TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb online programok a hétvégére 0-99 éves korig
26
2020 márc.

A legjobb online programok a hétvégére 0-99 éves korig

 

Továbbra is szuper programok várnak minket a virtuális térben, válogassatok kedvetekre!

 

 

 

MOZGÁS

 

Ingyenes online SZÉK JÓGA

 

Könnyed, egészségmegőrző és átmozgató jógagyakorlás, amely bárkinek ajánlott, nemre és korra való tekintet nélkül. A gyakorlatokat széken ülve végezhetjük.

Videó megtekintése

 

 

FILM

 

Nézz magyar filmeket és meséket ingyen, online!

 

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 90 irodalmi adaptáció, történelmi film, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilm ingyenes online hozzáférésének biztosításával járul hozzá a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatáshoz és az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozásához.

Részletek

 

 

MÚZEUM"Virtuális múzeumpercek"

 

A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei, a Cifrapalota Kiállítóhely, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Magyar Naív Művészek Gyűjteménye naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készülnek a látogatók számára, mind a weboldalon, mind a Facebook oldalon.

"Virtuális múzeumpercek" címmel rovatot indítottak, melyben minden hétköznap friss múzeumi tartalmakkal készülnek, virtuális "sétát" téve a kiállítóhelyeken, bemutatva mindazt az értéket és kincset, melyet a Kecskeméti Katona József Múzeumban és tagintézményeiben őriznek.

"Kreatív múzeumpercek - gyerekeknek" című rovatunkban pedig minden nap játékos, kreatív feladatokkal, videókkal, játékokkal készülnek az óvodások és kisiskolások számára.

 

 

A British Library Harry Potter kiállítása

 

A Harry Potter megjelenésének 20. évfordulóját a múzeum kiállítással ünnepelte. A jó hír a magyar rajongók számára, hogy online is bebarangolhatják a nagyszabású tárlatot, így láthatják például J.K. Rowling korai rajzait és vázlatait, okosodhatnak a mágia tudományában és megtudhatják a halhatatlanság titkát is.

 

 

Reneszánsz párkapcsolati kalauz

 

Vajon milyen titkok húzódnak meg egy-egy „szerelmes” kép mögött? A Szépművészeti Múzeum virtuális látogatásából kiderül. 

 


IRODALOM

 

Hangoskönyvek a Rádióarchívumból

 

Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tett ingyenesen hallgathatóvá: olyan klasszikusok érhetők el, mint A kőszívű ember fiai, az Abigél, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, Az aranyember, az Iskola a határon, az Utas és holdvilág, a Szindbád hazamegy, a Rómeó és Júlia, A kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai.

 

Szegvári Juli

 

Felolvasások a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészeivel

 

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulatának tagjai meséket, novellákat olvasnak fel gyermekeknek és felnőtteknek.

Továbbá minden nap bemutatják egy művészüket egy nézők által kevésbé látott oldaláról: mivel foglalatoskodnak otthon, a szabadidejükben. #színészatakarásban #aszínészotthon

A színház Facebook oldala

 

 

GYEREKPROGRAM

 

Hogyan fogjunk csillagot?

 

Időpont: 2020. március 29., 10:30–11:15

 

Égi és földi kalandok angyalszárnyon

Az angyalok jók. Mennyei harmóniákat énekelnek, tökéletes, felhő-alakú felhőket göndörítenek, ők vigyáznak a csillagokra az égen és az emberekre a Földön. Egy angyal maga a megtestesült jóság, bölcsesség és nyugalom. Vagy legalábbis annak kellene lennie…
Történetünk hőse egy kisangyal, Theo. Kissé hamisan szól az éneke, unja a tökéletes felhőket és nem igazán képes bárkire, vagy bármire vigyázni. Saját magára a legkevésbé. Így eshet meg, hogy Theo egy nap véletlenül elveszít egy csillagot. Leszáll a Földre, ahol egy nyüzsgő város zűrzavarában találja magát. Az idő gyorsan telik, neki pedig meg kell keresnie az elveszett égitestet napnyugtáig… És ez csak a kalandok kezdete.

  • Író: Gimesi Dóra
  • tervező: Mátravölgyi Ákos
  • zeneszerző: Ágoston Béla
  • Rendező: Kuthy Ágnes
  • Játsszák: Ivanics Tamás, Lendváczky Zoltán, Szörényi Júlia

Itt nézheted majd: Ciróka Bábszínház Facebook oldala és weboldala

 

Március 29-től folytatódik a Bábszínház Vasárnapi Mesébelépő játéka is:

“A játékban résztvevőknek virtuális matricagyűjtésre is lesz lehetősége. Ehhez nem kell mást tenni, csak vasárnaponként ellátogatni közösségi oldalunkra, megnézni az előadást és válaszolni a meséhez kapcsolódó kérdésekre. Március 29-én 10.30-kor a Hogyan fogjunk csillagot? előadásra várjuk az érdeklődőket! A virtuális matrica begyűjtéséért választ várunk négy kérdésre, illetve egy rajzra is számítunk.

1. Ki volt a kedvenc szereplőd?

2. Miért ő a kedvenc szereplőd?

3. Mi volt a legvidámabb pillanat számodra a mesében?

4. Mi volt a legszomorúbb pillanat számodra az előadásban?

Rajzoljátok le és töltsétek fel a kedvenc jeleneteteket!”

Emellett a Ciróka színészei önálló produkciókon dolgoznak, amelyekkel heti három alkalommal, hétfőn, szerdán és pénteken jelentkeznek a Facebook oldalon.

 

 

Pom Pom meséi

 

Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből hallható egy-egy rész Keresztes János színész, narrátor, konferanszié tolmácsolásában.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 01 április 2020 16:48
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449