TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ezekkel a programokkal, akciókkal nyitnak újra a kecskeméti múzeumok

25
2020 jún.

Ezekkel a programokkal, akciókkal nyitnak újra a kecskeméti múzeumok

 

Noha a Múzeumok Éjszakája idén a virtuális térbe költözik, összeállíthatunk magunknak egy saját múzeumtúrát Kecskeméten, hogy feltöltsük a már jócskán kiapadt kultúraraktárainkat.

 

 

Bozsó Gyűjtemény

 

Cím: Klapka u. 34.

Nyitvatartás: 2020. június 25-től, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között

 

A nyitás alkalmából ajándékkal kedveskednek: mivel idén a Múzeumok Éjszakája csak online formában valósul meg, így június 27-én, szombaton ingyenes belépést biztosítanak a látogatók számára!

 

Ország Lili - Múltba nyíló kapuk

Az időszaki kiállítást 2020. október 4-ig meghosszabbították. A kiállításon szakmai tárlatvezetéseket tartanak a következő időpontokban:

 • 2020. június 30. kedd, 17 óra
 • 2020. július 7. kedd, 17 óra

A tárlatvezetéseket Kovács Ágnes művészettörténész tartja.

A részvételi díj 1500 Ft/fő/alkalom. Regisztráció szükséges az időpont megjelölésével! Jelentkezni kizárólag a következő e-mail címre küldött üzenettel lehetséges: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Hegyvári Bernadett: Asztal?

 

Cifrapalota

 

Cím: Rákóczi út 1.

Nyitvatartás: június 23., keddtől kezdődően keddtől vasárnapig 10.00–17.00 között

 

Megtekinthető kiállítások:

 • Képzőművészeti Állandó Kiállítás
 • Nagyurak és Vezérek – Híres Avar Leletek a Kiskunságból
 • X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé - Szent Vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora). Megtekinthető 2020. augusztus 16-ig.
 • „A Szent Szabadság oltalma” Az Alapítvány a 48-as Hősökért és a Kecskeméti Katona József Múzeum rajzpályázatának díjazott alkotásai. Megtekinthető 2020. július 5-ig.

Újranyitási akció: június 27-én, szombaton mindenki számára, június 28-án, vasárnap a családok számára lesz ingyenesen látogatható a kiállítóhely.

 

 

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

 

Cím: Gáspár A. u. 11.

Nyitvatartás: keddtől szombatig 10.00–12.30 között és 13.00–17.00 között

 

Megtekinthető kiállítás:

„Antanténusz, szórakaténusz…” – a Játékmúzeum 40 éves gyűjteményének keresztmetszete

 

Nyitási akció: június 27-én, szombaton mindenki számára ingyenesen látogatható.

 

 

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

 

Cím: Serfőző u. 19.

Nyitvatartás: keddtől szombatig 10:00-16:00

 

Az állandó kiállítás mellett megtekinthetik az érdeklődők a „Használható hagyományok” című hímzéskiállítást. A július 1-jén újranyitó múzeum szeretettel várja a kézműveskedni vágyókat is a következő programokkal:

 • Batikolás: július 1-jén vagy július 15-én, szerdán, 9-11 óra között.
 • Levendula: július 2-án, csütörtökön vagy július 17-én, pénteken, 9-11 óra között.
 • Álomfogó készítés: július 3-án, pénteken, 9-11 óra között.

A foglalkozásokat minden korosztály számára ajánlják, jöhet gyermek, fiatal, felnőtt, és nagyszülő + unoka is.

Van még néhány hely a június 29. – július 3. között tartandó kézműves napközis táborban is, részvétel 6-12 éves korig.

Érdeklődni, jelentkezni lehet a facebook oldalunkon vagy a múzeum elérhetőségein: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 76/327-203

 

 

Katona József Emlékház

 

Cím: Katona József u. 5.

Nyitvatartás: keddtől szombatig, naponta 10-14 óráig

 

Állandó kiállítás:

 • Katona József 1791-1830

Időszaki kiállítások:

 • Bánk bán illusztrációk
  Bodri Ferenc grafikus, festőművész kiállítása márciusban kényszerűen bezárt, de most meghosszabbítják.
 • Trianon 100
  Hamarosan

A rendezvényeket, megkezdett sorozatokat július második hetétől folytatják.

 

 

Ráday Múzeum

 

Cím: Kálvin tér 1.

Nyitvatartás: keddtől-péntekig, 10-18 óráig. Szombaton és vasárnap előzetes időpont egyeztetéssel lehet a múzeumot látogatni.

 

Új családi kiállítás látogatási lehetőséget kínál a Ráday Múzeum: előzetesen egyeztetett időpontban várják az együtt érkező családtagokat, és biztosítják, hogy az intézmény munkatársain kívül másokkal ne kelljen találkozniuk. Az "Öné a múzeum!" családi programcsomag nemcsak a belépőt és a zavartalan látogatást biztosítja, hanem tárlatvezetést és a kiállítások témájához kapcsolódó kézműveskedési lehetőséget is ajánl.

A karantén ideje alatt új programokat dolgoztak ki a múzeum munkatársai, többek között családi múzeumi játékot, kosztümös tárlatvezetést, melyekkel hamarosan be is mutatkozik a Ráday Múzeum a közösségi oldalán

Újraindulnak a közösségek, az éremgyűjtő kör, az ásványgyűjtők szakköre, az ásványok iránt érdeklődők találkozói és az ötvöskurzusok is.

A látogatóktól azt kérik, hogy maszkot vigyenek magukkal. Szükség esetén a pénztárban egyszer használatos maszkot vásárolhatnak is, a látogatás során mindenképpen viselniük kell azt. Biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét, figyelmet fordítanak a terek méretéhez engedélyezett látogatószámra, a szellőztetésre, fertőtlenítésre.

 

 

Leskowsky Hangszergyűjtemény

 

Cím: Rákóczi út 15.

Nyitvatartás: keddtől vasárnapig 10:00-17:00

 

A Leskowsky Hangszergyűjtemény kinyitott, a pandémia előtti rendszerhez képest annyi változással, hogy most külön időpontot kap minden látogató, ami kényelmesebb és biztonságosabb.

A karantén alatt sokat dolgoztak a Hangszergyűjtmény megszépítésén, volt egy kis festés, hangszerátrendezés, illetve sok online tartalom készült, amelyek továbbra is elérhetők

Zajlanak a Kong a Bongó táborok, ezek közül az egyik egy újdonság: felsősöknek tervezték, akik már nem szívesen mennek a “kicsik” közé táborozni. Sok, évek óta visszatérő Kong a bongós van, akik lassan kinőnek már a táborból, de még mindig érdeklődőek, kiváncsiak és nyitottak: velük kicsit komolyabban lehet foglalkozni, mélyebbre lehet ásni a hangszerek és a zene világába. Ez egy félnapos tábor, a JUNIOR nevet kapta, és a jó hír: még van néhány férőhely! 

 

 

Hírös Agóra Kulturális Központ

 

Cím: Deák F. tér 1.

Nyitvatartás: naponta 11:00-17:00

 

Kiállítások:

 • A hit kultúrája, a kultúra hite - megtekinthető: 2020. június 23. - július 15.
 • A hónap alkotója: Mészáros Marianna, akinek a marokkói utazása ihlette akvarelljei tekinthetők meg júliusban és augusztusban

 

 

Nemzetközi Kerámia Stúdió

 

Cím: Kápolna u. 11.

 

Zakar József keramikusművész kiállítása

„Az elmúlt években készült autonóm plasztikákból, architektonikus kompozíciókból álló tárgy együtteseim darabjai formailag és tematikailag szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Az absztrakt, geometrikus évek óta foglalkoztat. Plasztikáim egymásból fejlődő kompozíciói, a kint és bent, a zárt és nyitott fogalmak köré rendeződnek; a darabok szellemiségében a múlt és a jövő közötti kapcsolat változásának egy rögzített pillanatban való megfogalmazása jelentkezik; sok esetben azonos emlékképként megjelenve, melyek akár történelmi, történeti témájú eredetre is vonatkoztathatóak. Azonban egy esetben sem beszélhetünk konkrét előképről vagy kiindulópontról. Plasztikáim formai- és felületi ritmusával harmóniára törekszem, mellyel igyekszem eszközt találni egyfajta archaikus nyugodtság közvetítésére.”

A művész honlapja 

Megtekinthető: 2020. augusztus 13-28.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 25 június 2020 18:44
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449