TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ennyi jó program közül válogathatunk Kecskeméten, a hosszú hétvégén
18
2020 aug.

Ennyi jó program közül válogathatunk Kecskeméten, a hosszú hétvégén

 

Ez a húsvét más lesz, mint az eddigiek - mondtuk tavasszal, bízva abban, hogy nyárra visszatér minden a normál kerékvágásba. A vírus viszont egy kicsit még sakkban tart minket, így ez az augusztus 20. is egy kicsit visszafogottabb ünnepléssel telik majd, de azért ne izgulj, szedtünk össze klassz programtippeket a hosszú hétvégére akár Kecskeméten szeretnél lazulni, akár kirándulnál egyet.

 

 

Szemléletváltó kommunikáció & SuTTogó Matricák bemutatása

 

Helyszín: Kossuth tér, Család és KarrierPONT sátra

Időpont: 2020. augusztus 21., 17:00–18:00

 

Szeretnéd, hogy a gyereked/tanítványod sikeres felnőtt legyen? A semmitmondó sablonos dícséretek helyett, itt az idő, hogy megismerjétek és elkezdjétek használni a visszajelzések folyamatokra, erőforrásokra fókuszáló, fejlődési szemléletet (belső motivációt, rezilienciát) segítő formáját!

A szemléletváltásban utat mutat: Török Tímea gyógypedagógus, SF coach, Kids' Skills tréner, a SuTTogó matricák megálmodója.

Az eseményen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, az első 10 regisztráló ajándék matricacsomagot kap!

Regisztráció

 

 

Nyárvégi Kerti Party - Grill & Dance

 

Helyszín: Bajor Étterem És Vendégház, Szent László krt. 19.

Időpont: 2020. augusztus 21., 19:00–1:00

 

“Szeretnénk egy zenés-táncos estével méltóképpen búcsúztatni a nyarat.

A belépő 5000 Ft, ezért welcome drinkkel (prosecco) és egy nagy adag grillezett hússal, sajttal, és körettel várunk téged és barátaidat. Két DJ az elmúlt évezredből, Szórát Csabi és Kalocsai Sanyi hozzák legjobb lemezeiket, hogy Te is jól érezd magad, és táncolj egy jót!”

 

 

TopChartHits #2 - Best of RnB 2000-2010's

 

Helyszín: Ápoló Klub, Olimpia u. 14.

Időpont: 2020. augusztus 21., 22:00–4:00

 

Kecskeméten második alkalommal tombolhatunk a 2000-es és 2010-es évek legnagyobb slágereire, felejthetetlen RnB felvonásban!

Jegyár: 2000 Ft, jegyvásárlás a helyszínen

 

 

Alkotóműhely: Színezd ki a céljaid!

 

Helyszín: Kossuth tér, Család és KarrierPONT sátra

Időpont: 2020. augusztus 22., 15:00–18:00

 

Vannak álmaid, vágyaid, céljaid? Le szoktad őket írni? Most lehetőséget biztosítunk, hogy alkotóműhelyünkben "Füzetes Zsuzsi" iránymutatásával színezd ki álmaid, vágyaid és céljaid! Az elkészült "céltábládat" magaddal viheted! Színes festékek, betűnyomdák és Nagy Zsuzsanna életigenlő alkotónő lesz a segítségedre!

17:00-kor Zsuzsi Célkitűzés, életigenlés előadással is készül, az ezen való részvételt a regisztrációban külön tudod jelezni!

A programon való részvétel díjmentes, de a létszám tervezése miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

 

HÍRÖS NAPOK

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2020. augusztus 16-23.

 

Nova Prospect, Bohém Ragtime Jazz Band, Kilele Swing Cats, Csík János és a Mezzo, Penge Benge Jazz Band, Szulák Andrea - hogy néhány nevet említsünk a fellépők sorából. Itt böngészheted át a teljes programkínálatot.

 

 

Nyári hétvégék a Kecskeméti Fürdőben

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay G. krt. 5.

Időpont: 2020. augusztus 20-23., 14:00–18:00

 

Ingyenes animátor foglalkozásokkal, ügyességi feladatokkal, vetélkedőkkel, és sok-sok medencés és szárazföldi játékkal várják a családokat.

 

 

Család és Karrier Coffee: Jótékonykodj, önkénteskedj jól

 

Helyszín: Kossuth tér, Család és KarrierPONT sátor

Időpont: 2020. augusztus 23., 9:45–11:30

 

Jó szívvel jótékonykodsz, önkénteskedsz? Tudod, hogy kell jól csinálni? Szeretnéd, hogy a segítségeddel az általad segítettek valóban előrébb tudjanak lépni és ne az adott helyzetükben erősítsd őket? Gyere el, beszélgessünk a témáról, mert mint mindent, ezt is lehet jól és sajnos rosszul is csinálni!

Várunk, ha:

  • saját magad is rendszeresen jótékonykodsz, önkénteskedsz és van már saját tapasztalatod
  • még nem próbáltad ki, mert kételkedsz, hogy mi a jó segítség
  • nyitott, érdeklődő, befogadó vagy a téma iránt!

A helyszín egyenlőre maradjon meglepetés, találkozás a Család és KarrierPONT sátorban 9:45-kor!

Regisztrálj itt!

 

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

 

Kitekintő: Debreceni Virágkarnevál

 

Helyszín: Debrecen, Kossuth tér

Időpont: 2020. augusztus 20.

 

A virágkocsik és a művészeti csoportok hagyományos felvonulása elmarad, de megtartják az 51. virágkarnevált: tíz színpompás virágkompozíciót nézhetnek meg az érdeklődők a főtéren, a táncosok pedig a város különböző pontjain mutatkoznak be.

A kompozíciók a környezetvédelem fontosságát és a természet szeretetét, az elődök, a hagyományok tiszteletét, valamint az összetartozás érzését jelenítik meg.

 

 

Cinemaqua Film- és Natúrpark, Kisvárda

 

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10:00-18:00, szombat-vasárnap 09:00-19:00

 

Európa legújabb mozis élményparkjában 30 hektáros területen várja a látogatókat egy kiadós kulisszajárás a filmes világban. Eredeti díszletek, káprázatos látványelemek között sétálhatunk Kisvárdán. A Cinemaqua Palace - ami az 1900-as éveket idéző díszlet - egy mini stúdió, ahol belekóstolhatunk a szakmába: különféle filmes trükköket próbálgathatunk. A tervek szerint évente más téma kerül a középpontba. Idén Amerika elevenedik meg a parkban az első amerikai telepes falutól a vadnyugatig, az aranymosóktól Marilyn Monroe-ig. A bátrak kipróbálhatják magukat artistaként, de aki beéri csak a látvánnyal, az sem fog csalódni. Dinoszauruszokkal találkozhatunk a vadregényes rengetegben, de vízi kalandra is benevezhetünk. Minden korosztálynak ajánlott!

Bővebb információ

 

 

Nyári Pincenyitogató - avagy Fröccsözön version 2.0

 

Helyszín: Hajósi-Pincefalu

Időpont: 2020. augusztus 20-21-22., 12:00 - 22:00

 

Hol is lehetne a nyári hőségben a legjobban múlatni az időt, mint egy borospince mélyén...? Helyi borászok nyitják ki a pincéjüket és kínálják szebbnél szebb boraikat. Az italok mellé természetesen házi finomságokat is kínálnak.

A több mint 1200 borospince közötti tájékozódást térképek segítik. Aki a kóstolástól kimerülten nem szeretne autóba ülni, az kényelmes szállást is találhat valamelyik barátságos hangulatú pincepanzióban.

A rendezvényen kóstolható borfajták: Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér, stb.

 

 

KastÉjszakák

 

Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély

Időpont: 2020. augusztus 20-22.

 

Csillagfényes időutazás, varázslatos környezetben

Ízelítő a programokból: színpompás huszár- és történelmi lovas bemutatók, koncertek, a Rippel Brothers produkciója, Színház és Lovarda túra, Romtúra, Szabaduló játék a Horthy-bunkerben, Tárlatvezetés Erzsébet királynéval, hőlégballonos függeszkedés a Kastélyparkban, jógaóra, gyerekprogramok, lovaskocsikázási lehetőség, piknik…

Bővebb információ

 

 

MÓRA RENGETEG – A zöld Móra

 

Helyszín: Móra Ferenc Múzeum, Szeged, Roosevelt tér 1-3.

Nyitvatartás: minden nap 10:00-18:00

 

20 hónap után három új állandó kiállítással és két időszaki tárlattal nyitott újra a Móra Ferenc Múzeum.

Az új természettudományi kiállítás az Alföld és a Tisza árterének állat- és növényvilágát mutatja be. A preparátumok mellett Máté Bence természetfotós csaknem száz fényképét is láthatják az érdeklődők. A tárlathoz új múzeumpedagógiai foglalkoztatóterem is kapcsolódik.

Szintén állandó kiállítás mutatja be a múzeum névadóját és egykori igazgatóját, Móra Ferencet. Az író műveit a középpontba helyező látványos tárlat a természethez való meghitt viszonyán keresztül ábrázolja az író életútját és munkásságát.

A múzeummal együtt megújult a vár is, amelynek bejárata átkerült a Stefánia felőli oldalra, és akadálymentesen megközelíthető. Az új helytörténeti kiállításon megjelennek a szegedi boszorkányperek, a betyárvilág, a Nagyárvíz pusztítása, az egykori vár izgalmas története.

A díszteremben látható időszaki kiállítás Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményének történetét tárja a látogatók elé. A másik, Gábor Áron rézágyúja címet viselő időszaki tárlat az 1848/49-es szabadságharc székelyföldi hadjáratáról, az ágyúöntők és tüzérek munkájáról szól.

Augusztus 20-23. között kedvezményes jegyárakkal, hosszabbított nyitvatartással és augusztus 20-án óránkénti tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban és a Vár és Kőtárban.

Bővebb információ

 

 

Ország Lili - Múltba nyíló kapuk - tárlatvezetés

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpont: 2020. augusztus 25., 17 óra

 

A tárlatvezetést Kovács Ágnes művészettörténész tartja.

A részvételi díj 1500 Ft/fő

Regisztráció szükséges az időpont megjelölésével! Jelentkezni kizárólag a következő e-mail címre küldött üzenettel lehetséges: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Nyújtsd ki mennyből

 

Helyszín: Református templom

Időpont: 2020. augusztus 25., 20:00–22:00

 

A Filharmónia Magyarország kecskeméti OrgonaPont koncertje.

Előadók:

  • Sebestyén Márta - ének
  • Szamosi Szabolcs - orgona

Jegyár: 2 900 Ft

Kedvezmény: Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítanak.

Jegyek válthatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.; +36 76 503 880), online, valamint a hangverseny előtt a helyszínen.

 

 

A kalligráfia alapjai workshop

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann J. u. 10.

Időpont: 2020. szeptember 19., 9:00–13:00

 

Egyre többször hallani, hogy milyen nagy jelentősége van a kézírásnak. A kalligráfia gyakorlása alkalmas arra, hogy lassíts, kikapcsolj, magadra és az írásodra figyelj.

Sokféle kalligráfia létezik. Ezen az foglalkozáson az alapokkal fogunk megismerkedni. Megmutatom, hogyan kell írni vágott hegyű tollal és ecsetfilccel is. Beszélünk az eszközökről, írunk, gyakorlunk. Természetesen 4 óra alatt nem lehet megtanulni, begyakorolni mindent, de elindulni lehet. Megbeszéljük, mire érdemes odafigyelni.

Igény esetén szeretném folytatni majd a kalligráfiával foglalkozó workshopokat egy-egy terület alaposabb bemutatásával.

A tanultakat használhatod a naplódban, útinaplódban, BUJO-ban (Bullet Journal).

A foglalkozást Mészáros Marianna fogja tartani, aki még a digitális korszak előtt tanulta a kalligráfiát és alkalmazta dekorációs munkakörben a tanítás mellett.

Az eszközöket mi biztosítjunk a részvevők számára a workshop idejére, és egy vágott hegyű tollat és egy ecsetfilcet végleg megkapnak.

A workshop kb. 4 óra hosszú.

Létszám minimum 4, maximum 10 fő.

Amennyiben mégsem tudsz megjelenni a foglalkozáson, amit nagyon sajnálnánk, átruházhatod másra, de a részvételi díjat nem fizetjük vissza.

Bővebb információ: 06309072386

Jelentkezés

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 18 augusztus 2020 17:20
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449