TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Best of: zöldségkrém
07
2014 ápr.

Univer k'enni jó zöldségkrémek

 

Magam is meglepődtem, hogy az első Best of termékajánló az imádott könyvek helyett a gasztrovonalhoz kapcsolódik, de a szombati bevásárlás során klassz újdonságba futottam bele.

 
A Sparban Univer termékkóstolót tartottak. Általában kihagyom ezeket a lehetőségeket, de az Univer feliratok láttán fellángolt bennem a lokálpatriotizmus. Örömmel fedeztem fel, hogy zöldségkrémekről van szó. Az első gondolatom az volt, hogy remélem, nincs benne tartósítószer. Nem csalódtam.  Az Univer ketchuphoz, mustárhoz hasonlóan szerencsére itt is kihagyták az ízfokozót és a tartósítószert.

A lényeg:

5 ízben kapható:

 • majonézes padlizsánkrém
 • majonézes brokkolikrém
 • paprikás zöldségkrém
 • erős paprikás zöldségkrém
 • babos zöldségkrém

 

 • tartósítószer- és ízfokozómentes
 • 160 grammos csomagolásban 299.- Ft-os akciós áron
 • egyelőre a Spar és Interspar áruházban kapható
 • Több infó az Univer honlapján


Három érdekesebb összetevőre akadtam, amiket lenyomoztam, és utána megnyugodtam:
A xantán-gumi egy természetes poliszacharid, amit egy baktériumfaj cukor erjesztése során állít elő. Az élelmiszerek viszkozitásának javítására használják. Ha többet szeretnél tudni, nézd meg a forrást.
A módosított keményítő esetében, ha kémialag módosítják a keményítőt, akkor adalékanyagnak számít, és E-betűvel jelölendő. Itt viszont nincs E-betű, tehát fizikailag (hővel, nyomással) vagy enzimmel módosított keményítőről van szó, amit csupán keményítőként kell feltüntetni. Ha többet szeretnél tudni, nézd meg a forrást.
Füstaroma: erről nem sok mindent találtam, de mivel nem jelölték E betűvel, ezért azt gondolom, ez is rendben van.


Vélemény:
Gondolom senki nem ér váratlanul, hogy a majonéz-padlizsán páros jól működik együtt. Ami a nagy meglepetés, hogy ez a legjobb nem házi padlizsánkrém az eddigi próbálkozásaim során: Nem keserű és nincs mellékíze. A 2 éves Zsannám 1,5 szelet tönkölyös rozskenyeret evett meg hozzá ma reggel. Mi ez, ha nem siker?
A majonéz-brokkoli kombináció viszont meglepett. Nagy gasztromániákusként sem gondolkodtam soha ebben a párosításban, és mégis ízlett. Bátran bepróbálkozhattok vele a válogatósabb gyerkőcöknél is.
A babos és paprikás zöldségkrémről is csak jót tudok mondani. A 4 éves Szonja, aki itthon soha nem eszik meg semmit - például babot sem, a kóstolópultnál mégis kétszer sorban állt. Megkért, hogy vegyünk belőle. Boldog voltam, hogy zöldségkrémet fog enni a gyerekem. És lássatok csodát, itthon egymás után falta be a babos zöldségkrémes kiflikarikákat.
Az erős paprikás krémet nem kóstoltam, éhgyomorra inkább nem vállaltam be.

Bátran ajánlom nektek az Univer k'enni jó termékeket, mert végre kapható olyan zöldségkrém, ami ízes, finom és tartósítószer sincs benne.

Fontos: ez nem egy szponzorált cikk. A termékeket nem a Spar vagy az Univer biztosította, a bolti kóstoláson ízleltük meg a krémeket, illetve vásároltunk belőle.

Utoljára frissítve: kedd, 08 április 2014 15:53
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449