Ezt olvastad már? http://trendalelke.hu Thu, 25 Apr 2019 14:08:57 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu A tudás szexi! Íme a Lányok Napja kecskeméti programjai http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3048-a-tudas-szexi-ime-a-lanyok-napja-kecskemeti-programjai http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3048-a-tudas-szexi-ime-a-lanyok-napja-kecskemeti-programjai A tudás szexi! Íme a Lányok Napja kecskeméti programjai

 

 

Girls day a Meredes Benz Manufacturing Hungary-nál!

 

Kezdési időpont: 2019.04.30. 08:00

Várható befejezés: 2019.04.30. 12:00

Helyszín: Kecskemét, Mercedes út 1.

Találkozási pont: A link alatt megtaláljátok, mely járatok segítségével juthattok el a gyárhoz! https://www.dakk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=171

Elvárt öltözet: Öltözz úgy, ahogy csak szeretnél ;)

Minimum életkor: 12

 

Program:

8:30-9:00 között várunk benneteket az 1-es kapunál, majd együtt elsétálunk a vadonatúj Mercedes-Benz Akadémiára.

Ha érdekel az autógyártás, és szeretnéd megtudni hogyan készülnek a világhírű Mercedesek, nálunk a helyed!

Az Akadémián megmutatjuk nektek, mit is tanulhattok meg nálunk és bepillantást nyerhettek a munka világába! Inspiráló női kollégáink megmutatják nektek mi is zajlik a gyárban, tanulónktól pedig megtudhatjátok, hogy milyen a diákélet az Akadémián. Sőt, megnézhetitek az általuk összerakott autókat és a gépeket is amiket használnak.

A program végén próbára tehetitek műszaki képességeiteket egy kis meglepetés keretében!
Élményekre vágysz? Tudni szeretnéd, hogy mit jelent a "legjobbat vagy semmit"? Jelentkezz!

Ha hozzánk jelentkezel, piacképes szakmát tanulhatsz, korszerű gyártási körülmények között az újonnan épült Mercedes-Benz Akadémián! A tanulmányi szerződéstől és az iskolai eredményeidtől függően ösztöndíjban részesítünk! Az első hetedet nálunk egy csapatépítőn töltheted a Balatonnál, és további élmények várnak rád! Várjuk jelentkezésed!

Kérdéseidre a következő e-mail címen kaphatsz választ:

 • Duális szakközépiskola képzés: tanulo@daimler.com
 • Duális felsőfokú képzés: dualis@daimler.com

 

 

Lányok Napja a Neumann János Egyetem GAMF Karán

 

Kezdési időpont: 2019.04.30. 09:00

Várható befejezés: 2019.04.30. 14:30

Helyszín: Kecskemét, Neumann János Egyetem

Találkozási pont: Izsáki út 10., GAMF Műszaki és Informatika Kar, Aula

Elvárt öltözet: kényelmes, hétköznapi viselet

Minimum életkor: 14

Ellátás: pogácsa és üdítő, szendvicsebéd

Érdekel a műszaki- és IT-világ, vagy a logisztika? Számon tartod a technológiai újításokat? Kíváncsi vagy egy-egy gép működésére? El tudnád magad képzelni ezeken a területeken? Még nem tudod, milyen pályát válassz? Gyere el a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karára és tapasztald meg személyesen, hogyan lehet érvényesülni lányként a műszaki szférában!

 

Program:

9:00-9.15 Regisztráció

9:15-9:30 Köszöntő

9:30-10:30 Kerekasztal beszélgetés sikeres nőkkel, a női karrierépítés mesterfogásairól

10:30-12:30 Műhely- és laborlátogatások I.

Járműépítő csapataink tagjai, valamint laboros kollégáink mesélik el, hogy milyen érdekes és izgalmas a műszaki laborok és műhelyek munkája.

12:30-13.00 Szendvicsebéd

13.00-14.30 Műhely és Laborlátogatások II.

Logisztikus, Informatikus laborok bemutatkozása, a tanszéken dolgozó hölgyek előadásában.

 

Magyarország egyik legfiatalabb egyeteme a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülésével jött létre, 2016. július 1-jén. Az intézmény széles palettán kínál képzéseket, perspektívát nyújtva az agrár, gazdasági, informatikai, műszaki, pedagógia terület iránt érdeklődők számára.

A GAMF Műszaki és Informatikai Karon egyre több lány kezdi meg tanulmányait, letéve ezzel karrierje alapjait gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnök, járműmérnök, logisztikai mérnök, mérnökinformatikus vagy műszaki menedzser hallgatóként; akár duális képzési formában is. Ezzel nem csak az egyetemi hallgatólányok számát növeljük, hanem az ipari vállalatok női szerepvállalását és a műszaki terület-férfi szakma sztereotípia megdöntését is elősegítjük.


Jelentkezés és bővebb információ

 

Designed by Freepik

 

A Lányok Napjáról

 

A Lányok Napja - a NaTE (Nők a Tudományban Egyesület) szervezésében - a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés. Célja, hogy informálja a középiskolás, illetve általános iskola felső tagozatos lányokat a műszaki, technológiai, mérnöki és informatikai pálya előnyeiről, ezáltal bővítve látókörüket, tágítva a munka világáról alkotott képüket.

A kampány olyan pályaválasztási lehetőségekre hívja fel a lányok figyelmét, amelyekre általában nem, vagy ritkán gondolnak. A rendezvények révén a diákok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe. Ennek érdekében a fogadó intézmények megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; találkozókat szerveznek női professzorokkal, mérnökökkel, kutatókkal, olyan munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Thu, 25 Apr 2019 10:22:49 +0200
Hamarosan kiosztják a kecskeméti Oscar-díjakat! Te melyik színészre és előadásra voksolsz? http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3047-hamarosan-kiosztjak-a-kecskemeti-oscar-dijakat-te-melyik-szineszre-es-eloadasra-voksolsz http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3047-hamarosan-kiosztjak-a-kecskemeti-oscar-dijakat-te-melyik-szineszre-es-eloadasra-voksolsz Hamarosan kiosztják a kecskeméti Oscar-díjakat! Te melyik színészre és előadásra voksolsz?

 

 

 

A következő kategóriákban szavazhatunk:

 • Legjobb nagyszínházi előadás
 • Legjobb kisszínházi előadás
 • Legjobb színész
 • Legjobb színésznő
 • A város kedvence
 • Legjobb női epizodista
 • Legjobb férfi epizodista
 • Legjobb női táncművész
 • Legjobb férfi táncművész
 • Legjobb díszlettervező
 • Legjobb jelmeztervező

 

Egy űrlapon egy személyt maximum két kategóriában lehet jelölni, valamint legalább öt kategóriában kell jelöltet megnevezni.

Szavazni 2019. május 20-ig lehet itt

A díjakat 2019. június 2-án, a nagyszínházban 19.00 órakor kezdődő évadzáró gálaesten adják át.

 

Nem tudsz dönteni? Itt egy kis képi visszatekintés az évad bemutatóira:

{gallery}trend/kozter/2019/szinhaz_18_19{/gallery}

 

 

És vajon melyik lesz a következő kedvenc darabod?

Társasjáték. Együtt hozzuk létre a csodát! szlogennel indul a 2019/2020-as évad a kecskeméti Katona József Színházban, 13 új bemutatóval, 9 különböző műfajjal és 4 játszóhellyel várják a nézőket a teátrumban.

Íme a színház 2019/20-as évadának repertoárja.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 25 Apr 2019 10:01:12 +0200
Durván sok hétvégi program vár ránk Kecskeméten és túl http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3046-durvan-sok-hetvegi-program-var-rank-kecskemeten-es-tul http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3046-durvan-sok-hetvegi-program-var-rank-kecskemeten-es-tul Durván sok hétvégi program vár ránk Kecskeméten és túl

 

 

2. Termelői piac

 

Helyszín: Kecskeméti Piac, Budai utca 2/A

Időpont: 2019. április 26., 6.00-12.00

 

A termelői piac célkitűzése, hogy a termelőktől a lehető legrövidebb úton, a lehető legfrissebb, legegészségesebb, legízletesebb termék a lehető legolcsóbban kerüljön a vásárló asztalára. A termelői piac kínálatában étel kóstolókkal és látványos bemutatókkal készülünk. Ennek keretében a piacra kilátogató vendégeink megkóstolhatják a piac szezonális finomságait és az egészséges kóstolók, mint a kecskesajt, mézes kenyér, gyógynövénytea mellett füstöl kolbászt is ízlelhetnek. Ugyanitt a kenyérkészítés rusztikus paraszti hagyományával megismerkedhetnek az érdeklődők: kis malomban őrlik majd a lisztet, hagyományos fateknőben kelesztik a kenyeret és a látogatóink szeme láttára sütik ki a kemencében. A kilátogató kisgyermekeket pedig, frissen sült buktával és kenyér kóstolóval várjuk, miközben a fokozódó hangulatról tangóharmonika gondoskodik.

 

 

Föld napja a Kecskeméti Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2019. április 26.

 

Programok:

 • 10:00-10:15 Madárbemutató: Káró, a Vadaskertben felgyógyult
 • dolmányos varjú
 • 10:30-11:00 Látványetetések: örvös medvék, rézusz makákók, csacsik
 • 11:00-11:30 Kígyó simogató
 • 14:30-15:00 Látványetetések: vízi teknősök, lámák, sarki róka
 • 15:00-15:30 Óriáscsótány-tapogatózoo

 

2019. április 18-án reggel az állatgondozókat etetés közben egészséges lámacsikó fogadta a lámák állatházában! Az anya és kicsinye is jól vannak! A ritka színváltozatú csikó fél órán belül lábra állt, egy óra múlva pedig már vígan szökdécselt a kifutóban, miközben a lámacsapat féltve követte új családtagjukat. Az alig néhány órás hófehér csöppség már látható a Vadaskert lámakifutójában!

Az Állatkertben közelmúltban született kicsinyek közül továbbá a benett kenguru bébi, 14 eleven törpekecske gida, több bájos kis nyuszi és szép indiai antilop borjú is várja a látogatókat!

 

 

Kis Könyves Éj a Kóborlóban!

 

Helyszín: Kóborló Könyvesbolt, Csongrádi utca 1.

Időpont: 2019. április 26., 18:00–22:00

 

Kis Könyves Éj már másodszor Kecskeméten! Idén is részt veszünk az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Független Könyvesboltok Éjszakája, vagyis a Kis Könyves Éj programján. Gyertek el április 26-án pénteken este a Kóborló Antikváriumba és játsszatok, beszélgessetek, olvassatok, sétáljatok, bugizzatok - egyszóval ünnepeljétek velünk, és ország szerte több tucat könyvesbolttal!

Program:

 • 18:00-tól Régi történetek nyomában – nyomozás az antikváriumban és környékén
 • 18:00-18:45 Kik laknak a könyvesboltban? – mesélő gyereksarok ovisoknak Szabó Klárival
 • 19:00-19:50 Kézműveskedés régi könyvlapokból
 • 20:00-22:00 Könyv és Zene DjTwoB közreműködésével

Ami lesz még: ajándék zsebkönyv, értékes nyeremények, nagymamám pogcsája, tavaszi frissítő kicsiknek és nagyoknak, zene, játék, és persze könyvek, majd' végtelen mennyiségben. :)

A programokon a részvétel díjtalan!

 

 

A hőlégballon

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.04.25. csütörtök, 18:00
 • 2019.04.26. péntek, 18:00
 • 2019.04.27. szombat, 18:00

Német thriller, történelmi dráma, 120 perc, 2018, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Igaz történet alapján.

1979. Német Demokratikus Köztársaság.

1 hőlégballon, 2 000 méteres magasság, négy gyermek, négy felnőtt, 28 perc – két család eszement terve.

A nyolcfős társaság a hidegháború idején kettészakított Európa keleti felén rekedt, és szabadságáról álmodozik. Elképzelésük szerint – amely bár őrültnek tűnik, kivitelezni talán mégsem lehetetlen – egy hőlégballont építenek, amivel átjuthatnak a Berlini Fal felett. S bár a kezdeti kudarcokon ügyesen túlteszik magukat, idővel a STASI (Állambiztonsági Minisztérium) is megneszel valamit...

A hihetetlen és felemelő igaz történet szereplői, a Strelzyk- és a Wetzel-család tagjai csak néhány abból a sok tízezerből, akik a szocializmus évtizedeiben nyugatra próbáltak szökni. Sokan elbuktak, de olyanok is akadtak, akiknek sikerült.

Előzetesért kattints ide!

Jegyár: 850 Ft, online jegyfoglalás

 

 

Hadas Krisztina: Anyasors – könyvbemutató

 

Helyszín: Libri Könyvesboltok, Korona u. 2.

Időpont: 2019. április 26., 17:30–18:30

 

Az Anyasors vallomás az anyaság nehézségeiről, kudarcairól és legszebb pillanatairól. Hadas Krisztina vérbeli riporter: arra kíváncsi, milyen ma anyának lenni Magyarországon. Ezt kutatja a 2013 óta futó Jön a baba című televíziós sorozatban, és erre kíváncsi most is.

Tizenegy különböző élethelyzet, tizenegy női sors. Van, aki elvált. Van, akit elhagytak. Van igazi nagy túlélő és újrakezdő is. Sokféle család és párkapcsolat, és ezerféle személyes tragédia. Ami közös a történetekben, az a küzdelem. A törekvés, hogy a maga kihívásaira mindenki a legjobb megoldást találja meg. Mindez egy végtelenül empatikus, a szereplők minden rezdülésére figyelő újságíró szemén keresztül tárul elénk. Hadas Krisztina elképesztő odafigyeléssel fordul interjúalanyai felé: úgy igyekszik megérteni személyes történetüket, korlátaikat és gyarlóságaikat, s úgy éli át örömeiket, mint talán senki. Így válhat ez a kötet magával ragadó beszámolóvá az egyik legkülönlegesebb létállapotról, amit anyaságnak hívunk.

A szerzővel Szomolányi Tímea beszélget az eseményen. A beszélgetés után dedikáltatni is tudjátok könyveteket.

 

 

Lélekhangoló Hangfürdő tibeti hangtálakkal

 

Helyszín: Danujoga, Szövetség tér 4.

Időpont: 2019. április 26., 18:00–19:00

 

Engedd, hogy az éneklő rezgő tálak lágy hanghullámai elringassanak, találd meg az egységet és a harmóniát! A hangterápia a testet, a lelket és a szellemet egyaránt gyógyítja.

Tartja: Nagyné Réka, szreka.nagyne@gmail.com

Az órára bejelentkezés szükséges privát üzenetben vagy az eseménynél az üzenetküldésre kattintva. https://www.facebook.com/events/835303110146691/

Részvételi díj: 2000 Ft

 

 

Sárkányépítés

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. április 27., 10:00-12:00, 14:30-16:30

 

Bővebb információ

 

 

IronTeam Sportnap

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2019. április 27., 10:00–18:00

 

Sztárvendégek:

 • Szőke Fanni
 • Csapó Nóra Gymstick Elite Trainer - 2019-es Gymstick Roadshow-ja 11.15-től az 1-es sátorban

 

Programok:

1-es sátor

 • 10.00 SpinRacing – Anita
 • 11.15 Gymstick Roadshow – Csapó Nóra és Anita
 • 12.30 SpinRacing – Kati
 • 13.45 SpinRacing – Anita
 • 15.00 Cardio kick-box – Szőke Fanni
 • 16.00 SpinRacing – Kati
 • 17.15 SpinRacing – Anita

2-es sátor

 • 10.00 Hot Iron I. - Kati
 • 11.15 SpinRacing – Kati
 • 12.15 Zumba – Móni
 • 13.15 Cardio kick-box – Móni
 • 14.15 Hot Iron I. – Kati
 • 16.00 Gymstick – Anita
 • 17.15 Zumba – Móni

Cross-fitt és súlyemelés kipróbálási lehetőség egész nap folyamatosan az érdeklődés függvényében, napijegy váltása ellenében.

Jegyárak:

 • Napijegy: 6.000,-Ft/fő
 • Óradíj: 2.000,-Ft/fő/óra

Információ: ironteam.domb@gmail.com, 06/30/205-4415

 

 

Ékszer nemezelve

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. április 27., 13:00–17:00

 

A foglalkozást ifjúsági és felnőtt korosztály részére ajánlják!

Itt a jó idő, a sálak, kendők helyett kell valami, ami feldobja a megjelenésünket! Ha Te is szereted a színes, bohém ékszereket, és szeretnéd ezt a saját ízlésed szerint összeállítani, akkor itt a helyed.

Foglalkozásvezető: Polyák Emese

Részvételi díj: 5000 Ft/fő

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet! A jelentkezéseket április 24-ig várjuk!

További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu, 20/4212-589

 

 

Tavaszi séta

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2019. április 27., 14:00–16:00

 

Gyülekező: 13:45

Program: tavaszi élet a Szabadidőközpontban, az évszakra jellemző növény- és állatvilág bemutatása.

Túravezetők a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, Nagyné Grecs Anita és Gilly Zsolt.

Belépő: 14 éves kor alatt ingyenes, 14 éves kor felett 100 Ft/fő.

 

 

Táncvilágnapi táncház

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. április 27., 16:00

 

 • 16:30 – 17:30 Csimota topogtató (2-4 éveseknek): ölbéli játékok, topogtatók
  Közreműködik: Böde-Harkai Csilla
 • 17:00 – 19:00 Aprók tánca:
  Tánctanítás: somogyi és szatmári táncok, népi játékok, népszokások felelevenítése, 
  Táncmesterek: Böde István és Márkli Zsuzsanna 
  Kézműves foglalkozás
  Vezeti: Barcsikné Tercsi Ibolya népi játszóházvezető
 • 19:00 – ROZSDAMARÓ ZENEKAR KONCERTJE
 • 19:45 – 21:30 Ifjúsági táncház:
  Tánctanítás: dél-alföldi, moldvai, szilágysági táncok tanítása
 • 21:00-től Felnőtt táncház: 
  Tánctanítás: gömöri, nyárád-menti, vajdaszentiványi, széki, kalotaszegi, mezőségi, stb. táncrendek
  Táncmesterek: Lukácsné-Haránt Eszter, Böde István, Márkli Zsuzsanna, Kalmár József
  Közreműködik: Rozsdamaró Zenekar
  Házigazda: a Kecskemét Táncegyüttes, valamint a Tűzön-Vízen Át Egyesület és Kecskeméti Kodály Iskola Néptánc Tanszak

Belépődíj: 400 Ft

 

 

Kardiós séta

 

Helyszín: Kecskeméti Arborétum, Nyíri út 48.

Időpont: 2019. április 27., 17:00

 

Gyülekező a bejáratnál. (Székelykapu felől)

Kezdés pontban 17:00-kor

Táv: 4-9 km

I. felvonás (ráhangolódás): Egy kis bemelegítéssel kezdünk. A séta idejére egy kicsit szétszéled a társaság, mivel mindenkinek más és más tempó esik jól. Olyan tempót válassz, ami egy kicsit megemeli a pulzusod. A hideg miatt most nem várjuk be egymást, mert könnyen meg lehet fázni ilyenkor. De nem probléma, ha nem tudod tartani a tempót az elejével, akkor saját tempóddal úgy sétálsz ahogy jól esik. Barangolsz egyet az Arborétumban és olyan 17:50 körül találkozunk a kezdő pontnál.

II. felvonás (innentől kezdi a szervezet az enegiaigényét a zsírpárnákból kielégíteni): aki úgy érzi, hogy maradt még energiája és kedve az maradhat a kocogós részre. Ugyanazt a távot, amit az első körben sétáltunk a második felvonásban futással tűzdeljük meg (2 perc futás 3 perc séta), de le is sétálhatod újból, az is szuper.

Ha maradsz a végéig, akkor a kiindulási pontnál találkozunk 18:30 körül és egy közös nyújtással zárunk.

Az esemény ingyenes.

Mindenki saját felelősségére vesz részt az eseményen. (Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség stb. esetén érdemes konzultálni szakorvossal, mielőtt valaki belevág ebbe a programba.) Rossz idő esetén elmarad a séta.

Tartja: Danis Zsuzsa

 

 

Zenés felolvasóest Bajáki Zsani kortárs szerzővel

 

Helyszín: Vágódeszka, Széchenyi tér 14.

Időpont: 2019. április 27., 19:00

 

"Egy barátom szerint ide azt kellene írnom, hogy már gyerekként is saját könyvről álmodoztam. De ez nem igaz. Pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor éppen tíz évvel ez előtt újságíró lettem, és az első cikkemet viszont láttam nyomtatásban. Akkor járt át először igazán az alkotás mámorító érzése és azonnal beköltözött az álom a szívembe, hogy egyszer a saját nevemmel ellátott könyv díszelegjen az itthoni könyvespolcomon. Bár – több-kevesebb sikerrel – szoktam főzni, nem gondolom, hogy szakács lennék. Bár – hasonló eredményekkel – írok verseket, nem gondolom, hogy költő lennék. Számomra az írás az érzelmeim megélése. Lélekterápia. Sokszor hetekig hordozok magamban egy szókapcsolatot, vagy mondatot, mire a hozzá fűződő történet is megtalál és kerek egésszé válnak. Ebben a kötetben a meghatározó, fájdalmas, földöntúli, romboló, gyönyörteli, valótlan vagy éppen idealizált találkozások emlékei leltek otthonra, amelyek örömeik és veszteségeik révén végül mégis megajándékoztak a legnagyobb álmommal, egy saját könyvvel….A Felolvasó-est során ezeknek a találkozásoknak a lenyomataiból kínálunk egy válogatást a résztvevőknek, amihez Papp Máté (Resti Kornél "eredetimegjelölésselellátott" Zenekar) gitárdalai szolgálnak aláfestésként."

 

 

Pihenőszékes planetáriumi koncert

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2019. április 27., 13, 15, 17 és 19 óra

 

Kövi Szabolcs fuvolákon, különleges és egyedi fúvós hangszereken, pánsípon, furulyákon játszik, de zeneszerzéssel is foglalkozik, maga készíti meditatív és relaxációs hangulatú lemezeit.

Belépő: 3000 Ft, amely levásárolható 3 db választható CD lemezre. Előzetes bejelentkezés a koviszabolcs@gmail.com e-mail címen vagy a 06309295970 telefonszámon sms-ben.

 

 

Kitekintő: Szent György Napi Forgatag és Virágvásár

 

Helyszín: Nagykőrös

Időpont: 2019. április 27., 8:00–18:00

 

Virágkiállítás és vásár veszi kezdetét, ahol ismeretterjesztő előadások, gyógynövény ismertetők, hobbikertészeti tanácsadások várják a vendégeket. A gyermekek számára a színpadi programok mellett felejthetetlen élményt biztosítanak a Szent György napi játszótérrel és az élő bábos előadásokkal, a városnéző kisvonattal és a Füvesember Teázójával.

Részletes program

 

 

Petőfi Kulturális Fesztivál

 

Helyszín: Kiskőrös, Petőfi Sándor tér

Időpont: 2019. április 27-28.

 

A programok között szabadtéri színházi előadások, koncertek, irodalmi műsorok, kiállítások és 1848-as katonai bemutatók szórakoztatják az érdekelődőket.

Szombaton (április 27) a Csinibaba című zenés vígjáték, vasárnap pedig az Indul a bakterház című vígjáték kerül bemutatásra a Petőfi téren felépített szabadtéri színpadon.

Vasárnap este fellép a Follow the Flow nevű zenekar, valamint Idegenek az éjszakában - Kamarás Iván Sinatra és kortársai duó koncertje a Luther téren.

A koncertek és színházi előadások mellett vasárnap (április 28) 1848-as katonai hagyományőrzők (huszárok, honvédek, tüzérek) találkozása, majd látványos felvonulás és csatajelenet bemutatása a Piactéren.

A kisgyermekes családokra a Luther sétányon berendezett Levendula Gyermekparkban szórakozhatnak vasárnap egész nap.

Részletek

 

 

Előzetes: Kecskeméti Majális

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, bejárat a Tó Hotel felől

Időpont: 2019. május 1., 10:00–20:00

 

Program:

 • 10.00 TAVASZKÖSZÖNTŐ FELVONULÁS A FŐTÉRRŐL A KECSKEMÉT TÁNCEGYÜTTES ÉS A HEGEDŰS EGYÜTTES KÍSÉRETÉBEN
 • 10.50 MÁJUSFA TÁNC
 • 11.00 KECSKEMÉT TÁNCEGYÜTTES fellépése
 • 12.30 KECSKEMÉTI VÁROSI FÚVÓSZENEKAR koncertje
 • 14.30 KECSKEMÉTI M. BODON PÁL ZENEISKOLA koncertje
 • 16.00 TST DANCE STUDIO fellépése
 • 17.00 GRAPEVINE TÁNCISKOLA fellépése
 • 18.30 THE BIEBERS ÉLŐ KONCERT

NAPKÖZBEN:

 • Májusváró Gyerek Zsibongó 10:00–18:00 között, ahol a Népi Játszótér játékaival ismerkedhet meg a család apraja-nagyja,
 • lekvároskenyér-evő verseny,
 • szörpivó verseny,
 • sörivó verseny,
 • vidámpark,
 • zenél Dj Csongrádi Tamás,
 • Kádár Ferkó Fotószínháza,
 • sárkányhajózás,
 • gólyalábasok

A HÓFÁNK PÁLYA akciós, 700 Ft-os áron használható korlátlanul.

 

 

Május 1. a Vadaskertben

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2019. május 1.

 

Programok:

 • 10:00-16:00 Ajándék arcfestés a gyermekeknek
 • 10:30-11:00 Főszerepben: az állatok és gondozóik, örvös medvék, rézusz makákók, csacsik látványetetése
 • 11:15-11:45 Hüllő bemutató
 • 14:30-15:00 Főszerepben: az állatok és gondozóik, ázsiai törpe vidrák, vízi teknősök, lámák látványetetése
 • 15:15-16:00 Madagaszkári csótány-tapogatózoo

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Tue, 23 Apr 2019 15:33:20 +0200
Úri huncutságok és divatmorzsák - vagány csajos programok a Ráday Múzeumban http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3045-uri-huncutsagok-es-divatmorzsak-vagany-csajos-programok-a-raday-muzeumban http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3045-uri-huncutsagok-es-divatmorzsak-vagany-csajos-programok-a-raday-muzeumban Úri huncutságok és divatmorzsák - vagány csajos programok a Ráday Múzeumban

 

 

Az előadásokat a Muraközy János életét és festészetét bemutató állandó kiállítás inspirálta: A kulcsra zárt szobában című kiállítás Kecskemét híres szülöttének, Muraközy János ügyvéd, festőművésznek állít emléket. A család gazdag hagyatékából összeállított tárlatban Muraközy portréi kaptak főszerepet. A kollekció a képek nyelvén mesél a korszak divatjáról, szépségideáljairól. A divattörténeti előadássorozatot a kiállításának szebbnél szebb nőalakjai ihlették, melyek nem csupán a korabeli portréfestészet stilisztikájáról, hanem a nőideálról és a divatról is mesélnek.

Az előadások sok érdekességet tartogatnak a látogató számára a korabeli viseletekről, az öltözködéssel kapcsolatos szokásokról, illemszabályokról.

 

 

A magyar női díszviselet

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1.

Időpont: 2019. április 25. 17.00

 

Az előadás sok képpel illusztrálva bemutatja a női „díszmagyar” viseletének kialakulását, forrásait és történetét a 17. századtól a 20. századig.

Tartja: Fogarasi Zsuzsa művészettörténész

 

Úri huncutságok a 19. századi divatban

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1.

Időpont: 2019. május 23. 17.00

 

Mely évtizedekben hordtak abroncsot a hölgyek, és mikor jött divatba az úgynevezett fardagály? Mikor illett kesztyűt viselni és pontosan milyet?

Tartja: Fekete Dóra öltözettervező, művésztanár

(Az előadás után egyeztetés a diákokkal a divattervezés folyamatáról. Közös ötletelés, szakmai konzultáció.)


Részvételi díj: 300 Ft/fő

 

Muraközy János: Fésülködő nő

 

Divattervező pályázat

 

Az előadások után, 2019 őszétől a Ráday Múzeum divattervező pályázatot hirdet az érdeklődő középiskolásoknak. A rendezvényt kecskeméti és környékbeli szakközépiskolák, gimnáziumok, ezen belül kiemelten rajz és vizuális kultúra iránt érdeklődő vagy ruha- és textilipar szakos tanulók számára hirdetik meg.

Az őszi pályázatra rajzos divattervekkel lehet majd nevezni, egyéni jelentkezőként vagy 2-3 fős alkotócsoporttal.

A pályamunkák témája a 19. századi divat átemelése a 21. századba. Hogyan ötvözhető a 21. század és a 19. század divatja? Hogyan keveredhetnek egymással modern és régi stílusjegyek, szabásminták, díszítőelemek, anyagok? - ehhez jó támpontot adnak a most induló divattörténeti előadások.

A pályázat részleteit 2019. augusztus végétől megtalálják az érdeklődők a múzeum honlapján és Facebook oldalán.Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Tue, 23 Apr 2019 09:32:31 +0200
Kinyílik a mesetár! Olvassatok ingyen könyveket a tavaszi szünet alkalmából! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3044-kinyilik-a-mesetar-olvassatok-ingyen-konyveket-a-tavaszi-szunet-alkalmabol http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3044-kinyilik-a-mesetar-olvassatok-ingyen-konyveket-a-tavaszi-szunet-alkalmabol Kinyílik a mesetár! Olvassatok ingyen könyveket a tavaszi szünet alkalmából!

 

 

A BOOKR Kids Mesetár egy folyamatosan bővülő interaktív mesekönyvtár alkalmazás mobilra és tabletre. Mesekönyveik eredeti sikerkönyvek interaktív változatai, olvasás- és képességfejlesztő funkciókkal.

Klasszikus és modern történetek a Vuktól A kis hercegen át egészen a Terka mesékig interaktív formában az eredeti kiadáshoz hűen! A letöltött mesék offline módban is elérhetőek.

 

 

Minden oldal új kaland: a mesékbe rejtve több száz izgalmas játékot találsz, melyek növelik az olvasás élményét és segítenek a szöveg feldolgozásában. A hangoskönyvekben pedig a gyermekirodalom remekeit olyan kiváló színészek keltik életre, mint Hámori Gabi, Papp János, Szokol Péter vagy Ördög Nóra.

Érdemes kihasználni a tavaszi szünidei akciót, de ezen felül sem luxus beruházás az olvasójegy a virtuális könyvtárba: az 1 hónapos olvasójegy 645 Ft, a 3 hónapos 1495 Ft, a 6 hónapos pedig 2745 Ft.

Az App Store-ból és a Google Playből egyaránt letölthető az alkalmazás, ingyenesen.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Fri, 19 Apr 2019 00:46:12 +0200