TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ 25+ szuper online programlehetőség gyerekeknek, felnőtteknek
17
2020 márc.

25+ szuper online programlehetőség gyerekeknek, felnőtteknek

 

Ilyen még nem volt: kedd este színházi előadást néztünk. Online. Furcsa volt, hogy nem adtuk meg a tiszteletet a színészeknek azzal, hogy csinos ruhába bújunk, csak annyi történt, hogy a home office-os munkaidő lejárta után átváltottunk az élő közvetítésre. Szokatlan, de egyáltalán nem rossz értelemben, úgyhogy a következő időszakban vadászni fogjuk az ilyen lehetőségeket. Összegyűjtöttünk nektek is néhányat: nemcsak színházi előadást, hanem online edzést, jógaórát, koncertet, filmet, könyvet, gyerekprogramot… Így azért talán könnyebb lesz otthon maradni!

 

MOZGÁS

 

 

Jógázz online!

 

Időpontok:

 • kedd, 17:30: stresszoldó jóga
 • csütörtök, 18:15-ös gerincjóga

 

Ha szeretnél részt venni az online, élőben közvetített órákon, nincs más dolgod, mint jelezni Messenger üzenetben vagy telefonon:  06-30-23-95-191.

A bérletedet átutalással is meg tudod vásárolni, vagy a már megvásárolt bérletedből kerül levonásra.

Az online jógabérlet ára 3.200 Ft, amely

 • 1 hónapig érvényes
 • 4 héten keresztül otthonod kényelméből jógázhatsz (heti 2x: kedd 17:45 stresszoldó yin jóga és csütörtök 18:15-kor gerinc jóga)
 • A felvétel az óra után további 48 óráig elérhető lesz számodra, hogy ha esetleg lemaradtál volna, akkor is tudj jógázni
 • 4×2 = 8 jógaórán vehetsz részt (az órák 75 percesek)
 • Továbbá tagja lehetsz egy olyan zárt Facebook csoportnak, ahol további jógás tartalmak, rövid gyakorló sorozatok, vezetett relaxációk várnak rád és óra után szívesen válaszolok a kérdéseitekre is.

Mire lesz szükséged?

 • asztali számítógép, laptop, tablet vagy telefon
 • stabil internetkapcsolat
 • jógaszőnyeg vagy egy csúszásmentes (szőnyeg) felület
 • egy takaró, néhány díszpárna
 • szükség szerint jógatégla vagy két vaskosabb lexikon

 

 

Tesióra otthon

 

Vidám Marcsi, a Happy Mozgáscentrum vezetője gáláns felajánlást tett a kecskemétieknek: a SpartanFitt és TRX oktató segít az online testnevelésórák megtartásában.

Bővebb információ 

 

 

SZÍNHÁZ

 

Dennis Kelly: After the end - Szereplők: Láng Annamária, Rába Roland és Jenővári Miklós

 

Első Magyar Karantén-színház

 

Megalakult az Első Magyar Karantén-színház, ahol színészek, zenészek, előadóművészek találkozhatnak egymással, hogy egyszeri és megismételhetetlen produkciókat hozhassanak létre. Mivel nézők nélkül nincs színház, ezért a TRIP Hajó csapata minden előadást rögzít, és lehetőséget biztosít arra, hogy a nézők otthonukban, biztonságos környezetben, élő Facebook-közvetítésen keresztül lehessenek részesei ennek az egyedülálló kulturális programsorozatnak.

A virtuális társulat jelenlegi tagjai: Láng Annamária, Rába Roland, Vecsei H. Miklós, Trill Zsolt, Kamondy Ági, Georgita-Tenki Dalma, Martinkovics Máté, Jenővári Miklós, Balázs Júlia, Fabacsovics Lili, Divinyi Réka, és Magács László.

A fellépő művészek mindannyian ingyen vállalták a fellépéseket, azonban ez a működési modell hosszútávon nem fenntartható, a TRIP Hajót működtető alapítvány a TRIP weboldalán közzétesz egy számlaszámot, ahová szeretettel várják a felajánlásokat.

Részletes programért és az élő közvetítésekért kövessétek a TRIP Facebook-oldalát!

 

Fotó: Ónodi Zoltán

 

Bartók Kamaraszínház Dunaújváros: Az Antigoné-történet

 

Időpont: 2020. március 19., 19 óra

 

Játék az élettel egy részben

Eörsi István fordításának és verseinek fölhasználásával

Merészség Antigonét bevállalni – hiába remekmű – de rajta a kötelező olvasmány bélyege. A mi előadásunk az Antigoné-mítosz alaphelyzetét és a mai világ viszonyait ötvözi. Mindenkinek izgalmas lesz, akit érdekel a világ, s benne a saját helye, mégha nem is népszerű manapság nem-vidám darabokat játszani. A mi Antigonénk önmagát kereső fiatal lány – ha érdekes egyáltalán a kora –, aki egyfolytában tagad, mindenre nemet mond, de nem csinálja jól, mert azt nem tudja, hogyan kell nemet mondania. És ebben még humor is van. Fekete, de humor… A miénk…

Szereplők: Antigoné: Kovács Vanda / Kreon: Kiss Attila / Iszméné: Tőkés Nikoletta / Haimon: Böröndi Bence / Teiresziász: Herczeg Tamás / Kreon testőre: Jiling Ottó / Közreműködik: Skaliczky Tímea, Szekeres Petra, Orosz Adri, Porczió Fábió

Látvány: Mucsi Balázs / Zene: Herczeg Tamás / Dramaturg: Lőkös Ildikó / Rendezőasszisztens: Szekeres Petra

Rendező: Szemán Béla

Az előadás hossza: 90 perc egy részben

LINK a közvetítéshez 

 

Mozart: A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény

 

O/A – OTTHONRA, avagy maradj otthon az Operával

 

Időpontok: hétvégenként 19 órától

 

A Papagenón látható a Magyar Állami Operaház szilencium idejére készített kulisszahasogató videósorozata, amelyben részleteket mutatnak be a különböző produkciókból az Opera és a Papageno Facebook-oldalán.

Tervezett műsor:

 • március 21. Gyöngyösi: A Mester és Margarita
 • március 22. Mozart: A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény
 • március 28. Bizet: Carmen
 • március 29. Tavaszi tekercs (Menotti: A telefon, Mozart: A színigazgató, Libby: VIII. Henrik feleségei)
 • április 4. Wojtyła: Az aranyműves boltja
 • április 5. Bach: Máté-passió
 • április 10. Wagner: Parsifal
 • április 11. Mascagni: Messa di Gloria
 • április 12. Mascagni: Parasztbecsület

 

 

Szegedi Nemzeti Színház: Szentivánéji álom című előadása

 

Megtekinthető: 2020. március 17. és 31. között

 

Arany János fordítását színpadra alkalmazta: Horgas Ádám.

A hagyomány szerint Szent Iván éjjelén a szerelmesek az erdőbe szöknek, tüzet ugranak, mely megpecsételi szerelmüket, de tilos elaludniuk, mert az végzetes bajt hozhat kapcsolatukra. A baj megtörténik, a szerelmesek elalszanak és életre kel a szellemek és tündérek ámulatba ejtő világa. A szenvedélyek lángra lobbannak, mindenki feldúltan bolyong a különös lényekkel teli erdőben. Követik az álmaikat, ki a szerelmet, ki az elvetemült bosszút. És olyanok is akadnak, akik új színházat álmodnak a városlakók örömére.

Az előadás hossza: 150 perc

Link az előadáshoz

 

Tchaikovsky: Eugene Onegin (Anna Netrebko, Tatiana szerepében)

“Kitekintő”: A New York-i Metropolitan Opera előadásai

 

Március 16-tól minden este 19:30-tól (New York-i idő!) ingyen nézhetünk egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető lesz a honlapon. Az első hét teljes műsora itt érhető el.

 

FILM

 

Éjfélkor Párizsban

 

100 remek film a Mafabtól, melyet INGYEN és legálisan nézhetsz

 

Olyan sikerfilmek közül válogathattok, mint a Vonat Busanba: Zombi expressz, az Esőember, a Zodiákus, a Jó éjt, anyu!, az Éjfélkor Párizsban, a Megmaradt Alice-nek , de bőven találtok klasszikusokat is a listán, beleértve az Arábiai Lawrence-t, a Páncélba zárt szellemet, a Taxisofőrt vagy a Volt egyszer egy vadnyugatot.

A teljes kínálat

 

KONCERT

 

Irie Maffia - Marton Nagy Photo

 

A Müpa digitális médiatára

Március 14-től mindenki számára megnyílt a Müpa digitális médiatára, ahol 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül.

Ennek köszönhetően újra élvezhetjük Gyenyisz Macujev zongoravarázslatát, láthatjuk Kocsis Zoltánt, amint Bartók legszebb műveit vezényli, hallhatjuk az operadíva Joyce DiDonato királynői áriáit, a jazzrajongók pedig Donny McCaslin, a Take 6 vagy akár Tommy Emmanuel előadását is újraélhetik. A könnyedebb műfajok kedvelőinek is bőven van miből válogatniuk: a Punnany Massif, a 30Y, az Irie Maffia vagy épp Akkezdet Phiai koncertje is elérhetővé válik, de a tánc és irodalom szerelmesei is megtalálhatják kedvenceiket.

 

Fotó: Ambrus Mihály

 

Tankcsapda live stream koncert a debreceni Roncsbárból

 

Időpont: 2020. március 20., 19:00

 

"Hogy senki ne maradjon Tankcsapda és élő koncertek nélkül, elnyomunk egy jó erős egyveleget, ami a YouTube-on keresztül mindenki számára elérhető lesz, regisztráció nélkül, teljesen ingyen. A koncertet 'zártkapuk' mögött tartjuk, kizárólag online nézhető."

Link a koncerthez

 

“Kitekintő”: James Blunt hamburgi koncertje

 

A másfél órás koncert itt nézhető vissza.

 

 

MÚZEUM

 

 

Virtuális séta a kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjteményben

 

A népi iparművészet nem statikus, hanem a korral, az ízléssel és az igényekkel együtt változó, élő művészeti ág. A Népi Iparművészeti Gyűjtemény állandó kiállításban a régi, öreg mesterek munkáinak bemutatása mellett helyet kapnak a fiatal, színvonalasan dolgozó alkotók is.

Virtuális séta

 

 

A Magyar Nemzeti Múzeum a virtuális térben

 

Itt bejárhatók a múzeum állandó kiállításai! 

 

Audio tourok:

Betűk 1. Az őskortól az államalapításig 

Betűk. 2. Az államalapítástól a 20. század végéig


További magyar múzeumok virtuális kiállításai

 

 

“Kitekintő”: Paris Musées

 

A Paris Musées ingyenesen elérhetővé tette a gyűjteményeikben található több mint 100 ezer műalkotás nagy felbontású digitális reprodukcióját. Az intézményhez tartoznak a világ talán legnagyobbnak mondható közgyűjteményei, a Louvre, az Orsay Múzeum, a Grand Palais vagy a Pompidou Központ.

 

 

IRODALOM

 

 

Ambrose Bierce novellái Epres Attilától

 

“Ambrose Bierce novellákat olvasok fel éjszakánként, 11-től. A szerzője jellemzően rövid, 6-8 oldalas tömör, nagy erejű írások. Régi kedvencem, remélem, nektek is az lesz.”

Az élőzések később is visszanézhetők itt

 

Digitális Irodalmi Akadémia

 

A Digitális Irodalmi Akadémián száz író, költő teljes életművét érhetjük el, már a nyitó oldalon kattinthatunk a regénytárra, a drámatárra vagy épp a gyerekeknek készült válogatásra. Ágh István és Zelk Zoltán között (ábécérendben) ott van Esterházy Péter, Kányádi Sándor, Nádas Péter, Nemes Nagy Ágnes, Rakovszky Zsuzsa, Spiró György vagy Tamási Áron összes műve is.

 

 

Magyar sci-fi szerzők könyvei

 

0 forintért megvásárolható, izgalmas e-bookok magyar sci-fi szerzőktől, március 17-től két héten át.

 

 

Rejtő Jenő összes regénye

 

Az OSZK honlapján, a Magyar Elektronikus könyvtárban ingyenesen el lehet olvasni az összes Rejtő-regényt.

 


GYEREKPROGRAM

 

 

Bartók Kamaraszínház Dunaújváros: Mikrokozmosz Zenés mesejáték

 

Időpont: 2020. március 21., 19 óra

 

Van kezem, lábam. Van hangom, tudok beszélni. Én én vagyok, te pedig te vagy. De ki is vagyok én? És ki vagy te? Milyenek a fiúk? És milyenek a lányok? A fiúk mindig rosszak, a lányok mindig jók? És miért ilyenek vagy olyanok? És milyen az, ha kistestvérünk lesz? Mi lesz anyu szeretetével? Elveszi, és a kistestvérnek adja? Vagy megsokszorozza és csak több lesz belőle? De szeretem én azt a másikat? És milyen az, ha nyaralunk vagy kirándulunk? Rengeteg kérdés, de hol van rá a válasz?

Előadásunkban Bartók Béla Gyermekdalok és Mikrokozmosz című műveinek újragondolt részleteivel, valamint kortárs költők gyerekverseivel keressük a kérdésekre a lehetséges válaszokat, ismerkedünk a világgal és kicsit önmagunkkal.

Ajánlott korosztály: 6 éves kortól

Előadás hossza: 50 perc

 

 

Tintanyúl Tv

 

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar tagjainak közreműködésével minden nap 16.30-tól.

 

 

Tíztőlmese

 

Huzella Júlia színésznő a legkisebbekre gondolva minden nap 10 órától meséket olvas fel, amelyeket a Facebook-oldalán lehet majd követni élőben.

“Folytatásos mesék is vannak, meg egyszeriek. Igyekszem a kisebbekre is gondolni!”

 

 

Antanténusz Karanténusz

 

Meseolvasás René Goscinny: A kis Nicolas című könyvéből, Bognár Róbert fordításában.

Minden délután 14 órától, felolvas: Schneider Jankó bábművész.

 

 

Madárka meséi - Minden gyereknek jár a mese

 

Csukás István Vakáció a halott utcában című regényét Epres-Madarász Éva színésznő olvassa fel esténként 20.30-tól itt

 

 

A Vaskakas Bábszínház előadásai

 

A Vaskakas Bábszínház minden vasárnap 11 órakor egy-egy előadását közvetíti felvételről Youtube-csatornáján.

Feliratkozás

 


Dániel András meséi

 

Az író, illusztrátor saját meséiből olvas Youtube-csatornáján.

 

 

Minden napra egy "Meseboltos" mese

 

A Mesebolt Bábszínház művészei minden nap mesékkel várják a gyerekeket itt

 

 

Markó-Valentyik Anna bábművész meseolvasásai

 

Minden nap 16 órától Markó-Valentyik Anna bábművész mesél a Soundcloud-csatornáján.


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 01 április 2020 16:48
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449