TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Nyugi, nem minden program marad el most hétvégén, Kecskeméten!

11
2020 márc.

Nyugi, nem minden program marad el most hétvégén, Kecskeméten!

 

Noha a nagyobb létszámú rendezvényeket elhalasztják, törlik, így is marad miből szemezgetni a hétvégére! Garanciát persze nem vállalunk, cikkünk megjelenéséig az alábbi programokat nem törölték, de ez természetesen a későbbiekben változhat, ezért bárhova indulnátok, mindenképp tájékozódjatok majd előtte a napokban!

 

 

Fafaragó workshop

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2020. március 14., 10:00–12:00

 

“Ha szeretnél te is egy saját faragású kiskanalat, akkor gyere el március 14-én a Kecskeméti Pagonyba! Lépésről lépésre együtt faragunk egy, az ügyesebbek két kiskanalat. Minden eszközt és anyagot a helyszínen biztosítunk, neked csak jókedvet kell hoznod!”

Ajánlott korosztály: 8+

A foglalkozás díja: 1800 Ft

Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Agyagozás – felrakott edényke

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2020. március 14., 10:00 és 14:30

 

Már beszereztük az alapanyagokat hétvégére, amikor is közkívánatra ismét agyagozni fogunk. Ezúttal csavartunk egyet a dolgon: kis agyag hurkákból, gömbökből gipszformára építve készítheti el ki ki a maga edénykéjét. Mindenkit sok szeretettel várunk, a bátortalanabb vendégeinknek örömmel segítünk!

Foglalkozás ára: 450 Ft/fő

 

 

Mesenap

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András krt. 11.

Időpont: 2020. március 14., 10.00 - 16.00

 

Az Otthon Segítünk Alapítvány Kecskeméti Szolgálata ismét várja a gyerkőcöket egy mesés programra. Az önkéntes meseolvasók mellé bárki be is csatlakozhat, de természetesen csak lazulni, hallgatni a történeteket is ér!

Bővebb információ

 

 

Kokárda és nemzeti színű kitűzők készítése

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Időpont: 2020. március 14., 10:30–12:00

 

Egyedi, nemzeti színű kitűzők és kokárdák készítése. Remek program szülők-gyerekek, nagyszülők-unokák részére.
Részvételi díj 650,-Ft/fő

Foglalkozásvezető Vágó Piros.

Előzetes bejelentkezés szükséges a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy 76/327-203 telefonszámon.

 

A képen: Sallai Géza: Diszkosz (bronz kisplasztika)

 

X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi u. 1.

Megtekinthető: 2020. március 14. – május 3.

 

A biennálé első kilenc alkalma során összesen 1105 alkotást sikerült kiállítani a mindenkori zsűri után a kecskeméti Cifrapalotában, ami jól mutatja, hogy mennyire hiányzott egy ilyen sorozat a magyarországi kiállítási palettáról. A jubileumi kiállítás zsűrijére 245 művész 317 alkotást/sorozatot adott be, melynek mintegy fele kerül majd a nézők elé. Az aktuális téma ezúttal kivételesen egy másik eseményhez, a 2020 szeptemberében sorra kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (is) kapcsolódik. Ennek ellenére a biennálé továbbra is hangsúlyozottan ökumenikus.

A jubileumi biennálé legfőbb újdonsága, egyben a 2002-ben elindított sorozat szakmai elismerése, hogy 2020. augusztus 5. – október 4. között, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó kiállítás részeként, a budapesti Műcsarnok termeiben is megrendezésre kerül.

A 2020. március 14-re tervezett megnyitó ünnepsége elmarad. A jelenlegi helyzet szerint azonban a tárlat március 14-től látogatható, nyitvatartási időben, keddtől vasárnapig, 10.00-17.00 óráig. A X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé hagyományos, díjátadással egybekötött megnyitó ünnepségét előreláthatóan finisszázsként fogják megrendezni 2020. április 25-én, szombaton du. 15.00 órai kezdettel.

Belépődíj: 1200 Ft, kedvezményes: 600 Ft

Nemzeti ünnepen a kiállítás ingyenesen látogatható.

 

 

A platánfa álma - a környezetvédelemről gyerekeknek

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2020. március 14., 16:00–17:00

 

Vajon vannak-e a fáknak érzéseik? Boldogok-e, ha virágoznak? Álmodnak-e télen, amikor megkopaszodva várják a tavaszt? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk A platánfa álma című mesekönyvből.
Gyertek el a Kecskeméti Pagonyba, hogy találkozhassatok a könyv szerzőjével és illusztrátorával! Beszélgessünk közösen, hogy miért fontos a környezetünkre odafigyelni, hogyan tudjuk a fákat, növényeket megfigyelni, mit jelent zöldnek lenni.

A foglalkozást tartja: Pásztor Andrea, szerző és Nagy-Bán Kitti, illusztrátor

A program ingyenes, de bejelentkezés szükséges!

Bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06/70 290-2820

Ajánlott korosztály: 7+

 

 

Ünnepi hétvége a Kecskeméti Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2020. március 14-15.

 

Program:

09:00 Az Állatkert megnyitja kapuit

Ajándék arcfestés a gyermekeknek

  • március 14-én 10:00-13:00-ig és
  • március 15-én 10:00-16:00-ig

10:30-11:00 Látványetetés (örvös medvék, rézusz makákók, csacsik)

11:10-11:40 Óriáscsótány-tapogatózoo: március 13. és 14., Kígyósimogatás: március 15.

14:30-15:00 Látványetetés (kapucinus majmok, sarki róka, lámák)

2020. március 14-től az Állatkert 18:30-ig lesz nyitva (pénztár zárás 17:45)

Mini vidámpark a Vadaskert előtti parkban.

 

 

Korlátlan hófánkozás

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Időpont: 2020. március 14-15., 10:00-17:30

 

A korlátlan pályahasználat ára: 700 Ft/fő

 

 

Kardiós séta

 

Helyszín: Kecskeméti Arborétum - KEFAG Zrt., Nyíri út 48.

Időpont: 2020. március 15., 16:00–17:30

 

Start: Játszótér felőli bejáratnál 16 órakor

Vedd fel a melegítőt és a tornacsukát! Bemelegítés után első kör tempós séta, második kör
séta - kocogás váltakozva és nyújtással zárunk. Semmi nem kötelező, úgy csináld és addig, amíg jólesik.

Mindenki saját felelősségére vesz részt az eseményen. (Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség stb. esetén érdemes konzultálni szakorvossal, mielőtt valaki belevág ebbe a programba)

Tartja: Danis Zsuzsa

Rossz idő esetén elmarad a séta.

 

 

Kitekintő: Gombásztúra Kunbaracson

 

Helyszín: Kunbaracs Könyvtár, Információs és Közösségi Hely, Kölcsey utca 3.

Időpont: 2020. március 14., találkozó: 8 órától

 

Igazi slow life programot ajánlunk szombatra: élvezheted a természet csendjét és lágy hangjait, átmoshatod a tüdődet harmatos erdei levegővel, és közben még az is lehet, hogy a kosaradban összegyűlik az ebédrevaló.

Részletek

 

 

Előzetes: Ország Lili kiállítás

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Megtekinthető: 2020. március 19. és május 3. között, csütörtöktől vasárnapig 10:00 - 18:00 

 

Ország Lili (1926 – 1978) festőművész életműve a 20. századi magyar művészeti folyamatokban meghatározó szerepet játszik, mégis nehezen sorolható konkrét stílusba, gyakran rokonítják a szentendreiekkel, Vajda Lajossal. Vizuális felfogása a látványfestészettől eltávolodva a szürrealizmus, a szimbolizmus, az absztrakció felé halad és teljesedik ki. Korai képei az „ortodox szürrealizmus” jegyeit mutatja, a pravoszláv ikonok, ikonosztázok hangulati és képi lenyomatait fedezhetjük fel. Ország Lili az ókeresztény művészet tanulmányozása révén tette meg a lépést, amely átvezetett a szürrealizmus primer, illusztratív fokától és szimbolikájától, az összetettebb plasztikai jelrendszerhez. Emblematikus művei a városképek; az ősi, mitikus, biblikus motívumok átlényegített ábrázolásával. Munkásságában a lelki kivetülést, falakba ütközést, bezártság érzését emelik ki értékelői.

A 2020. március 18-án, szerdára tervezett, ünnepélyes kiállításmegnyitó elmarad. Kislétszámú tárlatvezetéseket azonban terveznek, illetve a kiállítás zavartalanul látogatható lesz.

 

 

Húsvéti lakoma

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2020. március 19., 18:00–21:00

 

Hogy az idei Húsvét gasztronómiailag is igazi csoda legyen, egy különleges menüsorral készülünk, amely az otthoni ünnepi menübe is könnyen beilleszthető.

Menü:

  • Bárányfasírt batyuk pácolt lilahagymával
  • Tárkonyos nyúlragu leves vajas burgonyagombóccal
  • Rozmaringos sous vide bárány csülök fűszeres bulgur salátával
  • Frankfurti grillázs kalács

Vezeti: Kőházi-Kis Bálint

Ár: 11.000 Ft/fő, az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza. 

Jelentkezés 

 

 

Elmaradó programok Kecskeméten:

 

A X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé 2020. március 14-re tervezett megnyitó ünnepsége elmarad. A jelenlegi helyzet szerint azonban a tárlat március 14-től látogatható, nyitvatartási időben, keddtől vasárnapig, 10.00-17.00 óráig. A X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé hagyományos, díjátadással egybekötött megnyitó ünnepségét előreláthatóan finisszázsként fogják megrendezni 2020. április 25-én, szombaton du. 15.00 órai kezdettel.

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. a koronavírus által okozott megbetegedések megelőzése, a kockázati tényezők és helyzetek számának csökkentése érdekében az április 15-ig sorra kerülő nagyobb közönséget vonzó rendezvényeit, előadásait elhalasztja. A döntés vonatkozik a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál számos nagyrendezvényére is, de nem érinti az intézmény nyitva tartását, a kiállítások látogathatóságát , valamint a kisközösségek működését. A már megvásárolt jegyek felhasználhatók a halasztott időpontban megtartandó előadásokra, vagy visszaválthatók. A Hírös Agóra számos alkalommal ad helyet - bérleti szerződés alapján - külső szervezők eseményeinek. Ezen események megtartását, illetve lemondását a külső szervezőkre bízzák.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2020. március 12-től nem tartja meg előadásait egyik játszóhelyén sem. További tájékoztatásként az intézmény megerősítette: a rendelet és a külföldi egyetemek értesítését és kérelmét figyelembe véve (Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Újvidéki Művészeti Akadémia) a SZÍN-TÁR Fesztivált és a Húsvétoló rendezvényt is lemondja. A fenti intézkedés a rendelet visszavonásig marad érvényben. A jegyekkel és a bérletekkel kapcsolatos egyéb ügyintézéssel kapcsolatban a további kormányrendeletek függvényében születik majd döntés. A friss hírekkel és az intézményt érintő határozatokról folyamatos tájékoztatást adnak a színház felületein.

A március 15-i hivatalos városi ünnepséget az önkormányzat nem tartja meg. Az ünnepi beszéd videója megtekinthető lesz a városi hírportálokon és a közösségi média felületein. A kecskemétiek természetesen szabadon, tetszőleges időpontban koszorúzhatnak. A Március 15-i Ünnepi Megemlékezés a Nyíri-erdőben ugyancsak elmarad.

A Ciróka Bábszínház meghirdetett előadásai a rendelet visszavonásáig elmaradnak. Ez vonatkozik, a hétközi bérletes előadásainkra, a vasárnapi előadásokra és a Bábszínházi Világnapra meghirdetett programokra is. A márciusi Itt vagyok! és a Kukucs! c. babaelőadások is elmaradnak. Március 12-én csütörtökön 10:30 órakor és március 13-án, pénteken 10 órakor az Eddmegleves című előadásokat megtartják, mert a nézőtér befogadóképessége 100 fő alatt van. Az előre megvásárolt jegyeket április 15-ig válthatják vissza a nézők a bábszínház jegypénztárában.

Bezárásra kerül egyebek között a Kecskeméti Fürdő és a Zsibpiac is. 

Az Otthon Mozi a rendelet visszavonásáig törölte vetítéseit.

A március 13-ra hirdetett élő történelmi tárlatvezetés és a március 15-re tervezett kézműves foglalkozás elmarad a Ráday Múzeumban

A Leskowsky Hangszergyűjtemény az országos egészségügyi veszélyhelyzet miatt 2020. 03. 12-től 03. 26-ig, vagy a veszélyhelyzet elmúltáig nem fogad látogatókat, előre meghirdetett programjai elmaradnak. Telefonon, e-mailen, messengeren a bezárás ideje alatt is elérhetőek és fogadják a csoportos bejelentkezéseket. Amennyiben a múzeumshopból kíván valaki vásárolni, előzetes egyeztetés alapján megteheti. A következő napokban kialakítják webshopjukat is. A legkisebbeknek szóló Hangszerbabusgató foglalkozásról sem kell teljesen lemondani, mivel a hangszerek pindur rajongóinak a szokott időpontban, szerdán 10:00-kor élő közvetítéssel, online megtartják a foglalkozásokat.

Az élelmiszereket árusító helyeket, így a nagypiacot és a nagybani piacot a korlátozás egyelőre nem érinti. A 100 fő alatti sport edzések és versenyek szintén megtarthatók, amennyiben a kormányrendeletek ezt továbbra is megengedik.

Bővebb információ a szerdán hozott, koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 12 március 2020 10:42
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449