TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A 15 legjobban várt kecskeméti program 2020 első felében

14
2020 jan.

A 15 legjobban várt kecskeméti program 2020 első felében


Kapd elő a naptárad és válogass csuda jó programok közül az év első felében: romantika, zenei ínyencségek, inspiráló előadások, sport... vár ránk a városban. Benne vagy egy aktív kikapcsolódással teli 2020-ban?

 

 

1. Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint klubkoncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. január 31., 19:30–21:00

 

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában. Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Jegyárak:

 • Elővételben: 3500 Ft
 • Helyszínen: 4000 Ft

 

 

2. Lev Tolsztoj: Anna Karenina

 

Helyszín: Kecskeméti Katona József Színház, Katona József tér 5.

Bemutató: 2020. január 31.

 

Táncszínházi előadás Lev Tolsztoj regénye nyomán

„A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.” (Lev Tolsztoj)

A szerelem-szeretet-vonzalom is mindig más, minden ember a maga módján szeret. Van, aki szenvedélyesen lángolva, van, aki hideg racionalitással, van, aki romantikus idealistán, van, aki illedelmes bizonytalansággal. Ahány ember él a Földön, annyiféle arca van a Szerelemnek és a Vágynak. Sőt, több is, hiszen ugyanaz az ember is nagyon sokféleképpen képes szeretni, attól függően, hogy kivel, mikor és milyen körülmények között sodorja össze az Élet. De nincs más választásunk, szeretni kell, még akkor is, ha sokszor kicsit és néha teljesen is belehal az ember.
Karenin szereti Annát, de ő Vronszkijba szerelmes. Levin szereti Kittyt, aki szintén Vronszkijba szerelmes, aki viszont Annát szereti. Dolly szereti Oblonszkijt, de ő rendre más nők után vágyakozik. Bál van, a Szerelem és a Vágy halálos utolsó bálja.

 

Táncolják: Szőllősi Krisztina, Varga Lotti, Nagy Nikolett, Földesi Milán, Szóka Roland, Raj Martin, Takács Odett, Gömöri Lara, Perjési Patrik,  Tokai Rita m.v., valamint Katonka Zoltán, Rónai András m.v.

Látványkoncepció: Barta Dóra

Fénytervező, koreográfus asszisztens: Katonka Zoltán

Konzultáns: Szabó Tamás

Ügyelő: Kovács Írisz

Rendezőasszisztens: Murár Szabina

Rendező-Koreográfus: Barta Dóra

 

 

3. Dr. Buda László: "Hogyan jussunk túl a múlton? Felismerés, elengedés, megújulás"

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2020. február 5., 19 óra

 

A népszerű pszichiáter, Dr. Buda László vadonatúj előadását eddig minden városban vastapssal köszönte meg a közönség.

Dr. Buda László öt évvel ezelőtt, a Mit üzen a tested? című könyvvel robbant be a köztudatba, mely azóta több mint harmincezer példányban kelt el. Az eredeti gondolkodású pszichiáter és pszichoterapeuta izgalmas, hiánypótló munkája a szakma és a laikus olvasók körében is lelkes fogadtatásra talált, és sokan számoltak be arról, hogy hosszú évek óta tartó egészségi problémáik is javulásnak indultak a könyvben bemutatott szomatodráma nevű módszer segítségével, melyet Dr. Buda László fejlesztett ki.

A Pécsi Tudományegyetem korábbi tanszékvezetője most éppen a múltban megélt élmények feldolgozása iránt érdeklődik a legjobban, mert munkája során azt tapasztalta, hogy ha ez nem történik meg megfelelően, akkor a jelenben és a jövőben is hurcolnunk kell a múlt terheit – olykor betegségek, testi tünetek, máskor ismételten visszatérő kudarcok, elakadások formájában.

A fáradtság, a rosszkedv, a szorongás, a depresszió és számos betegség hátterében bűntudatot és neheztelést találunk. A megbocsátás – önmagunknak és másoknak – óriási lépés a lelki szabadság felé. Fél gyógyulás. De csak fél. Akkor válik teljessé, ha eljutunk az elengedésig is. Minden, ami életünk során történt velünk – és már nem történik – arra vár, hogy elengedjük, és helyet csináljunk az újnak. Az iskolában nem tanítják, hogyan is kell ezt csinálni... Pedig nem sok hasznosabb dolog van. Éppen ezért fontos tájékozódnunk, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, ha ezektől a terhektől szabadulni akarnánk. Dr. Buda László a nehéz témát fantasztikus humorával oldja, hogy az együtt töltött este ne csak hasznos, de igazán élvezetes is legyen.

Jegyár: 2400 Ft

 

 

4. Szerelmi kalandtúra 

 

Több helyszínen Kecskeméten

Időpont: 2020. február 8. és március 28. között

 

A Szerelmi kalandtúra immár 8. alkalommal kerül megrendezésre Kecskeméten. A feladatokat 2020. február 8. és március 28. között lehet teljesíteni. Jelentkezni legkésőbb március 18-ig érdemes a min. 10 feladat teljesítéséhez. Február elején az e-mail címekre részletes tájékoztató levelet küldenek az állomásokról, feladatokról.

A Parázs Központ által szervezett programról itt található bővebb infó

 

 

5. Történjen bármi - Kőhalmi Zoltán önálló előadása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. március 3., 18:00

 

Kőhalmi Zoltán a Dumaszínház társulatának tagja.

Ibicsoki Zoltán, meteorbecsapódás-emlékhely, gesztenyével megdobált menyasszony, toló uszály, szotyi-vonal. Aki szereti a stand-up comedy műfaját, annak az előző kifejezések olvastán minden bizonnyal beugrik a Dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristájának neve.

Ahogy szülővárosában, Szentesen sokan ismerik, Kőhalminé Zolika azonban nem a dumaszínpadon kezdte a pályát. A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, pályaelhagyó építészmérnök valójában sosem akart kiállni és beszélni, jól érezte magát a háttérben. Szerencsére, mégis megpróbálta.

A szomorú bohóc nem is olyan szomorú, hiszen háromgyermekes, boldog családapa és férj, Humorfesztivál-győztes, a műfaj egyik legrutinosabb képviselője. Nem politizál, nem beszél celebekről és nem káromkodik. Sikeres saját estje után a Showder Klub speciális adásában, elsőként készíthetett önálló adást.

Jegyár: 3900 Ft

 

 

6. Ezerszerelem - Koós Réka koncertje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. március 4., 19:00–21:30

 

„Ezerszerelem: ezer éve alakul ez a koncert, amiben benne van a múlt, a jelen és talán a jövő is. A dalok, amiket nap mint nap énekelek a színházakban, a dalok amiket ezer éve szeretnék elénekelni és dalok, amikkel ezer szálon kötődöm azokhoz, akiket szeretek, akiket szerettem. Apukámhoz, az Ő örökségéhez, a világhoz, a szeretteimhez. A műfajokhoz, amik örök harcot vívnak bennem és soha nem lehet tudni épp melyik győz: a musical, a rock, vagy épp a swing. Szerelem-szeretet, a gyermekem, a párom, a dalok, a zenék… Az emberek, akikkel együtt dolgoztam, akikkel ezen a koncerten is együtt dolgozom… A szerelem, amivel kapcsolódom az éltemhez, az ajándékhoz amit kaptam a zenéhez, a napfényhez, a világhoz. Nincs jobb szó, ami tökéletesebben kifejezi ezt a kavalkádot mint az EZERSZERELEM!”

Közreműködik: Koós Réka, valamint a Don Lázi Swingtet, Lázár István vezetésével

Vendég: Csonka András

Jegyár: 3.900 Ft

 

 

7. 29. Bohém Fesztivál

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2020. március 27-29.

 

A fesztivál fellépői közül a JAZZFŐVÁROS-on korábban már járt, minden évben egy-egy jazztörténeti stílusra koncentráló Vitality Three két tagja egy másik formációban két másik kiváló zenésszel társulva érkezik, The Dime Notes nevű zenekaruk klarinét-zongora-gitár-bőgő összeállításban játszik. Az ötször már Anglia legjobb jazz-zenészének választott trombitás, Enrico Tomasso a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band vendégeként lép fel. A népszerű énekesnő, Micheller Myrtill először jár nálunk, vadonatúj The Great American Swingbook c. műsorát mutatja be zenésztársaival. A rendkívül tehetséges kecskeméti harsonás-trombitás, a Bohém Fesztiválokból „kinőtt”, jelenleg Bécsben tanuló Papp Mátyás pedig kedvenc magyar zenészeit gyűjtötte maga köré egy kifejezetten a mostani fesztiválra létrehozott zenekarban. De nem maradnak el az ad hoc formációk sem, és természetesen lesz örömzene és swingtánc is.

Teljes fesztiválprogram:

 • március 27., péntek 19 óra, Péntek esti gála: Enrico Tomasso (Anglia) – trombita & Bohém Ragtime Jazz Band / Micheller Myrtill (The Great American Swingbook), jegyár: 3.500 Ft
 • március 28., szombat 11 óra, Zongorashow: Bartha Mátyás és Andrew Oliver (Anglia), jegyár: 1.500 Ft
 • március 28., szombat 15 óra, Kamarajazz: Enrico Tomasso (Anglia), The Dime Notes (Anglia), a Bohém Ragtime Jazz Band és a Papp Mátyás & his Gang tagjai, jegyár: 1.500 Ft
 • március 28., szombat 19 óra, Szombat esti gála: The Dime Notes (Anglia) / Papp Mátyás & his Gang, jegyár: 3.500 Ft
 • március 29., vasárnap 11 óra, Zárókoncert, jam session: Enrico Tomasso (Anglia), The Dime Notes (Anglia), a Bohém Ragtime Jazz Band és a Papp Mátyás & his Gang tagjai, jegyár: 2.500 Ft

Bérlet az összes előadásra: 10.000 Ft

 

 

8. Születésünnep

 

Helyszín: Kecskeméten, több helyszínen

Időpont: 2020. május 3-13.

 

Kecskemét rengeteg lehetőséget kínál a várandósoknak, kisbabás, kisgyermekes családoknak. Nem mindig könnyű azonban ezekre rábukkanni, ezért a szervezők úgy döntöttek, megmutatják és “kihangosítják” mindazokat, akik a várandósokkal, a szülő nőkkel és a kisbabás, kisgyerekes családokkal foglalkoznak.

Honlap

 

 

9. Bogdán László - "Csak egy cigány"

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. május 12., 19:00

 

A három általános iskolával rendelkező Bogdán László - Cserdi polgármestere - napjaink egyik legkeresettebb előadója - neve Magyarországon és Nyugat - Európában egyformán ismert. Módszerei, tanításai kezdetben megosztották a közvéleményt, majd mindenki kénytelen volt elismerni kiváló eredményeit.

Felforgató gondolatai miatt sok támadást is kapott. Egyszerű, szókimondó stílusa ritkaság a mai politikai környezetben.

"A cigánykérdés nem probléma, hanem feladat." - Bogdán László

Jegyár: 2600 Ft, 2800 Ft

 

 

10. Gyermeknap a Szabadidőközpontban

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Időpont: 2020. május 30., 14:00–18:00

 

Facebook esemény

 

 

11. Nikola Tesla - Végtelen energia

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2020. március. 31, 19 óra

 

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét. És mivel a tudós sok egyéb más emberi, baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz, ez a tény remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production új nagypremierje témáját ezen kiváló elmének szentelje. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elme életzsibongással teli világkalandozását!

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt.

A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Production csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

Rendező: Radó Denise, kreatív ötletgazda: Vona Tibor.

Főbb szerepekben:

 • Nikola Tesla: Szabó P. Szilveszter / Pesák Ádám
 • Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron
 • Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka
 • Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám
 • Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett
 • George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc
 • Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Pálfalvy Attila

Jegyár: 8500 Ft

 

 

12. Hülye járás világnapja Kecskeméten

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2020. április 1., 17:00–20:00

 

A méltán híres Monty Python, Ministry Of Silly Walks, azaz a Hülye Járások Minisztériuma c. epizódja ihlette a világnapot. Ezt most a hírös városban is megtartjuk.

Ráadásul a poén 2020-ban lesz 50 éves.

SPOILER! Sétálni fogunk. Hülyén. A főtéren.

Beöltözni, többed magaddal jönni ér!

A flashmob végén megválasztjuk a hülye járások miniszterét, aki egy évig viselheti a megtisztelő címet. De nem kötelező.

Facebook esemény

 

 

13. 8.Trizoli Jótifuti jótékonysági futás/bringázás

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2020. június 27., 8:00–17:00

 

2020-ban immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a jótékonysági eseményt, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra, és tegyen valamit a családok segítéséért.

“Érzékenyítő programok szervezéséhez sok eszközre van szükségünk, 2020-ban szeretnénk ehhez alapot létrehozni. Idén egy speciális utánfutóra gyűjtünk. Természetesen a Jótifuti eredeti célja is megmarad: a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokat támogatjuk. Célunk továbbra is bevonni a sporteseményeinkbe aktív módon a családokat, baráti társaságokat, sportolókat, aktivistákat, ezzel biztosítva a lehetőséget arra, hogy a fogyatékkal élő fiatalok, gyermekek is aktív részesei lehessenek ezeknek az élményeknek.”

Facebook esemény

 

 

14. Múzeumok Éjszakája

 

Több helyszínen Kecskeméten

Időpont: 2020. június 27.

 

Az év legpörgősebb kecskeméti éjjele.

 

 

15. 16. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó - Csiperó Fesztivál

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2020. június 28 - július 4.

 

Többezres nemzetközi közönség, zenei workshopok és számtalan szabadidős tevékenység várja a résztvevőket Kecskeméten a kétévente megrendezésre kerülő Csiperó Fesztiválon. A nemzetközi gyermek- és ifjúsági találkozóra főként Európa, de a világ más országaiból is hívunk csoportokat, akik kecskeméti családoknál laknak a fesztivál ideje alatt. A következő évben a kecskeméti fiatalok utaznak vissza azokhoz, akiket vendégül láttak. Az ideérkező gyermek és ifjúsági csoportoktól azt kérjük, hogy hozzanak magukkal rájuk jellemző műsort, amit nyelvi akadályok nélkül tudnak bemutatni Kecskemét Főterén, szabadtéri színpadon.

Honlap 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 14 január 2020 14:45
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449