TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Nézd meg Enyedi Ildikó elgondolkodtató kisfilmjét!
15
2020 máj.

Nézd meg Enyedi Ildikó elgondolkodtató kisfilmjét!

 

Az Arany Medve-díjas, Oscar-jelölt Testről és Lélekről rendezőnője jelenleg már következő nagyjátékfilmje, a Léa Seydoux főszereplésével forgatott A feleségem története utómunkálatain dolgozik. Amíg ezt nagy izgalommal várjuk, láthatunk Enyedi Ildikótól egy karanténban forgatott kisfilmet, amelyben egy szamár és egy nyuszi filozofálgatnak a létezésünket mozgató erőkről. 

 

 

Enyedi Ildikót a Thessaloniki Nemzetközi Filmfesztivál kérte fel több más rendezővel együtt, hogy a bezártság témájában készítsen filmet otthoni körülmények között.

A Georges Peres francia író Species of Spaces című műve után Spaces #3-ként elkeresztelt sorozatban többek között olyan neves alkotók vesznek részt, mint a román Radu Jude (Aferim!, Bánom is én, ha elítél az utókor), a kínai Jia Zhangke (Csendélet, A bűn érintése) és a kanadai Denis Côté (Curling, Szellemvárosi antológiák). A közös tematikát a koronavírus miatt a világ számos pontján elrendelt karantén és kijárási korlátozások inspirálták.

Enyedi Ildikó Szamár és Nyúl beszélgetése című alkotását és a hét kisfilmből álló Spaces #3 további epizódjait a filmfesztivál YouTube-csatornáján lehet megnézni.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 15 máj. 2020 11:58
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449