TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legütősebb kecskeméti programok január 15-19. között

14
2020 jan.

A legütősebb kecskeméti programok január 15-19. között

 

Lehet a napokban okosodni, szórakozni, alkotni, nyomozni, énekelni, szurkolni, túrázni Kecskeméten és a környéken. Íme a részletek:

 

 

 

Szülők iskolája - A lustaság kialakulása gyermekünknél

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. január 15., 17:00–19:30

 

Leendő és gyakorló szülőknek, nagyszülőknek, nevelőknek

Gyakorlati tanácsok, nevelési helyzetek: lusta vagy megfontolt? Miért halogatja, tolja maga előtt a feladatok elvégzését? Várja, hogy valaki megcsinálja helyette? Hová vezet, ha sűrűn összecsapnak a hullámok a feje felett? Hogyan lehet fejleszteni a problémamegoldó gondolkodást, a határidők kezelését? Hogyan lehet gyermekünk sikeres a vállalásai teljesítésében?

Előadó: Dologné Kovács Izabella, tanár, gyógypedagógus, iskolapszichológus, tanácsadó szakpszichológus, a Nevelési Tanácsadó munkatársa

Belépődíj: 800 Ft

 

 

Velünk élő múlt: Trianon traumái

 

Helyszín: Tudomány és Művészetek Háza, Rákóczi út 2., Kerényi József terem, I. emelet

Időpont: 2020. január 16., 17 óra

 

A Bács-Kiskun megyei TIT Kecskemét MJ Város program-támogatásával folytatja történelem elemző sorozatát, melynek keretében Hajagos Csaba történész, osztályvezető (Kecskeméti Katona József Múzeum, MTA BTK Vidéktörténeti Kutatócsoport) A trianoni "kikényszerített" békediktátum társadalmi, gazdasági, egyházszervezeti hatásai Nagy-Kecskemét régióban (1920-1933) címmel tart kutatási beszámolót.

Az előadás az 1920. június 4-én bekövetkezett nemzettragédia közvetett hatásait vizsgálja a mikrokörnyezet vonatkozásában, amely reflektál a Váci Egyházmegye és a kecskeméti főplébánia és a piarista rend viszonyrendszerére, a papság új, nemzetmegtartó feladataira is.

Az előadást hagyományosan beszélgetés, vita követi.

A program ingyenes; nem csak felnőtteknek szól!

 

 

Léghajósok

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2020.01.16. csütörtök, 18:00
 • 2020.01.17. péntek, 18:00
 • 2020.01.18. szombat, 18:00
 • 2020.01.19. vasárnap, 18:00

 

Színes, angol-amerikai életrajzi film, 101 perc

Rendezte: Tom Harper, főszereplők: Felicity Jones, Eddie Redmayne

1862-ben a fenegyerek léghajós, Amelia Wren (Felicity Jones) összeáll az úttörő meteorológussal, James Glaisherrel (Eddie Redmayne), hogy bővítse az emberiség ismereteit az időjárásról, és magasabbra repüljön, mint előtte bárki a történelemben. Miközben folyamatosan rekordokat döntenek és újabb és újabb tudományos felfedezést tesznek, utazásuk a létezés legvégső határára hozzásegíti a furcsa párt, hogy végül megtalálják helyüket a világban, melyet már messze maguk mögött hagytak. Fizikai és érzelmi kihívásokkal teli útjuk során az egyre ritkuló levegőben a felemelkedés a túlélésért való küzdelemmé válik.

„A legtöbb repülés általában kilencven perc, két óra. Nagyon érdekesnek találtam azt a gondolatot, hogy valós időben, két szereplővel egy kosárban csináljak valamit” - Tom Harper rendező. A mindenség elmélete után ismét összehozta Felicity Jonest és Eddie Redmayne-t, hogy elmeséljen egy valós események ihlette, lélegzetelállító történetet.

Jegyár: 850 Ft, online jegyvásárlás

 

 

Király Színház: Anconai szerelmesek

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Hírös Agóra, Deák tér 1.

Időpont: 2020. január 17., 19:00

 

Zenés komédia 2 részben

Anconában él Tomao Nicomaco, az eladósorba került lányát egyedül nevelő, ám szívügyekben még mindig naprakész, korosodó amorózó, aki körül mindig zajlik az élet. Szomszédságában a könnyűvérű szobalány, a magányos panziósnő és a kávézó tulajdonos egyre-másra nehezítik az életét – nem beszélve az idevetődő többiekről: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikusról, az életunt milliomosról, a szentéletű bölcsről, valamint a tűzrőlpattant magyar lányról, aki születendő gyermeke apját igyekszik megtalálni.

Szirtes Gábor rendezésében mutatja be a színház ezt az örökzöld zenés játékot, melyet Vajda Katalin álmodott a színpadra. Az előadáson elhangzó dalok Fábri Péter magyar dalszövegével kerülnek bemutatásra.

A szereposztás:

 • Tomao: Szirtes Gábor
 • Lucia: Szegő Adrienn
 • Dorina: Balog Tímea
 • Luigi: Kurkó J. Kristóf
 • Viktória: Jancsó Dóra
 • Drusilla: Rárósi Anita
 • Lucrezió: Sövegjártó Áron
 • Giovanni: Kovács Szilárd
 • Agnese: Kováts Kriszta/Papadimitriu Athina

Az előadás zenei vezetője: Nagy Nándor, Koreográfus: Borbély Krisztina, Játékmester: Radnai Erika, Látványtervező: Horányi Júlia, Súgó: Mundráninecz Éva, Rendező: Szirtes Gábor.

Jegyárak: 2 900 - 4 200 Ft, jegyvásárlás

 

 

Agyagozás

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2020. január 18., 10:00–12:00

 

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt nyújtó tevékenység agyagból alkotni valami szépet. Ezen a hétvégén egyszerű játékok készülnek vörös agyagból. Már maga az agyagozás is egy játék, de az elkészült tárgyakat igény szerint ki is égetjük, így tartós, maradandó darabok születhetnek.

A foglalkozás ára: 450 Ft/fő

 

 

III. Hírös Medencés Sárkányhajó Verseny

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza körút 5.

Időpont: 2020. január 18., 08:30-16:30

 

Az év első magyarországi medencés sárkányhajó versenyén hazai profi sárkányhajós csapatok, kecskeméti céges csapatok, illetve országos szabadidős csapatok mérik össze tudásukat, erőnlétüket.

A belépőjegy ára 500 Ft/fő.

 

 

Énidő csoportos szülői coaching

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2020. január 18., 10:15–11:45

 

“Szülőként hajlamosak vagyunk háttérbe szorítani magunkat, pedig a mi lelki egyensúlyunk az egész család életét befolyásolja. Itt olyan apró trükköket tanulhatunk meg egymástól és magunktól, ami könnyebbé és élvezetesebbé teheti a hétköznapokat, miközben Mi és a gyerekek is jól szórakoznak. A csoportos coaching előnye, hogy felismerjük, nem csak nálunk vannak problémák (baj)társakat lelünk és inspiráljuk egymást. A gyerekeket játszósarokkal és egészséges rágcsálnivalókkal várom.”

Bejelentkezés szükséges!

Belépőjegy: 3000 Ft, páros jegy: 5000 Ft

 

 

Újévköszöntő Aprók tánca

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2020. január 18., 16:00–17:30

 

Köszöntsük együtt az új évet mulatsággal, népzenével, tánccal! A zenét a Hegedűs Együttes biztosítja. A programhoz kapcsolódóan a kézműves műhelyben szerencsét hozó újévi agyagmalacokat is készítünk.

A foglalkozás ára: 450 Ft/fő

 

 

Újévköszöntő kakaódélután - Csukás István: Pom Pom Meséi

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. január 18., 16 óra

 

Az Aranyszamár Bábszínház előadása bábokkal, élőszereplőkkel és sok-sok zenével

Ki ne ismerné Pom Pom-ot és barátait, Festéktüsszentő Hapci Benőt, Órarugógerincű Felpattanót, Madárvédő Golyókapkodót, Radírpókot, vagy épp a szeretetreméltó, kerekded Gombóc Artúrt!

Pom Pom mindig ott terem, ahol szükség van rá, és a problémák varázslatos módon megoldódnak körülötte. Humoros és tanulságos történet barátságról, önbecsülésről és arról, hogy igazából mindannyiunkban rejlik valamilyen egyedülálló képesség...

Az előadást követően egy-egy pohár kakaóval köszöntjük az újévet! A vendéglátásban közreműködnek a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola diákjai

Belépődíj: 1.600 Ft gyerekeknek, 2.100 Ft felnőtteknek. Jegyek elővételben válthatók az Otthon pénztárában.

 

 

Rejtélyes Vacsora - Gyilkosság Vacsorára

 

Helyszín: Kisbugaci Étterem, Munkácsy utca 10.

Időpont: 2020. január 18., 18:30–20:00

 

A vacsora során egy gyilkosság történik, és a Ti feladatotok, hogy felderítsétek. Fogásonként új nyomokra és bizonyítékra bukkantok, melyeket csak a többi asztaltársasággal egyeztetve, csapatoddal összedolgozva tudtok értelmezni, megfejteni.

Időtartam: 120 perc

Ár: 6980 Ft

Bővebb információ

 

 

Anykaraoke

 

Helyszín: Trabant RomKocsma és Söröző, Szövetség tér 3.

Időpont: 2020. január 18., 20:00–2:00

 

Kecskemét és környéke legjobb hangjai egy helyen.

 

 

Kitekintő: Téli túra a Kolon-tónál

 

Időpont: 2020. január 18.

 

Az indulás időpontját a jelentkezőkkel külön egyeztetik. Fél napos program.

Találkozóhely: 6070, Izsák, Dózsa György tér 7. Rendőrség előtti parkolóban. A helyszín távolsági busszal Kecskemét és Kiskőrös irányából is elérhető (Izsák, Rendőrség megállóhely).
GPS: 46.799742, 19.360256

Program: Izsákról indulva a Kolon-tó szegélyében több kilátópontot érintünk. A télies hangulatban gyalogtúrázunk az Aqua Colun tanösvényen, mindeközben megfigyeljük a téli tájat, a telelő madarakat és megismerkedünk a Kolon-tó tájtörténetével, természeti értékeivel és azok védelmével.

Túraútvonal hossza, jellege: 12 kilométer, földút.

Részvételi díj: 1000 Ft/fő, kedvezményes 500 Ft/fő, családi 2500 Ft

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés és további információk: Morvai Edina, +36/70-4118-445, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449