TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Újra felcsendül a zene Kecskemét több pontján!

08
2020 máj.

Újra felcsendül a zene Kecskemét több pontján!

 

Kapunk még egy dózist az üdítő meglepetés szerenádból a következő napokban. Az In Medias Brass, a Kecskemét Brass és a Heavy Brass Guys Tuba Quartet zenészei már izzítják a hangszereiket, hogy vidámságot csempésszenek a kecskemétiek hétköznapjaiba. Íme, hol és mikor találkozhatunk az ingyenes térzenével:

 

 

 

In Medias Brass

 

Helyszínek:

 1. Téglás utca (Homokbánya)
 2. Aradi vértanúk tere (Széchenyiváros)
 3. Kristály tér (Széchenyiváros)
 4. Gizella tér (Műkertváros)

Időpont: 2020. május 8., péntek 18:00-20:00

 

Az In Medias Brass 2010 januárjában alakult, tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztek művész diplomát. 2010 augusztusában, első közös céljuk a Dél-Koreában megrendezett, 6. Jeju Nemzetközi Rézfúvós Verseny volt, melyen elsöprő sikert arattak: annak ellenére, hogy a világ minden tájáról összesen közel háromszáz résztvevő indult, a kamarazenei első díj mellett megnyertek minden olyan szólóhangszeres kategóriát is, amelyben elindultak (kürt, harsona és tuba).

Az együttes – megalakulását követő nem sokkal több, mint három éven belül – hét rangos, nemzetközi díjat szerzett kamarazene versenyeken: öt első, két második és számos különdíjat Dél-Koreában, Németországban, Szlovéniában, Japánban, Olaszországban, Franciaországban és az Amerikai Egyesült Államokban.

A koncertjeiket művészi és technikai felkészültségüknek köszönhetően egyszerre jellemzi a virtuozitás és a meghittség. Az In Medias Brass repertoárja a korai reneszánsztól kezdve, különleges klasszikus zenei átiratokon és rézfúvós kvintettre írt műveken át egészen a legfrissebb kortárs művekig terjed. Szívesen játszanak könnyűzenei darabokat is, melyek között mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet, legyen az filmzene, ragtime vagy éppen latin jazz. Fontosnak tartják, hogy minden egyes koncertjük értékes legyen, és a közönség ne csak rácsodálkozzon a rézfúvós hangszerek rejtette lehetőségekre, de valódi és emlékezetes zenei élménnyel gazdagodhasson."

 

 

Kecskemét Brass

 

Helyszínek:

 1. Hunyadi tér (Hunyadiváros)
 2. Damjanich utca (belváros)
 3. Akadémia krt. (10 emeleteseknél) (Széchenyiváros)
 4. Klauzál Gábor tér (Széchenyiváros)

Időpont: 2020. május 12., kedd 18:00-20:00

 

A zenekar 2016- ban alakult a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és az M.Bodon Pál zeneiskola rézfúvós tanárainak tagjaiból. Az együttes célja, hogy népszerűsítse Kecskeméten és a megyében a rézfúvós zenét és jobban megismertesse a hangszereket mind a felnőttek és mind a gyerekek körében. Repertoárunkon megtalálhatóak Reneszánsz, Barokk és Klasszikus művek, de a modern kori filmzenék és a könnyebb zenei műfajok is felcsendülnek. A zenekar rendszeresen ad koncerteket a helyi és környező templomokban, melyek igazán felemelő és csodálatos hangzásvilágot adnak a rézfúvós zenének.

 

 

Heavy Brass Guys Tuba Quartet

 

Helyszínek:

 1. Gizella tér (Műkertváros)
 2. Mészáros Lázár tér (Széchenyiváros)
 3. Kristály tér (Széchenyiváros)
 4. Téglás utca (Homokbánya)

Időpont: 2020. május 15., péntek 18:00-20:00

 

A kvartett 2007-ben alakult. Létrejöttének oka az alkotás vágya, valamint az együttzenélés öröme volt, hiszen a tagok régóta jó barátok is. Állandó tagjai közt olyan kiváló muzsikusok vannak jelen, mint Adamik Gábor, művészeti vezető, a Magyar Állami Operaház tubása, valamint Török József a kecskeméti Bohém Jazz Együttes tubása-bőgőse.

 

Tavaly, a zene világnapján indult útjára a Térzene program, amelynek célja, hogy minél több emberhez elérjen a klasszikus zene varázsa. Az eredeti tervek szerint parkokban, zenei pavilonokban szólalt volna meg a muzsika. A most útjára induló meglepetés mini koncertek a Térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verziója.

A program lényege eljuttatni az emberekhez a klasszikusokat szórakoztatásképp úgy, hogy senkinek se kelljen kimozdulni otthonából. Olyan köztereken csendülnek fel dallamok, amelyeknek környezetéből jól látható és hallható a produkció. Az emberek az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, házak kertjeiből lehetnek részesei a zenei élménynek a Filharmónia Magyarország szervezésében.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449