TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Hiányzik a kultúra? Itt egy helyen megtalálod a hazai múzeumok összes digitális tartalmát!
27
2020 ápr.

Hiányzik a kultúra? Itt egy helyen megtalálod a hazai múzeumok összes digitális tartalmát!

 

Napjainkban, a zárva tartó múzeumok számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal. Most pedig elindult a múzeumok online tartalmainak keresőoldala is. A Mozaik Múzeumtúra weboldalánezeket a hazai digitális múzeumi tartalmakat gyűjtötték össze minden kultúrakedvelő számára, hogy könnyebben vészelje át ezt az időszakot.

 

 

Az újonnan elindult oldal célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok által létrehozott digitális tartalmakat a kultúrára vágyók, valamint a pedagógusok számára, akiknek a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzé tételével igyekszik segítséget nyújtani.

Az oldalon igyekeznek a lehető legsokszínűbb tartalmakat megjeleníteni a múzeumi partnereik segítségével, már most közel 150 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok.

Az egyszerű felhasználhatóság érdekében az oldalon megjelenő tartalmakat #hashtagekkel látták el, így a funkció segítségével különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére lehet szűrni, és így első kézből juthatnak az érdeklődők a számukra legfontosabb információkhoz. A szűrés után megkapják a megfelelő találatokat, és a kiválasztott tartalom képére klikkelve annak weboldalára jutnak el.

Mivel az oktatáshoz egy friss kutatás szerint a pedagógusok szívesen használják fel a múzeumok vizuális anyagait, ezért összegyűjtötték a magyarországi múzeumok YouTube csatornáit, ahol mindenki kedvére keresgélhet a megfelelő tartalmak közt, akár iskolai segédanyagként, akár szórakozási, kikapcsolási célból is.

Kalandozzunk a virtuális múzeumtúránkon, fedezzük fel az ország sokszínű kiállításait, hiszen múzeumba menni – online is - jó!

 

 

Virtuális Mozaik Múzeumtúra

Facebook

Instagram

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449