Nyomtatás
06
2021 febr.

Ma a Ciróka Bábszínházé az esti mese!


Folytatódik a Ciróka Bábszínház estimese-olvasó sorozata, akár már ma is hallgathatják a kecskeméti gyerkőcök Ernő bácsi meséjét. Emellett készülnek újabb online előadással és már javában zajlik náluk egy új produkció próbafolyamata is.

 

 

Illusztráció: Gyöngyösi Adrienn

 

Esti mese a Cirókával

 

Ciróka Bábszínház Facebook-oldala

2021. február 5-6-7., esténként 19 órától

 

Gimesi Dóra a Tündér ballonkabátban című meséjét hallhatják a gyerekek, a Ciróka Bábszínház és a Pagony Kiadó összefogásának hála. A mesélő az előző esti meséhez hasonlóan a Ciróka kedvelt nagypapája, Apró Ernő lesz. A mese három rövid videóból áll.

“A Pagony Kiadó meséi közül bábszínházunk már több történetet is színpadra állított, így nagyon örülünk annak, hogy együttműködő partnereink lettek. Az Esti Meséinket a Ciróka Facebook-oldala mellett a Pagony oldalán is megosztják, így azok is megismerkedhetnek a Cirókával, akik eddig még nem jártak nálunk, valamint nézőink figyelmét is ráirányítjuk a Pagony Kiadó gazdag mesekínálatára” - mutatja be a közös munkát Bodor Éva.

“Az első néhány alkalomra olyan meséket választottunk, amelyeket a Ciróka színpadáról már ismerhetnek a gyerekek. Így került sor elsőként Kiss Judit Ágnes Babaróka ajándéka című mesekönyvére, péntektől pedig Gimesi Dóra Tündér ballonkabátban című meséjét hallhatják a gyerekek folytatásos történetben” - indokolja a meseválasztást a Ciróka Bábszínház szervezője. “Terveink szerint folyamatosan bővítjük a mesék körét, és meglehet, hogy olyan történeteket is választunk majd, amelyek a következő évadban Ciróka Bábszínház színpadán is láthatóak lesznek.”

A Ciróka Bábszínház falain belül most még egy ideig nincsen gyerekkacaj, de mint Éva elárulta, az előadásokban szereplő bábjaik éppúgy hallgatják a mesét, mint a kisgyerekek otthon, elalvás előtt.

 

 

Online előadás: Csigaház

 

2021. február 7-14-ig

 

Ezzel a produkcióval csatlakozik a Házasság Hete programsorozathoz a Ciróka Bábszínház.

 

Első színházi élmény 4 éven aluliaknak

Játsszák: Nyirkó Krisztina/Spergel Anna, Apró Ernő

Az előadás humoros és lírai pillanatok sorozata, amelynek szereplői bohócnagypapa és bohócunokája. A porondon látható: egy légies pille, egy izgága kukac, egy gyanútlan süni, és két harsogó béka megismételhetetlen produkciója. Figyelem, valamennyi világszám!

  • Szerzők: Bodor Judit, Kiszely Ágnes
  • Zene: Szabó Balázs
  • Látvány: Bodor Judit
  • Társalkotó: Juhász Anikó
  • Rendező: Kiszely Ágnes

 


Emellett zajlanak a Talált tárgyak osztálya c. új produkció próbái is. Remélik, hogy ha elkészül, mihamarabb be is tudják mutatni élő közönség előtt.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 06 február 2021 17:17
Értékelés:
(4 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned