TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Otthonunkba varázsolja a bábszínházat a Ciróka: online közvetítik a Titoktündért

28
2020 nov.

Otthonunkba varázsolja a bábszínházat a Ciróka: online közvetítik a Titoktündért


A magunk részéről már most nagyon hiányoljuk a színházi élményeket, és biztosan így vannak ezzel a kecskeméti gyerkőcök is. Most vasárnap kaphatunk egy kis kárpótlást a Ciróka Bábszínház jóvoltából!

 

 

A Titoktündér

 

Időpont: 2020. november 29. vasárnap, 10.30 

A közvetítés a Ciróka Bábszínház Youtube-csatornáján lesz elérhető

 

A Ciróka és a Budaörsi Latinovits Színház alkotó energiáinak szinergiájaként láthatjuk viszont Beck Andrea meseíró népszerű, A Titoktündér című történetét.

Él valahol, tán épp itt, a nagyvilágon, egy kiskölök, aki a Toby névre hallgat. Toby születésnapján előkerül egy meglepetés – igaz, nem az ajándékos dobozokból, hanem csak úgy, a semmiből: egy tündér, aki immáron hétszázhetvenhetedik éve segít az útjába kerülő gyerekeknek, hogy megkaparintsák azt, amire igazán vágynak. Ő Lola, a Titoktündér, és Toby lesz az új tanítványa. Toby eleinte kissé nehézfejűnek bizonyul, mint tanítvány: igaz, ez nem csak az ő hibája, hanem egy Carola nevű, szintén szárnyatlan, cserében viszont tenyérbemászóan gonosz ellentündéré, Persze Tobynak van annyi esze azért mégiscsak, hogy a két civakodó tündér közül a Titoktündér pártjára álljon, őt segítse. Cserébe azt várja, hogy az ő titokzatos varázstárgyai segítségével soha többé ne hagyja, hogy elvegyék a legfontosabb kincsét, ami csak egy kiskölöknek lehet: az önbizalmát.

  • dramaturg: Dobák Lívia 
  • díszlettervező: Sári Miklós
  • bábtervező: Jakob Nóra
  • zeneszerző: Pirisi László
  • rendező: Kuthy Ágnes
  • Szereplők: Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán

 

 

Nem véletlen, hogy erre a mesére esett a Ciróka választása

A Bábszínház kapcsolódott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, ugyanis az egész társulat szívügyeként kezeli a környezettudatosságot. A Titoktündér c. előadás pedig egy remek példa arra, hogyan törekednek a teátrumon belül a zöldülésre.

“A játéktér díszletei és a bábok alapanyaga papír, Kuthy Ágnes rendező így álmodta meg őket. A HAMBURGER Hungária Kft. ehhez egy 500 kilogrammos, újrahasznosított tekercset ajánlott fel nekünk. Ezzel a papírral jelöljük ki a játékteret, amelynek egy részét a darab során szét is vágjuk. A papírhulladékot színházunk visszajuttatja a gyártónak, ahol ismét újrahasznosítják. Ez is része a hulladékcsökkentésnek, amelyet folyamatosan szem előtt tartunk” - mesélte nekünk Kiszely Ágnes igazgatónő. “A cég szlogenje a “láthatatlan papír”, mi pedig ezt tovább gondoltuk: a láthatatlan papír láthatóvá válik színházunkban, majd láthatatlanul folytatja tovább útját.”

 

 

A társulat tagjai praktikákkal, ötletekkel szolgáltak egész héten a környezettudatos háztartás kapcsán. Az általuk készített videókat a Ciróka Facebook-oldalán lehet visszanézni.

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: szombat, 28 november 2020 13:15
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449