Nyomtatás
19
2021 márc.

Meglepetéssel készül a Ciróka a bábszínházi világnapra

Március 21-én, a bábszínházi világnapon az elmúlt évadok egyik legnépszerűbb előadásával, a Babarókával kedveskedik nézőinek a Ciróka Bábszínház.

 

Babaróka - ingyenes online közvetítés

 

Időpont: 2021. március 21., 7:00-20:00

A produkció linkje a Facebook-oldalról és a weboldalról érhető majd el

 

Történetünk kezdetén a hároméves Babaróka először megy kölyökőrzőbe, ahol nem lehet vele Mamaróka. Felnőtt fejjel sem könnyű az elválás a gyermekünktől, de a kicsik még nehezebben élik meg ezt a helyzetet. Milyen szerepet tölt be az óvónéni, aki egy sétáló tulipán Babaróka életében? Ki lesz a barátja? Egyáltalán hogyan kell barátkozni? Tudnak-e együtt játszani a kicsik és a nagyobb kölykök? Ilyen egyszerű és mégis bonyolult kérdések merülnek fel Babaróka rövid történeteiben. Az előadás során végig követhetjük, ahogy egy kisróka számára kinyílik a világ.

  • Szerző: Kiss Judit Ágnes
  • Tervező: Bartal Kiss Rita
  • Zeneszerző: Tallér Zsófia
  • Rendező: Ellinger Edina

Játsszák: Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán, Nyirkó Krisztina, Szörényi Júlia

 

 

A világnap alkalmából a Ciróka Bábszínház színészei is szólnak a közönségükhöz. Egy-egy, a szívükhöz közel álló előadás fotójának kíséretében megosztják, hogy mit is jelent számukra a színház.  Apró Ernő, Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán és Szörényi Júlia üzenetét ugyancsak a Facebookon és a weboldalon olvashatják a nézők.

A bábszínházi világnapot a nemzetközi bábművész-szövetség, az UNIMA kezdeményezésére, 2003 óta tartják meg. Ezen a napon világszerte olyan eseményekkel ünnepelnek a bábosok, amelyek felhívják a figyelmet a bábművészet sokszínűségére, a műfaj sokoldalúságára.

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értékelés:
(0 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned