TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Filmcsemegékkel vár csütörtöktől az Otthon Mozi!
16
2019 okt.

Filmcsemegékkel vár csütörtöktől az Otthon Mozi!

 

5 film, 548 perc körömrágós izgalom, fokozott pulzusszám, tabudöngetés, csodálatos mesevilág, szívszorító gyermeksors és éjsötét humor, no meg egy közönségtalálkozó a kecskeméti kínálat az országos Mozinet Filmnapokon.

 

 

9. Mozinet Filmnapok Kecskemét

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

 

A program:

 

 

Valan - Az angyalok völgye

 

Vetítések:

  • 2019. október 17., 18:00 - KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
  • 2019. október 19., 20:30

 

Magyar krimi-dráma, 97 perc, 2019, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban.

17-én a vetítés után közönségtalálkozó Bagota Bélával, a film rendezőjével.

 

 

Medvevilág Szicíliában

 

Vetítések:

  • 2019. október 18., 16:00
  • 2019. október 19., 16:00

 

Olasz-francia animációs film, 82 perc, 2020, 6 éven aluliak számára nem ajánlott

Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

Az animációs film magyarországi premierje az idei Kecskeméti Animációs Film Fesztiválon volt, melyen részt vett a film rendezője is.

 

 

Élősködők

 

Vetítések:

  • 2019. október 18., 18:00
  • 2019. október 19., 20:15

Dél-koreai dráma, 132 perc, 2019, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A dél-korai rendezőfenomén (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi kitérő után tért vissza hazájába, hogy ismét kompromisszummentesen dolgozhasson. Ennek eredménye ez a tőle megszokott hangvételű, semmihez sem hasonlítható éjsötét vígjáték, az Élősködők.

A film antihőse Ki-taek, akinek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.

 

 

Portré a lángoló fiatal lányról

 

Vetítés:

  • 2019. október 19., 18:00

 

Francia romantikus dráma, történelmi film, 119 perc, 2019, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Héloïse-ról (Adèle Haenel) portrét rendel grófi családja, hogy a festmény segítségével házasítsák ki. A fiatal lány viszont nem akarja elveszíteni a szabadságát, mindent megtesz a kényszerházasság ellen, így a Bretagne-i szigetre érkező festőnő, Marianne (Noémie Merlant) társalkodónőnek adja ki magát, hogy megfigyelhesse a vonásait. A közös séták során Marianne-nak nemcsak arra kell vigyáznia, hogy Héloïse előtt ne derüljön ki az igazi feladata, de egyre nehezebben tud ellenállni a lány vonzerejének is.

A Portré a lángoló fiatal lányról Cannes-ban hatalmas sikert aratott. A Time magazin a korabeli tabukon áthágó filmet „gyengéd és összetett szerelmes történet”-nek, az Indiewire pedig egyenesen „festői mestermű”-nek titulálta.

 

 

Kontroll nélkül

 

Vetítés:

  • 2019. október 20., 18:00

 

Német dráma, 118 perc, 2019, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A szívszorító történet kis hőse a kilencéves Benni. Szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, aki nem találja a helyét a szülő nélkül felnőni kénytelen gyerekek között. Az állami szervezetek és szakemberek tanácstalanul egymás között adogatják őt, agresszív természetével ugyanis folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig a kislány csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját – aki azonban lemondott róla.

 

Online jegyfoglalás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t! 

Utoljára frissítve: szerda, 16 október 2019 17:04
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449