TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Beindul a mesegyár Kecskeméten: legyetek bérletesek a Cirókában!

20
2020 aug.

Beindul a mesegyár Kecskeméten: legyetek bérletesek a Cirókában!

 

Régi kedvencekkel és izgalmas új előadásokkal készül a Ciróka Bábszínház a kecskeméti aprónépnek a 2020/2021-es évadra, amelyet most vasárnap meg is nyitnak, méghozzá az egyik legismertebb mesével: Lúdas Matyi tanulságos, kacagtató történetével.

 

 

 

23-án vasárnap rendhagyó időpontban, 18 órai kezdettel láthatják a nézők a díjnyertes előadást, a Lúdas Matyit, amellyel kezdetét veszi a 2020-21-es színházi évad a Cirókában.

Másnap, a nagyteremben, Veres András rendezésében Gimesi Dóra nagyszerű szövegkönyvével indulnak A mindentlátó királylány próbái. Gimesi Dóra a Gabi és a repülő nagypapa, A Csomótündér, a Hamupipőke és a Tündér ballonkabátban c. előadások szerzője is. Ezzel párhuzamosan a kisteremben a társulat tagja, Szörényi Júlia készít előadást azokból a mesékből, amelyek a home office időszaka alatt, otthonában megszülettek.

A szeptember végén induló Mesébelépő során Szegedi Katalin grafikus izgalmas rajzait gyűjthetik a játékban résztvevők, amelyek segítségével a színház világába nyerhetnek bepillantást. Az ifjúsági, felnőttsorozat októberben Fabók Mariann egyedülálló játékával, Mikszáth Kálmán A fekete kakas előadással veszi kezdetét.

 

Piros! Sárga? Kék.

 

Legyetek bérletesek!

 

Íme, mely előadások szerepelnek az egyes bérletekben, a 2020/2021-es évadban:

 

ÓVODÁS BÉRLET

A TITOKTÜNDÉR

Beck Andrea azonos c. könyvsorozata nyomán

Él valahol a nagyvilágon egy Toby nevű, mindig vidám kisfiú, akinek két fontos dolog jár a fejében. Az egyi, hogy miért nem lehet mindennap palacsintát enni ebédre, a másik pedig, hogy megkapja-e születésnapjára a piros távirányítós helikoptert, amire nagyon régóta vágyik. A nagy napon, amikor izgatottan nyitogatha a szülinapi dobozokat, váratlan meglepetés éri. Meglátogatja őt a titoktündére, Lola. A kistündér egyáltalán nem hasonlít mesebeli társaira, hiszen szárnya sincs, mégis - immár 777 éve - segíti a gyerekeket vágyaik elérésében. Toby eleinte nehéz tanítványnak tűnik, melynek oka, hogy a kisfiú körül fel-feltűnik egy ellentündér, Carola.

 

PIROS! SÁRGA? KÉK.

Első színházi élmény 4 éven aluliaknak

  • Mi történik akkor, ha PIROS, SÁRGA és KÉK egy szép napon találkoznak?
  • Hát, összebarátkoznak!
  • És ha már barátok?
  • Együtt játszanak, és amikor elfáradnak, egymás vállán elszunnyadnak.
  • Egy házikóban?
  • Igen. Egy házikóban, amit ők maguk építettek.
  • És azóta ott élnek együtt... 
  • Boldogan!

Az előadás az óvodai neveléshez kapcsolódva kíván segítséget nyújtani három mértani forma és három alapszín játékos megismeréséhez. A piros gömb, a sárga (térbeli) háromszög és a kék kocka nemcsak színükben és formájukban, de tulajdonságaikban is különböznek. Az előadást a látottak közös feldolgozása követi, amely során a gyerekek önálló megnyilvánulása is biztosított.

 

TALÁLT TÁRGYAK OSZTÁLYA

A Talált tárgyak osztálya egy szívmelengetően szép történet egy kisfiúról és az életébe váratlanul belecsöppenő pingvinről. A csöppnyi madarat vissza kell juttatni az otthonába. De vajon hol élnek a pingvinek? Hogyan juthatunk oda? És tényleg akkor lesz a legboldogabb mindenki, ha egyszer partot érünk? Az előadás során bepillantást nyerhetünk egy barátság kialakulásának törékeny stációiba. A számos, különböző bábtechnikát felsorakoztató, elsősorban képekből és zenéből szőtt mese a nagyobbaknak éppen annyi izgalmat tartogat, mint a legkisebbeknek.

 

A csomótündér

 

ISKOLÁS BÉRLET

A CSOMÓTÜNDÉR

Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek, satöbbi. De Csomótündér csak egyetlen egy van.

Felmerülhet a kérdés: mit is csinál pontosan a Csomótündér? Hát, kéremszépen, csomóz. Gombolyít. Köt. Na de mit csomóz, mit gombolyít, mit köt? Cipőfűzőket, természetesen. Királyfiak és királyleányok cipőfűzőit gombolyítja, köti, csomózza össze, és nincs az az olló, ami a Csomótündér csomóit kibonthatná. Az emberek ezt nevezik házasságnak. De mi történik, ha a Csomótündér tévedésből, nem a megfelelő cipőfűzőket köti össze? El lehet-e vágni a kibonthatatlan csomót?

Modern mese a válásról iskolásoknak.

 

JÓZSEF MONDÁ MÁRIÁNAK - KARÁCSONYI JÁTÉK

Karácsonyi játékunkkal az ismert bibliai történet elevenítjük fel, régi betlehemes hagyományok megújításával. A fényhozó Jézuska születését József, az asztalos-ácsmester meséli el, s úgy hírlik, a történet során megelevenedő összes bábú, és a mívesen faragott Figurásszekrény is az ő keze munkája.

 

A MINDENTLÁTÓ KIRÁLYLÁNY

Mesénk főhőse átlát mindenen és mindenkin, nincs előtte titok, bármit, bárhol észrevesz. Hiába azonban a varázslatos képesség, ha az ifjú hölgy híján van a türelemnek és az együttérzésnek! Ezen tulajdonságok nélkül pedig nem biztos, hogy elérhető a boldogság... Vajon tényleg mindentlátó-e a királylány, aki mindent lát? Észreveszi-e a szerelmet is, ha az ott van az orra előtt? Mi a alóság? Amit a szemünkkel vagy amit a szívünkkel látunk? Ezekre a kérdésekre keresi a választ új előadásunk, kortárs színházi formák, sok zene és játék segítségével. Az örökérvényű népmese a mai gyerekek számára is frissen, játékosan és átélhetően bontakozik ki a színpadon. A Mindentlátó királylény története egyszerre mulatságos és elgondolkoztató, bölcs és bolondos. Igazi mese.

 

TALÁLT TÁRGYAK OSZTÁLYA

A Talált tárgyak osztálya egy szívmelengetően szép történet egy kisfiúról és az életébe váratlanul belecsöppenő pingvinről. A csöppnyi madarat vissza kell juttatni az otthonába. De vajon hol élnek a pingvinek? Hogyan juthatunk oda? És tényleg akkor lesz a legboldogabb mindenki, ha egyszer partot érünk? Az előadás során bepillantást nyerhetünk egy barátság kialakulásának törékeny stációiba. A számos, különböző bábtechnikát felsorakoztató, elsősorban képekből és zenéből szőtt mese a nagyobbaknak éppen annyi izgalmat tartogat, mint a legkisebbeknek.

 

József mondá Máriának

 

MIKULÁSKUCKÓ

 

Decemberben újra beköltözik hozzánk a Mikulás! Érdemes szemügyre venni a kuckóját, mert egy ilyen kincsekkel és titkokkal teli szoba mindig rejt meglepetést. Idén egy olyan masinát is megcsodálhatunk, amelynek segítségével előhívhatók a karácsonyi ünnepkör legendás alakjai. De vigyázat, ha a gép meghibásodik, minden összekutyulódik! Ha ez megtörténne, a gyerekek segítségével rendet teszünk Borbála, Luca és a betlehemi történet szereplői között.

A Mikuláskuckó látogatása bármelyik bérletkonstrukcióhoz hozzárendelhető. A Mikuláskuckóval kiegészített 4 alkalmas bérlet a készlet erejéig igényelhető.

 

 

Legyetek biztonságban a bábszínházban is!

 

A Ciróka Bábszínház is csatlakozik a koronavírusjárvány terjedésének csökkentését célzó széleskörű színházi összefogáshoz, az alábbiak szerint:

1. Az előadásokat csak tünetmentes nézők látogathatják.

2. A színházban kizárólag tünetmentes dolgozók vehetik fel munkájukat.

3. A színház kézfertőtlenítési lehetőséget biztosít. Kérik a nézőket, hogy használják a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítőt.

4. Növelik a színházterem és környezete takarításának és fertőtlenítésének gyakoriságát, kiemelt tekintettel a mosdókra, pultokra, kilincsekre és a nézőtér átszellőztetésére.

5. A néző számára nem kötelező a maszk viselése.

6. A színházak közönségforgalmi tereiben a munkatársak maszkot viselnek.

7. Kérik a nézőket, hogy elsősorban telefonon, e-mailben, illetve a rövidesen bevezetendő online felületen foglalják, vásárolják meg jegyeiket.

 

 

Ciróka Bábszínház

6000 Kecskemét, Budai u. 15.

Telefon: 76/482217

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap

Facebook-oldal

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449