TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Kecskeméti programkavalkád a hétvégére

08
2020 okt.

Kecskeméti programkavalkád a hétvégére

 

Hű, micsoda hétvégénk lesz! Vár minket a természet klassz, tematikus kirándulásokkal, a kicsiket csuda jó mókákkal csábítják, a gasztroangyalok főzhetnek Mautner Zsófival, a passzívabb kikapcsolódásra vágyók pedig egy izgalmas magyar filmre nevezhetnek be a moziban.

 

 

 

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2020.10.08. csütörtök, 18:00
 • 2020.10.09. péntek, 18:00
 • 2020.10.10. szombat, 18:00
 • 2020.10.11. vasárnap, 18:00
 • 2020.10.19. hétfő, 18:00
 • 2020.10.20. kedd, 18:00

 

 

16 éven aluliak számára nem ajánlott, magyar romantikus dráma, 95 perc, 2020

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A film a Szerdai gyerek (2015) című többszörös díjnyertes alkotás után Horvát Lili második nagyjátékfilmje, mely szeptember 24-én érkezik a magyar mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A 35 mm-es nyersanyagra forgatott film operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi. A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk.

Előzetes

 

 

TérZene

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2020. október 9., 16:00

 

A Tiszavirág Quartet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult a pandémia alatt. Elsősorban a helyi közönséget szerették volna szórakoztatni videóikkal a vírus okozta elmaradt koncertek miatt. Mára ez kinőtte magát és megyei, illetve országos szinten is eleget tesznek a felkéréseknek. Igyekeznek repertoárjuk sokszínűségét különböző zenei stílusokkal bővíteni.

Tagok: Behán László Dezső, Szatmáriné Stimm Emese, Czidor Boglárka, Kiss Alexandra

 

 

Mackó kuckó bábos játszóház - Boribon és a 7 lufi

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. október 10., 9.30–11:00

 

Bábos anyanyelvi játszóház Bogyó és Babóca, Boribon történeteivel és játék régi időkből való mackókkal, játékszerekkel, bababútorokkal, hintalóval, autókkal. Nosztalgia az anyának, apának – újdonság a babáknak!

Ajánlott életkor: 1,5 – 3,5 évesek

Vezeti: Forgó Gyöngyi óvónő, drámapedagógus

Belépés: bérlettel, vagy alkalmi belépőjeggyel, utóbbi 1.100.- Ft (egy gyermek és egy felnőtt részére), a férőhely korlátozott!

 

 

Hétvégi kézműveskedés: batikolás

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2020. október 10., 10:00

 

Kötözött batik technikával készítünk kis terítőket, melyhez kétféle ruhafestéket használunk.

 

 

MEMO - A felejtés nélküli ember felolvasószínház

 

Helyszín: Ruszt József Stúdiószínház

Időpont: 2020. október 10., 15:00

 

2017-ben Európa legjobb televíziós filmjének választották Tasnádi István író-rendező Memo című filmjét.

A felejtésre való képesség hiányával küzdő ember történetéből korábban színházi szövegkönyv is készült. Lónyai Péter, a fiatal pszichiáter a hipermnéziáról szóló disszertációját védi, melyhez azonban nem tud klinikai esettel szolgálni. Hamarosan telefonhívás érkezik egy elmegyógyintézetből, hogy a jelek szerint az egyik betegük, Seress Ervin hipermnéziás. Lónyai saját felelősségére hazaviszi Ervint az intézményből, s kísérletezni kezd. A túlzottan jól működő emlékezet kutatásával valójában az amnéziában szenvedő édesapján akar segíteni.

A felejtés nélküli ember történetét felolvasószínházi előadás formájában ismerhetik meg a nézők a Ruszt József Stúdióban, Kocsis Pál rendezésében.

Jegyvásárlás

 

 

Vendégségben Mautner Zsófinál

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120.

Időpont: 2020. október 10., 16 óra

 

“Magyarország legnépszerűbb blogjának a Chili&Vaniliának írója, számos szakácskönyv, cikk és blog szerzője, televíziós műsorvezető és főzőshow-k háziasszonya. Ő Mautner Zsófia, vagyis Zsófi, ahogy mindenki ismeri.

Hogyan vált a 6 nyelven beszélő brüsszeli diplomatából szakács? Miért cseréli le valaki a sorbonne-i diplomát fehér kötényre? Egyáltalán, hogyan viseli a kőkemény hadviselést az idővel, határidőkkel és a több oldalas check listákkal?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk ezen a csodálatosnak igérkező októberi estén. Zsófi nagy rajongói vagyunk mi itt az OHANÁban. Rendszeresen kölcsönzünk tőle receptet, mondanom sem kell, hatalmas sikert aratva.

Ezúttal őszi receptekkel készül hozzánk Zsófi, főz, mesél, dedikál, új recepteket oszt meg velünk. Kihagyhatatlan este Mautner Zsófi rajongóknak, a főzés szerelmeseinek és azoknak, akik engedik, hogy Zsófi magával ragadó személyisége őket is a hatalmába kerítse.

Ha van szakácskönyved, cikked, újságod Zsófitól ne felejtsd otthon, hiszen dedikálásra, fotózásra is lesz lehetőség. A legbátrabbak még kuktának is beállhatnak.”

Részvételi díj: 13000 Ft

Jelentkezés

 

 

Családi bábszínház - A kiskakas gyémánt félkrajcárja

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2020. október 10., 16:00

 

Bábjáték, dalok, mondókák, bábkészítés és játszószoba.

A foglalkozásokat 3 éves kortól ajánlják!

Vezeti: Szirtes Józsefné bábos-játszóházvezető

Közreműködnek alkalmanként: a Vándorbot Báboskör tagjai és a Kertvárosi Általános Iskola bábosai

Belépődíj: 750.- Ft gyermekeknek, 1.100.- Ft felnőtteknek

Az egészségügyi előírások miatt limitált a résztvevők száma, kérik, hogy a résztvevők a jegyüket elővételben váltsák meg!

Következő program:

 • 2020. november 14-én, szombaton 16 órakor: A kecskegidák meg a farkas
 • 2020. december 12-én, szombaton 16 órakor: A didergő király
 • 2021. január 23-án, szombaton 16 órakor: A három kismalac

 

 

Kapcsolódj az Életfáddal és alkosd is meg!

 

Helyszín: Danujoga, Szövetség tér 4.

Időpont: 2020. október 11., 9.00 – 13.00

 

Minden nagyobb kultúrában felfedezhető írásos emlék az életfa szimbólumról. A körforgást jeleníti meg leginkább, valamint fontos szerepe van a Föld és az Ég összeköttetésében. Ha önmagunkhoz hasonlítva pillantunk rá, a fa gyökerei az ember múltját, az őseit szimbolizálja, megmutatja milyen biztos lábakon áll az életben. Legfontosabb feladatunk meglelni önmagunkban a gyökereket és a Forrás erejét, hiszen ez segít abban, hogy az életünk áramlásban legyen. Ez a kapcsolódás vezet el az igazi erőnk megéléséhez. Mindenkinek egyedi önálló életfája van, mely rejti titkait, megmutatja képességeit, életfeladatát, tulajdonságait, azaz leképezi az embert magát. Felhasználva az Életfádról szerzett ismereteket, elkészítheted saját életfádat drótokból, gyöngyökből, ásványokból és termésekből.

Részvételi díj: 10.000 Ft

Bővebb információ

 

 

Szerelmes Kecskemét

 

Gyülekező helye: Városháza előtt

Időpont: 2020. október 11., 9.30

 

A séta során megismerhetjük a város nevezetes épületeihez kapcsolódó érdekes szerelmi történeteket. Azt is megtudhatjuk, hol található a kecskeméti lakatfa, ki volt Katona József vagy Kodály Zoltán szerelme?

Részvételi díj:

 • Felnőtt: 1.000 Ft
 • 18 éven aluliak: 500 Ft
 • 3 éves kor alatt: ingyenes

Bővebb információ: +36-76/800-040, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Kitekintő: Őszi gyógynövénygyűjtő élménytúra

 

Helyszín: Tőserdő

Időpont: 2020. október 10., 9:00-12:00

 

Mint ahogy azt anno megtanultuk a természet patikája adott, fűben-fában orvosság rejlik. Ezt az ősi tudást egykoron nagyszüleink adták át, melyet ma már mi viszünk magunkkal tovább, használjuk, és át is szeretnénk adni az arra nyitott embereknek.

Vezetett gyógynövény élménytúránkban, a hagyományos növényes gyógyításhoz használható növényeket ismertetjük, azok termőhelyét, kíméletes szakszerű gyűjtését, tárolási felhasználási módjaikat azok szabályait, hatóanyagokat és azok élettani hatásukat is megismertetik az érdeklődők.

Élménytúránk kényelmes, lassú séta sok-sok megállóval, minden korosztálynak javasoljuk. 6 éves korig élménytúránkon való részvétel ingyenes.

A gyógynövényes túránk célja, hogy kiszakadjunk a nyüzsgő mindennapokból és aktívan töltsük el szabadidőnket. A kikapcsolódás mellett olyan hasznos gyógynövényes tudást szerezzünk, amit otthon a családunkban bármikor biztonsággal alkalmazhatunk.

A gyűjtéshez szükséges: vászonszatyor, papírszatyor, olló

Információ: Viraczkó Andrea: +3630/2998428

Előzetes regisztráció üzenetben

 

 

Őszi túrák a Kolon-tónál

 

Helyszín: Kolon-tó, Izsák

Időpont: 2020. október 10. és 24.

 

Program: Izsákról indulva a Kolon-tó szegélyében több kilátópontot érintünk. Az őszi hangulatban gyalogtúrázunk az Aqua Colun tanösvényen, mindeközben megfigyeljük az őszi, színesedő tájat, a vonuló madarakat és megismerkedünk a Kolon-tó tájtörténetével, természeti értékeivel és azok védelmével.

Túraútvonal hossza, jellege: 12 kilométer, földút.

Részvételi díj: 1000 Ft/fő, kedvezményes 500 Ft/fő, családi 2500 Ft

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A túrákon a résztvevők létszáma korlátozott, általában maximum 30 fő. A korlátozást a résztvevők élményhez jutása és a természetben okozott esetleges zavarás minimalizálása indokolja.

Jelentkezés október 10-re

Jelentkezés október 24-re

További információk: Morvai Edina, +36/70-4118-445, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Előzetes: Trendalelke Vállalkozónői Reggeli

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Horog u. 9.

Időpont: 2020. október 15., 8:00

 

Októberi témánk:

Szenvedélyből vállalkozás - vendégünk Vrábel Kriszta szakácskönyvszerző, ételfotós, gasztroblogger

Kriszta kisgyermekes anyaként vágott bele az internetes naplózásba, Magyarország első gasztrobloggereinek egyikeként. A Dolce Vita blogon a receptek mellet itáliai kultúrtörténeti érdekességekkel és útibeszámolókkal is színesítette az oldalát. Szenvedélyesen szeret főzni és enni, amiből mára sikeres vállalkozás kerekedett. Már nem csak "olaszul" főz, inzulinrezisztensként a 160 grammos szénhidrátdiéta hazai élharcosa lett, bár szerinte szó sincs diétáról, hiszen nincs koplalás és önsanyargatás. Gasztroblogja mellett keresett ételfotós és szakácskönyvszerző, épp a napokban jelent meg a 7. receptgyűjteménye. Mindemellett két fiúgyermek édesanyja, és hetente 3-4 alkalommal futni is marad ideje.

Részvételi díj:

 • Koránkelő kedvezménnyel október 11-ig: 7.700 Ft/fő
 • október 12-14. közötti jelentkezéssel: 9.000 Ft/fő

Bővebb információ

Regisztráció

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449