TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Szó szerint mesés kiállítások Kecskeméten

02
2015 júl.

Szó szerint mesés kiállítások Kecskeméten

 

Találkozz retro magyar meshősökkel, TV Macival, Sebaj Tóbiással és Mézgáékkal a Hírös Agórában (közismertebb nevén a Művelődési Központban), ahol betekintést nyerhetsz a rajzfilmkészítés kulisszatitkaiba is. Ugyanitt a "Zsebkendőnyi királyság" című kiállítás a bábszínházak világába repít el. Amit  feltétlenül ajánlunk a felnőtteknek: Hétköznapi gondjainkat zseniális karikatúrákba öntötte Szűcs Édua.

 

 100 éves a magyar animáció, 30 éves a KAFF

Hol: Hírös Agóra (EFMK), Deák Ferenc tér 1.

Mikor: 2015. július 12-ig naponta 10 és 18 óra között


A kiállítás az első amatőr trükkfilmkísérletektől a ma videómegosztókon nézőcsúcsokat döntögető animációs kisfilmekig bemutatja e sokféle és változatos animációs filmes történet legfontosabb állomásait, máig kiemelkedő filmjeit, a technika fejlődését és a filmek mögött álló egykori és kortárs alkotókat.

A látogatók bepillanthatnak az animációs film készítésének kulisszatitkaiba is. Eredetiben lehet megtekinteni a Tévé Macit, Mirr-Murrt vagy Misi mókust, Frakkot, vagy a közelmúlt sikerfilmje, a MOME-n készült Nyuszi és Őz báb- és papírkaraktereit. A Kecskeméten gyártott Magyar népmesék sorozat festett cellrajzaiból is gazdag válogatás látható a kiállításban. Az idén 30 éves Kecskeméti Animációs Filmfesztivál történetét archív híradórészletek és fotók, a fesztivál művészi értékű plakátjai, és a kezdetek óta egyedi tervezésű díjai elevenítik fel.

Bartal-Kiss Rita bábművész kiállítása Kecskeméten Zsebkendőnyi Királyság címmel

 

„Zsebkendőnyi királyság” - Bartal Kiss Rita kiállítása

Hol: Hírös Agóra (EFMK), Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

Mikor: 2015. július 12-ig naponta 10 és 18 óra között


Bartal Kiss Rita kortárs bábművész pályája a kecskeméti Ciróka Bábszínházból indult az 1980-as évek elején. A felszabadult játékörömöt sugároz mindabban, amit színpadra álmodik. bábban, díszletben, játék amit színpadra álmodik. A magyar bábművészet sokoldalú alkotója: tervez, rendez, sőt, játszik is. A kiállítást Horváth Mária rajzfilmrendező, bábtervező rendezte Bartal Kiss Rita bábjaiból.

 

 

Szűcs Édua Ez komoly című kiállítása Kecskeméten

 

Ez komoly? -  Szűcs Édua humorral átitatott képei

Hol: A Kecskeméti Kortárs Galériában (Kerámia Stúdió), Kecskemét, Kápolna u. 13.

Mikor: 2015. július 10-ig munkanapokon 13 és 17 óra között

 

A Nők Lapjából is ismert karikaturista,  grafikus tervező négy évig dolgozott a kecskeméti rajzfilmstúdió fázirajzolójaként. Könyvekhez, magazinokhoz és oktatóanyagokhoz készít illusztrációkat. Egyaránt voltak kiállításai Magyarországon és külföldön. Munkáit Kínában, Indiában, Chilében, és az Egyesült Államokban is bemutatták.


 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

 

 

 

Utoljára frissítve: csütörtök, 02 július 2015 14:40
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449