TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ezekkel a szuper kecskeméti programokkal múlathatjuk az időt a következő napokban
16
2020 ápr.

Ezekkel a szuper kecskeméti programokkal múlathatjuk az időt a következő napokban

 

Vezetett borkóstoló, izgalmas színházi előadás, jóga a beach bodyért, online tablókiállítás, véradás a kínálat az elkövetkezendő napokra és persze a gyerkőcök sem maradnak ki a jóból, rájuk ugyancsak klassz színházi élmény, a legkisebbekre pedig mókás muzsikálás vár. 

 

 

Maradj Otthon! Online vakkóstoló a Kamrában!

 

Időpont: 2020. április 17., 19:00

 

3 tétel, vezetett kóstolás, igazi izgalmak!

A 3 palack bort előre utalás után Kecskeméten belül érintésmentes átadással ingyen szállítják ki, ára 5.900 Ft.

A kóstoló zárt csoportban fog lezajlani!

A jelentkezés határideje április 17. 10:00.

Bővebb információ

 

 

Péter és a farkas (online közvetítés)

 

Időpont: 2020. április 18., 11:00

 

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadása.

Péter, aki az erdő szélén a nagypapájával él, nem lel a maga számára szórakozást hosszú ideje. Társa a házi kacsa és a fülemüle, mely rendszeresen berepül az udvarra énekelni. Nagypapája szigorúan megtiltotta, hogy az erdőbe kimerészkedjen, félti a farkastól és más veszélyektől. Péter mégis kimerészkedik a fü-lemüle után, nem törődve a tiltással. Ám éppen erre ólálkodik a farkas… Felsorolhatatlan az a sok feldolgozás, amelyet magáénak tudhat Szergej Prokofjev zenés mesejátéka. Természetesen maga a mese története is komoly jelentőséggel bír, de a zeneszerző másik célja az volt, hogy megtanítsa a gyerekeknek az egyes hangszerekre jellemző, egyedi hangzásokat. A mese szereplőit ezért egy-egy hangszer személyesíti meg: a kismadár témája fuvolán szól, a kacsáé oboán, a macskáé klarinéton, a nagyapóé fagotton, a farkasé három kürtön, Péteré pedig a vonósegyüttesen, míg a vadászok lövéseit az ütőhangszerek szólaltatják meg.

Itt és itt lehet majd nézni. 

 

 

Dinamikus jóga

 

Időpont: 2020. április 18., 18:00–19:00

 

Tartja: Sebők-Vakulya Gizi (Ramadasa Yoga Kecskemét)

Úgy érzed, kicsit ellustultál otthon? Szeretnéd átmozgatni magad, miközben már a beach bodyra készülsz gondolatban? Kipróbálnád, milyen, amikor a jóga felpörget és energiával feltölt? Gyere, és jógázz velem szombaton délután, a Ramadasa Yoga Kecskemét Facebook oldalán! Ilyen élményben biztosan nem volt még részed! https://www.facebook.com/YogaRamadasa

Az óra ingyenes.

 

 

Schwajda György: Ballada a 301-es parcella bolondjáról

 

Időpont: 2020. április 21., 19:00

 

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadása.

El kell-e mondani egy történetet, amit tulajdonképpen nem lehet elmondani? Úgy biztosan nem lehet, ahogy megtörtént, mert egy olyan árnyék vetül rá, ami több veszélyt is jelenthet. És mert nem bírja el a szív… Valamiért mégis el kell mondani. Megpróbálta Schwajda György, a kecskeméti Katona József Színház pedig megpróbálta színre vinni. Az október 23-i ünnepi díszelőadáson és premieren óriási közönségsiker fogadta ezt az erősen tabudöntögető előadást. Ki az a szerencsétlen, aki a temetőben bújik meg, méghozzá a 301-es parcella, az 1956-os forradalmat követő megtorlás sok áldozatának nyughelye közelében Budapesten? Ki ez a fura lény, a rendszerváltás hajnalán, aki egy sírkertben csövezik, és autisztikus vonásokkal kommunikál? Ezt a férfit a Kádár-rendszer és annak titkosszolgálata temette maga alá, hogy aztán ő önként vonuljon ki, a társadalomból, sebeivel együtt. Keserű ballada, a rendszerváltás hajnalának nagy kérdéséről, az ügynök múlt elszámolhatóságáról, vagy elszámolhatatlanságáról, melynek tragikuma a feloldozás lehetetlenségében nyilvánul meg. Schwajda György vitriolos dühe átérződik az egész szövegkönyvön, amellyel egyrészt a konszolidáció lehetőségét kérdőjelezi meg, másrészt minden egyes a III/III-as ügyosztállyal kapcsolatban álló egykori ügynököt, valamilyen formában eltemet.

Itt és itt lehet majd nézni. 

 

 

LIVE Hangszerbabusgató

 

Időpont: 2020. április 22., 10:00

 

Szervező: Leskowsky Hangszergyűjtemény

“Szeretettel várunk Benneteket a képernyők elé a szokásos időben, szerdán délelőtt 10-kor egy kis közös zenélésre! Kapjátok elő a csörgőket, zörgőket, lavórokat, dobozokat, kondérokat, fakanalakat, ami éppen akad otthon, és muzsikáljunk együtt!”

 

 

II. Civil Véradás

 

Helyszín: Kecskeméti Területi Vérellátó, Koháry krt. 4.

Időpont: 2020. április 23., 11:00-18:00

 

Közös felelősségünk, hogy az embert próbáló időkben is folyamatosan biztosítani tudják a szükséges vérkészítményeket beteg embertársaink számára.

A véradók és a vért kapók egészségének védelmében az OVSZ megelőző intézkedéseket vezetett be, amelyek garantálják a biztonságos véradást.

A véradáshoz személyigazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges.

 

 

Bohém-pótló családi karanténkoncertek

 

Ittzés Tamás megígérte, hogy nem hagyják zene nélkül a Bohém Ragtime Jazz Band rajongóit. “Valamilyen formában próbálunk a karanténban is zenélni, egyelőre ezt még csak családon belül valósítottuk meg valamelyest Marci fiammal, sőt egy kicsit Bálinttal is. Lesznek még videók, feleségemet, Mariannt is bevonjuk előbb-utóbb, de kezdésnek itt van három rövid videó.”

 

 

Tablókat az éterbe!

 

Éljenek a 2020-as év végzősei! Az Otthon Mozi online tablókiállítást indított, itt láthatod őket.

“Az idén érettségizőknek túl sok hagyományról kell lemondaniuk a járvány okozta felfordulásban! Nem lesz ballagás, szerenád, személyes jelenléttel megtartott érettségi, bankett, a tablóikat alig látja valaki a kijárási korlátozások miatt. Ezért szeretnénk kitenni virtuális kirakatunkba kecskeméti végzős osztályok képeit, hogy minél többen gyönyörködhessünk bennük.”

Ide küldhetitek a tablótokat, ha szeretnétek megjelenni: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Korábbi válogatásainkban is számos olyan online programot találsz, amelyek nem vesztették aktualitásukat, itt találod őket:

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 16 április 2020 09:40
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449