TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A legszuperebb kecskeméti programok október első hétvégéjére

01
2020 okt.

A legszuperebb kecskeméti programok október első hétvégéjére

Forrás: Tourinform Kecskemét Facebook-oldal Forrás: Tourinform Kecskemét Facebook-oldal

 

Bizakodunk a kellemes őszi időben, ugyanis remek szabadtéri programok készülődnek Kecskeméten! No, de B-tervek is akadnak szép számmal kicsiknek, nagyoknak! Szemezgessetek kedvetekre!

 

 

 

Állatok világnapja

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2020. október 1-4.

 

Ezeken a napokon minden gyermek 300,- forintos, kedvezményes jeggyel látogathat el a Kecskeméti Vadaskertbe!

Programok:

 • 10:00-10:10 Látványetetés: rézusz makákók
 • 10:10-10:20 Látványetetés: mandrillok

Érdekesség: Magyarországon csak a Kecskeméti Vadaskertben láthatóak mandrillok és petymegek! További ritkaságok: fekete párducok, örvös medvék, alaszkai fehér farkasok, szibériai tigrisek.

A nyuszi- és az állatsimogató egész nap várja a látogatókat.

 

 

Különleges mesterségek nyomában

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Megtekinthető: 2020. október 31-ig, keddtől szombatig 10:00-16:00

 

Olyan, ma már szinte ismeretlen mesterségek nyomába eredhetünk a kiállításon, mint például a szűcs, a takács, a csizmadia vagy a kékfestő. Különleges tárgyakkal, eszközökkel, technikákkal
ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

 

Az elfeledett herceg

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2020.10.01. csütörtök, 18:00
 • 2020.10.02. péntek, 18:00
 • 2020.10.03. szombat, 18:00
 • 2020.10.04. vasárnap, 18:00

 

Színes, szinkronizált, francia-belga családi vígjáték, 101 perc

Djibi pedáns apaként egyedül neveli szeme fényét, hét éves kislányát, Sofiat. A esték elmaradhatatlan rítusa az elmerülés a mesék fantasztikus világában: az apa minden este mesél a lányának, s közös fantáziavilágukban csodálatos tündér-kalandok válnak valóra. A sármos herceg szerepében pedig a lány hőse, az apa tündököl. Öt évvel később az immár kamaszlány Sofia lassan kinő apja meséiből, helyette inkább korosztálya fiútagjaival ismerkedik és új herceg hódítja meg a szívét. Ahogy az apa a mesék világában is távolabb kerül imádott lányától, úgy a való életben is – nincs más hátra, mindent el kell követnie, hogy valahogy hős maradjon tinédzserré váló gyereke életében.

Az elfeledett herceg rendezője az Oscar-díjas Michael Hazanavicius (A némafilmes, A keresés). A főszerepet a világsztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apu, Jurassic World, Samba, Doktor Knock, Tajtékos napok) játssza. Omar Sy korábban történelmet írt, amikor első fekete bőrű színészként megkapta a legjobb színésznek járó César-díjat az Életrevalók című filmben nyújtott alakításáért, s azóta francia filmek mellett hollywoodi világsikerek sorában is szerepel. Az elfeledett hercegben mellette A némafilmes Oscar-jelölt sztárját, Bérénice Bejo-t (Három hegycsúcs, Lovagregény, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt) láthatjuk viszont a vásznon. Az elfeledett herceg minden szülő drámájáról szól: látni, amint felnő a gyerekünk, s már nem mi töltjük be az életében a legfontosabb szerepet.

Jegyfoglalás

Előzetes

 

 

TérZene

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2020. október 2., 16 óra

 

Ezúttal a QuARTist Együttes ad koncertet a programsorozat keretében.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjaiból összeállt együttes 2 éve koncertezik rendszeresen.

Jelen felállásuk egy vonósnégyest alkot, ahol a fagott a prímhegedű. Műsorukban barokk és klasszikus darabok szerepelnek főként, de nem idegen tőlük a filmzene, a mesezene és az operettmuzsika sem.

Tagok: Vizsolyi Lívia - fagott, Greksa Márta - hegedű, Rácz Gábor - brácsa, Pesti Ágota- cselló.

 

 

XII. Őszi Helyi Termék Ünnep

 

Helyszín: Deák F. tér

Időpont: 2020. október 2-4., 10:00-18:00

 

Aranyhomok Portéka Tanyai Termék Vásár, Mesterségek Utcája kézműves bemutatókkal

 

 

Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig

 

Helyszín: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Katona J. tér 5.

Időpontok:

 • október 2. 19:00
 • október 3. 19:00
 • október 8. 19:00
 • október 9. 19:00
 • október 10. 19:00
 • október 11. 15:00
 • október 13. 19:00
 • október 14. 17:00
 • október 21. 19:00
 • október 22. 19:00
 • október 23. 19:00
 • október 24. 19:00

 

„A VIDÉK életét a huszadik század magyar írói közül először Móricz Zsigmond vonta bele élesebb naturalista színezéssel novelláiba és regényeibe. Őserejű tehetség volt: gyökeresen eredeti, gazdagon termő, jellegzetesen alföldi levegőjű.” Egyik legnépszerűbb műve, a Légy jó mindhalálig, Nyilas Misi története mindig aktuális marad, míg a dalok, melyek a Kocsák Tibor és Miklós Tibor nevéhez fűződő zenés változatban felcsendülnek, örökzöld slágerekké váltak már. Ez a mű igazi hungarikum, a magyar irodalom egyik legfényesebb gyöngyszeme, melyet huszonkilenc év után Nagy Viktor rendezésében láthat újra a közönség a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, hiszen „az élet szép, az élet minden, s míg létezhet a földön ember, a lánc, mi egybeköt, nem hullhat szét”!

Jegyvásárlás

 

 

Örmény nap

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2020. október 3., 10:00-14:00

 

Program:

 • 10:00-13:00 Kézművesség az örmény kultúra jegyében
 • 13:00-14:00 Mosolyra Hangolók koncert

A program ingyenes.

 

 

PapírMASé MÁSképp

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. október 3., 14.00-17.00

 

A műhelyfoglalkozást 10 éves kortól ajánlják a szervezők.

Ez a varázslatos eljárás tulajdonképp ötvözi a kézműves megformálást a festészettel. Attraktív felületeket lehet létrehozni bármilyen megalkotott testen. Alkotás közben sok-sok
festészeti technikát is kipróbálnak majd a résztvevők.

A foglakozást Hájas Réka művésztanár vezeti.

Részvételi díj: 4500 Ft/workshop csomag (ez egy felnőtt és egy gyermek részvételét, valamint egy forma elkészítését jelenti).

További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 20/4212-589

 

 

Őszi Blues est

 

Helyszín: KV Zoo, Mártírok útja 20/a

Időpont: 2020. október 3., 19:00–23:00

 

“Pincér, a szokásost: Blues, pizza, sör!”

Vendég: Nagy Dénes

 

 

Kecskemét Zöld övezete 1. felvonás - Nyílt TÚRA

 

Gyülekező: Kecskeméti vasútállomás

Időpont: 2020. október 4., 8:45

 

“A magyar városok zöld övezetei sorozatot ezzel a kecskeméti hosszabb túrával indítom útjára. Lesz részünk az Alföld fásítási program 1919-ben elindult és azóta is tartó program kezdetébe bele pillantani valamint, hogy azóta hogyan alakult át a tájrajza és a vízrajza a környéknek. Majd egy kis igazi homokban is részünk lesz ha már a homo hátságon vagyunk. Ezen túra a 10 millió fa kecskeméti egyesületével közösen megrendezésre kerülő esemény. Az Alföld és a városaink élhetőségének fenntartásáért és nemcsak Kecskemét zöldítésért az útvonalon a Nyíri erdőben és az Arborétumban makkgyűjtést fogunk folytatni. Amihez minden segítő kezet szívesen fogadunk.”

Útvonal: Hetényegyháza - Sóhordó út - Vackor vár - Móricz-fa emlékhely - Egykori Nyíri út - Széles köz - Arborétum - Tölgyes-tanösvény - Erdei tornapálya - Új kilátó - Szabadidőközpont környéki buszmegálló

Túravezető: Szabó Béla 30/472-5383, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Túra táv: 23 km, szintemelkedés 60 m + az új arborétumi kilátó magassága

Bővebb információ és jelentkezés

 

 

Szecessziós Kecskemét

 

Gyülekező: Városháza előtt

Időpont: 2020. október 4., 9.30

 

A kecskeméti Tourinform iroda egy élményekkel teli kikapcsolódást szervez mindazoknak, akik szeretnék megismerni Kecskemét szecessziós stílusú épületeit.

Részvételi díj:

 • Felnőtt: 1.000 Ft
 • 18 éven aluliak: 500 Ft
 • 3 éves kor alatt: ingyenes

Bővebb információ: +36-76/800-040, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Baba-mama szájápolás terhesség alatt/után

 

Helyszín: Életmód Fitnesz, Balaton u. 24/A

Időpont: 2020. október 4., 10:00–11:00

 

Szabó Kitti dentálhigiénikus válaszol meg minden kérdést, ami felmerülhet a várandóssággal és a babákkal kapcsolatban szájápolás terén. Beszél majd a helyes fogmosási technikáról, azokról a tényezőkről, amelyekre fokozott figyelmet kell szentelni a szájápolás során, a várandósság alatti és utáni időszakban, elmondja, hogyan hat a várandósság alatti hormonális átállás a szájüregre, milyen tények és tévhitek kapcsolódnak a szájápoláshoz és miként tudják az anyák csecsemőkortól megfelelően ápolni gyermekük szájüregét, fogazatát.

Részvételi díj: 1.000 Ft (helyszínen fizetendő)

Bővebb információ

 

 

Előzetes: Nyitott Főzdék Napja

 

Helyszín: Kecskeméti Sörmanufaktúra, Platter János utca 5.

Időpont: 2020. október 10.

 

A Kecskeméti Sörmanufaktúra a lokálpatriotizmus jegyében kitárja kapuit minden sörbarátnak, és érdeklődőnek. Ingyenes üzemlátogatásokkal visz bele a főzde mindennapjaiba, és a sörfőzés rejtelmeibe minden kíváncsiskodót. A látogatás előtt.. közben.. vagy után lehetőség lesz végig kóstolni az EXTRA FRISS söreiket. Egy pár régi új sörökkel is kecsegtetnek, mint például NEAPA, IRISH STOUT, de lesz sörpremier is.

Senki nem marad szomjas az garantált, de hogy éhes se, az is biztos. Kolbászokat grilleznek a helyszínen, de ha valaki többre vágyik a Sörházukból tud rendelni a város legjobb hamburgereiből, és pizzáiból.

Az ízlelőbimbók mellett a füleinknek is kedveznek az este folyamán. 20 órától akusztikus koncertre hívták el a Heavenhike zenekart, akik Bajáról utaznak hozzájuk egy jazz-funk estre. A funkot, rockot, hip-hopot mixelő bajai Heavenhike bólogatós, táncolós – fogós riffekre, elszállós gitártémákra, pattogós basszusra és groove-os dobjátékra – alapozó alternatív zenéje “odamondogatós”, kritikus, önreflexív dalszövegekkel, és popos énekdallamokkal párosul. Épp annyira underground, mint amennyire mainstream.

Helyfoglalás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449