TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Otthonról, ingyen élvezhetjük a Kecskeméti Nemzeti három előadását

29
2020 dec.

Otthonról, ingyen élvezhetjük a Kecskeméti Nemzeti három előadását

 

Online közvetítésekkel kedveskedik nézőinek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Három korábbi előadást tekinthetünk meg kényelmesen, otthonról: a gyerkőcöknek és a felnőtteknek egyaránt kedveztek a darabok megválasztásával.

 

Hazudnánk, ha azt mondanánk, nem élvezzük, hogy az utóbbi hónapokban kicsit megint belassult a világ, de már nagyon hiányzik, hogy beüljünk egy finom napindító kávéra, elmenjünk moziba a barátokkal vagy hogy a legjobban várt előadás következzen a színházbérletünkben. Mindenképp feldobja a bekuckózós téli estéket, hogy a kecskeméti színház többször is közvetítéssel jelentkezik.

A közvetítések, a színház Youtube-csatornáján keresztül, ingyenesen elérhetőek.

Az előadások linkjeit a színház Facebook-oldalán keresztül teszik közzé.

A musical szerelmesei, a Kecskemét City Balett rajongói és a gyermekek is találnak kedvükre való csemegét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ünnepi, online kínálatából:

 

 

Németh Virág - Donizetti:

 

 

A manóvizsga

 

Időpontok:

 • 2020. december 30. 17:00,
 • 2020. december 31. 11:00,
 • 2021. január 1. 17:00,
 • 2021. január 3. 11:00

 

Kicsiknek szánt zenés mesénk az ’És közben szól a dal…’ című nagysikerű operánkhoz hasonlóan egy varázslatos univerzumba kalauzolja közönségét. Ez az univerzum pedig nem más, mint a klasszikus operák világa, sajátos, kortárs csavarral megtoldva. A gyerekek ezúttal Donizetti dallamaival ismerkedhetnek meg – és tehetik mindezt észrevétlenül, számukra is élvezhető, szerethető köntösbe csomagolva. Előadásunk ügyesen ötvözi a klasszikus és a modern stílust, ezzel is bizonyítva, hogy a régi és az új szépen megfér egymás mellett, sőt, olyan egységet alkot, mellyel egyformán megszólítható kicsi és nagy, fiatal és idős – egyszóval igazi színházi élmény születik.

 

 

Mikszáth Kálmán regényéből Juhász Levente - Galambos Attila - Szente Vajk:

 

A beszélő köntös - musical

 

Időpontok:

 • 2020. december 30. 20:00,
 • 2020. december 31. 19:00,
 • 2021. január 2. 17:00


Bolondok azok a városok, melyek arról panaszkodnak: „Sokat szenvedtünk; nálunk száz vagy kétszáz évig lakott a török.” Azok a helyek szenvedtek igazán, ahol se török nem lakott, se labanc, se kuruc, s a magok emberségéből éldegéltek, mint például Kecskemét, mert ahol a hadviselő felekből ott tartózkodék az egyik, ott csak egyik dominált, sarcolt, s a többiek oda se mertek szagolni, de ahol az egyik sem lakott, oda mind a három eljárt epret szedni. Egy nap a budai pasának szottyant kedve egy kis élésre vagy pénzre: „Nosza fiam, Dervis bég, írj a kecskeméti bírónak!” S ment nyomban a levél, melynek ékes stílusából nem hiányzott a „Fejetekkel jádzotok”…

Városunk 650. évfordulóját Szente Vajk regényadaptációjával ünnepeljük, melynek feldolgozása új nézőpontba helyezi a 16. századi Kecskemétet. A bég helyett varázsköntös érkezik a budai pasától. Lestyák András szabó elkészíti a kaftán „tökéletes” mását és úrrá lesz a káosz. A rendező - zeneszerző új stílust teremt regény-musicalével.

 

 

Maurice Ravel:

 

Bolero - táncszínházi előadás

 

Időpontok:

 • 2021. január 1. 20:00,
 • 2021. január 3. 19:00

 

Egy fontos tett, ami mozgatórugója, kiváltó szándéka lehet, egy folyamat megindításának. A koreográfia táncművészeti elmélkedés is egyben, ahol a megszokott formákból való kiszakadás meglepetésszerű pillanataira koncentrálhatunk. Az egyén ereje adott esetben, mint parány veszhet el a világok özönében. De nem vész el minden lelkesen és artikuláltan használt erő azon körben, ahol az ő munkálkodására legközelebbről kijelölt, az örök végtelenségű szellem. A Kecskemét City Balett számára 2016-ban készült a koreográfia.

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449