TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Fuss egy jó ügyért és adj vért együtt a kecskeméti hírességekkel!

03
2020 szept.

Fuss egy jó ügyért és adj vért együtt a kecskeméti hírességekkel!

 

A világ megváltozott a koronavírus megjelenése óta, három dolgot azonban a járványidőszakban sem tilos megtenni: lehet vért adni, futni és segíteni másokon. Erről a három dologról szól az Egy vérből vagyunk jótékonysági esemény, amihez Kecskeméten is csatlakozhatunk. Futhatunk például März Fruzsina színművésznő, Boronkay Péter paralimpikon és a kecskeméti vadászpilóták társaságában egy nekünk jóleső távot, de adhatunk vért és adományozhatunk is.

 

 

 

Egy vérből vagyunk - jótékonysági futás

 

Időpont: 2020. szeptember 9.

Csatlakozási pontok a futáshoz:

  • Bodortanya (buszmegálló), 7:40
  • Országos Vérellátó Szolgálat, Koháry István krt. 4., 8:30

Véradási lehetőség: 2020. szeptember 9-én, szerdán meghosszabbított nyitvatartással, 8:00 és 18:00 között várják a véradókat az Országos Vérellátó Szolgálatnál.

 

Az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás mottója idén az, hogy állandó siránkozás helyett legyen a sport, a mozgás öröme az, ami összeköt minket. Jótékonykodjunk, adjunk vért és hívjuk fel a figyelmet a határon túli magyarokkal való összetartozásra. A történelmi Magyarország középpontjáról, Szarvasról rajtol az ultrafutókból álló csapat szeptember 6-án, onnan futnak el Budapestig, majd Kecskemétet és Szegedet érintve, a járvány miatt (csak) a röszkei határig. Eredetileg a délvidéki Muzslyán található fiúkollégium lett volna a cél, ugyanis az ő javukra gyűjtenek sporteszközöket az akció keretében.

A Muzslyán működő Emmausz fiúkollégium 2002 óta nyújt hiánypótló és egyedüli lehetőséget a Nagybecskereken tanuló magyar gyermekek számára. Szeretetteljes gondviseléssel biztosítanak meleg otthont, meghitt családi körülményeket azoknak a fiúknak, akik másképpen nem tudnának továbbtanulni. Az alapító Stojan Kalapis szalézi atya szerint magyar embereket és becsületes családapákat szeretnének nevelni a fiúkból.

 

Kép: Märcz Fruzsina Instagram-oldala

 

Kevés a vér! Ments meg te is három életet!

 

A jótékonysági futást egy országos véradó kampány is kíséri. Ennek szimbolikus üzenete van, hiszen egy vérből vagyunk nem csak a határon túli magyarokkal, hanem mindenkivel, akin segíteni tudunk. Aki vért ad, az szintén adakozik, abból ad, ami a legdrágább! A járvány időszakában pedig különösen fontos, hogy legyenek véradók, idén ugyanis nemcsak a nyári időszak alatt hagyományosan kevesebb véradót kell pótolni, hanem a koronavírus miatti 30 százalékos kiesést is. Az Országos Vérellátó Szolgálat jelenleg csak életmentő műtétekhez tud vért biztosítani, ezért nagyon fontos, hogy aki teheti, adjon vért.

Aki vért ad az esemény ideje alatt, vagyis szeptember 6. és 11. között az Országos Vérellátó Szolgálat bármelyik véradó helyszínén, az automatikusan részt vesz egy sorsoláson, amelyen egy kétszemélyes kétéjszakás wellness pihenést és egy kétszemélyes VIP GOLD belépőt nyerhet a Ferencváros egyik hazai meccsére a Groupama Arénába.

 

Kép: Boronkay Péter Facebook-oldala

 

A futáshoz számos ismert kecskeméti kötődésű név csatlakozott!

 

Boronkay Péter többszörös Világ-és Európabajnok triatlonista, riói paralimpikon, Märcz Fruzsina, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Domján Edit-díjas színművésze, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság RUNgyalok nevű futócsapata Bóbis Attila rendőr-alezredes vezetésével, a Szentgyörgyi Dezső légibázis pilótái, a Bács-Kiskun Megyei Szív- és Érbetegekért Közhasznú Alapítvány csapata és a Bács-Kiskun Megyei oktatókórház csapata egyaránt futócipőt húz jövő szerdán.

Ha szeretnél egy ilyen motiváló és nem mindennapi csapatban kocogni egyet, itt tudsz regisztrálni.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészei, Fazakas Géza és Märcz Fruzsina pedig vért is adnak majd.

 

Az Emmausz Kollégium ma 46 fiúnak nyújt otthont, őket támogathatod

 

Adománnyal is segíthetsz!

 

Ha a futás nem a te sportod és netán tűfóbiád van, vagy valamilyen egészségügyi okból nem adhatsz vért, akkor is tudsz segíteni!

Pénzadományokat az alábbi számlaszámra várnak:

  • Egy vérből vagyunk Alapítvány
  • Számlaszám: 11712073-21458020-00000000 (OTP)

Amennyiben másfajta adományt kívánsz felajánlani, írj az esemény főszervezőjének, Gui Angéla karitatív futó nagykövetnek erre a címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Bővebben az Egy vérből vagyunk kezdeményezésről itt olvashatsz.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 03 szeptember 2020 17:17
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449