TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Kecskeméti sikerek Budapesten
19
2015 febr.
Kecskeméti sikerek Budapesten Fotó: Sehr Miklós

 

Kecskemét kulturális életének emblematikus alakjai a fővárosban is megmutatják tehetségüket:  Bahget Iskander fotóművész kiállítása a Budavári Palotában kapott helyett, a 30 éves Bohém Ragtime Jazz Band pedig a MÜPÁ-ban koncertezik. Most érdemes Pestre menni, büszke kecskemétinek lenni.

 

 ISKANDER VILÁGA a Budavári palotában

Az óriási várakozásnak megfelelően nagy érdeklődés mellet, gyönyörű történelmi környezetben, remek hangulatban, a sajtó nagy érdeklődése mellett nyílt meg Bahget Iskander, Kecskeméten élő szír származású fotóművész kiállítása.
 
A megnyitón köszöntőt mondott dr. Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója. A kiállítást Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész és Füzi László József Attila-díjas irodalomtörténész, a Forrás főszerkesztője nyitotta meg. Sebestyén Márta, UNESCO Artist for Peace, Kossuth-díjas népdalénekes, előadóművész gyönyörű dalokkal tette emlékezetessé a rendezvényt. A megnyitón sok művész, művészetet szerető vendég, barát és ismerős vett részt.

A rendezvényen megjelent több Budapesten akkreditált nagykövet is. Jelen volt a palesztin nagykövet, a szaúd-arábiai királyság nagykövete, a kuvaiti állam, Algéria,és a katari nagykövet. Emellett megjelent számos, Magyarországon élő arab egyesület képviselője is.
 

A kiállításon 75 db, 100x70-es alkotás tekinthető meg. A hetvenes évek magyar tanyavilága, író-és művész portrék, tájképek, valamint az arab világban készült képek mutatják meg ISKANDER VILÁGÁT. Azt a világot, ami évtizedek óta keresi, kutatja azokat a kultúrák közötti segítő, jó szándékú fényfonalakat, melyek összekötnek minket. ISKANDER VILÁGA a különbségek helyett a hasonlóságokat mutatja meg ebben a rohanó, kiszámíthatatlan világban.
 

A kiállítás 2015. április 3-ig, keddtől szombatig tekinthető meg.

Helyszin: Budapest, az I. kerület, Budavári Palota F épülete, az Országos Széchenyi Könyvtár
 


Bohém Ragtime Jazz Band jubileumi koncert a Művészetek Palotájában

 

Rendhagyó gálaesttel ünnepli 30. születésnapját a Év jazz együttese és eMeRTon-díjjal is kitüntetett kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band.Bohém Ragtime Jazz Band a MÜPÁ-banA színpadi műbe hajló zenés időutazás sztárvendége a világszerte ismert mezzoszoprán, Vizin Viktória, aki többek között a New York-i Metropolitan, Carnegie Hall, a londoni Covent Garden színpadán aratott sikerei után ezúttal nem operaénekesként, de nem is jazzénekesként, hanem a végzet asszonyaként lesz az est középpontjában. A gálaest címe ugyanis La femme fatale (A végzet asszonya), s az örökérvényű karakter ezernyi árnyalatát Vizin az első részben magyar, a műsor második felében amerikai swingszámok segítségével mutatja meg.
 

A férfi szerepében Ódor Kristóf színész lesz színpadon, s a Bohémek 30 évére való tekintettel harminc swingtáncos teremti meg a '30-as, '40-es évek Budapestjének orfeumi hangulatát. A műsorból nem maradhatnak ki a mindenki által végzet asszonyaként ismert Karády Katalin slágerei, de más régi magyar filmslágerek és a legjobb amerikai swingszámok (Gershwin, Ellington, Fats Waller, Irving Berlin szerzeményei) is felcsendülnek majd a koncerten.

 

Gálaest időpontja: 2015. február 26-án 19.30

Helyszín: Budapest, a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme

 
 
 
 

.
 
 

 

 

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 19 február 2015 14:52
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449