TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Grófnő lelke bolyong a kecskeméti múzeumban, a múzeumpedagógusok most megtréfálják

04
2020 dec.

Grófnő lelke bolyong a kecskeméti múzeumban, a múzeumpedagógusok most megtréfálják

 

A láda mélyén c. sorozattal invitálnak játékra a Ráday Múzeum munkatársai: kéthetente megjelenő posztjaikban egy-egy fejtörővel, rejtvénnyel készülnek a követőiknek.

 

“A láda mélyén sorozatunk főszereplője gróf Forgách Alexandrina, a múzeumunkban bolyongó lélek, aki a 19. században született. A kisasszony bármely művészettörténeti témához szívesen hozzászól. A múzeumpedagógusokat általában előszeretettel szakítja meg tárlatvezetés közben, hogy beleokoskodjon a mondandójukba. A kolléganők éppen ezért egy kis tréfával készülnek Alexandrina számára. Kéthetente egy rejtvényt csempésznek egy hatalmas ládába, s minden alkalommal a kisasszonynak szóló ajándéknak álcázzák a fejtörőket. Ezt persze nem lehet sokszor eljátszani, hiszen Alexandrina nem olyan hiszékeny, de azért jó mókának ígérkezik” - harangozták be a játékot.

 

 

Az első két tréfát már el is sütötték a múzeumpedagógusok: a láda mélyéről előbb egy szókereső került elő, majd egy képrejtvény. Ezeket a múzeum Facebook-oldalán fejthetik meg az agytekervényeiket átmozgatni vágyók, mégpedig itt.

A játék 2020. december 22-ig tart, de 2021. január 8-ig elfogadják a helyes válaszokat.

A megfejtéseket Facebook-üzenetben várják.

A sorsolásra a sorozat végén, a múzeum újranyitásakor kerül majd sor, 2021-ben. A nyeremény egy 5 főre szóló ingyenes tárlatvezetés, amelyre a családokat, baráti társaságokat is szeretettel várják.

Egy rejtvényt is elég megfejteni ahhoz, hogy valaki nyerjen. Bárki, aki üzenetben elküldte valamelyik rejtvény megfejtését, részt vesz a sorsoláson.

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: vasárnap, 06 december 2020 19:25
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449