TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb hétvégi programok Kecskeméten
13
2019 nov.

A legjobb hétvégi programok Kecskeméten

 

Csak annyit árulunk el elöljáróban, hogy a gyerkőcökre fantasztikus hétvége vár rengeteg játékkal, de a felnőttek is igazi kuriózumokra lelhetnek:

 

 

Környezetünk energiatakarékos összefüggései - Talajépítés és mélymulcs

 

Helyszín: Széchenyivárosi Fiókkönyvtár, Széchenyi sétány 6.

Időpont: 2019. november 14., 16:30

 

Vendég: Dr. Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet elnöke

Az emberi egészségmegőrzés egyik alapfeltétele az egészséges táplálék, „azzá leszel, amit eszel”, tartja a mondás. De nemcsak a mi egészségünk függ az egészséges tápláléktól, de egészséges állatot is csak egészséges növényeken, egészséges növényt pedig csak egészséges talajon lehet termeszteni. Vagyis az egészséges táplálék kiindulópontja az egészséges talaj.

Az ökotudatos szemléletformáló előadások kéthetente csütörtökön, a Kecskeméti Szatyor Egyesület közreműködésével valósulnak meg.

 

 

Amundsen

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.11.14. csütörtök, 18:00
 • 2019.11.15. péntek, 18:00
 • 2019.11.16. szombat, 18:00
 • 2019.11.17. vasárnap, 18:00

 

Norvég-svéd-cseh dráma, 125 perc, 2019, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

R. Espen Sandberg Sz. Katherine Waterston, Pal Sverre Hagen

1911 decemberében a norvég felfedező és sarkkutató, Roald Amundsen a világon elsőként érte el a Déli-sarkot. A huszadik század első évtizedében versenyfutás indult, hogy a kutatók megtalálják a Föld legzordabb régióiban a legészakabbi és legdélebbi pontot és az oda vezető utat. A dicsőségesen végződő déli-sarki expedíciónál jóval többet ért el a 20. század egyik legnagyobb felfedezője, akit folyamatosan hajtott a kalandvágy, az ismeretlen felfedezése. A nagyszabású skandináv történelmi film nemcsak a kivételes kutató élettörténetét és korát mutatja be, de az expedíciói mellett megismerhetjük a magánemberként is ellentmondásos személyiségét is.

Az Amundsen a skandináv film legjobb hagyományait követi, s az északi történelem újabb fontos állomását dolgozza fel. Espen Sandberg (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja), a film rendezője nem először készít filmet a norvég történelem hőseiről: a legendás hajós, Thor Heyerdal csendes-óceáni útjáról (a többszörös díjnyertes Kon-Tiki) vagy a II. világháború idején a norvég ellenállás egyik legizgalmasabb szereplőjéről (Max Manus) is rendezett már sikerfilmet. Amundsen szerepében a Thor Heyerdahl-t is alakító Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki, Palackposta, Hét nővér, Lótolvajok) látható, a női főszerepet pedig Katherine Waterston (Beépített hiba, Steve Jobs, Legendás állatok és megfigyelésük, Logan Lucky – A tuti balhé , Legendás állatok – Grindelwald bűntettei) alakítja.

Jegyár: 850 Ft

 

 

Kicsi vagyok én - délelőtt a koraszülöttekért

 

Helyszín: Koramentorház, Rákóczi út 32-34.

Időpont: 2019. november 15., 10:00

 

Magyarországon minden tizedik újszülött korábban érkezik a világra.

November 17-én, a koraszülöttek nemzetközi világnapján ezekre a PIC-i hősökre és az őket segítő családok, barátok, valamint szakemberek erejére, gondoskodására és küzdelmére, a koraszülöttségben érintetteket támogató sorstárs-segítők jelenlétére, valamint magára a koraszülöttségre hívják fel a figyelmet. Ezért Ti se felejtsétek magatokra ölteni a koraszülöttség színét, a lilát!

A kecskeméti Koramentorház és a Korábban Érkeztem Koraszülött Intenzív Osztály Alapítványa idén is szervez koraszülött világnapi rendezvényt Kecskeméten, amelynek programja:

 • Pintér Edit gyógypedagógus előadása: Mit játszunk a gyermekkel? Hasznos tippek a 0-3 éves korú gyermekekkel való játékhoz.
 • Emlék az első időkből - fényképtartó készítése. Ehhez kérjük, hogy hozzátok el kedvenc rólatok készült fényképeteket!
 • Teázás, beszélgetés
 • A gyermekek megajándékozása apró lila ajándékokkal

További információ az alábbi telefonszámokon kérhető: +3670/678-7922 és +3670/678-7926

 

 

Modern Gyárak Éjszakája

 

Időpont: 2019. november 15.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium immár harmadik alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Modern Gyárak Éjszakáját, ahol a hazai okos gyárak és nemzetközileg is versenyképes ipari üzemek a lakosság számára engednek bepillantást mindennapi működésükbe. Kecskeméten három gyárban vehetünk részt az interaktív programokon:

 • A kecskeméti ACPS Automotive Kft. (korábban BOSAL) Magyarország egyik legdinamikusabb, legstabilabb autóipari nagyvállalata, amely a világ neves autógyárainak (például: VW, TESLA, VOLVO, BMW, Daimler, PSA, TOYOTA) vonóhorgokat és más alkatrészeket, berendezéseket szállít.
 • A Knorr-Bremse Csoport a fékrendszerek globális piacvezetője, valamint a biztonsági szempontból döntő fontosságú vasúti és haszongépjármű-alrendszerek vezető szállítója. Termékei döntő mértékben járulnak hozzá a világ javuló vasúti és közúti biztonságához és energiahatékonyságához.
 • Az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft.-t 2011-ben alapították azzal a céllal, hogy Kecskeméten létrejöjjön egy „innovációs műhely”, ahol lehetőség van a kutatásra, ipari fejlesztések kidolgozására és kezelésére.

Részletek

 

 

Food Tourist

 

Helyszín: Vágódeszka, Széchenyi tér 4.

Időpont: 2019. november 15., 19 óra

 

A FOOD TOURIST formája improvizációs színház, tehát a nézők aktív alakítói lehetnek az előadásnak, az ő közreműködésükkel alakulnak ki a karakterek, gördül tovább a cselekmény. A színészek pedig érzékenyen, kreatívan és vidáman rögtönöznek a nézők reakcióira, valamint a különböző nemzetek konyhái ihlette ételkülönlegességekre. A színházi előadás menete kvázi reagál az ételek nemzetiségére! Magyarországról indulunk mivel a Mangalica egy ízig vérig Magyar sertés fajta! Ezek után átruccanunk Vietnámba egy jó kis Pho leves erejéig! Majd irány az USA egy jó Hamburgi átszállással hiszen annak idején Hamburg kikötőiből indultak az európai bevándorlók New York irányában a híres a hamburgi darálthússal a zsebükben amiből aztán később kialakul a világhírű étel aHamburger! És a végére még egy kellemes krémes élmény erejéig átpattanunk a napsütötte Sienába ahol a 17.században Cosimo de Medici kedvére készítette egy ottani cukrász a szintén világhírű Tiramisut! Az egész estét és az ételsort még izgalmasabbá teszik majd Magyar Zoli kiváló és különleges világszínvonalú sörei!

Színészek: Boncsér Sára Luca, Bárnai Péter

Gitár: Ozorai Gábor

Rendezte: Fodor Dávid

A 4 tételes vacsora, az Ugar Brewery sörkóstoló, valamint a színházjegy ára: 8900 Ft/ fő. Jegyek a helyszínen kaphatók!

 

 

Kisautó készítése fából

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András krt. 11.

Időpont: 2019. november 16., 10:00-12:00 és 14:30-16:30

 

Fűrészeléssel, csiszolással, szögeléssel készülnek a parafa kerekű kis faautók!

 

 

Fuvolával a Föld körül

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2019. november 16., 10:30–11:30“Interaktív zenés utazásra invitállak kedves fiatal közönség, ahol együtt alkotva járhatjuk be erdők,tengerek hangzását, levegőben és szárazföldön utazva élhetünk át kalandokat mindezt a Ti fantáziátok és az én fuvolá(i)m segítségével. Megismerhettek kortárs fuvolás hangzásokat és részleteket hallhattok Bach, Bartók, Debussy, Grieg, Faure, Prokofjev zenéiből.”

A foglalkozást tartja: Szanyi Kata, zenész

Korosztály: 4-8 éves

Belépődíj: 1000 Ft

Bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Lakatos Levente Kecskeméten

 

Helyszín: Libri Kecskemét Malom Könyvesbolt, Korona u. 2.

Időpont: 2019. november 16., 16:00–17:00

 

A négyszeres Aranykönyv-díjas író Kecskeméten dedikál.

Első kötete, a Legyél Sikeres Fiatal! 2008 telén, magánkiadásban jelent meg. 2010 nyarán, az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában debütált első regénye, a Barbibébi című kötet, mely hamarosan a fiatal generáció egyik kedvenc könyvévé vált. Második regénye, a LoveClub 2011 nyarán jelent meg, mellyel belépett a kőkemény thrillerek világába. Bomlás című harmadik regénye 2013 tavaszán került a könyvespolcokra.

 

 

Piros Ildikó Abigél titkai - Töredékek Szabó Magda írónő életművéből

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1.

Időpont: 2019. november 16., 17:00–19:00

 

Szabó Magda írónő életművéből - halálának évfordulójára emlékezve - szólalnak meg töredékek Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész előadásában és szerkesztésében. Az írónő talán legismertebb műve az Abigél, amely 1970-ben jelent meg, a belőle 1977-ben készült film tette halhatatlanná a történetet, s abban Piros Ildikó emlékezetes alakítását. Piros Ildikó színművészként hitelesen emlékezhet Szabó Magdára, hiszen közel álltak egymáshoz. A kecskeméti kötődésű színésznő emlékestjéhez szokatlan formát választott. A felolvasásos, bejátszásokkal színesített produkció nem követi a hagyományos előadóestek dramaturgiáját, így lehetővé teszi, hogy Piros Ildikó több karaktert is megszemélyesítsen. Az összeállítás Szabó Magda több művét érinti, az Abigél, Az ajtó és a Katalin utca mellett kisebb írásból is elhangzanak részletek. Az est a Szabó Magda életét is megidézi, olyan életrajzi elemek felvillantásával, melyek az írónő számára kiemelkedően fontosak voltak, mint a hazája iránti szeretet, a családi háttér és a támogatás ereje.

A jegy ára: 2000 Ft

Jegyek vásárolhatók a Ráday Múzeum pénztárában nyitvatartási időben - keddtől vasárnapig 10-18 óráig.

Telefon: +36 76 486 226

 

 

Légvárvilág Játszóház

 

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Olimpia u. 1/a

Időpont: 2019. november 17., 9:00–18:30

 

Jegyek a játszóház napján vásárolhatóak meg belépéskor. Pénztárnyitás turnuskezdés előtt két órával.

Gyermekjegy: 2000 Ft/ 2h (1 turnus)

Napi gyerekjegy: 2600 Ft (korlátlan időre szól, turnustól független, bármikor lehet érkezni és visszatérő jegy is egyben)

Kísérőjegy: 500 Ft/fő

 

 

Márton Nap és Madarak Napja

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2019. november 17.

 

Délelőtt:

 • 09:00 A Vadaskert megnyitja kapuit
 • 10:00-15:00 Ajándék arcfestés a gyermekeknek
 • 10:00-10:30 Látványetetések: ormányos medvék, rézusz makákók, csacsik
 • 10:30-11:30 Állati jó bemutató! a színpadnál (egér, patkány, görény, nyest, róka, borz, kutya)

Délután:

 • 12:00-13:00 Állati jó bemutató! (egér, patkány, görény, nyest, róka, borz, kutya)
 • 14:00-14:30 Látványetetések: kapucinus majmok, Hógolyó, a sarki róka, lámák

 

 

Családi nap a Kecskeméti Fürdőben

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza krt. 5. - élményfürdő zóna

Időpont: 2019. november 17., 14-18 óra

 

Használható zónák:

 • élményfürdő
 • termálfürdő
 • versenyuszoda

Programok 14-18 óra között:

 • játékos ügyességi feladatok képzett játékanimátorokkal
 • kézműves foglalkozások
 • aquafitness (TST Tánc és World Jumping Stúdió)

Az ingyenes programokon felül a résztvevők között egy lackenhofi családi síhétvégét sorsolnak ki a Mistral Travel Utazási Iroda és a Kecskeméti Fürdő felajánlásában.

Belépőjegyek:

 • Családi jegy (2 felnőtt, és 1 gyermek vagy diák számára) 5.500 Ft helyett 4.000 Ft.
 • Családi jegyhez további nappali tagozatos diák vagy gyermek belépőjegy 600 Ft helyett 400 Ft.

 

 

Előzetes: Japán italkóstoló

 

Helyszín: Hotel Három Gúnár, Batthyány u. 1-7., különterem

Időpont: 2019. november 22., 18:30

 

A Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Barát Kör és állandó partnerei tartják évnegyedes japán italkóstolójukat. A hatféle ital mellé húsos alapú sushi-box is társul.

A bemutatóval és képes prezentációval színesített program időtartama: 120 perc.

A nagykorúak számára szervezett programon való részvétel ára: 4.800,- /fő, amely összeg a helyszínen fizetendő. Előzetes regisztráció, helyfoglalás folyamatosan történik; végső határideje: november 18. éjfél. - Lemondás: november 20-ig.

Kapcsolat, jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 13 november 2019 17:38
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449