Nyomtatás
10
2021 júl.

Izgalmas randiprogramra várja a szerelmeseket a kecskeméti múzeum

 

Ha már meguntátok a romantikus vacsit, az összebújós filmezést, az arborétumi sétát, akkor íme egy kiváló lehetőség, hogy feldobjátok a kapcsolatotokat és közelebb kerüljetek egymáshoz!

 

Randi a múzeumban - Kalandjáték 60-90 percben

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kecskemét, Kálvin tér 1.

Időpont: 2021. július 9-től péntekenként 17.30-19.00

Bejelentkezés: + 36 30 963 92 87

 

Az 1930-as években járunk. Egy kezdő újságíró egy kis vidéki múzeumba érkezik Budapestről, mert érdekes témák után kutat a magyar nemesi és köznemesi családok szerelmi kapcsolatairól, hogy minél színesebb cikket írhasson. Segítségként egy helyi művészettörténész kollégát hív magával, aki a szimbólumok szakértője. A két szereplő még sohasem találkozott egymással, csupán telefonon egyeztettek a projektről és a találka időpontjáról. A két idegennek most egymást kell segítenie. Meglepetésükre azonban rejtélyek sorozatára bukkannak, melyeket közös erővel kell megfejteniük. Dupla randi esetén egy restaurátor és egy műtárgybecslő is segíti a munkát.

 

Az első játékospár és az egyik ötletgazda, Sopronyi-Mikulás Kata

 

A látogatók tehát a fenti szerepekbe bújva kezdhetik meg a kalandos kutatómunkát. A játékmester – egyben a program egyik kitalálója és szereplője – a múzeum igazgatójának feleségét testesíti meg az elképzelt szituációban. Ő irányítja, segíti majd a résztvevőket, és az ő személye röppenti vissza a játékosokat a két világháború közötti korszakba. A harmincas évekbeli hangulatról sok kellék és ruhadarab felhasználásával gondoskodtak az ötletgazdák, Sopronyi-Mikulás Kata és Bencsik Orsolya múzeumpedagógusok.

A játék közben a szerelmespárok megismerkedhetnek a Ráday Múzeum kiállításainak történelmi szereplőivel, valamint ízelítőt kaphatnak a 18-19. századi kultúrtörténetből.

 

Margit, az újságíró és Kálmán, a művészettörténész - igen, igen, az első feladat a névválasztás 

 

A játék kitűnő lehetőség azoknak a pároknak, akik valamilyen interaktív esemény keretében szeretnének romantikázni, együtt játszani, közös élményeket szerezni. A Randi a múzeumban erősíti a kommunikációs, kooperációs készségeket, egyszerre szórakoztat, és megmozgatja az agyunkat, fantáziánkat.

Nem újdonság az efféle program a Ráday Múzeumban, néhány éve Rejtély a kulcsra zárt szobában címmel invitáltak nyomozós játékra. Akkor mi magunk is teszteltük a programot barátokkal, azóta is hiányoltunk hasonló programot Kecskeméten, annyira megszerettük!

 

 

Rutinos szabadulószoba és nyomozós játék kedvelők garantáltan imádni fogják a három teremben zajló szellemi erőpróbát, de a kezdők is egészen nyugodtan belevethetik magukat a kalandozásba, hiszen a játékmester alkalomadtán finoman terelgeti a párokat a helyes megfejtések felé, hogy semmiképp se kudarc, hanem hatalmas élmény legyen a program.

Játékosok száma: 2 fő, vagy dupla randi esetén 4 fő.

Jegyárak: 600 Ft/fő + 2000 Ft/pár, dupla randi esetén 600 Ft/fő + 4000 Ft/pár

Információ: honlap, Facebook-oldal

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: szombat, 10 július 2021 15:13
Értékelés:
(0 szavazat)

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned