TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legszuperebb kecskeméti programok a hétvégére

03
2020 jún.

A legszuperebb kecskeméti programok a hétvégére

 

Tartalmas napok elé nézünk: számos program keretében emlékezhetünk meg a trianoni eseményekről, piknikezhetünk és edzhetünk a legszebb kecskeméti panorámát nyújtó dombról, segíthetünk megtisztítani környezetünket, túrázhatunk Kecskemét környékén, relaxálhatunk hangfürdővel vagy megtanulhatjuk az otthoni kávéfőzés trükkjeit. A kiszámíthatatlan időjárás miatt kinti és benti programokat egyaránt válogattunk Nektek.

 

 

Nemzeti Összetartozás Napja

 

A Hírös Rovókör programjai:

 

 • 16 órától zenés, verses megemlékezést tart a Mikrokozmosz a Makrokozmoszban című műalkotásnál,
 • 16.30-tól a „0” km kőnél közös elcsendesedés lesz a 2 perces harangzúgás idejére (csatlakozva az országos kezdeményezéshez), majd egy rövid ima és áldás után a résztvevők átvonulnak az Országzászlóhoz
 • 16-45-től az Országzászlónál versek, zenék hangzanak el, beszédet mond Molnár H. Boglárka a KTV szerkesztő-riportere, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, és fellép a Kecskemét Táncegyüttes. A megemlékezés koszorúzással zárul.
 • Az ünnepséget követően a Hírös Rovókör szervezésében tovább folytatódik a megemlékezés a 3 Tavasz emlékműnél.

 

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár online tartalmakat tesz elérhetővé:

 

 • szakemberek témához kötődő előadásai
 • Kérdezz! Felelek! (online tudáspróba)
 • Énekeljünk együtt! (magyar népdalok határon innen és túl)
 • Mesélő tájak (válogatás a határon túli területek népmeséiből, mondáiból)
 • Tudod-e? (határon túli történelmi és kultúrtörténeti emlékeiről gyerekeknek).

 

A Kecskeméti Katona József Múzeum programjai:

 

A KKJM csatlakozik a DEMÓ TOTÓ2 kezdeményezéséhez, amelynek során a Redmenta nevű programban lesz online teszt és műtárgyközpontú feladatmegoldás gyerekeknek, amelynek fő témája Trianon és a nemzeti összetartozás.

„Mivel a kiállítóhelyeink zárva vannak, csak a virtuális térben tudunk egyelőre tervezni. Június 4-én a honlapunkon és a közösségi oldalainkon közreadunk egy emlékező történeti anyagot, a Trianoni békediktátum fogadtatása Kecskeméten címmel. Az aznapi Virtuális múzeumpercek sorozatunk darabja szintén kötődik Trianonhoz, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely gyűjteményéből mutatunk be egy társasjátékot.

A Kecskeméti Múzeum kapcsolódott egy országos programhoz. A Mozaik Múzeumtúra egész napos programsorozatot szervez, melyekhez iskolai csoportok kapcsolódnak. A Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódó múzeumi tartalmakat adtunk: ismeretterjesztő anyagokat, játékokat, foglalkoztatókat. Ezek múzeumunk nevéhez kötődve fognak az országos programban megjelenni. Reményeink szerint ezek a tartalmak több ezer gyermekhez jutnak el.”

 

Trianon - emlékműsor

 

Itt tudod nézni

Időpont: 2020. június 4., 16:30

 

A nemzeti összetartozás évét ünnepelve, a trianoni szerződés aláírásának 100. évfordulójának alkalmából emlékműsorral készül a Kecskeméti Nemzeti Színház.

 

 

Nők a csúcson: ! ó ió ció áció káció akáció Vakáció!

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2020. június 4., 17:00–18:00

 

“A rendkívüli helyzet után igazán felszabadult érzéssel sétálhatunk fel a Dombra 2020. június első csütörtökén. Témánk: VAKÁCIÓ!

Tervezett program:

 • 17:00 találkozás a bejárat után található hirdetőoszlopnál (rövid adminisztráció)
 • 17:10 felindulunk a Dombra
 • 17:30 piknik a dombtetőn, akinek van kedve hozzom plédet és elemózsiát
 • 18:00 zárás a Dombtetőn és a VAKÁCIÓ! visszaszámlálás megkezdése a ! -lel”

 

 

Teli Holdas Gong és himalájai hangtálas hangfürdő

 

Helyszín: EYVA Ház, Kecskemét Hoffman J. u. 10.

Időpont: 2020. június 5., 19:30–20:45

 

A hangfürdőn, pihentető zenei koncerten a gongok és a hangtálak rezgései, a szélcsengők hangja, mély nyugalmi állapotba helyezi lényünket. A tiszta rezgések energetizálnak, átjárják az egész testet, a békés tudatosság állapotát teszik lehetővé. A gongok és hangtálak hangjai több szinten is "újrahangolnak" bennünket. Ezek a hangok sejtszintig átjárnak, kellemes, tisztító, energetizáló hatásuk érzelmi, mentális és testi szinten is megjelenik. A harmoniában megszólaló hangok együttese és a csend a belső egyensúlyt elősegítő, harmonizáló eszközök. Ősi, nyugtató, meditatív, lazító hatású rezgések, hanghullámok.

A Gong és a himalájai hangtálas fürdőt, relaxációs koncertet Mark Dervish tartja.

Matracok, plédek a helyszínen adottak, azonban nyugodtan hozzatok bármit, ami a kényelmetek szolgálja.

Belépő: 2500 Ft/fő

További infó, bejelentkezés: Reni 06704927184, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Szemétszedés Kadafalván, a Csalánosi erdőben

 

Helyszín: Csalánosi erdő

Időpont: 2020. június 6., 08:00-12:00

 

“Egyesületünk soron következő akciója a Csalánosi erdő szemét mentesítésének elkezdése. Várunk mindenkit szeretettel június 6-ára a Csalánosi erdőhöz közel eső körforgóba, a 34-es buszvégállomáshoz. Szemeteszsákot mindenki hozzon magával!”

Szervező: Civilek Kadafalváért Egyesület

 

 

Body Flow-szabadtéri edzés

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2020. június 6., 10:30–11:30

 

“Csodálatos panoráma közepette élvezhetjük a Body Flow edzés pillanatait! Saját testsúlyunkkal fogunk mozogni, ahol a mobilitás és nyújtás is szerepet kap. Az összefűzött gyakorlatok adnak egy fúziót! Gyere és élvezzük együtt Kecskemét egyik legkedveltebb helyszínén, a Domb tetején a Body Flow mozgást!"

Tartja: Vidám Marcsi

 

Az első óra díjtalan.

 

 

Otthoni kávézás - Workshop

 

Helyszín: Babszínház, Deák Ferenc tér 6.

Időpont: 2020. június 6., 14:00–17:00

 

“Minden amit a kávéról tudni akartál... és egy kicsit még több!

Workshopunk lényege, hogy elmélyítsük elméleti és szakmai tudásod kedvenc italoddal kapcsolatban. Éppen ezért 3 órában szó esik a kávéról mint növény, annak termesztéséről, szüreteléséről, feldolgozási módjairól. Megvizsgáljuk a különböző pörkölési szinteket és azok alapvető hatását a kávén. Beszélünk arról, hogy mit is jelent a "speciality". Ezek után beavatunk a profi kóstolás világába (Cupping), ahol világos, saját pörkölésű kávéinkat állítjuk szembe híres olasz és robusta kávéval is. Majd kipróbálunk egy-két olyan eszközt amellyel otthon is könnyen készíthetsz jó kávét (V60, French Press, Aero Press, Chemex) és a sok háztartásban fellelhető "szarvasi" és "kotyogós" helyes használatát is pontosítjuk. A víz minőségéről és fontosságáról is ejtünk szót. Sőt tesztelni is fogunk különböző vizeket! Ebben partnerünk a kecskeméti Artézi Szódaüzem, akik a nemrég megjelent Artézi Zéró vizükkel segítenek jobbá tenni az otthoni kávézást. Vizet és ropogtatnivalót biztosítunk!

A megfelelő szórakozást és maximális figyelmet korlátozott részvételi létszámmal biztosítjuk (max 6f ő), ezért kérünk Téged, hogy jegyed megvásárlásával biztosítsd helyed!

Haza sem eresztünk üres kézzel! Egy csomag saját pörkölésű, speciality kávéval, egy üveg Artézi Zéróval és egy tonna tudással engedünk útnak, így akár már másnap kamatoztathatod az elhangzottakat!"

Ára: 9000 Ft/fő

Jegyek megvásárolhatók a kávézóban!

 

 

Kitekintő: Gyógyteák és gyógynövények

 

Helyszín: Szeged, Fehér-tó

Időpont: 2020. június 6., 9:00–13:00

 

A környezetünkben is megtalálható gyakoribb gyógyhatású, házilag is felhasználható növényeket és feldolgozásuk módját ismerjük meg túránk során és néhány gyógyteát is megkóstolhatunk.

Találkozó: 9:00, a Tisza-völgyi Bemutatóháznál

Megközelítés: E5-ös út, 158-as km szelvénynél

Részvételi díj: felnőtt 1500 Ft, diák és nyugdíjas 1000 Ft (kiállítás belépővel együtt)

Információ, jelentkezés: Ábrahám Krisztián, 30/638-0297, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A részvételi díj megfizetése készpénzben a helyszínen történik.

A túrákon, programokon higiéniai okokból nem tudnak megfigyelési eszközöket biztosítani (távcső, teleszkóp), ezeket mindenkinek magának kell vinnie.

 

 

Családi túra a Tőserdőben

 

Helyszín: Lakitelek-Tőserdő

Időpont: 2020. június 6., 10:00–14:00

 

Játékokkal, feladatokkal tűzdelt családi kirándulás az ártéri erdőben. A 3 km-es távot a kisebb gyerekek is tudják teljesíteni. Abban az esetben, ha addigra itt olyan sok lesz a szúnyog, ami élvezhetetlenné teszi a kirándulást, akkor néhány kilométerrel odébb, Tiszaalpáron, az Alpári-holtág mellett, az ártérben kirándulunk hasonlóan kb. 3 km utat megtéve. Ez esetben a túrára jelentkezőket értesítjük.

Találkozó: 10:00, Kontyvirág Erdei Iskola

Megközelítés: a Lakitelek-Tiszaalpár közti úton a Tőserdő vasútállomás előtti földútra kell balra rákanyarodni, majd ismét balra a földúton

Részvételi díj: felnőtt 1000 Ft, diák és nyugdíjas 500 Ft, családi 2500 Ft

Jelentkezés kizárólag online módon, ezen az oldalon

 

 

Előzetes: Coffee art - Ingyenes Live festés

 

Itt tudod nézni

Időpont: 2020. június 9., 18:00–19:00

 

Főzzük jó feketére az instant kávét, és készítsünk elő egy akvarell lapot. A technika hasonló az akvarellhez. Ha előrajzoljátok akkor csak nagyon halványan, esetleg barna akvarell ceruzával.

 

 

János vitéz

 

Itt tudod nézni

Időpont: 2020. június 9., 19:00

 

A nyári szünet előtt a teátrum az egész család számára kínál kikapcsolódást a János vitéz című daljátékkal, a Ha kedd, akkor Kecskemét közvetítéssorozat utolsó állomásaként.

Kacsoh Pongrác daljátéka Petőfi Sándor azonos című elbeszélő költeményét veszi alapul, még gazdagabbá, mesésebbé varázsolva azt. Kukorica Jancsi és a szépséges Iluska méltán elhíresült története a szintén jól ismert dallamokkal kiegészülve a magyar operettkorszak sikersorozatának kezdetét jelöli. A „pásztorok királyának” , a „szegény kis árva lánynak”, a francia királykisasszonynak és Bagónak sokan adtak már életet a magyar színpadokon. A kecskeméti Katona József Színház művészei Szente Vajk rendezésében elevenítik meg a tündérmesét.

Bemutató: 2016. október 7.

Az előadás hossza: 120 perc 1 szünettel


Szereposztás:

 • Kukorica János ORTH PÉTER
 • Iluska KÉKKOVÁCS MARA / SZABÓ NIKOLETT e.h.
 • Bagó KISS ZOLTÁN
 • Francia király PÁL ATTILA
 • Francia királylány DOBÓ ENIKŐ
 • Strázsamester ARADI IMRE
 • Mostoha CSOMBOR TERÉZ
 • Bartoló SIRKÓ LÁSZLÓ
 • Csősz KANALAS DÁNIEL
 • Táncos GÖRÖG ANNA JUDIT, MÁRKLI ZSUZSANNA, HALÁSZ JÓZSEF, VIDÁCS SÁNDOR
 • Kórus DRATSAY DÓRA, ORTAN VIVIENNE, KANALAS DÁNIEL, TOLNAI OTTÓ
 • Zenekar: Csonka Zoltán, Földi Jácint, Kiss Dániel, Kondacs Szílvia, Kovács Mihály, Látó Richárd, Mészáros Orsolya, Várkonyi Zsolt, valamint a Kecskemét Táncegyüttes táncosai

 

 • Rendező SZENTE VAJK
 • Díszlettervező TÚRI ERZSÉBET
 • Jelmeztervező KOVÁCS YVETTE ALIDA
 • Zenei vezető KÁROLY KATI
 • Zenei átdolgozó LÁTÓ RICHÁRD
 • Koreográfus NÉMETH ESZTER
 • Súgó PATYI SZILVIA
 • ügyelő BERKI ZOLTÁN
 • Rendezőasszisztens FRIGYESI TÜNDE

 

 

Fashion reggeli - Helló nyár!

 

Helyszín: Malom Központ 4. emelet – Panoráma Terasz

Időpont: 2020. június 13., 9:30 – 11:30

 

“Emlékszel? Pár hete még azon ábrándoztunk, milyen jó lesz ha kimozdulhatunk, ha újból együtt tölthetjük a barátainkkal a hétvégét, ha a melegítőt lecserélhetjük egy csinos ruhára….
Mindez már nem csak álom…hiszen Téged is vár az idei első Fashion Reggeli, ahol igazán csajos, könnyed, szórakoztató témákkal készülünk Nektek.

Hogy csak párat említsünk közülük:

 • nyári divat trendek
 • bőrápolás
 • úti kalauz

A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékodat jelezd a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.”

 

 

Rád Szabva életmódváltó program

 

Helyszín: Életmód Fitnesz, Kisfaludy u. 8.

Időpont: 2020. június 15. - 2020. augusztus 10.

 

“Szeretnél visszarázódni a mozgásba és egészségesebb étkezési szokásokat kialakítani? Újulj meg velünk 8 hetes életmódváltó programunkban kívül-belül! Biztos kezekben leszel, hiszen egy fitneszedző és egy dietetikus fogja majd a kezed, míg el nem indulsz a vágyott úton, és akár addig is, míg el nem éred a kitűzött célt."

A leendő mentoraid:

 • Nép-Fehér Adrienn - Életmód Fitnesz
 • Tibay Rózsa - Diéta Tanoda

 

Korhatár: 18-50 év

Jelentkezési határidő: 2020. június 15.

Jelentkezés

Bővebb információ

 

 

Akvarelles útinapló - workshop

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffman J. u. 10.

Időpont: 2020. június 27., 9:00–15:00

 

“Tértél már haza úgy egy utazásról, hogy a barátaidnak színekben mesélted el az élményt?

„A Balaton haragos zöld volt a viharban”, „azúrkék tenger a fehér homokpaddal”, „Marokkó terrakotta, zöld és kék színei”… ezek a képek a másik fejében is színeket, illatokat, ízeket hívnak elő: sokszor beszédesebb, mint a mobilon végigpörgetni a fotókat.
S mi lenne, ha a következő utazásod után már nem csak mesélnél ezekről a színekről, hanem a varázslatos akvarell technikával meg is festenéd?

Miért pont akvarell? Az a tapasztalatom, hogy ez az eszköz nagyon sokoldalú, könnyen kezelhető: a papír és a festék találkozása csodás és könnyed, az eredmény lenyűgöző.

Ezen a workshopon kíváncsi kezdőket és nyitott haladókat várok alkotni. Kis csoportban dolgozunk, hangulatos körben, így mindenki számára biztosítom az egyéni támogatást alkotás közben. Elméleti háttérrel indítunk, próbálgatjuk a technikát, majd motívumgyűjtést követően mindenki elkészíti az első útinaplós bejegyzését.

Ezt a programot idén már nem tervezzük máskor megtartani, így ha meg akarod tanulni és a nyári, őszi kirándulásaidat már ilyen módon szeretnéd megörökíteni, akkor gyere most!”

Jelentkezni ezen a linken tudsz!

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 03 június 2020 19:23
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449