TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Ti írtátok #2: Házimozi, avagy filmajánló összcsaládi bekuckózáshoz

28
2020 aug.

Ti írtátok #2: Házimozi, avagy filmajánló összcsaládi bekuckózáshoz


Nekem az egyik legjobban hiányzó dolog a karantén alatt a mozi volt. Sokan hiányolták még az izgalmakat, bár, persze, sokan otthon is igyekeztek-igyekeztünk megteremteni az illúziót. Nálunk a gyerekek (9 és 13 éves fiúk) is nagyon szeretik a mozit, így hetente legalább egyszer valami új filmet nézünk, ez akár lehet a szülők régi kedvence is, de fedeztünk fel együtt új "csodákat" is. Ebből szeretnék most egy kis ízelítőt adni. Pálfi-Nagy Noémi írása.

 

 

Harry Potter

 

Felnőttek és gyerekek is nagyon szeretik általában a Harry Pottert. Nálunk az a szabály, hogy ha a könyvet kiolvasta a gyermekünk, azután nézheti meg az adott részt filmben. Nagyfiunk ezen már túlvan, a kisebbikünk a negyedik részig jutott, itt most meg is állunk egy picit, az ijesztőbb részek előtt. Az első négy rész még a családi kategóriába sorolható, tele szerethető figurákkal, barátsággal, küzdelemmel, izgalommal, vicces vagy szívet melengető jelenetekkel. Mindegyikért rajongunk, közösen mondjuk a mára klasszikussá vált mondatokat.

 

 

A végzet órája

 

A varázsvilágnál maradva ajánlom ezt a filmet, ami egy picit azért ijesztőbb, mint az előző bekezdésben említett. Jack Black a főszereplő, aki egy született komikus, Cate Blanchett-tel pedig, aki kiváló színésznő, szerintem nagyon jó párost alkotnak, remek szócsatákat vívnak. Egy kisfiú van itt is a középpontban, ő csöppen bele a mágiával teli, izgalmas világba. Ötletes és szórakoztató mese. A 12-es karikát azért érdemes betartani.

 

 

Jurassic minden

 

Dínómánia is uralkodik nálunk, az összes Jurassic-filmet láttuk már. Többször is. Sőt, gyakran ébredünk dínó-üvöltésre is hétvégén. Ennek nem feltétlenül örülünk mindig. Minden dínórajongónak ajánlom, főleg a klasszikus első részt, ami mai szemmel is ugyanolyan izgalmas, mint amikor először moziban láttam. A második trilógia első két része szerintem ijesztő, csak a nagyon eltökélt és nem félős dínósoknak ajánlom! A harmadik jövőre jön a mozikba, ha minden igaz.

 

 

10 nap anya nélkül

 

Könnyedebb vizekre evezve, ez egy francia vígjáték, amiben az anyuka végre elutazik nyaralni tizenvalahány év után, így a család 4 gyermekének ellátása az apukára marad. Természetesen minden a feje tetejére áll, rendkívül sokat lehet röhögni a teszetosza, szétszórt, szórakozott professzor jellegű apukán, aki hirtelen kemény feladatokkal találja szembe magát.

 

 

Vademberek hajszája

 

Ez a 2016-os film nagy kedvencünk. Ricky Baker egy nagy, tüskés, de nagyon is szeretnivaló fiú, aki egy csodás nevelőanyához (és annak párjához, Sam Neill dínóprofesszor fantasztikus szerepben) kerül, de egy váratlan tragédia miatt újra a gyermekvédelem fenyegeti. Az új-zélandi dzsungel csodálatos tájain kötnek ki, ahol hetekre eltűnnek, majd az eleinte ellenséges páros mégis barátságot köt. A film tele van idézhető mondatokkal, mulattató helyzetekkel, csodaszépséges helyszínekkel, vagyis egy morgós öregember és egy tüskés kamasz vicces és lélegzetelállító kalandjával, ahol még a mellékszereplők is felejthetetlenek.

 

 

Sivatagi show

 

Ez a természetfilm 46 éves, szerintem minden felnőtt ismeri, de még a mai gyerekeknek is tud újat mondani, mutatni. Többször kérték már újra ezt a gyerekek. Kedves, érthető, humoros, okos, észrevétlenül adja át a tudást. Fantasztikus érdeme még Sztankay István narrálása, amit öröm hallgatni.

 

Nektek mik a kedvenceitek?

 

 

Kedves olvasónk, kicsit pihennénk mi is, írsz nekünk cikket?

 

Elengedsz minket egy szusszanásnyi szabadságra? Ahhoz, hogy újult erővel szolgáltassuk a legklasszabb kecskeméti programokat, friss lendülettel vessük bele magunkat a példaértékű kezdeményezések, a megsüvegelendő életutak felkutatásába, bizony egy picit most nekünk is pihennünk, töltekeznünk kell. Hogy ne kongjon az ürességtől az oldal, arra gondoltunk, kicsit átadjuk a stafétát olvasóinknak. Itt a nagy lehetőség tehát, hogy kipróbáld magad újságíróként! Avass be minket és a többi olvasót, hogyan telik a nyarad! Inspirálj minket új dolgok kipróbálására vagy csak örvendeztess meg néhány üdítő élmény elmesélésével!

Részletek

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449