TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legjobb hétvégi programok Kecskeméten

09
2020 szept.

A legjobb hétvégi programok Kecskeméten

 

Remek kikapcsolódási lehetőségeket kínál a város erre a hétvégére is, szemezgessetek kedvetekre a válogatásunkból! Aztán pedig vigyázzatok magatokra és egymásra, tartsátok be a higiéniai előírásokat, hogy a következő időszakban is ki tudjunk mozdulni! 

 

 

 

Petri Ildikó grafikusművész kiállítása

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1., 4. emeleti kiállítóterem

Megnyitó: 2020. szeptember 10., 17:00–18:30

 

A kiállítást megnyitja: Balanyi Károly Ferenczy-díjas képzőművész.

A tárlat látogatható: 2020. szeptember 29-ig, naponta 10-18 óráig.

A belépés díjtalan.

 

 

II. Mélymerülés Est - Úton

 

Helyszín: Hotel Három Gúnár és Rendezvényház, Batthyány u. 1-7.

Időpont: 2020. szeptember 10., 18:15–21:00

 

Jótékonysági előadás a Mélymerülés Utcalap kedvezményezettjeinek javára. Az előadás Phillip Marc novellái alapján készült. Színpadra alkalmazta és felajánlásként előadja: Váry Károly, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művésze.

 

 

Gong és himalájai hangtálas Hangfürdő

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann J. u. 10.

Időpont: 2020. szeptember 11., 19:15–20:45

 

A hangfürdőn, pihentető zenei koncerten a gongok és a himalájai hangtálak rezgései, a szélcsengők hangjai, ellazult, nyugalmi állapotba helyezik lényünket. A tiszta rezgések energetizálnak, átjárják az egész testet, a békés tudatosság állapotát teszik lehetővé. A gongok és hangtálak hangjai több szinten is újrahangolnak bennünket. Ezek a hangok sejtszintig átjárnak, kellemes, tisztító, energetizáló hatásuk érzelmi, mentális és testi szinten is megjelenik. A harmonikusan megszólaló hangok, felhangok együttese és a csend, melyben minden hang megszületik, a belső egyensúlyunkat elősegítő eszközök.

Tartja: Mark Dervish

Belépő: 2500 Ft/fő

További infó, bejelentkezés: Reni 06704927184, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Real Gamers találkozó

 

Helyszín: Kecskeméti Campus, Izsáki út

Időpont: 2020. szeptember 12., 08:30

 

“Elhozzuk Nektek a legismertebb YouTube és Twitch videósokat – köztük új és feltörekvő arcokat is. Kipróbálhatjátok a legújabb videojátékokat és technológiákat: rengeteg szimulátor, PC, konzol és VR eszköz vár Rátok. Napközben színpadi show, nyereményjátékok és free loot!”

Bővebb információ

 

 

Agyagozás: cicás és halacskás szappantartó

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2020. szeptember 12., 10:00.-12:00 és 14:00-16:00-ig

 

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt nyújtó tevékenység agyagból alkotni valami szépet. Ezen a hétvégén állatfigurás szappantartót készíthetnek fehér agyagból a résztvevők. Már maga az agyagozás is egy játék, de az elkészült tárgyakat igény szerint ki is égetik, így tartós, maradandó darabok születhetnek.

 

 

Babaelsősegély tanfolyam (szülőknek)

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2020. szeptember 12., 10:00-12:00

 

Interaktív, gyakorlatcentrikus, beszélgetős képzés, amelyet 15 éves kivonuló mentőápolói és 10 éves oktatói gyakorlattal tartok, 3x2 órában.

Témák:

 • Sebek, vérzések, sérülések ellátása
 • Görcsös állapotok
 • Mérgezések
 • Légúti idegentestek
 • Krupp, lázgörcs
 • Eszméletlenség
 • Újraélesztés

A tanfolyam díja: 9000 Ft/ pár (Javasolt mindkét szülő jelenléte!)

A foglalkozást tartja: Riczu Norbert, mentőápoló

Bejelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Batikolás

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Időpont: 2020. szeptember 12., 10:00

 

Készíts batikolással egy színpompás pólót vagy táskát magadnak!

Minden korosztály számára ajánlják. Jöhet gyermek, fiatal, felnőtt, valamint nagyszülő és unoka is.

Egy fehér, 100%-os pamut pólót vagy vászontáskát vigyetek magatokkal!

Részvételi díj: 750,-Ft/fő, a részvételi díjat a helyszínen kell befizetni,

Jelentkezni lehet a múzeum elérhetőségein: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 76/327-203

 

 

Játék a fénnyel – Lézershow

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2020. szeptember 12., 15:00–16:00

 

A Kecskeméti Planetárium legszórakoztatóbb műsora, melyben a főszerep a látványé. Természetesen a látvány mellé egy kis ismeretterjesztés is társul. Igazi családi program, minden korosztálynak!

Ajánlott korosztály: óvodás kortól

Előadó: Szűcs László, szakelőadó

Belépőjegyek:

 • Felnőttek részére (kedvezmény nélkül): 1100 Ft
 • Diákok és nyugdíjasok kedvezményes jegye: 850 Ft
 • Családi kedvezményes belépő: 2800 Ft
 • Pedagógusok részére a belépés alanyi jogon ingyenes.

 

 

Jótékonysági Buli a Deszkában a Hírös Rescue Team javára

 

Helyszín: Vágódeszka, Széchenyi tér 12.

Időpont: 2020. szeptember 12., 16:00

 

Az izgalmas kutyás kereső bemutatók után este Dj Zsézsé és Bongó Rock muzsikál majd a Vágódeszka hátsó termében! Most igazán nemes és hatékony célra dobhatsz 2 db ezrest az önkéntes egyesület kasszájába! Az összegyűlt adományokat teljes mértékben az egyesület működésére fordítják!

“A Hírös Rescue Team kutyás kereső, mentő és speciális kereső, mentő csoport 2019-ben alakult, nonprofit módon. Feladatunknak érezzük a Bács-Kiskun Megyében speciális mentést igénylő esemény (árvíz, rendkívüli hóhelyzet) bekövetkeztekor történő segítségnyújtást, eltűnt, bajba jutott személyek felkutatását és mentését, amit speciálisan erre a célra kiképzett mentőkutyákkal és mentésben jártas szakemberekkel, technikai eszközökkel végzünk. Szükség esetén az ország egész területén tudunk a riasztásokra reagálni. Képesek vagyunk önállóan végrehajtani az adott feladatot, de a 112-es segélyhívó számon, hivatásos szerveken keresztül, velük együttműködve, őket kiegészítve is részt veszünk mentésben.

2020-ban csatlakoztunk a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségéhez, így már megyénkben is van aktív mentőkutyás szervezet.

A csapat fő tevékenysége a kutyás személykutatás, mindezt nyomkövető, személykereső, romkutató kutyákkal és kutyavezetőkkel tesszük, kollégáink a Magyar Honvédség, az Országos Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem és a Rendőrség állományából érkeztek és a mentés minden szegmensében tapasztaltak: mentőápolók, traumatológus, tűzoltó – műszaki mentők, oxyológus, harctéri mentésben jártas szakemberek, alpin-technikai szakértők, vízi jártassággal rendelkező és nagy szaktudással bíró önkéntesek.

Egyesületünk az év bármely napján, a nap 24 órájában riasztható és készen áll a segítségnyújtásra. Társaink ezt a kihívást önkéntesen, szabadidőben, családjuktól távol vállalják, azért, hogy mások a családjukkal lehessenek!

Civil alapítványokkal együttműködve részt veszünk egészségügyi oktatásokban, gyermekek egészséges életre nevelésében. A Bács-Kiskun Megyei Korházért Alapítványnál a Gyógyító Bocsokkal együtt segítünk kisgyermekek ismereteit bővíteni az egészségügyi beavatkozásokat tekintve, amennyiben mentős segítségre, vagy kórházi kezelésre szorulnának, már ne féljenek az ellátóktól és beavatkozásoktól.

Rendszeresen tartunk bemutatókat óvodákban és iskolákban, támogatóink által szervezett eseményeken, családi napokon.

Terveink között szerepel több mentéstechnikai eszköz beszerzése, csapatlétszám bővítése, személyi képességek fejlesztése, illetve az egyesület népszerűsítése az egész megyében. Szeretnénk részt venni az önkormányzatok rendezvényein, közelebb hozva a kutyákat és a csapatot egy szoros partneri kapcsolat kiépítésének reményében.

Az egyesület és a kutyák jószolgálati nagykövete a Kowalsky meg a Vega zenekar, akik első kérésre az ügyünk mellé álltak. Ők is magukénak érzik a segítségnyújtást és támogatják az alapítványt és kutyáinkat a sikeres működésben.”

 

 

Hetényi Zenélő Udvar

 

Helyszín: Hetényi Közösségi Ház

Időpont: 2020. szeptember 12., 16:00

 

Pál Attila színművész a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház meghatározó személyisége. Műsorában örökzöld slágerek és az operett műfaj gyöngyszemei mellett vall a településrészhez való kötődéséről is. A Naplemente Idősek Klubjának tagjai évek óta rendszeres szereplői a Hetényegyháza eseményeinek; zenés összeállításuk népdalokat foglal magában. Ez a műfaj főként az idősebb korosztályt szólítja meg.

A zenés fellépők mellett szerepet kap a tánc is, méghozzá professzionális szinten. A Kecskemét Táncegyüttes produkciói mindig energiát sugároznak, a formáció visszatérő szereplője a helyi rendezvényeknek. Szeretettel és örömmel fogadja őket a közönség. A táncegyüttes fellépését táncház követi, mely megmozgatja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Vidák Anna nemezkészítő és Apró Tamás fafaragó közreműködésével az érdeklődők bevezetést kapnak a nemezelés és a fafaragás világába.

 

 

Schubertláda - Schubert dalest

 

Helyszín: Kecskeméti Református Újkollégium díszterme, Szabadság tér 7.

Időpont: 2020. szeptember 12., 17 óra

 

Riko Hosomi, japán származású zongoraművész, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára és Beremendi-Schultz Henrik énekművész egy négy részből álló Schubert-dalciklus sorozatot indít 2020 ősze és 2021 tavasza között.

Az esemény költségeihez hozzájárulást szívesen fogadnak.

A rendezvénysorozat következő időpontjai: 2020. november 14., 2021. január 16., 2021. március 13.

 

 

Fenséges éjszaka

 

Gyülekező: Kisfaludy utca – Lechner Ödön utca (Kiskörút) sarka, az egykori Tiszti Klub/Club Caribe előtt, az öreg fánál

Időpontok:

 • 2020. szeptember 12. szombat 18 óra,
 • 2020. szeptember 25. péntek 18 óra,
 • 2020. október 3. szombat 18 óra

 

Rózsakert, kabaré, ital, kasszírnők, újságírók, sötét sikátorok, avagy feltárul a fenséges (vagy csatakos?) kecskeméti éjszaka mélye. Sétánk során elkísérünk egy, a századfordulón élt ifjú hírlapírót, aki a legszínvonalasabb korabeli vendéglátó- és szórakozóhelyekről ír tudósítást.

Tehát szigorúan a munkáját végzi, amikor belecsap a kecskeméti éjszakába! Gáláns mulatásokat rendező főhercegek, kabaré sztárok, kikapós félvilági hölgyek és zűrös(nek tűnő) alakok keresztezik utunkat, miközben meg-megállunk egy-egy korty spirituszt magunkhoz venni.

Jelige: “Jó, de nem maradunk sokáig!”.

Bővebb információ

 

 

Vad Fruttik

 

Helyszín: Ápoló Klub Garden, Olimpia u. 14.

Időpont: 2020. szeptember 12., 19:00–22:00

 

Jegyárak:

 • Kedvezményes elővételi: 3500 Ft
 • Normál: 4000 Ft

Jegyvásárlás

 

 

MOZDULJ RÁ! Futás a Boros testvérekért

 

Helyszín: Vasútkert

Időpont: 2020. szeptember 13., 9:00

 

A Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesületének szervezésében jótékonysági futás a Friedreich-ataxia betegséggel született Boros testvérekért. Cél, hogy a család a befolyt bevételből a külterületi ingatlanból bentebb költözhessen Kecskemétre.

 

 

Szecessziós Kecskemét - városnézés

 

Gyülekező: Városháza előtt

Időpont: 2020. szeptember 13., 9:30

 

A kecskeméti Tourinform iroda egy élményekkel teli kikapcsolódást szervez mindazoknak, akik szeretnék megismerni Kecskemét szecessziós stílusú épületeit.

Részvételi díj:

 • Felnőtt: 1.000 Ft
 • 18 éven aluliak: 500 Ft
 • 3 éves kor alatt: ingyenes

Bővebb információ: +36-76/800-040, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Kövi Szabolcs pihenőszékes koncertje

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd utca 7.

Időpont: 2020. szeptember 13.

 

Előadások: 11 óra, 13,15,17, és 19 órai kezdettel.

Belépő: 2970 Ft, ami levásárolható három darab CD-re.

Előzetes jelentkezés szükséges a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 06309295970 telefonszámon, akár sms-ben.

 

 

Háton hordozás

 

Helyszín: Szentcsalád Plébánia, Irinyi u. 62.

Időpont: 2020. szeptember 13., 16:00–18:30

 

Program:

 • 9:00-9:30 Eszközpróba, saját kötések korrigálása
 • 9:30-10:30 Megbeszélés: Háton hordozás
 • 10:30-11:00 Eszközpróba, saját kötések korrigálása

“A klub ideje alatt nyugodtan tegyétek fel kérdéseiteket, hozzátok el már meglévő eszközeiteket, próbálgassátok a mieinket! Ha már tudtok kötni, de bizonytalanok vagytok, abban szívesen segítünk, korrigáljuk, új eszközt szívesen rátok adunk, ám a klub ideje alatt tanácsadásra, kendőmegkötés tanítására nincs lehetőség. Személyes tanácsadás kapcsán keressétek Lipcseiné Tolvaj Mária vagy Boldis-Molnár Anna babahordozási tanácsadókat.

A klub ingyenes, a kihelyezett kosárba a templom számára a helybiztosításra szánt adományt elfogadunk.

Nagy testvéreket is hozhattok magatokkal. A klub ideje alatt pedig rágcsa fog a gyerekek rendelkezésére állni.”

 

 

Kóstoló-Színjátszós közösségi délután

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. szeptember 13., 16:00–18:30

 

Beavatás a diákszínjátszók műhelymunkájába és gasztroszínházi előadás.

Program:

 • Drámajáték bemutató a Színjátszó Műhely tagjaival
 • Pódiumbeszélgetés drámatanárokkal

A rendezvény második felében:

Hírös Gasztroszínház

 • Bárnai Péter színész – egykori diákszínjátszó - Versek ízei c. produkciójának bemutatója.
 • Közreműködik: Keller Dániel prímás

A versek mellé süteményt kóstolhatnak a résztvevők.

A program házigazdája: Sárosi Gábor színész, rendező, a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetője

Belépőjegy: 1.000 Ft – jegyelővétel szükséges

Diákoknak a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött

 

 

A hónap alkotója: Margelatu Julian

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Megtekinthető: 2020. szeptember 30-ig

 

“Első találkozásom a fotográfiával gyerekkoromban történt, egy nyári konyhában kialakított laborban. Kecskeméten élek és dolgozom, 2005-ben tagja lettem a Kecskeméti Fotókörnek, ahol a barátságos hangulat és a szakmai tudás elindított bennem egy erős vonzalmat a fotográfia irányába. Fotóim szerepeltek közös és önálló kiállításokon egyaránt. A fotográfia olyan fontos számomra, mint a levegő. Egy csodálatos lehetőséget ad megállítani az időt, és elcsábítani a nézőt.”

A kiállítás megtekinthető a 2. és 4. emeleti Panoráma társalgóban, az intézmény nyitvatartási idejében.

 

 

Előzetes: Óvodások Hete a Kecskeméti Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2020. szeptember 14-18. és 2020. szeptember 21-25.

 

Az Óvodások Hetén minden óvodás gyermek 300 forintos, kedvezményes jeggyel látogathatja
meg a Kecskeméti Vadaskertet!

Az Iskolások hetét meghosszabbítják 2020. szeptember 14. és 18. Között. Ezeken a hétköznapokon, hétfőtől péntekig, minden nap 10:00 órától látványetetéssel várják az óvodás és az általános iskolás gyermekeket!

 

 

Hangszerbabusgató

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2020. szeptember 16., 10:00–10:45

 

Ismerkedés a hangok világával, a világ hangszereivel. Hogyan lesz a játékból zene, a zenéből játék? Zörgés, csörgés, dobolás és pengetés hétről hétre. A foglalkozáson a gyerekek a legérdekesebb hangkeltő eszközöket ismerhetik meg és próbálhatják ki.

Korosztály: 6 hónapostól 3 éves korig

A vírushelyzetre való tekintettel szeptembertől előzetes regisztrációhoz kötött a foglalkozáskon való részvétel. Bejelentkezni hétfő kivételével minden nap 10-17 óra között személyesen vagy az alábbi telefonszámon lehet: 36 76 486 616.

A gyermekekkel csak egy szülő jöjjön!

A foglalkozások helyszíne a Hangszergyűjtemény földszinti STÚDIÓ nevű oktató és foglalkoztatóterme, megközelíthető a Rákóczi útról.

Babakocsi elhelyezése a Stúdióban megoldható.

Bérletek és alkalmi jegyek nyitvatartási időben a Hangszergyűjtemény-ben (volt Városi Mozi, főlépcső mellett jobbra) vagy a foglalkozások előtt a helyszínen a STÚDIÓ-ban (volt Városi Mozi Rákóczi úti oldala) megvásárolhatók.

Alkalmi jegy: 1000 Ft/gyermek (1 felnőtt kísérővel)

Bérlet ára: 7000 Ft /8 alkalom

Információ: Madla Anett 70/506-3576 +36 76 486 616

 

 

Fashion reggeli - Ősz, stílus, divat

 

Helyszín: Malom Központ Panoráma Terasz, Korona u. 2.

Időpont: 2020. szeptember 19., 9:30–11:30

 

“Biztos hallottad már azt a kifejezést, hogy vénasszonyok nyara. Az ősznek azon időszaka, mikor már nincs kánikula, de az idő még kellemes, nincs csapadék, maximum jól eső hűvös szellő lengedez. Szeptember 19-én lesz minden, csak vénasszonyok nem. Sokkal inkább stílusos, divatos hölgyek! Megmutatjuk Nektek a legújabb őszi trendeket és bekapcsoljuk az énidő gombot. Engedünk a kulinális élvezeteknek és bepillantást nyerhetünk a legújabb elektronikai újdonságokba is! Bizony!

Természetesen számunkra a Ti biztonságotok a legfontosabb, ezért a rendezvény létszáma limitált. Az ültetést az előírásoknak megfelelően fogjuk megoldani, megtartva a kellő távolságot, ügyelve egymás védelmére.

A rendezvény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékodat jelezd a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen.”

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449