TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Biztonságosan izgalmas hétvégi programok Kecskeméten

08
2020 máj.

Biztonságosan izgalmas hétvégi programok Kecskeméten

 

Nyomozol, zsibizel, mozizol, sétálsz a természetben, fagyizol… nem is soroljuk tovább, állítsd össze magad a hétvégi bakancslistád!

 


Milyen szülő szeretnél lenni? Ács vagy kertész?

 

Időpont: 2020. május 8., 17:00–19:00

 

A program új ablakot nyit mindazok számára, akik gyermeket nevelnek. A trénerek, Török Tímea és Agócs Andrea kreatív, játékos módszert mutatnak be a nehéz helyzetek és viselkedési problémák leküzdésére.

A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ

 

 

Születésünnep Kecskemét

 

Időpont: 2020. május 3-13.

 

Lassan nincs is olyan gyermekvállalással kapcsolatos terület, amit a kecskeméti Születésünnep nem ölel fel. Idén is kedvünkre válogathatunk a tartalmas programok között, noha ezúttal online élvezhetjük a beszélgetéseket, előadásokat, közös tornákat, foglalkozásokat. Szemezgettünk a kínálatból. 

 

MADOKE 5+1: Dokumentumfilmek on-line 2. akció trailer from MADOKE on Vimeo.

 

A MADOKE tavaszi 5+1 dokumentumfilmes akciója

 

Megtekinthetők: 2020. május 8. és 15. között

 

1. A létezés eufóriája (r.: Szabó Réka, 83 p., 2019)

2. A monostor gyermekei (r: Zurbó Dorottya, Arun Bhattarai, 74 p., 2017)

3. Ütős csajok (r.: Nordin Eszter, 74 p., 2016)

4. Cooking History / Gulyáságyú (r.: Kerekes Péter, 88 p., 2009)

5. Besence Open (r.: Kovács Kristóf, 68 p., 2013)

+1 Szél viszi (r.: Bartha Máté, 36 p., 2019)

 

Itt nézheted majd őket

Bővebb információ

 

 

Csimota - ölbeli játékok online a Kecskemét Táncegyüttessel

 

Időpont: 2020. május 9., 16:00–17:00

 

Böde-Harkai Csilla az együttes művészeti asszisztense (mester okleveles néptánc pedagógus) mutatja be a Táncházakból már jól ismert ölbeli népi játékokat, énekeket, mondókákat a legkisebbeknek. Játszatok, táncoljatok otthon!

Itt tudod majd nézni

 

 

Terrace megnyitó

 

Helyszín: Little Italy Terrace, Piramis udvarház, Csányi u. 1-3.

Időpont: 2020. május 9., 18:30

 

A héten megnyitott a város első ice roll fagyizója és ezzel együtt megnyílt a Terrace Étterem és Bár is. A Terrace-on különleges ételekkel, borokkal és csapolt sörökkel várnak minket.

Asztalfoglalás: Facebook üzenetben

 

 

Újra látogatható a Kecskeméti Arborétum és a Szent Hubertus Parkerdő

 

Nyitvatartási idő:

Kecskeméti Arborétum minden nap 8-tól 20 óráig

Az arborétumi kilátó üzemkész (használatbavételi engedéllyel is rendelkezik már), azonban a korlátozó járványügyi intézkedésekre való tekintettel (pl. nem kívánatos csoportosulás) a játszótérrel együtt egyelőre nem használható.

Szent Hubertus Parkerdő (Nyíri-erdő) május 17-ig minden nap 8-tól 18 óráig, május 18-tól - eredeti nyitvatartásban - csütörtöktől vasárnapig 9-től 18 óráig

 

Az arborétum májusra tervezett iskolai rendezvényei elmaradnak:

 • Madarak és Fák Napja /Május 5., 7./,
 • Magyar Arborétumok Napja /Május 25./

 

 

Újra nyit a zsibpiac!

 

Helyszín: Szent László körút

 

Most hétvégén, szombaton és vasárnap újra nyit a Szent László körúti használtcikk piac, a “zsibi”. A látogatók számának függvényében a kapuknál szakaszos beengedés történhet.

A 65 év alatti vásárlók 5.30 és 10.00 óra között, valamint 12.00 óra után, a 65 év feletti vásárlók 10.00 óra és 12.00 óra között látogathatják a piacot.

Szájmaszk viselése mindenki számára - árusok és vásárlók - kötelező.

 

 

A Kecskeméti Planetárium online programjai

 

“Csatlakozva sok más oktatást segítő szervezethez, mi is vállaljuk ingyenesen online rendkívüli tanórák és egyéb foglalkozások megtartását, csillagászat és űrkutatás témakörében, minden korosztály számára. A programokat interaktív módon, Skype-kapcsolaton keresztül tudjuk biztosítani. Ezen programjaink a normál előadásainkhoz hasonlóan élőszavasak, és diaképekből, animációkból, videórészletekből összeválogatott látványos kiegészítő, illusztrációs anyagokat is tartalmaznak. Vállaljuk továbbá pedagógusok számára az online felkészítést, a fenti témájú tanórák megtartásához. Ehhez biztosítjuk a pedagógus által kért témákhoz illeszkedő háttéranyagokat is."

Kacsolat:

 • E. Kovács Zoltán, csillagász: 30/9-311-884
 • Balogh Gábor, szakelőadó: 30/9-311-870
 • Szűcs László, tudománykommunikátor: 30/9-311-899
 • Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Kitekintő: Délutáni gyógynövénytúra a szegedi Fehér-tónál

 

Helyszín: Fehér-tó

Időpont: 2020. május 9., 14.00

 

A környezetünkben is megtalálható gyakoribb gyógyhatású, házilag is felhasználható növényeket és feldolgozásuk módját ismerjük meg túránk során és néhány gyógyteát is megkóstolhatunk.

Találkozó: a Tisza-völgyi Bemutatóháznál (E5 út; a 158-as km szelvénynél.)

Megközelítés:Szegedről helyközi buszjárattal vagy személyautóval az E5-ös úton.

Részvételi díj és kiállítás-belépő: felnőtt 1500 Ft, diák és nyugdíjas 1000 Ft

Információ, jelentkezés: Ábrahám Krisztián 30/638-0297, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Szentpétervár, te csodás!

 

Időpont: 2020. május 9., 20:00

 

“Vendégünk és egyben idegenvezetőnk: Szijártó Zsófia, azaz Travel, eat, experience with Sofi. Szentpétervár szerintem sokunk bakancslistáján szerepel. Számomra egy misztikus város, amelyet mindenképp érdemes megismerni és felfedezni. Vendégem, egy kedves blogger kollegina, Zsófi itt él, így megkértem, hogy mutassa meg nekünk Szentpétervárt és környékét képein és történetein keresztül. Amíg személyesen nem utazhatunk, addig legalább virtuálisan had adjunk és kapjunk egy "utazásélményt", mellé pedig egy-két hasznos információt, jó tanácsot. Szó lesz a legfőbb nevezetességekről, kevésbé ismert látnivalókról, gasztronómiai jellegzetességekről és egy utazás, tartózkodás gyakorlati hátteréről. Ami pedig még izgalmasabbá teszi az estét: ÉLŐ bejelentkezés lesz, tehát bátran készüljetek kérdésekkel is!”

Itt tudod majd nézni

 

 

Előzetes: Bánk bán - online közvetítés

 

Időpont: 2020. május 12., 19:00

 

A Kecskeméti Katona névadója születésének 220. évfordulóján tűzte műsorra a Bánk bánt – ezúttal mai magyar nyelven. Az alkotók célja az volt 2011-ben, hogy a – kétségkívül magas irodalmi értéket képviselő – veretes szöveg mögül kiszabaduló történet végre közvetlenül, mindenki számára érthetően szólaljon meg és hasson. Az előadást Bagó Bertalan jegyzi, a szöveget Szabó Borbála ültette át mai magyar nyelvre, a címszerepben Fazakas Gézát láthatja a közönség.

Itt nézheted majd

Színházunk további online előadásait itt találod

 

 

Online Hangszerbabusgató foglalkozás

 

Időpont: 2020. május 13., 10:00–10:30

 

Kapjátok elő a csörgőket, zörgőket, lavórokat, dobozokat, kondérokat, fakanalakat, ami éppen akad otthon, és muzsikáljunk együtt!

Itt találod majd az élő adást

 

 

Online Hangolda: zenés foglalkozás kicsiknek

 

Időpont: 2020. május 13., 16:00–16:50

 

Szeretettel várják a HANGOLDÁBA a Hangszerbabusgatóból kinőtt gyerekeket, akiket még mindig érdekel a hangok és hangszerek varázslatos világa.

Itt találod majd az élő adást

 

 

Detektív Hétvége

 

Időpont: 2020. május 16.

 

Ismét országszerte várja a Detektív Hétvége a krimi szerelmesein túl azokat is, akik egy izgalmas, közel sem hétköznapi, nyomozással egybekötött, jó hangulatú városi sétán vennének részt. Az esemény idén már 7. éve kerül megrendezésre a Rejtélyek Háza jóvoltából vidéki városokban, köztük Kecskeméten.

A nyomozáshoz adott egy térkép, egy izgalmas feladatsor, illetve egy rejtélyes merénylet, melyet csak Kecskemét egyes nevezetességeihez ellátogatva lehet megoldani. Minden helyszínen újabb nyomokkal, rejtvényekkel találkozhatnak a játékosok, mint egy Agatha Christie regényben. Az út végére a kirakós darabjai a helyükre kerülnek és teljesen össze fog állni a kép.

A programon időkorlát nincs, más csapatokkal nem kell kooperálni! A kb 2-2,5 kilométer hosszú útvonal egy kellemes sétára kínál lehetőséget a város legszebb részein át. Remek kikapcsolódás, hisz a logikai fejtörők megtornáztatják az emberi elmét, a közös nyomozás élménye pedig közelebb hozza a csapat tagjait egymáshoz.

A programon minden 10 fős, vagy annál nagyobb létszámú csapat egy tagjának ingyen biztosítják a részvételt.

További részletek

 

 

Múzeumok Nemzetközi Napja

 

Időpont: 2020. május 18.

 

A rendhagyó online esemény az általános iskola 5-8. évfolyamos diákjainak és pedagógusainak szól majd, mely keretében több, mint 20 múzeummal ismerkedhetnek meg egy virtuális órarend segítségével. Huszárságról, repülőgép csodákról, a világ legkülönlegesebb hangszereiről, Toldi rapről, a Siklósi vár kapitányának bejelentkezéséről és Balatoni József, Jocó bácsi vetélkedőjéről is szól ez a nap, hogy csak néhány dolgot említsünk.

A programban erre a célra leforgatott érdekes edukációs videók, applikációk, kvízek, virtuális séták várják majd a diákokat.

A Digitális Edukációs Múzeumi Órák ingyenesek és nyilvánosak lesznek minden felsős diák számára, mindössze a pedagógusuk regisztrációja szükséges a részvételhez, akik két platformon is hozzájuthatnak az erre az alkalomra összeállított izgalmas digitális tananyagokhoz, egyfelől május 18-án a Facebook eseményben, másfelől előtte megkapják e-mailben a teljes digitális órarendet, mely alapján a diákok otthon fedezhetik fel a múzeumokat.

Regisztrációs oldal

 

 

Nyit az OHANA Gasztroklub és Főzőiskola!

 

“A kormányzati rendelkezésnek megfelelően az OHANA Gasztroklub és Főzőiskola 2020. május 25-étől megnyitja teraszát. Már nagyon vártuk ezt a pillanatot! Mi a személyes találkozásban hiszünk, az együtt töltött percekben és a felhőtlen jókedvben. Az elmúlt - számunkra nagyon hosszú hetek - nem teltek haszontalanul. Új tervekkel, receptekkel és menüsorokkal várjuk kedves vendégeinket. Ahhoz azonban, hogy az együtt töltött idő valóban biztonságosan teljen, a következő feltételekkel tudunk nyitni.

Programjainkat főzőiskolánk teraszán tartjuk, ideértve az előkészítést és főzést is.

Kurzusainkat maximum 8 fő részvételével szervezzük, hogy mindenkinek biztosítani tudjuk a 1,5 méteres távolságot egymástól mind a főzésnél mind pedig az étkezés alkalmával.

Vendégeink előtt és után is fertőtlenítjük az eszközöket és a vendégteret.

Kézfertőtlenítőt és maszkot biztosítunk minden résztvevőnek.”

 

A következő programokra már lehet jelentkezni:

 • Expressz pékség - 2020. május 21., csütörtök, 18:00–21:00
 • ANGUS hátszín - 2020. június 4. 18:00 – 21:00
 • T-BONE - 2020. június 6. 17 óra
 • Félnapos Nyári tábor (10-14 éveseknek ) - 2020. június 22. - augusztus 7.

Részletek és jelentkezés

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 08 máj. 2020 09:42
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449