TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Szabadulószobával és a legjobb krimikkel készül Kecskemét a Metropolice Filmnapokra
21
2019 okt.

Szabadulószobával és a legjobb krimikkel készül Kecskemét a Metropolice Filmnapokra

 

Premier előtti vetítéseken izgulhatunk végig jó néhány krimit és drámát az Otthon Moziban. Érkezik a szélesvászonra a képregényvilág legnagyobb antihőse, Joker; lesz sok korrupció, maffia, és irigykedhetünk egy kicsit Jennifer Lopezre, aki a Wall Street pillangóiban rúdtánc közben tesz tanúbizonyságot: még mindig tökéletesek az idomai. A nagyon bátrak maguk is egy bűntény nyomába eredhetnek a szabadulószobában!

 

4. MetroPolice Filmnapok - Amikor mindenre fény derül

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. október 24-30.

 

A rendezvényt megnyitja Kovács Gellért filmszerész.

Online jegyvásárlás

 

 

Nyitófilm - Joker

 

Vetítések:

  • 2019.10.24. csütörtök, 18:00
  • 2019.10.25. péntek, 20:30
  • 2019.10.26. szombat, 22:00

 

Amerikai krimi-dráma, 122 perc, 2019, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Nem volt még őrültebb, veszélyesebb és viccesebb antihős a képregényvilágban. De hogyan lett Jokerből Joker, a komor Batman örök ellensége és ellentéte? Ez a történet megmutatja, miképpen válhat egy ártatlan lúzerből világok felforgatója, hadseregek legyőzője és szuperhősök méltó ellenfele.

Nem kell hozzá sok – elég a gyilkos humor.

24-én bevezetőt mond és a vetítés után a filmet elemzi Kovács Gellért filmszerész.

Előzetes

 

 

A rendszer

 

Vetítés: 2019.10.25. péntek, 18:00

 

Színes, feliratos spanyol-francia thriller, dráma, 132 perc, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

R. Rodrigo Sorogoyen Sz. Antonio de la Torre, Mónica López, Josep Maria Pou

Manuel, egy befolyásos, karizmatikus politikus, akinek nagy esélye van arra, hogy regionális altitkárból végre elnökké léptessék elő. Tökéletes élete – a drága éttermek és luxus yachtok világa - pillanatok alatt összeomlik, amikor súlyos korrupciós botrányba keveredik. Párttársai magára hagyják, ám Manuelt nem olyan fából faragták, hogy egyedül vigye el a balhét. A párt megoldó emberének most saját bőrét kell mentenie, mielőtt a folyton nyomában szaglászó média kitálal.

Rodrigo Sorogoyen fergeteges politikai thrillerjében a spanyol elitet úgy mutatja be, ahogyan még sosem láthattuk: a korrupciós ügyek obligát figurái úgy kelnek életre, hogy egyes párhuzamok láttán a vér megfagy az ereinkben. Spanyolország ünnepelt sztárszínésze - Antonio de la Torre parádés alakítása, Alberto del Campo dinamikus vágói munkája, valamint Olivier Arson pulzáló elektropop zenéje nem csupán egy sodró lendületű krimit eredményezett, de egy szédítő karikatúrát is a korrupció természetrajzáról. A filmet nem csak Spanyolországban tartják nagyra ( az idei Goya gála egyik fő nyertese 7 díjjal,) de a LUX-díj döntőseként idén ősszel 28 országban fog várhatóan tovább nőni Rodrigo Sorogoyen rajongótábora.

Előzetes

 

 

A hegyek szigete - Premier előtt

 

Vetítés: 2019.10.26. szombat, 19:45

 

Színes, feliratos, román-francia-német-svéd film, 97 perc, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

R. Corneliu Porumboiu Sz. Vlad Ivanov, Catrinel Marlon

A gyönyörű Gilda mindent bevetve megkörnyékezi a korrupt rendőrt, Cristit (Vlad Ivanov – Napszállta), hogy segítsen férje, a Bukarestben letartóztatott, kétes hírű üzletember, Zsolt megszöktetésében. Gildát nem kizárólag a szerelem hajtja: Zsolt ugyanis az egyetlen, aki tudja, hol van elrejtve egy korábbi balhé több milliós zsákmánya. A további tagokkal bővülő csapat tagjai senkiben, így egymásban sem bízhatnak, és az is nyilvánvaló, hogy lehallgatják őket. A modern technikai eszközöket hátrahagyva a Kanári-szigetekre utaznak, hogy a helyi ősi füttynyelvet elsajátítva üzenhessenek egymásnak a gondosan megtervezett akció során, remélhetőleg túljárva az őket üldöző felügyelőnő eszén.

Az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi nyomdokain haladó, ám hamisítatlanul kelet-európai környezetbe ágyazott, feszült átejtős történet még a műfaj elvakult rajongóinak is jócskán tartogat meglepetéseket.

Előzetes

 

 

Az első áruló - Premier előtt

 

Vetítés: 2019.10.26. szombat, 19:45

 

Olasz-francia-brazil-német dráma, 135 perc, 2019

Marco Bellocchio harminc évet átölelő, klasszikus olasz gengszterfilmet forgatott a Cosa Nostra felemelkedéséről és bukásáról. A megtörtént eseményeken alapuló film Tommaso Buscetta életét mutatja be, aki elsőként vallott a legelitebb köröket is behálózó bűnszövetkezetről, saját és családja életét is veszélybe sodorva ezzel.

Előzetes

 

 

Az angyal - Premier előtt

 

Vetítés: 2019.10.27. vasárnap, 18:00

 

Színes, argentin krimi, 118’

R. Luis Ortega Sz. Lorenzo Ferro, Cecilia Roth

A tizenhét éves Carlos angyali arca és göndör fürtjei mögött egy morális gátlások nélküli szörnyeteg rejtőzik. Amikor összeáll az egyik osztálytársával, kétfős bandájuk sorra követi el az egyre súlyosabb bűncselekményeket, a gyilkosságoktól sem visszariadva, rettegésben tartva a ’70-es évek Buenos Airesét.

Előzetes

 

 

A Wall Street pillangói

 

Vetítés: 2019.10.28. hétfő, 18:00

 

Színes, amerikai krimi, 107’

R. Lorene Scafaria Sz. Constance Wu, Jennifer Lopez

„Íme, egy modern Robin Hood-történet: néhány sztriptíztáncosnő, akik ellopták a (főleg) gazdag, (általában) gusztustalan, és (szerintük) szánalmas férfiak pénzét, és odaadták, nos, saját maguknak.” - Részlet Jessica Pressler New York Magazine cikkéből.

Nehéz ellenállni a pénz csábításának. Főleg akkor, ha azt szinte tálcán kínálják fel… Ramona (Jennifer Lopez) New York egyik legmenőbb sztriptízbárjában dolgozik, ahol a Wall Street-i dúsgazdag bankárok naponta több százezer dollárt költenek el a szexi táncosokra. Töménytelen mennyiségű pénz cserél gazdát egy éjszaka alatt, aminek a lányok csak a töredékét látják viszont.

A táncosok megelégelik, hogy mindenki csak hasznot húz belőlük: Ramona irányításával összefognak, és az évszázad egyik legnagyobb csalását viszik véghez, amihez tehetős ügyfeleik hiszékenységét, és pénzzel teli bankkártyáját használják fel. Minden annyira egyszerűnek tűnik. Az üzlet beindul, a pillangók szárnyalnak, és közben dől a lé. De a pénzből sosem elég. És ahol a kapzsiság felüti a fejét, ott egyre nagyobb az esélye, hogy valaki elkövet egy apró hibát…

Jessica Pressler 2015-ben megjelent, nagy port kavart cikkében mutatta be Rosie, a gyönyörű, szexi, és éles eszű táncosnő történetét, aki aprólékos részletességgel tervezte meg a Hustler sztriptízklubban megfordult Wall Street-i ügyfelei kirablását. Rosie, miután lebukott társával, és a bírósági meghallgatására várt, azt tervezgette, hogy a Wall Street farkasában megismert Jordan Belfort után ő is motivációs szónok lesz… ám végül, még a cikk megjelenése előtt, Rosie visszavonta a nyilatkozatát, azt állítva, hogy az egész történetet csak kitalálta.

Lorene Scafaria forgatókönyvíró-rendező (Míg a világ vége el nem választ, Dalok ismerkedéshez) ebből a lebilincselő botránysztoriból készítette el hihetetlenül izgalmas, szexi, és fordulatos krimijét olyan fantasztikus színészekkel, énekesekkel a főszerepekben, mint Jennifer Lopez, Julia Stiles, Cardi B, Lizzo, Constance Wu, Keke Palmer, és Lili Reinhart.

A filmet Jennifer Lopez producerként is jegyzi, Will Ferrell, és az Oscar-díjas Adam McKay (Alelnök, A nagy dobás) mellett.

Előzetes

 

 

Ragadozók - Premier előtt

 

Vetítés: 2019.10.30. szerda, 18:00

 

Feliratos olasz krimi-dráma, 105’

R. Claudio Giovannesi Sz. Francesco Di Napoli, Viviana Aprea

díjak: 2019 Berlini Filmfesztivál, Ezüst Medve (Legjobb Forgatókönyv)

A tizenöt éves Nicola és barátai szeme előtt egy cél lebeg: a lehető legrövidebb idő alatt minél több pénzt szerezni, bármibe is kerül. Felfegyverkezve járják Nápoly utcáit és igyekeznek uralmuk alá vonni a város egyes kerületeit. Nem ismernek félelmet, nem tartanak sem börtöntől sem pedig a haláltól. Mindent kockára téve vesznek részt egy olyan háborúban, ahol nem győzhetnek.

A vetítés előtt bevezetőt mond: Michéle Sitá az Olasz Intézet munkatársa.

Előzetes

 

 

Szabadulószoba a MetroPolice Filmnapokon

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. október 26., 11:30–23:00

 

Legyél Te is helyszínelő, nyomozó a MetroPolice Bűnügyi Filmnapokon!

A nagy népszerűségnek köszönhetően, 2019-ben újra szabadulószoba játékkal színesítik a filmnapok programját. Ezúttal egy gyilkossági helyszínre csöppen a csapatod. A feladat, hogy a nyomok alapján kiderüljön, ki volt a bűntény elkövetője.

 

SZTORI:

Amikor megérkeztek egy üzenet vár rátok a felettesetektől:

"Na végre ideértek! Már azt hittem nem is jönnek! Nagyon jól tudják, hogy ez a utolsó vizsga és ha átmennek, hivatalosan is nyomozók lesznek. Remélem nem vallanak kudarcot és hétfőn már találkozunk az irodában.

Mondom a tényeket:

Tegnap az egyik cég partit adott helyszínen. Pont itt ebben a teremben, ami előtt állunk. Reggel a takarítás holtan találta őt és azonnal minket hívott. Elég sokan megfordultak itt tegnap éjjel, így nem lesz könnyű kideríteni ki tette ezt a szörnyűséget. A piszkos munkát már elvégeztük maguk helyett, így nincs más dolguk, mint olvasni a jelekből és kideríteni ki volt a gyilkos.

Ne hagyjanak cserben! Sok szerencsét!"

 

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK:

11.30, 13.00, 14.30, 16.00, 17.30, 19.00, 20.30, 22.00

Egy csapatnak 60 perc áll rendelkezésre, hogy megoldja a rejtélyes bűnesetet.

 

HOGYAN JELENTKEZHETSZ?

Első sorban 6-10 fős csapatok jelentkezését várják. Tehát hajrá, fogjatok össze a haverokkal, kollégákkal, családdal és foglaljatok egy időpontot magatoknak!

Belépő: 5.000 Ft, online jegyvásárlás

Ha kérdésed van, bátran keresd T.-Papp Ágnest (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/421-2694)

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449