TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Holnap ellepik a várost a tündérek

20
2015 márc.

 

Kecskeméten minden szecessziós házban lakik legalább egy tündér. Most szombaton ellepik a várost és tavaszt csinálnak. A BÁBSZÍNHÁZI VILÁGNAP alkalmából most a barátaikat is elhívják.

 

 

Bábszínházi Világnap - 2015. március 21.


8.15-8.40        PIAC

A tündérek itt vásárolják meg a virághagymákat és kaspókat a Tavaszi Nagy Virágültetéshez. Hófehérke mostohája almát válogat, Piroska kalácsot keres, a Farkas pedig otthonkát nézeget a piaci forgatagban. Az ügyes szemlélődő azt is meglesheti, hogy Mr Punch és Judy, a felesége hogyan issza meg reggeli kávéját a Dr.Lecsó-ban.

8.40-9.00        KRISZTINA NÉNI PALACSINTÁZÓJA (UNIVERRELSZEMBEN)

Ki ne ismerné a mesehőssé vált Krisztina nénit? A Tündér ballonkabátban című mese hősei, köztük Gyula és a kis Léna tündér ma itt vásárolnak a híressé vált cimetes palacsintából. Aki ebben az időpontban érkezik, azt Krisztina néni élethű bábfigurája szolgálja ki.

9.10-9.45        FŐTÉR /BÉKÁS SZÖKŐKÚT MELLETT

A Tavaszi Nagy Virágbontogatásban a tündérek, a Három pillangó mese főhősei és a Csigaház kis állatkái szorgoskodnak a főtéren. Ha megkeresed őket, segíthetsz nekik a piros, sárga, kék virágok ültetésében.

9.50-10.20      BÉKÁS SZÖKŐKÚT

A királylány beleejtette aranylabdáját a békás szökőkútba. De ott a Békakirály mese nyálkás, zöld varangya! Ki segít most a királylányon? Talán éppen te lehetsz az, aki a királylány segítségére siet, és megszerzi az aranylabdát!

9.50-10.20      FŐTÉR ÉS KÖRNYÉKE

Pepe keres egy szívet. Valahol a Főtéren vesztette el. Segíts neki megtalálni, hogy visszakerülhessen A Talált szív című mesébe.

10.25-10.50    FODOR CUKRÁSZDA

Elfáradt mesehőseink tízóraizni mennek a Fodor cukiba. Meglepetésükre Amika cukrászdája sütemény-különlegességei ma itt is kaphatók.  Aki most érkezik a cukrászdába, azt maga Amika szolgálja ki. Hogy milyen sütit kínál? Hát…Talán csigakocsonyával és lencsepéppel készített palacsintatortát vagy roppanósan robbanós uborkatortát!

11.00-11.30    KATONA JÓZSEF MEGYEI KÖNYVTÁR-GYERMEKRÉSZLEG

A könyvtárba betérnek a bábok, hogy megkeressék saját meséjüket. Ha éppen arra jársz, lehet, hogy a Farkas és Piroska Piroskája meséli el az ő történetét, vagy maga A Csomótündér tanít meg egy-két csomózási fortélyra. De az sem kizárt, hogy a könyvtár nyugalmát egy kiscica zavarja meg, aki hol egy liszteszsákba, hol egy kályhacsőbe, hol a tóba pottyan bele.

11.40-12.10    MALOM KÖZPONT

A Ciróka Bábszínház hősei még sosem jártak plázában. Ma azonban a Világnap alkalmából engedélyt kaptak egy kis shoppingolásra. A Malom-mese szereplői lisztet, Piroska nagymamája lekvárt vesz a boltban, Hamupipőke a használt ruhák között válogat.

12.15-12.35    3-AS BUSZ

Utazni, világot látni nagyszerű dolog!  A társaságnak csomagoltunk egy kis hamuba sült pogácsát, hogy körbejárják a 3-as busszal Kecskemétet. Garantáltan nem lesz unalmas az utazásuk azoknak, akik a Bábszínházi Világnapon velük tartanak!

Utoljára frissítve: péntek, 20 március 2015 14:51
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449