TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Dizájnerek és kézművesek vására csak szombaton, a Malom Központban!

16
2020 okt.

Dizájnerek és kézművesek vására csak szombaton, a Malom Központban!

 

Hallottál már a #vegyélhazait kezdeményezésről? A karantén alatt indult útjára a magyar divatnak, kultúrának, művészetnek és gasztroéletnek mankót nyújtó ötlet, először egy Facebook-csoport formájában, majd mostanra márkává nőtte ki magát. Újabban már vásár is kapcsolódik hozzá, hétvégén Kecskeméten, a Malom Központban szemezgethetünk az egyedi kézműves termékekből.

 

 

#Vegyélhazait Vásársorozat

 

Helyszín: Kecskemét, Malom Központ, Korona u. 2.

Időpont: 2020. október 17., 10:00-19:00

 

Találkozz élőben a #vegyélhazait kecskeméti és más hazai alkotóival!


Az ötletgazdával, Alberti Petrával, a Marquard Media Magyarország Kft. főszerkesztőjével beszélgettünk, hogyan fogant meg benne a gondolat, hogy összehozza a magyar vállalkozókat, illetve mi mindenre számíthatunk a kecskeméti vásáron.

 

Borbolya 

 

Trendalelke.hu: Még mindig felfelé ível a Facebook-csoport létszáma. Van valami álmotok számok terén?

Alberti Petra: Mikor útjára indítottam a Facebook-csoportot, nagyjából 3-4 ezer aktív tagot saccoltam az első félévre, ehhez képest szó szerint százszor annyi ember gyűlt a csoportba - vásárlók és eladók egyaránt. Öröm látni, hogy mindkét tábor számára ennyire szívügy a hazai márkák támogatása és építése. Most már merek nagyobbat álmodni, szép lenne, ha közel félmilliós tagszámmal nyithatnánk a következő évet, és ez nincs is olyan messze!

 

Sejtetted, hogy ekkora sikertörténet lesz a kezdeményezésből?

Bíztam benne, hogy nagy sikere lesz, de nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan és ilyen ütemben. Ez az év mindenki számára megpróbáltatásokkal volt és van tele, és ebből látszik, hogy a közösség ereje, egymás támogatása és segítése mennyit ér: márkák tudtak fennmaradni és biztos gyökereket verni. Személyesen is a magyar márkák elkötelezett rajongója és támogatója vagyok, akárcsak az általam képviselt magazinok és kiadónk, a JOY, az InStyle és a Marquard Media. Régóta dédelgettem a hazai márkákról szóló és őket összegyűjtő, felkaroló, valamiféle közösségépítő aktivitást, így született meg a #vegyélhazait mozgalom és közösség, és így haladunk és fejlesztünk folyamatosan tovább, egyik következő állomás a történetünkben a #vegyélhazait vásárok.

 

Szervető 

 

Van új kedvenc márkád, amiről eddig nem tudtál és a #vegyélhazait kapcsán találkoztál vele?

Sok új márkát fedeztem fel a honlapon és a csoportban, folyamatosan figyelem őket, különösen a mögöttük rejlő történeteket és alkotókat. Az egyik új kedvencemet, a Mayer szörpöt épp az első #vegyélhazait vásáron ismertem meg, azóta függője vagyok a gyömbérszörpüknek. A honlapról ismertem meg például a Szinta Designt, ahonnan az új kedvenc díszpárnahuzataim vannak (hát, igen, lelkes és elkötelezett #vegyélhazait vásárló vagyok), és számtalan különleges alkotóra felfigyeltem a válogatás cikkek összeállítása során, az egyik kedvencem a sok közül a NOME lab gömbtáskái. A tervező nemrég írt nekem és elküldte az új kampányfotóit, megköszönve a bátorítást és az egész kezdeményezést. Mindig nagyon boldog vagyok, ha ilyen visszajelzéseket olvasok.

 

Volt-e esetleg márka, amit a #vegyélhazait futtatott fel?

Több ilyenről is tudunk, imádjuk a csapattal visszaolvasni a sikersztorikat. Volt olyan egyedi bútorkészítő, aki egy nap alatt 21 ezer lájkot zsebelt be, és óriási elérésre, vevőkörre tett szert, és olyan történetet is hallottunk, mikor annyira megnövekedett az érdeklődés a márkára a csoportban való bemutatkozás után, hogy egy nap alatt befagyott a webshopjuk a túlzott érdeklődéstől, és külföldi forgalmazók is megkeresték őket a márkájuk nemzetközi debütálása kapcsán. Sokan írták, hogy a márkájuk sosem látott vásárlóerőt kapott a csoport indulása óta.

 

Free Spirit Varróműhely

 

Kiknek ajánlanád a kecskeméti vásárt?

A rendezvényt mindazoknak ajánljuk, akik hazai, egyedi kézműves termékkel szeretnének gazdagodni, emellett szeretnék megismerni Kecskemét város és régiójának kiemelkedő márkáit és alkotóit, és felfedezni, milyen rejtett kincsekkel büszkélkedhetnek. Legyen szó helybéliről vagy oda látogatóról az ország más pontjáról, a vásár jó program és kikapcsolódás lehet kicsik és nagyok számára egyaránt.

 

Kik lesznek a kiállítók Kecskeméten? Milyen termékekkel találkozhatunk?

A termékkínálat igen széles, ékszertől kezdve táska, kerámia, ruha, baba-mama holmik és dekortárgyak is megtalálhatóak lesznek, illetve étel-ital kategóriába tartozó márkák is, de még üdülőpark is bemutatkozik majd a vásáron szolgáltatásaival.

 

Kapcsolódik-e workshop vagy valamilyen interaktív program a vásárhoz?

Workshop, program nem lesz a vásáron (de a későbbiekben tervezünk kifejezetten workshop eseményeket is), a kiállított kézműves termékek között válogathatnak az érdeklődők, illetve személyesen találkozhatnak az alkotókkal, a márkák alapítóival, és megismerhetik történetüket, termékeiket.

 

Moono Jewelry


A kiállítók teljes listája:

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 16 október 2020 10:21
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449