykiírás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 27 szeptember 2019 11:37
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449