TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ 5 nap, 10 előadás - a következő színészgeneráció színe-java Kecskeméten

03
2020 nov.

5 nap, 10 előadás - a következő színészgeneráció színe-java Kecskeméten

 

Pótolja a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a tavasszal elhalasztott SZÍN-TÁR Fesztivált, a színésznövendékek találkozóját. Utoljára láthatjuk együtt a Cseke-osztályt, de lesz új bemutatkozó is. Az előadások mellett közönségtalálkozóra és ingyenes filmvetítésra is mehetünk.

 

 

SZÍN-TÁR Fesztivál

 

Helyszínek: Kelemen László Kamaraszínház, Ruszt József Stúdiószínház, Nagyszínházi nézőtéri büfé

Időpont: 2020. november 8-12.

Részletes műsor

 

A hazai és határon túli színészképző intézmények személyes és online részvételével tartják meg a hagyományos seregszemlét 11. alkalommal Kecskeméten. Színházi csemegék érkeznek a diákok tolmácsolásában.

Résztvevők: a Szent István Egyetem, Kaposvár - Rippl-Rónai Művészeti Kar 3. és 5. éves hallgatói, az ELTE Filmtudomány Tanszék (új résztvevő), a Thália Tanoda, a Pesti Magyar Színiakadémia. Online vesz részt az Újvidéki Művészeti Akadémia és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem.

Az 5 nap alatt 10 előadással, filmvetítéssel és közönségtalálkozókkal is várják a következő színészgenerációra is kíváncsi közönséget.

A műsort és műfajokat tekintve széles spektrumot vonultat fel a találkozó: klasszikus és kortárs művek egyaránt képviseltetik magukat. Látható lesz előadás Móricz Zsigmond, Brecht és Örkény műveiből, de a jól ismert My Fair Lady vagy a számos feldolgozásban színpadra állított Akárki című előadás is nagy élménynek ígérkezik.

 

 

Utoljára együtt Kecskeméten diplomázás előtt a Cseke-Osztály

A kecskeméti közönség megszokhatta a diákok jelenlétét az előadásokban, mivel Cseke Péter kaposvári osztálya évek óta részt vesz a szakmai munkában. Ők ötödévesek, néhányan Kecskeméten töltik a gyakorlatukat, de nagyrészt már elhagyták a várost. A SZÍN-TÁR remek alkalom arra, hogy még diákként utoljára lássuk őket együtt. Három produkciót is hoznak a fesztiválra: a Móricz/Árvácska remix, a Nihil és a Magyartalanságok Móricz Zsigmond új regényében is az ő tolmácsolásukban kerül színre.

 

November 10-én 17 órától valódi ritkaság programot kínálnak a Kelemen Kamarában. Az ELTE Filmtudomány Tanszék diákjainak diplomafilmjeit vetítik:

  • Vasárnap (Berényi Andor)
  • Papa úszni tanít (Bíró Melinda)
  • Cryene Donovan (Németh Dénes)

A filmvetítésre díjtalan jegyek igényelhetők.

 

Közönségszavazással dől el a Fesztivál-díj

Az előadások után szavazhat a közönség a legjobb előadás díjáról.

 

Az előadásokra kedvezményesen, 500 és 900 Ft-os jegyek vásárolhatók, online vagy személyesen a jegypénztárban. 

 

Valamennyi játszóhelyen a nézők beengedése az előadás kezdése előtt 30 perccel történik, testhőmérséklet méréssel és kézfertőtlenítéssel. Az előadás alatt a maszk viselése kötelező. A Kelemen László Kamaraszínház és a Ruszt József Stúdiószínház nézőterén elhelyezett légtisztító berendezések biztosítják, hogy a nézők vírusmentes légkörben élvezhessék az előadásokat.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449