TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A hétvége online legjobbjai

01
2020 ápr.

 

Egyre durvább az online kínálat, már fesztiválozhatunk is otthon! Ami a kecskeméti virtuális programokat illeti: Benkő Ildikó jógaoktató 30 napos kihívást indított, a gyerkőcöket várja a Hangszerbabusgató, Nagy-Bán Kitti grafikus, illusztrátor pedig cuki színezőkkel lát el minket. De mivel most végképp nincsenek földrajzi korlátok, csomó más kikapcsolódási lehetőséget is gyűjtöttünk. Íme:

 

 

MOZGÁS

 

Harminc napos kihívás az álmainkért

 

“Harminc nap épp megfelelő időtartam arra, hogy átírjunk egy berögzött szokást, megváltoztassuk hozzállásunkat, gondolkodásunkat vagy hit-rendszereinket életünk különböző területein. Számomra épp annyi ismeretlent rejt a jövő, mint számotokra! Hát miért ne lépdelnénk előre együtt, egymással karöltve? Nekem épp úgy ismeretlen a virtuális világ, az abban lévő kapcsolattartás, mint talán számodra, számotokra! Éreznünk kell mindebben a a megújulás lehetőségét és erejét! Beszélgetünk, gyakorlunk, relaxálunk, jógázunk együtt! A foglalkozások ingyenesek lesznek! Adományt köszönettel fogadok azoktól, akik megtehetik, hogy támogassák a DANU Jóga Központot. Addig is gondolkozz azon, mit szeretnél? Milyen az az ember, akivé válni szeretnél? Milyen az a világ, amit teremteni szeretnél? Miben szeretnél változást? Megújulást? Fogunk együtt teázni, reggelt indítani is a virtuális térben. Kalandra, szeretetre, az együtt egymásért erejére fel!”

Tartja: Benkő Ildikó - DANU Jóga Központ

 

 

FESZTIVÁL

 

Maradj Otthon Fesztivál

 

Klippremiertől a koncertfelvételig, felolvasásoktól a jóga streamig, túlélő tornától a főzős videóig csupa menő dolog helyet kap a virtuális fesztiválon, amely arra ösztönzi közönségét, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon. A fesztivál “fellépői” között csakis ismert és kedvelt sztárok, mint például Dr. Almási Kitti, Margaret Island, The Carbonfools, Verrasztó Dáviddal és Evelin, Ákos… A részletes programot csekkold te magad! 

 

 

KREATÍV

 

Színezz Nagy-Bán Kittivel!

 

A kecskeméti grafikus, illusztrátor #NapiSzínes hashteggel osztja meg bájos színezőit a Facebook-oldalán.

 

 

MÚZEUM

 

Virtuális séták a Műcsarnokban

 

Több mint 60 izgalmas kiállítást járhatunk be online a legkülönfélébb témákból. Ízelítő ezek közül:

  • Paolo Ventura: Velencei történet
  • ÉLET/KÉP - Keleti Éva retrospektív kiállítása
  • Cipőmágia - Experimentális cipődizájn

 

 

Pimmédia

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum is a virtuális térbe költözött, ahol verseket, prózát, meséket, interjúkat hallgathatunk, nézhetünk. 

 

 

Az álszakálltól a hipszter szakállig

 

“A belvárosban sétálva vagy egy romkocsma kertjében nézelődve több szakállal találkozunk, mint csupasz állal. Ez most a trend a férfiak körében, de egyes divatbloggerek szerint leáldozóban van a szakáll-viselet és újra a frissen borotvált arc lesz a gyakoribb. Mit tudunk a szakállról? Milyen jelentéseket hordoz? Mire utalhat viselőjével kapcsolatban? Divat vagy inkább hagyomány? Giovanni Scaliger, 16. századi humanista szerint a szakáll „a férfi legszebb és legszentebb része”. Valóban így van? Nézzük!” 

A Szépművészeti Múzeum további tematikus, virtuális túrái itt találhatók, de elolvashatjuk egy-egy híres festmény elemzését is a Remekművek fül alatt.


 

Virtuális kiállítások a Magyar Természettudományi Múzeumban

 

Végeláthatatlan és sokszínű ismeretterjesztő anyagot találunk a múzeum honlapján, blogján, Facebook-oldalán.

 

 

SZÍNHÁZ

 

Tizenkét szék lemezbemutató

 

Időpont: 2020. április 3., 19:00

 

Az Első Magyar Karantén-színház előadása

Magács László rendező, színházi producer, a TRIP hajó alapítója új vállalkozásaként egy elfeledett orosz kincset fedez fel újra – szó szerint és átvitt értelemben is. Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov szovjet-orosz írók Tizenkét szék című szatirikus regénye egy pofátlanul mulatságos kincsvadászatról feltehetőleg a magyar Rejtő Jenőt is megihlette, mégis kevesen ismerik itthon. Magács társai a kalandban Závada Péter író, Ratkóczi Huba zeneszerző, valamint Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Rába Roland és Vecsei H. Miklós színészek; utóbbi íróként és dramaturgként is részt vesz az alkotásban.

Az alkotók a műfaj tekintetében is vállaltan kísérleteznek: céljuk, hogy a szöveg és a zene elválaszthatatlan egységgé olvadjon össze egy sajátos koncertszínházi előadásban: a zenéről a játszó színészek és muzsikusok gondoskodnak, akik fel is vették az Ilfpetrov zenekar nevet. A dalszövegeket Závada Péter, a zenét Ratkóczi Huba írta.

Klavgyija Ivanovna nem számított infarktusra. Ám amikor mégis kopogtat a vég, az öreg Madame (Láng Annamária) megvallja vejének, Ippolit Matvejevicsnek (Hegedűs D. Géza), hogy a családi briliánsokat egy régi ülőgarnitúra 12 székének egyikébe rejtette a szovjethatalom elől. Ippolit a székek nyomába ered, miközben szemei előtt a hajdani szép napok lebegnek, amikor még nemesi marsallként masírozott a cár oldalán. Ám az utcákon már épül a szocializmus – ha más nagyon nem is -; és a kincs szaga Ippolithoz vonzza a vállalkozó szellemű papot, Fjodor atyát (Rába Roland) és a jóképű szélhámost, Osztap Bendert (Vecsei H. Miklós). A hajsza 12, nyomokban oroszos dalban bomlik ki.

Facebook esemény és támogatási lehetőség

 

 

IRODALOM

 

Irodalmi habfürdőzés

 

Időpont: 2020. április 4., 19:00

 

“Közös novellaolvasásra invitálok mindenkit. Én adom a novellákat, neked pedig nincs más dolgod, mint otthon, a fürdőkádban, illatos habok között lazulva, elolvasni őket. A két, külön erre az alkalomra kiszemelt novella címe: Romantikátlanítás, Tökfőzelék kétszer. A novellákat szombaton felteszem a Schmöltz Margit írói oldalra, de elolvasni csak a fürdőkádban ér mindkettőt! Az esemény végén szeretettel várom az élménybeszámolókat, a bátrabbaktól a fotókat!”

 

 

Művészek az Otthoni Oktatásért

 

“Járvány-helyzetben a színészek nem csinálhatnak színházat. A diákok nem járhatnak iskolába. Úgy gondoljuk, segítség az irodalomtanárnak, ha a kötelező olvasmányok egy színész interpretálásában jutnak el a diákokhoz online.” 

A Youtube-csatornán évfolyamonként találhatjátok a videókat. 

 

 

GYEREKPROGRAM

 

Hangszerbabusgató a Leskowsky Hangszergyűjteménnyel

 

Időpont: szerda délelőttönként 10 órától

 

“Drága kis Barátaink! Szeretettel várunk Benneteket a képernyők elé a szokásos időben egy kis közös zenélésre! Kapjátok elő a csörgőket, zörgőket, lavórokat, dobozokat, kondérokat, fakanalakat, ami éppen akad otthon, és muzsikáljunk együtt!”

 

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

 

Kémcső Jenő és Spatula Sára minden hétköznap 11-kor várja a kísérletező kedvű gyerkőcöket a Csopa Facebook-oldalán.

 

 

Tanulj rajzolni Agócs Írisszel

 

Agócs Írisz illusztrátor fázisrajzolós rajztanfolyamot indított a Facebook-oldalán. A hozzászólások döntik el, mit rajzolnak majd másnap a gyerekek. Mosomacitól a zsiráfig, csigától a krokodilig már több mint egy tucat cuki rajz megtanulható.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 01 április 2020 16:56
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449