TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A Barátok közt sztárjának verses-dalos estje Kecskeméten

07
2019 okt.

A Barátok közt sztárjának verses-dalos estje Kecskeméten

 

10 év színészi és 5 év önismereti út esszenciáját hozza Kecskemétre Csórics Balázs színész-énekes egy verses-dalos est keretében. Költőink és dalszerzőink segítségével idézi majd meg az egyik legmélyebb teret az életünkben: a párkapcsolat terét. Önismereti irodalmi estjét nem csak pároknak ajánlja.

 

 

Mintha szívem szíved volna - Csórics Balázs

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2019. október 12., 17:00–19:00

 

“Eddigi önismereti utamon azt tanultam: A világ nem változik körülöttünk, csak a nézőpontunk változik, amitől a viszonyunk változik a világhoz. Nekem a színház rengeteget tanított önmagamról, a világról, a minket mozgató érzésekről és arról, hogy ezek az érzések milyen gondolatokat és milyen tetteket szülnek.

Miért tesszük azt, amit teszünk? Miért szeretjük, amit szeretünk és iszonyodunk attól, amitől ráz a hideg minket? Milyen a “másik cipőjében járni”?

Ebből élek immár 10 éve. Amit ez a tíz év tanított nekem, hogy Shakespeare tényleg igazat mondott: “Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő”. Így a színház gyógyító tér, ami az idézés varázsával gyógyít. Segít érezni, segít megmozdítani a befagyott, beakadt érzéseinket. Mert ezek tartanak vissza minket egy teljesebb, örömtelibb és színesebb élettől. Hogy nem merünk érezni. A színház pedig ebben segít. És a verset használja gyógyszernek. Varázsigének, ami segít átmenni az érzésen.

 

 

Ezen az estén költőink és dalszerzőink segítségével idézzük meg az egyik legmélyebb teret az életünkben: a párkapcsolat terét. Hogy a helyükre kerülhessenek benne a dolgok. Mindenekelőtt az “én”. Hol vagyok én, mi az én felelősségem, mi az én dolgom, mi az én részem abban a folyamatosan mélyülő kölcsönhatásban, amit párkapcsolatnak hívunk? Hogy megélhessem, mi is a mélység, az elfogadás, a szeretet, az odaadás, a tartás. Hogy megláthassam, hogyan adjuk egymásnak legféltettebb titkainkat, legsérültebb részeinket annak reményében, hogy a párunkon keresztül megtanuljuk elfogadni őket. Talán szeretni is… S hogy megtapasztalhassam, hogy ezek a dolgok összefonódva, egymást kiegészítve hozzák létre azt a szövetséget, amit párkapcsolatnak hívunk.

Költőink és zeneszerzőink ösztönös zsenialitása pedig egészen elképesztő kapukat tud megnyitni ebben a térben…”

 

 

Csórics Balázs a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett diploma után a Madách Színházban és a József Attila Színházban szerepelt 2009 és 2011 között, majd külföldön vállalt munkát. 2013-ban tért vissza Magyarországra. A tv-ben a Casting mindenben, a Hacktionben és a Barátok köztben láthattuk.

 

Jegyár: 2 500 Ft, jegyek kaphatók a jegy.hu-n és az Eyva Házban.

 

 

Nem jártál még az Eyva Házban? 

 

Kecskemét egyik legbékésebb, mégis lüktető rendezvényhelyszínén rendszeresen olyan programokat, előadásokat tartanak, amelyek a test mellett a lélek és szellem fejlődését is szolgálják minden korosztály számára.

A ház neve is e szellemiség jegyében lett Eyva Ház. Eywa a képzeletbeli Pandora bolygó mindent átfogó Istennője. A bolygó lakói egyetlen élő szervezetnek tekintik a bolygót . Ezen a bolygón az emberszerű lények szerves egységben, tökéletes összhangban élnek az összes létformával, egy kollektív intelligencia részeként. Mint egy mindent átjáró entitás, Eywa körül fogja és részét képezi mindennek Pandórán. A legfontosabb üzenete a földi ember számára, hogy tanuljuk nap mint nap összhangban élni magunkkal testünkkel – lelkünkkel- szellemünkkel, a környezetünkkel és a természettel.

Az Eyva Ház megalakulása óta folyamatosan vonzza sokszínű, érdekes programlehetőségeivel, szakmailag képzett előadóival azokat, akik tenni akarnak magukért. Azokat, akik fejlődni szeretnének, tudatosabban élnék az életüket a boldogabb jövő érdekében. Vagy éppen a napi rohanásban lazítani, feltöltődni vágynak egy igényes, kellemes környezetben.

Facebook oldal

Honlap

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 07 október 2019 16:44
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449