TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Az online térbe költözik az idei Születésünnep - hozzuk a legklasszabb programokat

27
2020 ápr.

Az online térbe költözik az idei Születésünnep - hozzuk a legklasszabb programokat

 

Lassan nincs is olyan gyermekvállalással kapcsolatos terület, amit a kecskeméti Születésünnep nem ölel fel. Idén is kedvünkre válogathatunk a tartalmas programok között, noha ezúttal online élvezhetjük a beszélgetéseket, előadásokat, közös tornákat, foglalkozásokat. Szemezgettünk a kínálatból.

 

Születésünnep Kecskemét

 

Helyszín: ONLINE!

Időpont: 2020. május 3-13.

honlap

Facebook-oldal

 

 

Ezer család énekel a Ringatóval anyák napján

 

2020. május 3., 10:30 – 11:30

 

Zenés anyák napi műsor

 

 

Hordozásra hangoló – kendő kötés bemutatás

 

2020. május 4., 10:00 – 11:00

 

“Mélyen hiszek és hiszünk abban, hogy minden babának szüksége van testközelségre. Biztosan tudom, hogy azok a gyerekek akiket hordoznak nyugodtabbak és kevesebbet sírnak, mint azok a babák, akiket “megpróbálnak” letenni. Pontosan ez az amiben segíteni szeretnék Neked! Nyugodtabb mindennapok a babáddal erősebb és biztosabb kötődés. Keress bátran, ha segíthetek!"

Butkáné Kis Regina

Elérhetőség: 06 30 428 7838

 

 

A kis nasiktól a nagy családi étkezésekig 1. rész

 

2020. május 4., 13:00 – 14:00

 

“Szülőként, nagyszülőként vagy bármilyen egyéb, gyerekekért felelős helyzetben komoly kínokat élünk át, amikor minden szeretetünket belefőzve a pompásan illatozó ebédbe, a gyermekünk azt visszautasítja, ellöki. Félünk, hogy nem gyarapszik majd megfelelően, nem jut megfelelő tápanyaghoz, vagy épp az egészségtelen helyettesítőkkel, „nasikkal” fog már egész életében felnőni.’

Beszélgetés Leskovics-Ortelli Andreával

 

 

Music with Maria (0-5 éves korig)

 

2020. május 5., 10:00 – 11:00

 

Maria Bloom angol nyelvű, élő hangszeres, kreatív foglalkozásai olyan jó hangulatban telnek, és olyan szórakoztatóak, hogy a kisebbeknek fel sem tűnik, hogy idegen nyelven zajlik a játék. Buborékok repkednek és szivárvány kendők lengedeznek, kicsi bábok “szólalnak meg”, minden èrzèkszervet bekapcsolnak, miközben játszva, könnyedén tanulják meg a gyerekek: How do you do?

Maria foglalkozásai évek óta népszerűek Kecskeméten és környékén. Maria pedagógusként, sok-sok évi külföldön tartózkodás után (London, Szingapúr), vegyes házasságban élve rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik a kétnyelvű gyermekek nevelése terén is.

Bejelentkezés nem szükséges.

 

 

A pozitív szülésélmény egyszerű titkai

 

2020. május 5., 17:00 – 18:30

 

A rossz hír az, hogy a szülés vagy nagyon negatív, vagy nagyon pozitív élmény! A jó hírem az, hogy egyszerű biológia és pszichológiai törvényszerűségei vannak mindkettőnek, így sokat tehettünk azért, hogy a pozitív oldalra billenjen a mérleg! Ne bízd a véletlenre, azt, amit nem muszáj, gyere és ismerd meg, mivel lehet örömtelivé tenni ezt az intenzív folyamatot!

Szeretettel várok minden érdeklődőt! Néma Attiláné Ella dúla, szülésfelkészítő 

Bejelentkezés nem szükséges.

 

 

IV. Hordozós Fesztivál

 

2020. május 6., 09:00 – 10:00

 

PROGRAM:

  • 9:00 Megnyitó - Szabó Béláné Rita védőnő
  • 9:20 bemutatkozik a Kecskeméti Hordozós Klub “Hurcilkub”
    Lipcseiné Tolvaj Mária védőnő, hordozási tanácsadó és Boldis-Molnár Anna hordozási tanácsadó

 

 

Mosható pelenka – tapasztalat csere

 

2020. május 6., 15:00 – 16:00

 

Tudtad, hogy a statisztikák szerint egyetlen gyermek 4-6 ezer pelenkát használ el a szobatisztaságig, ami közel egy tonnányi hulladékot jelent gyermekenként? Ennek a szeméthegynek a lebomlási ideje több száz év, és bomlásuk során környezetkárosító anyagok keletkeznek. Ugyanakkor az eldobható pelenkák az előállításuk során is súlyosan terhelik a környezetet.

Tudtad, hogy létezik egy sokkal környezetkímélőbb megoldás is? A modern mosható pelenka! Ez nem úgy kell elképzelni, ahogy anno nagyanyáink és anyáink csinálták kifőzéssel és sok vasalással! A mai világban ez egyszerűbb,mint gondolnád!

Gyere el és ismerd meg a modern mosható pelenkák világát, ami a babád bőrére és a család pénztárcájára is kedvező hatással lehet! Ráadásul nagyon csinos és vagány mintákban is elérhető!

Mosható pelenka – tapasztalatcsere olyan anyukákkal, akik használják, szeretik

 

 

Hangszerbabusgató (6 hó – 3 éves korig)

 

2020. május 6., 10:00 – 10:45

 

Ismerkedés a hangok világával, a világ hangszereivel. Hogyan lesz a játékból zene, a zenéből játék? Zörgés, csörgés, dobolás és pengetés. A foglalkozáson a gyerekek a legérdekesebb hangkeltő eszközöket ismerhetik meg és próbálhatják ki.

 

 

A családállítás minden problémában segít: szülő-gyermek kapcsolat, párkapcsolat, meddőség, elvesztett gyerek halálának feldolgozásában, betegségek

 

2020. május 7., 10:00 – 11:30

 

A családfelállítás immár 30 éves múltra visszatekintő módszer, mellyel akár menet közben is átírható valakinek az élettörténete. A kudarcnak tűnő sors sikeressé változhat, ha a legfontosabb eseményeket meghatározott szempontok alapján vizsgáljuk meg, feltárva olyan rejtett összefüggéseket, melyek végre magyarázatot adnak rájuk.

Beszélgetés Páncsits Andreával

 

 

Amikor a b terv lép életbe a szülőszobán: A császármetszésből való testi-lelki felépülés

 

2020. május 7., 14:00 – 15:00

 

A császármetszés utáni regenerálódásról – tények, amikről talán még sosem hallottál. Az ellátórendszerben sajnos nagyon keveset beszélnek a nőgyógyászok, szülésznők, védőnők arról, hogy egy hasi műtét után miképp nyerheti vissza egy édesanya erőnlétét, miképp “huzalozhatja” újra testét egy kilenc réteg átvágásával járó hasi szülés után. Ezúttal arról mesél az előadó, miért is lenne fontos minden császárral szült édesanyának már a kórházban megtanulnia a hegmasszázst, a heg gyógyulását segítő életmódbeli lépéseket, az egész testet regeneráló tornákat, illetve hegtudatossá válni élethosszig.

Beszélgetés Rákosi Dórával a Császárvonal gyógytornászával, aki a szülés utáni regeneráció specialistája, négycsászáros édesanya

 

 

Babamasszázs bemutató

 

2020. május 8., 10:00 – 11:00

 

Szeretettel várok minden várandós anyát, apát, nagymamát, és minden babával érkezőt a babamasszázs bemutatóra, ahol szó lesz a masszázs jó hatásairól, és bemutatok pár fogást, amit a vállalkozó szelleműek ki is próbálhatnak játékbabák vagy saját bébi közreműködésével. Hasfájás megelőzésére vagy enyhítésére is mutatok egy egyszerű módszert. Bejelentkezés nem szükséges.

Néma Attiláné Ella babamasszázs oktató (CIMI)

 

 

Kismama torna

 

2020. május 8., 16:30 – 17:30

 

Számomra nagyon fontos terület a kismamaság és az anyaság. Egyik fő célom, hogy a kismamák és aztán az anyukák is jól érezzék magukat a bőrükben, és olyan csodaként éljék meg ezt az időszakot, mint ahogyan én. Véleményem szerint ez az időszak nem azt jelenti, hogy fel kell adnunk a korábbi életvitelünket, és búcsút kell intenünk az egykori alakunknak. Egy egészséges terhesség esetén a sport nem tiltott, de tudni kell, hogy mit szabad és mit nem. A kismamatorna segítségével csökkenthetők a terhességi panaszok (pl. derék- és ízületi fájdalom, láb- és lábfejgörcs), elkerülhető a túlsúly, a terhességi cukorbetegség. Megelőzhető az ödéma, thrombosis, gyorsabb a regenerálódás szülés után, továbbá segít visszanyerni a várandósság előtti súlyt, csökkentheti a szülés utáni depressziót és közösségformáló ereje is van. Amennyiben nincs orvosi ellenjavallat, minden 12. hetét betöltött kismamának ajánlható a terhestorna, amely mindamellett, hogy keringésfokozó, még kondicionáló és tartásjavító is. Az órák végén relaxációval, nyújtással, illetve a szülés során alkalmazandó légzőtechnikák elsajátításával foglalkozunk. Szeretettel várok minden egészségtudatos kismamát, aki egy speciálisan felépített kismamatorna keretein belül szeretne mozogni.

Nép-Fehér Adrienn vagyok, testépítés-fitnesz sportedző, LoveYourBelly és kismamatorna oktató. Emellett nő, feleség és egy 9 hónapos kislány büszke anyukája.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mobil: +3630735672

Web

Facebook: Életmód Fitnesz

 

 

Hozzátáplálás 2.0.2. – Allergének bevezetésének sorrendje. Van ilyen?

 

2020. május 9., 09:00 – 10:00

 

Beszélgetés Tibay Rózsa dietetikussal

 

 

Ingyenes fogászati tanácsadás

 

2020. május 11., 09:00 – 13:00

 

Ingyenes tanácsadás várandósoknak, gyermekes családoknak

Programtartó: Dr. Járomi Éva fogszakorvos

 

 

Örökbefogadás: elindítástól az ismerkedésig

 

2020. május 12., 17:30 – 18:30

 

Zoom beszélgetés

Szülők és családok születnek, egy kicsit másképp. Az első gondolat megfogalmazásától hosszú idő telik el, mire a várva várt hívás megérkezik. A hosszú várakozási idő gyakran felőrli a párokat és új félelmeket kelt bennük. A beszélgetés során ezekről a félelmekről és nehézségekről beszélgetünk.

max. 8 fő

 

 

Anyaidő

 

2020. május 13., 09:30 – 11:00

 

Önismereti műhely a feltöltődés jegyében várandós kismamáknak, édesanyáknak és gyermekáldásra vágyóknak.

Vezeti: Néma Attiláné Ella dúla

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 28 április 2020 09:35
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449