TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Frissítő hétvégi programok Kecskeméten

05
2020 márc.

Frissítő hétvégi programok Kecskeméten

 

Most hétvégén kényeztethetjük magunkat jógával, illatokkal, divattal, izgalmas nyomozással, sétával... Emellett törődhetünk a jövőnkkel. A gyerkőcökre is sok móka vár.

 

 

Illatok & divat Olaszországból

 

Helyszín: NEFRIT Stílus, Deák Ferenc tér 6.

Időpont: 2020. március 6., 11:00–15:00

 

Pénteken igazi olaszos tavaszi színek és illatok várnak Téged Kecskeméten. A Nefritben megannyi kincsre lelhetsz majd aznap: természetes olasz bioparfümök mellett az idei itáliai divat minden apró részletet is megtekintheted Pázmány Patrícia stílus szakértővel és Madari Szilvia bioparfüm- és illattanácsadóval. A szépséges dolgok mellett egy pohár Proseccóval és finom biofalatokkal várnak a FreshTime jóvoltából, hogy együtt koccintsunk a tavaszra.

 

 

10 millió Fa jövőbeni terveit bemutató rendezvény

 

Helyszín: Granada Konferencia Wellness és Sport Hotel, Harmónia utca 23.

Időpont: 2020. március 6., 14:00–15:30

 

Napjaink fontos társadalmi és gazdasági szempontjává válik a klímaválsággal kapcsolatos felkészülés és megelőzés. Környezetpolitikai kutatók a Kárpát medencét az EU összes területéhez képest 1,5 szer nagyobb, 3-5 C átlaghőmérséklet emelkedést jósolnak, 10-15 éven belül (2035!) abban az esetben, ha nem teszünk semmit. Az Alföld pedig Magyarország legveszélyeztetettebb területe. Nyári hónapokban valószínűsítik a 40 C feletti maximum hőmérsékleteket. A jövőnk, az emberi jóllét és az élhetőség szempontjából minden tenni tudó ember kötelessége megtenni a megfelelő óvintézkedéseket. Tetteinknek jelentős hatása viszont csak akkor lehet, ha teljeskörű társadalmi összefogás keretében együtt munkálkodunk.

Program:

 • 14:00 - 14:15 Regisztráció
 • 14:15 – 14:30 10 millió Fa bemutatása – Bojár Iván András, a 10 millió Fa alapítvány vezetője
 • 14:30 – 14:50 Kecskemét és környékének megóvására javaslatok ismertetése, együttműködési lehetőségek felvázolása – Farkas Barta Kata, a 10 millió Fa Kecskemét - közösség koordinátora
 • 14:50 – 15:30 Kérdések és válaszok

 

 

Kiégés helyett éld meg az életed!

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Horog u. 9.

Időpont: 2020. március 7., 9:00–11:30

 

"Vajon mi köze a borítófotón látható pirítósoknak a kiégéshez? Jó hangulatú, gyakorlatias workshopunkon kiderül! A kiégés megelőzése nem úri huncutság! Tudtad, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is felvette a betegségek listájára a munkahelyi kiégést?

Először menedzserbetegségnek titulálták a burn out szindrómát, de tulajdonképpen mindenkit érint, aki emberekkel dolgozik. Veszélyeztetettek többek között a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a szociális ellátórendszer működtetői, az értékesítők és az ügyfélszolgálatosok is.

De óriási tévhit, hogy csak a munkánkban jelentkezhet: bármely szerepünkben kiéghetünk feleségként, édesanyaként, nagymamaként és barátként úgyszintén, és akkor is, ha munkánkat és magánéletünket huzamosan nem tudjuk összehangolni.

Egy darabig működik, hogy a fokozott erőfeszítések idején a tartalékokból élünk. De aztán jönnek a tünetek:

 • fizikai, érzelmi, mentális kimerülés
 • célok elvesztése
 • csökkent önértékelés
 • negatív beállítódás
 • a munka eredményességének csökkenése

Trénerünk, Edit Emődi Schonerné vezetésével a workshopon

 • beazonosítjuk a kiégés tüneteit,
 • feltárjuk a kiváltó okokat,
 • utánajárunk, hogyan előzhetjük meg a kiégést,
 • és hogyan oldhatjuk fel ezt az állapotot, ha már észleltük magunkon.

Schonerné Emődi Edit HR vezetőként, illetve business és life coach-ként dolgozik: 8-tól 4-ig kollégái életpályáját segíti egy multinacionális cégnél, szabadidejében pedig egyéni és csoportos formában támogatja a hozzá fordulókat a lelki jólét és tudatosság kialakításában."

Részvételi díj: INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre! Jelentkezés

A Család- és KarrierPONT által szervezett program az EFOP-1.2.9.-17 – 2017-00019 „Nők a családban és a munkahelyen” című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat keretében valósul meg Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén.

További ingyenes képzések

 

 

Bóbita zenés játszóház - Kiugrott a gombóc

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. március 7., 9:30 és 11:00

 

Zenés családi játszóház mondókákkal, dalos játékokkal, zenehallgatással, ritmushangszerekkel, közös énekléssel, fejlesztő-mozgásos játékokkal.

Ajánlott életkor: 1-4 éveseknek

Vezeti: Roszikné Laczi Ildikó óvónő, zeneterapeuta, a Kokas Klára-módszer követője

Bérlet ára: 2.500.- Ft/ 3 foglalkozás (egy gyermek és egy felnőtt részére)

Alkalmi belépőjegy: 1000.- Ft

Információ: Csizmadia Ilona, tel.: 76/481-523, 20/915-48-00, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

VIII. Kecskeméti Magvas Nap

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. március 7., 10:00 - 14:00

 

Ez a nap remek alkalom arra, hogy sok jó ember nagy helyen elférjen, saját vetőmagokat és gondolatok cseréljen, tanuljon, ismerkedjen kis- és nagykertészekkel, a mezőgazdaságban jártas szakemberekkel. Persze lesz gyereksarok, ahol a cseppek társasokkal játszhatnak és kézműveskednek is velük – hogy a szülők addig szabadon áramolhassanak a Magvas Nap sodrásában. Aki még nem dúskál otthon a vetőmagokban, az is beleolvadhat a tömegbe, hiszen a szervezők kezdőkészletet biztosítanak a cseréhez.

Részletes program

 

 

Katalinka 16 c. kisfilm premier előtti vetítése

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. március 7., 13:30–15:00

 

Az esemény keretein belül az alábbi, a "Katalinka 16" alkotói csapatához köthető mindenféle műfajú kisfilm-válogatással készülnek: "In the Light" (kísérleti film, 3 p), "Handcuffs/A bilincs" (versfilm, 4 p), "Lumas - Garden of Eden" (portréfilm, 4 p), "Self-Combers" (dokumentumfilm, 11 p).

 

 

Dr. Csatári Bálint Emlékfa ültetés

 

Helyszín: Ifjúsági Otthon előtti park, Széchenyi tér

Időpont: 2020. március 7., 14:00–14:30

 

A Kecskeméti Szatyor Egyesület és a Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért közössége mint a Magvas Napok szervezői emlékfát ültetnek Dr. Csatári Bálint emlékére. Csatári Bálint 2011 óta segítette a kecskeméti Magvas Napokat, öt alkalommal fővédnöke is volt. Szakmaiságával és emberbarátságával közösségünk megbecsült tagja volt és tiszteletteljes tagja marad mindig.

 

 

Aprók Tánca - Kiszejárás & Kiszebaba készítés

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2020. március 7., 16:00–17:30

 

Az Aprók Táncán megelevenítjük a kiszézés hagyományát, rigmusokkal, dalokkal, tánccal űzzük el a telet. A zenét a Hegedűs Együttes biztosítja. A programhoz kapcsolódóan a kézműves műhelyben kis kiszebábok készülnek.

Foglalkozás ára: 450 Ft/fő

 

 

Nők a Csúcson: 1. Születésnap

 

Helyszín: Benkó-domb

Időpont: 2020. március 7., 16:00–17:30

 

1. szülinapjához érkezett a "Nők a csúcson" programsorozat. A hagyományokhoz híven egy jókedvű hegymenetre hívják a kecskemét és környékén élő hölgyeket és családtagjaikat.

Programtervezet:

 • 16:00 találkozzunk a bejárat utáni első padnál
 • 16:10 együtt indulunk fel a DOMB-ra
 • Játékos feladatok lesznek "hegymenetben" és a Dombtetőn Mariann (HROD) és Sziszi (Anya fitt lesz) vezényletével.

A program kb. 1-1,5 órás, attól függ, milyen az idő és mennyit csevegünk a friss levegőn!

Ha szeretnél valamit kívánni vagy felajánlani, pl. tortát, virágot, csokit esetleg banánt vagy valami különleges mutatvánnyal készülsz a dombtetőre, megteheted, örömmel várjuk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy keresd a program szervezőjét, Sziszit privát üzenetben vagy a 06203317735 számon!

A részvétel díjmentes, regisztráció

 

 

Szingli Szombat - KORHATÁR-talanul

 

Helyszín: Művész Kávézó Kecskemét, Rákóczi út. 16.

Időpont: 2020. március 7., 18:30–20:30

 

“Ismerkedj, barátkozz élőben, a közeledben lévő szólóban lévőkkel! Játékos feladatok, vidámság, móka, kacagás. Gyere, ha készen állsz a nyitásra! Gyere, ha még nem, mert sokat tanulhatunk egymástól! Ide nyugodtan jöhetsz egyedül, de örülünk a szingli ismerősödnek is!”

Jelentkezés: Szinglik Társasága oldalról messenger üzenetben vagy 70/381 1333

Ár: 2000 Ft/fő. Fogyasztás egyénileg.

 

 

Rejtélyes Vacsora - Gyilkosság Vacsorára

 

Helyszín: Kisbugaci Étterem, Munkácsy utca 10.

Időpont: 2020. március 7.,19:00–21:30

 

Kedveled a szabadulószobák izgalmát? Mit szólnál hozzá, hogy ha most nem kijutnotok kellene, hanem egy élvezetes vacsora közben nyomoznotok? A vacsora során egy gyilkosság történik, és a Ti feladatotok, hogy felderítsétek. Fogásonként új nyomokra és bizonyítékra bukkantok, melyeket csak a többi asztaltársasággal egyeztetve, csapatoddal összedolgozva tudtok értelmezni, megfejteni. A játékban kockadobás helyett, kreatív logikai feladatok helyes megfejtésével juttok előrébb - melyek többnyire újabb fejtörőhöz vezetnek.

Kedvezményes ár: 6.980 Ft/fő

Részletek és jelentkezés

 

Fotó: Lucza Bernadett

 

Kikelet - jóga, szauna illóolajakkal és ebéddel a Sheratonban

 

Helyszín: Four Points by Sheraton, Izsaki út 6.

Időpont: 2020. március 8., 9:00–14:30

 

Ünnepi, energiaszint emelő, megújító jóga és szauna felöntések illóolajakkal, majd gourment ebéddel. Tavasz a nagy belégzés, szabadulás és szabadság, a nyitás, az indulás, a megújulás időszaka. Mindez összekötve a nőnap ünnepnapi, yin/nőies/befogadó, körbeölelő energiáival egy igazi fellélegzést, megtisztulást és megújulást hoz. Tudunk-e önfeledten ünnepelni, örömtelik és szabadok lenni újra, mint gyermekként? Hogyan tud segíteni a jóga, a minden sejtünket megtisztító, terápiás illóolajakkal végzett szauna felöntések sora, visszatalálnunk ahhoz az örvendő, nyitott és kiváncsi, gyermeki tisztaságunkhoz, igaz természetünkhöz, mely könnyedén engedi a régit és örömmel fogadja az újat? Jóga gyakorlataiban a gyökércsakra, a szív és a koronacsakra lesz a gyakorlás fókusza. Szauna mesterünk megtisztító, detoxikáló, és könnyebülést, szabadságot adó illóolajakkal és gyakorlatokkal készül.

Részvételi díj: 6990 Ft, mely tartalmazza a jóga óra, szauna-varázs, spa belépő és az ebéd árát is!

Bővebb információ és jelentkezés

 

Kovács Liliána 11.D osztályos tanuló munkái

 

Katonás Art Kiállítás

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Megtekinthető: 2020. március 23-ig

 

Második alkalommal tekinthetik meg a Katona József Gimnáziumban alkotó fiatalok műalkotásait a Diák Galériába látogatók. Ebben az évben is több mint 30 diák alkotását vonultatja fel a tárlat.

Szervező: Szabó Nóra képzőművész tanár, festőművész

A kiállítás díjtalanul megtekinthető 2020. március 23-ig hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.

 

 

Kitekintő: Szolnoki csata hadijáték

 

Helyszín: Szolnok

Időpont: 2020. március 7., 14:00

 

Hadijáték az 1848-49-es forradalom és szabadságharc sorsfordító ütközetének, a szolnoki csatának emlékére a Tiszavirág gyaloghíd és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság közötti árterületen, szélsőséges időjárás, illetve a Tisza magas vízállása esetén a Kossuth téren. A magyar és az osztrák katonai alakulatok összecsapása évről évre látványos produkciót ígér.

 

 

Előzetes: Önként a jövőnkért! - közösségindító beszélgetés

 

Helyszín: Széchenyivárosi Fiókkönyvtár, Széchenyi István stny. 6.

Időpont: 2020. március 9., 16:30–18:30

 

Szervező: Kecskeméti Szatyor Egyesület

Az esemény célja összehozni, és megismerkeni azokkal az emberekkel, akik éreznek magukban elhivatottságot, hogy közösségként együtt működve szerveződjenek az egészséges, mindenek előtt helyi élelmiszer, és gazdaság ügyében.

Gondolatébresztőnek pár kérdés:

 • Van-e élet a szupermarketeken kívül?
 • Van-e alternatívája a globalizálódott élelmiszerpiacnak?
 • Egyénként mi a szerepünk a változások előidézésében?
 • Közösségként mi a szerepünk a változások előidézésében?
 • Mit ad egy bevásárlóközösség a város lakóinak egyénként, közösségként, mit ad a gazdaságának, mit a helyi termelőknek?

Várunk minden olyan tettre kész embert aki szívesen vállalná, hogy részt vesz egy bevásárló közösség működtetésében, vagy csak valamilyen formában érdekli a téma, netán szakember, őstermelőként, esetleg kistermelőként próbálná szélesíteni a piacát. Annál jobb minél többféle érdeklődési körű, beállítottságú, és habitusú ember kapcsolódik egymáshoz egy adott témában, mert minél változatosabb egy közösség, annál stabilabban megállja a helyét. Így ha csak érdeklődsz a közösségi kezdeményezések iránt, akkor is gyere el, és ismerkedjünk meg, mert nem lehet tudni, kinek a tudása, energiája hogyan segíti elő a közös tanulási folyamatunkat a közösség kovácsolásában.

 

 

Kádár Annamária: Az érzelmi intelligencia fejlesztése

 

Helyszín: Hotel Három Gúnár és Rendezvényház, Batthyány u. 1-7.

Időpont: 2020. március 11., 18:00–20:00

 

A Mesepszichológia könyvek kirobbanó temperamentumú szerzője híres a gyakorlatias és fergeteges humorú előadásairól, melyeket országszerte vastapssal köszön meg a közönség. Ezúttal pedig különösen fontos témát boncolgat. Kutatások igazolják, hogy az életben való beválásunk nem csak értelmi képességeinken múlik. Az igazi sikereket – és ami még fontosabb! – a belső harmóniát csak akkor érhetjük el, ha jártasak vagyunk az érzelmek és a kapcsolatok világában, képesek vagyunk konfliktusokat kezelni, együttműködni, segítséget kérni, vágyainkat késleltetni, kitartani. Vagyis, ha fejlett az érzelmi intelligenciánk. Jó hír, hogy ha most még nem is (eléggé) az, akkor fejleszthető – gyermek- és felnőttkorban egyaránt. Ennek vannak célzott gyakorlatai, melyek segítenek szóba állni az érzésekről, természetesebbé teszik azt, hogy egyáltalán foglalkozzunk ezzel a témával. Szülőként pedig sokat tehetünk azért, hogy gyermekünknek magas legyen az érzelmi intelligenciája, és ezáltal könnyebben meg tudjon küzdeni a külső és belső nehézségekkel – még akkor is, ha nekünk hajdan ez nem adatott meg. Érdemes megtanulni, hogyan! Dr. Kádár Annamária előadása a gyakorlatias, jól használható ismeretek mellett másfél órányi felhőtlen szórakozást ígér.

Jegyár: 2400 Ft, online jegyvásárlás

 

 

A mi Kodályunk - Díszbemutó

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. március 12., 18:00–21:00

 

A vetítés előtt bevezetőt mond: Dr. Szeberényi Gyula Tamás KMJV alpolgármestere

A megnyitón közreműködik a Kodály Szakgimnázium Leánykara, vezényel Blázy Lajos karmester

Meghívott vendégek: Petrovics Eszter rendező, Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely Junior Príma-díjas gordonkaművész, a film főszereplői

A filmvetítés utáni beszélgetést Kriskó János vezeti.

A mi Kodályunk valójában egyszerre dokumentumfilm és fikció, amelyben két fiatal muzsikus, Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész szemszögéből és egy száz éve elhangzott koncert apropóján ismerhetjük meg a 20. század egyik legjelentősebb muzsikusa, Kodály Zoltán egy kevéssé ismert arcát.

A másfél órás alkotás Kodály Zoltán gyermekkorát és fiatalkorát dolgozza fel, az 1910-es szerzői estet állítva középpontba, amelyen az I. vonósnégyes, a Kilenc zongoradarab, valamint a Szonáta gordonkára és zongorára című mű hangzott el. A főszereplők és barátaik, a Kruppa Kvartett a 2019-ben újból megrendezett hangverseny során nemcsak megszólaltatják Kodály darabjait, de a koncertre való felkészülés során Kodály fiatal éveihez köthető helyszíneken barangolva izgalmas gondolatokat is megosztanak egymással és a nézőkkel a zeneszerző életéről és műveiről. Ellátogatnak többek közt Galántára és Nagyszombatra, ahol a zeneszerző a gyermek-, majd gimnáziumi éveit töltötte. Megtekintik a Zobor-vidéket, ahova Kodály első gyűjtőútjaira ment vissza 1905-ben. A budapesti rész középpontjába Kodály egyetemi évei és a korszak legfontosabb kompozíciói kerültek, valamint az említett 1910-es szerzői est, amelynek az Erzsébet körúti Royal Szálló hangversenyterme adott otthont.

A szokatlan formanyelvű alkotásban a hagyományos ismeretterjesztő filmektől eltérően minden információ a fiatal zenészszereplők párbeszédeiből derül ki, Kodály írásai belső monológként hangzanak el Kaszás Gergő színművész előadásában, emellett archív rádiós anyagok felhasználásával megszólalnak pályatársak és tanítványok, többek között Ferencsik János, Vikár László, Doráti Antal, Molnár Antal és Szokolay Sándor is.

 

 

Trendalelke Vállalkozónői Reggeli

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Horog u. 9.

Időpont: 2020. március 19., 8:00–11:00

 

5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES KISVÁLLALKOZÓKÉNT MEGTANULNI A MULTIKTÓL

VállalkozGATunk, kísérletezGETünk, próbálkozGATunk… Mi lenne, ha tényleg komolyan csinálnád, úgy, mint a nagyok? Mint a multik.

Lehet őket szeretni vagy nem szeretni, azért van, amit nagyon jól csinálnak, és érdemes ellesni tőlük ezeket a trükköket.
Két, multi cégeknél edződött beszélgetőtársam lesz Edit Emődi Schonerné és Gizella Sebők-Vakulya személyében.

Editet legtöbben business és life coach-ként - Igazgyöngy Coaching Emődi Edittel, ismeritek, pedig főállásban a német Freudenberg Sealing Technologies menedzsere:

„Huszonéve dolgozom multi-környezetben, sok sztereotípiát meg tudok erősíteni és cáfolni is a multikkal kapcsolatnban. Amire a multi megtanított: mérni a saját és a területem teljesítményét, önmenedzselés (határidő/feladatok), önmagam képviselete akár külföldiek előtt is. Természetesen megismertem az árnyoldalait is: esetenként lomha döntési folyamatok, furcsa globális intézkedések formájában. Azonban ha a teljes képet nézem, a multi-lét nem ördögtől való, és nekünk magyaroknak különösen jót tesz ez a sok inger, ami egy nemzetközi cégben való működésünknek köszönhető. Szívesen megosztom veletek tapasztalataimat, várom a pódiumbeszélgetést.”

Gizi neve a Ramadasa Yoga Kecskemét és a Vegajóganuár kapcsán csenghet ismerősen nektek, de ő is multis létből indította a vállalkozását:

Közgazdász gyakorlati évét a Stollwerck-nél töltötte, finom konyakos meggy és franciadrazsé illatban, az édességgyártáshoz szükséges irdatlan mennyiségű cukor-és kakaómassza importot felügyelve. Diploma után a Freudenberg Simmerringe Kft-nél dolgozott Kecskeméten, és még volt energiája a Műszaki Egyetem Gazdálkodási Szakához, Termelésirányítás és Termelésszervezés specializációval. A folyamatfejlesztés (Lean manufacturing) Gizi egyik erőssége: „éveken keresztül dolgoztam a gyártási és adminisztratív folyamatok optimalizálásán, majd logisztikai csoportvezetőként a beszerzés, értékesítés és vevői kapcsolattartás, gyártástervezés és raktárgazdálkodási terület felügyelet tartozott hozzám.”

Bővebb információ és regisztráció

 

 

10. Frankofón Filmnapok

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. március 19-24.

 

Minden év március 20-a, azaz a frankofónia világnapja környékén számos ország rendez különféle eseményeket a francia nyelv tiszteletére. Kecskeméten, az Otthon Moziban mi ezt évről évre a francia nyelvű filmek színe-javával ünnepelhetjük. Drámában, tabuk feszegetésében és izgalomban bővelkedik a kínálat, de kacagni is fogunk!

Részletes program

 

 

SZÍN-TÁR

 

Időpont: 2020. március 24-28.

 

7 produkció, filmvetítés és off-programok várják a színházkedvelőket a színésznövendékek krémjét felvonultató Színművészeti Egyetemek Találkozóján. A rangos seregszemlén hazai és határon túli, magyar nyelvű színészképző intézmények hallgatói mutathatják meg színpadi rátermettségüket. Idén először már babaszínházi előadást is láthatnak a legapróbbak! A színésznövendékek bemutatnak egyebek mellett bábjátékot, meseadaptációt, beavató színházi előadást, és a szerzők között szerepel többek között Sztravinszkij, Shakespeare és Heinrich von Kleist.

Részletes program

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 06 március 2020 08:19
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449