Nyomtatás
20
2021 márc.

Így lesz klassz családi program az unalmas főzésből

Fotó: Paradicsom Lakásétterem Fotó: Paradicsom Lakásétterem

 

Mi ad nagyobb örömöt: ha titokban (vagy nem titokban) nassolunk vagy amikor a család együtt étkezik? Érdemes megvizsgálni, hogy milyen előnyökkel jár egyik vagy a másik! A Paradicsom Lakásétterem tulajdonosától és séfjétől, Rimaszombati Andreától megtudhatjuk a választ. Hallhatunk tippeket arról, hogy a többórás előkészületeket hogyan lehet élvezetesebbé tenni, mi legyen a hűtőben vagy a spájzban, ha mégis nassolnánk néha, és hogyan próbáljuk változatossá tenni a családi étrendet akkor is, ha a gyerekek eddig semmi mást nem voltak hajlandók megenni a krumplin és a tésztán kívül.

 

A kis nasiktól a nagy családi étkezésekig

 

Időpont: 2021. március 23., 16:00

Részvételi díj: ingyenes

Jelentkezés

 

A csatlakozási linket e-mailben küldik el a sikeresen regisztrálóknak.

Ha élőben nem tudsz csatlakozni, de érdekel a téma, akkor is töltsd ki a jelentkezési űrlapot! 

 

Szervező: Család- és KarrierPONT, Kecskemét, Reile G. u. 22.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 76 737 193

 

A Család- és KarrierPONT által szervezett program az EFOP-1.2.9.-17 – 2017-00019 „Nők a családban és a munkahelyen” című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat keretében valósul meg Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén.

 

 

Mi is lehet az a lakásétterem?

"A dologra nem igazán létezik definíció, mindössze annyit kell róla tudni, hogy minden olyan, mint otthon. Tudom, kicsit hihetetlenül hangzik, de az a célunk, hogy elérjük, hogy minden vendégünk otthon érezze magát. Egy hosszú asztal mellett összejön egy jó társaság, eszik egy jót, beszélget, ismerkedik (ha véletlenszerűen jön össze), jókat nevet, aztán elégedetten távozik. Egy “átlagos” étteremhez képest annyi a különbség, hogy mindez egy bérházi lakásban történik, előre meghirdetett időpontban, és olyan menüvel, amit a résztvevők maguk választottak a meghirdetett eseményekre történő regisztrációval.

A rendezvények kötetlen hangulatúak, a körömcipőt és a nyakkendőt a bejáratnál vendégpapucsra, és kigombolt ingnyakra célszerű cserélni. Az egész olyan, mintha a barátait látogatná meg az ember, akik egy zárt körű házibuliban vendégelik meg a meghívottakat. És ahogy egy házibuliban is gyakran megtörténik, az ember megismerkedhet olyanokkal, akikkel korábban még nem találkozott. Romantikus vacsorákra egyszerűen azért nem kerülhet sor nálunk, mert azokon általában nem vesz részt egyszerre 12 ember. Nálunk viszont minden alkalommal ez a létszám a jellemző.

Jómagam akár klisé is lehetnék, ugyanis 2019 tavaszáig adótanácsadással, nemzetközi számvitellel, és multicégek magyarországi leányvállalatainak könyvelésével foglalkoztam egy multinacionális cégnél. Ahogy az lenni szokott, az ember egy idő után nem bírja tovább a taposómalmot, és belekezd valami másba – van aki fut, fitneszedző lesz, vagy ami a legdivatosabb, gasztroblogot kezd írni, vagy elkezd formatortákat készíteni. Én ezzel az étteremmel igyekszem kihozni a legtöbbet magamból. Most már értem, hogy a pénzügyi szektorból valaki miért vált a gasztronómiára – az ember ebben tökéletesen kreatív tud lenni úgy, hogy másoknak örömet okoz, és egy jó vacsora után elégedett, főleg ha a vendégei visszatérnek máskor is. Ezt szeretném elérni ezzel az étteremmel, hogy mindenki számára örömet okozzon – a vendégek olyan élményt kapjanak, amit a városban, de még a megyében sem kaphatnak meg máshol. Ennek része mindenekelőtt, hogy egyenek egy jót, valami olyat, amibe beletettük a szívünket és lelkünket, tegyék félre a hétköznapok rohanását és a kütyüket, és az óra lesése helyett merüljenek el egy jó beszélgetésben akár korábban ismeretlenekkel is."

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: csütörtök, 01 július 2021 19:13
Értékelés:
(1 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned