Ezt olvastad már? https://www.trendalelke.hu Thu, 20 Jun 2019 13:19:35 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Fesztiválcunami söpör végig Kecskeméten, a napokban! https://www.trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3120-fesztivalcunami-sopor-vegig-kecskemeten-a-napokban https://www.trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3120-fesztivalcunami-sopor-vegig-kecskemeten-a-napokban Fesztiválcunami söpör végig Kecskeméten, a napokban!

 

 

Mesés városi estek

 

Helyszín: Vasútkert, játszótér

Időpont: 2019. június 15-24., 18:00-19:00

 

Az Otthon Segítünk Alapítvány helyi önkéntesei minden este mesét olvasnak a kilátogató gyerkőcöknek. Az alkalmi mesélők egy padon vagy széken ülve repítik a fantázia birodalmába az ifjú hallgatóságot, akik pedig a fűben, takarókon pihenve élhetik át a történeteket.

Részletek

 

 

IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2019. június 15-23.

 

Magashegyi Underground koncert, Kaláka koncert, Közös Koccintás a város boraival, Borfutam, óriás buborékok, Rákász Gergely koncertje, gasztroszínházi előadás, tűzugrás, Vad Fruttik koncert, bábszínház, örömzenélés - egy kis ízelítő, mi mindenre számíthatunk a napokban, ha kilátogatunk a főtéri forgatagba. Közben pedig gasztroturistáskodhatunk is a belvárosban: a borok és pálinkák mellett igazi csemegékkel is feltankolhatunk, hogy bírjuk a pörgést. 

Részletek

 

 

14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF)

 

Időpont: 2019. június 19-23.

 

Igazi filmkülönlegességekkel - több mint 300 film látható nyolc helyszínen -, fényfestéssel, animációs gyerekfoglalkozással, koncertekkel, könyvbemutatókkal, kiállítással csábít a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lesz a társa az Európai Animációs Játékfilm és TV-film fesztivál. Mutatjuk a legklasszabb programokat kicsiknek, nagyoknak, filmmániásoknak és az animációval csak most ismerkedőknek egyaránt.

Részletek

 

 

A magyar futball aranykora - kiállítás

 

Helyszín: Cifrapalota, Pávás terem, Rákóczi u. 1.

Megnyitó: Időpont: 2019. június 20., 10:00

Megtekinthető: 2019. július 30-ig

 

A magyar futball aranykora című időszaki kiállítást Máday Botond gyűjteményéből rendezik.

A kiállítást megnyitja: Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke.

 

 

BodyART a város felett

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Nyíri út felőli bejárat

Időpont: 2019. június 20., 18:00–19:30

 

“Szeretettel meghívlak egy bodyART edzésre Kecskemét legmagasabb pontjára, a dombra. A Nap, a Föld és a Víz erejét hasznosítva felébresztjük magunkban a szunnyadó energiákat, beindítjuk az áramlást és felnyújtózunk az Ég felé.”

“Találkozunk a bejáratnál és együtt megyünk fel a dombra. Az edzés 18:30-kor kezdődik és kb.60 perc. (Aki picit késik, ő fut utánunk a dombra.) Jógamatracot, vizet és törölközőt hozz magaddal!”

Szervező: Kata Body Klub - Mozgás és Egészség

 

 

Végre itt a nyár!

 

Helyszín: Trend Optika Eye Quality, Kossuth tér 6-7.

Időpont: Időpont: 2019. június 20., 18:00–20:00

 

“Látogass el hozzánk június 20-án és ismerkedj meg a nyár legújjabb trendjeivel. Egy pohár pezsgő mellett megmutatjuk, hogyan sminkelj, ha szemüveges vagy! Ha pedig feliratkozol egy ingyenes szemvizsgálatunkra, megajándékozunk!”

 

 

Engedd be a Fényt - ingyenes jógaóra a jóga világnapján

 

Helyszín: Danujoga, Szövetség tér 4.

Időpont: 2019. június 21., 6:30–7:30

 

“A leghosszabb nappal, a legrövidebb éjszaka a nyári napforduló ünnepén, a Jóga Világnapján várlak egy kora reggeli, napot, Fényt, az életet, a lehetőségeinket megköszönő és köszöntő jógaórára!
A Panarom Fény esszenciája kényeztet majd bennünket különleges nap kezdetén!”

Tartja: Benkő Ildikó

 

 

7. Trizoli Jótifuti jótékonysági futás/bringázás

 

Gyülekező: Főtér

Időpont: 2019. június 22., 7:30–18:30

 

2019-ben immár hetedik alkalommal rendezik meg a jótékonysági eseményt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra, és tegyenek valamit a családok segítéséért. Idén egy speciális kerekesszékre gyűjtenek.

Az aktív részvételednek három módja van!

 1. Támogatod az eseményt, részt veszel egyéni vagy csoportos indulóként.
 2. Segítőként leszel ott valamelyik frissítőponton, vagy guide leszel.
 3. Nem veszel részt fizikálisan az eseményen, de anyagi segítséget nyújtasz egyénileg, vagy csoportosan. (Az adományodat irányítani is tudod!)

Akiket várnak: futók, bringások, amatőr és profi sportolók, családok, kerekesszékesek, fogyatékkal élők, vakok és gyengénlátók.

Útvonal: Kecskemét-Decathlon(5) -Ballószög(11.5) –Ágasegyháza(24) –Izsák(32) –Páhi(42) –Kiskőrös(55-57)

Regisztrálni kötelező! Regisztrációs díj:

 • 2019.06.17-ig : 2.500.-Ft. (egyéni résztvevő)
 • 15.000.-Ft-tól (csop. résztvevő)
 • 2.000.-Ft-tól (támogató – egyéni, vagy csoportos)

Számlaszám: 10402506-50526757-89661005 (K&H Bank, Trizoli Jótifuti Egyesület)

A fogyatékkal élőknek és egy fő segítőjének nem kell regisztrációs díjat fizetni! Szintén nem kell reg. díjat fizetni 12 éves kor alatt.

További információk

 

 

Rejtélyek Éjszakája

 

Helyszín: Delicatesse, Kossuth tér 6-7.

Időpont: 2019. június 22., 14:00-22:00

 

Kultúra + krimi élmény = nyomozás a Rejtélyek Városában! Gyilkosságok, rejtvények és nyári hangulat. Ismét megmozdul az egész ország, és a nagyvárosokban egyszerre kezdődhet a bűntények felderítése.

Ezen a napon 3.250 Ft/fő helyett, mindössze 1.100 Ft/fő áron vehettek részt a programon, időpontfoglalás nélkül. 10 éves kor alatt ingyenes.

Érkezzetek meg a Delicatesse Eszpresszóba 14:00-22:00 óra között, és kérjétek a kaland-feladatsorotokat! Ez végigkalauzol titeket a történeten, nyomokon, feladatokon és a krimi túra útvonalán, érintve múzeumokat is - a végére teljesen össze fog állni a kép, ahogy felderítetek egy gyilkosságot, vagy sikerül megoldani egy rejtélyes esetet.

A játékidő kb. 2 óra, de semmi kötöttség nincs: a program közben betérhettek a múzeumokba, majd folytathatjátok a köztes sétát nyomozással!

Jöhettek párban is, és a nagy csoportokat is szívesen várnak. Ha 6 főnél többen vagytok, akkor több feladatsort biztosítanak számotokra.

 

 

Helló Kecskemét - Buli a Piac Korzón

 

Helyszín: Kecskeméti Piac, Budai utca 2., kinti fedett rész

Időpont: 2019. június 22., 15:00–23:50

 

Kulturális programokkal, kézműves ételekkel, italokkal várja Kecskemét legújabb bulihelyszíne a szórakozni vágyó családokat. A Piac Korzó ideális szabadidős helyszín: szabadtéri ám fedett, így nem kell az időjárás-jelentést figyelni, a Helló Kecskemét! programjait soha nem mossa el az eső.

Hiánypótló rendezvényt indítanak a szervezők - terveik szerint havonta egy szombaton - ahol a szülők is, gyerekek is kikapcsolódhatnak; különféle zenei produkciók a színpadon, többféle játék a különböző korosztálynak, igényes ételek és italok megfizethető áron.

Fellépők:

 • 18.00-20.00 Jean’s M
 • 20.00-22.00 Beatangrock Band
 • 22.00-00.00 Retro Buli Illés Tiborral

 

 

Múzeumok éjszakája - Kecskemét

 

Időpont: 2019. június 22.

 

1 este, 31 helyszín, szinte végtelen kikapcsolódási lehetőség. Kiválogattuk Neked a Múzeumok éjszakája legizgalmasabb programjait! Összegyűjteni sem volt kis munka, hát még végigjárni majd a kihagyhatatlan előadásokat, koncerteket, kézműves foglalkozásokat, bemutatókat... Te miket vársz a legjobban az év legpörgősebb kecskeméti éjjelén?

Íme a Múzeumok éjszakája 30 legklasszabb kecskeméti programja

Honlap

 

A zene és a lélek harmóniája koncert

 

Helyszín: Kecskeméti Arborétum, Mária-kápolna, III. Béla krt.

Időpont: 2019. június 23., 16.30

 

Műsor:

 1. Zenés irodalmi műsor: „ A Hetedik ég peremén” (40’)
  Előadók:
  Tohai Andrea Gabriella – dalszerző, énekes, zenész (gitár, hárfa)
  Gyöngyösi Szabó Katalin – költő, versmondó
  A műsorban olyan versek és zeneszámok hangoznak el, melyek a rohanó világunk megszokásaiból zökkentenek ki és feltöltik a hallgatók szívét-lelkét tápláló fényes üzenetekkel és könnyed humorral.
 2. „Eljutni szívtől szívig, lélektől lélekig“ (40‘)
  Előadó:
  Pető Edina Fadette – Díva-díjas énekes, dalszerző, zongoraművész és pedagógus
  Hitvallása, hogy a tehetség Isten adománya, melyet nekünk kell kibontakoztatni magunk és mások örömére, gazdagodására.
  Önálló estjeivel, saját szerzeményeivel egyazon célja van, hogy élményt, néhány önfeledt percet tudjon adni az embereknek. Műsorában olyan szépséges dalokat válogatott össze, mellyel szeretne hidat képezni szívtől szívig, eljutni lélektől lélekig.

 

 

Kitekintő: IV. Csongrádi Levendula Napok

 

Helyszín: Csongrádi Levendula Farm, Tanya 909/a

Időpont: 2019. június 22-23.

 

Levendula szürettel, hatalmas kézműves vásárral, kistermelői különlegességekkel várnak Csongrádra!

Részletek

 

 

Előzetes: Casanova – Az utolsó szerelem

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.06.24. hétfő, 18:00
 • 2019.06.25. kedd, 18:00

 

Színes, feliratos, francia nyelvű filmdráma, 98’

R. Benoit Jacquot Sz. Vincent Lindon, Stacy Martin, Valeria Golino

Casanova a XVIII. század megkerülhetetlen alakja, akinek nő még nem tudott nemet mondani. Amikor a világ legnagyobb csábítója Londonba érkezik, megismerkedik a gyönyörű és fiatal kurtizánnal, Marianne de Charpillonnal, aki olyannyira megbabonázza a férfit, hogy az hajlandó lenne lemondani a világ összes nőjének szerelméről. A lány azonban nem adja könnyen magát, kíméletlen játékba kezd, melyben egyikük sem nyerhet.

Előzetes

Jegyár: 850 Ft. Online jegyfoglalás

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 19 Jun 2019 15:57:25 +0200
Megszálltuk a könyvtár lépcsőjét a Trendalelke Könyves Villámcsődülettel https://www.trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3119-megszalltuk-a-konyvtar-lepcsojet-a-trendalelke-konyves-villamcsodulettel https://www.trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3119-megszalltuk-a-konyvtar-lepcsojet-a-trendalelke-konyves-villamcsodulettel Megszálltuk a könyvtár lépcsőjét a Trendalelke Könyves Villámcsődülettel

 

 

 

A 90. Ünnepi Könyvhét és Könyvvásár Kecskeméten eseménysorozatához csatlakoztunk egy villámcsődület erejéig, így aki nem hozott otthonról könyvet, máris több ezer lapozgatnivaló közül szemezgethetett. Bizton állítjuk, szinte mindenki legalább plusz egy könyvvel tért haza, mint amennyivel érkezett.

 

 

Péteri Juditnak és a Kóborló Antikváriumnak hála a Trendalelke Könyves Villámcsődület résztvevői kedvükre böngészhettek egy nagy bőrönd ingyenesen elvihető könyv közül is.

 

 

Ha jól láttuk, legifjabb flashmobozó tagunk alig néhány hónaposan forgatott a kezében egy képeskönyvet, de ovisok, kisiskolások és tinik éppúgy vegyültek a felnőttek közé.

 

 

A legprofibbak készültek legyezővel, mások fagyival hűsítették magukat a tikkasztó péntek délutáni kánikulában.

 

 

Volt köztünk, aki már harmadszor olvasott velünk együtt, de megismertünk új kecskeméti könyvmolytársakat is. Mi ígérjük, nem törjük meg az esemény hagyományát! Vajon legközelebb hol csap le a Trendalelke könyves kommandója?

 

Galéria:

{gallery}trend/ESEMENY/2019/Trendalelke_Konyves_Villamcsodulet{/gallery}

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Wed, 19 Jun 2019 10:19:52 +0200
Megtaláltuk Kecskemét legjobb egészséges csokiját és legvagányabb tésztáit https://www.trendalelke.hu/index.php/szerda-villamkonyha/item/3117-megtalaltuk-kecskemet-legjobb-egeszseges-csokijat-es-legvaganyabb-tesztait https://www.trendalelke.hu/index.php/szerda-villamkonyha/item/3117-megtalaltuk-kecskemet-legjobb-egeszseges-csokijat-es-legvaganyabb-tesztait Megtaláltuk Kecskemét legjobb egészséges csokiját és legvagányabb tésztáit

 

 

8 tojásos lebbencs... Imádtuk!

 

Tojásos vs. tojás nélküli tészta extrákkal

A boltban alig tudtunk választani a nem mindennapi tészták közül, legszívesebben mindegyiket megfőztük volna, de mivel csak egy könnyű ebédről volt szó, így három fogásra redukáltuk a menüt.

Bár az egész világot meghódították a tojás nélküli olasz pasták, titokban a taljánok is rajonganak a sok tojásos magyar tésztákért. Őszintén bevalljuk, mi is inkább a hazaira voksolunk, mint a durumbúzából és vízből készült verzióra, hisz előbbi sokkal lágyabb és ízesebb főzés után. Most viszont kellemesen csalódtunk, a 30-40 %-os arányban (!) zöldségpürékkel ízesített durumtészták csillagos ötösre vizsgáztak nálunk.

A színpompás tészták családi manufaktúrában készülnek, a 80 éves nagymamától az unokákig mindenki a tésztával foglalkozik. Az ízesítés abszolút páratlan és szezonális: a medvehagymásról sajnos idén már lecsúsztunk, de jövőre mindenképp pótoljuk; a cékla - és sütőtökszezont pedig remegve várjuk, nemcsak a tészták íze, hanem a csodálatos színük miatt is!

 

Meggyes, kókuszos, bodzás, homoktövises, céklás - ilyet még Gombóc Artúr se pipált

 

Szó szerint villámkonyha

Van, aki bort iszik főzés közben, mi inkább csokizunk... Zita meglepett bennünket a Szivárvány Natúr Világ legnépszerűbb termékeivel, amiből lendületet nyertünk a főzéshez: a belga étcsokoládé külső gyümölcsös, aszalványos belsőt rejt. Egészséges létére mégis brutál finom, ne a megszokott tömény, ragadós érzetet vizionáld. Nekünk mindegy, hogy céklás vagy meggyes, homoktöviseses vagy bodzás, esetleg kókuszos, mindet befaltuk, mégsem liftezett a vércukorszintünk.

 

Új kategória született: 3 perces tészta

 

Nassolás közben már három fazékban lobogva forrt a víz az OHANA dizájnos konyhájában, a spenótos orsó, a paradicsomos spagetti és 8 tojásos lebbencs várta, hogy valami klassz dolog történjen vele. Kóstolócsapatunk felcsapott séfnek, és olyan fogásokat készítettünk a Szivárvány Natúr Világ készletéből, amit egy pörgős nap vagy hét laza levezetéseként is szívesen bevállalnánk. Egyszerűen nagyszerű fokhagymás spagettivel, színpompás trikolór tésztasalátával és mennyei mazsolás-túrós tésztafelfújttal áldoztunk a pasta életérzés oltárán.

 

Mintha csak frissen gyúrtuk volna...

Van, amit nem kell túlbonyolítani!

“Mikor eszünk már? Kész van már a vacsora?” - záporoznak menetrend szerint a kérdések az úszóedzésről, este, farkaséhesen hazaeső gyerkőceimtől. És igen, a tésztafőzést mindig az utolsó pillanatra hagyom, még 20 órakor is, mert a tészta szerintem csak frissen jó. Persze a gyerekeknek nincs türelmük a pedáns gasztronómiához, ők azonnal enni akarnak a kalóriafaló edzés után, nem pedig hosszan várni, míg megfő a tészta. Na, ilyenkor tuti jól jön majd a paradicsompürével már eleve megbolondított spagetti, a tesztelésen ugyanis kb. 2-3 perc alatt készre főtt a tészta, mintha csak frissen gyúrt tésztát használtunk volna, s közben szédületes paradicsomillat töltötte be a teret. Nem bonyolítottuk túl, egy kis fokhagymás olívaolaj, néhány bazsalikomlevélke, és már be is faltuk előétel gyanánt.

Kérem a receptet! 

 

 Átveréshez és vendégváró gyanánt is ajánljuk

 

Tésztasaláta majonéz nélkül? Igen!

Spenótos orsótésztából, joghurtos, fűszeres azték chimichurri pácban érlelt csirkemellből, édesre grillezett koktélparadicsomból, ruccolából, krémes fetából és zamatos olívaolajos-mustáros öntetből egy könnyű főételt alkottunk. A spenótos orsó is villámgyorsan elkészült, jaj annak, aki rutinból főzi hosszú perceken át. A tésztasaláta jól működik vendégváró fogásként is, de a gyerekek átverésére szintén alkalmas, ha a spenóttól amúgy hidegrázást kapó fiatalkorúak ⅓ rész spenótot tartalmazó tésztát szúrnak a villájukra. Vegán tesztelőnknek, Barbinak hús nélkül tálaltuk.

Kérem a receptet! 

 

Békebeli ízek: mintha csak a nagymama készítette volna

 

Dolce vita lebbencsből

A 8 tojásos lebbencs biztosan nagyon jól muzsikálna öreg lebbencsként, sok krumplival, fokhagymával is, de mi inkább desszerttel kerekítettük le a menünket. Eszméletlenül krémes házi túró, mazsola, citromhéj és némi tojássárgája és tojásfehérje kell csupán ahhoz, hogy hétköznapi alapanyagokból pillanatok alatt olyan édesség készüljön, ami elvarázsol mindenkit (kivéve Barbit, tesztelőcsapatunk vegán tagját, aki ellenállt a csábításnak).

Kérem a receptet! 

 

Bevásároltunk, megfőztünk, leteszteltük, mind megettük

 

 

Ittál már szociális gyümölcslevet?

Az ebédhez gyümölcslevet is kóstoltunk. Zita egy Bács-Kiskun megyei szociális szövetkezetet termékeit forgalmazza, akik helyi munkanélkülieknek adnak munkát a gyümölcsfeldolgozással. Szánt szándékkal nem almalevet kóstoltunk, inkább a bevállalósabb meggyitalt és a homoktövises almát ízleltük meg – jelentjük: egyik sem fanyar, épp ellenkezőleg, kellemesen itatják magukat.

 

Ami most nem fért a bevásárlószatyrunkba

A csokoládékba, fűszerekbe és tésztákba abszolút beleszerettünk,  de egy sereg nagyon zöld holmival is szemeztünk a Szivárvány Natúr Világban:

 • kézzel készítetett natúr kozmetikumok
 • virágvizes zselék
 • szérumok
 • fényvédős arckrémek
 • babaápolási szerek
 • aromaterápiás szappanok
 • Zöld érzés földbarát mosószer és öblítő
 • mosható arckorong és törlőkendő
 • hidegen sajtolt olajak

 

A legközelebbi belvárosi bolttúránkon virágvizes zseléből és mosható arckorongból tuti felszerelkezünk, persze csak ha marad hely a csoki és a tészta mellett...

 Köszönet a fotókért Tormási Ákosnak, és a helyszínért az OHANA Főzőiskolának!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Gyorsan jót Tue, 18 Jun 2019 11:18:15 +0200
Íme a szombati Múzeumok éjszakája 30 legklasszabb kecskeméti programja https://www.trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3116-ime-a-muzeumok-ejszakaja-30-legklasszabb-kecskemeti-programja https://www.trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3116-ime-a-muzeumok-ejszakaja-30-legklasszabb-kecskemeti-programja Íme a szombati Múzeumok éjszakája 30 legklasszabb kecskeméti programja

 

 

Múzeumok éjszakája - Kecskemét

 

Időpont: 2019. június 22.

Honlap

 

A Trendalelke programválogatása:

 

 

Bagolykaland

 

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpontok: 16:00 - 16:45, 17:00 - 17:45, 18:00 - 18:45, 19:00 - 19:45

 

Mese, játék, izgalmas fejtörők az egész család számára

 

 

Utazás cabrió busszal - A Hírös város évszázadai

 

Indulás: Bozsó Gyűjtemény elől, Klapka u. 34.

Időpontok: 16:30 és 20:30 között óránként

 

Buszos városnézés idegenvezetővel, egy cabrió busz fedélzetén. Időtartam kb. 30 perc.

Jegyek: 1.000 Ft/ülőhely, csak a helyszínen válthatók, érkezési sorrendben. Előfoglalást nem tudnak biztosítani. 14 éven aluliak csak felnőtt kíséretében utazhatnak! 4 éven aluliaknak, ölben tartva ingyenesen a program.

A múzeumi körjáratokra váltott karszalagok a Városnéző buszra nem érvényesek!

Csak jó idő esetén indul.

 

 

Távcsöves bemutató

 

Helyszín: Kecskeméti Egyetemi Csillagvizsgáló, Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar, Kaszap u. 6-14.

Időpont: 17:00-00:00

 

Az újranyíló Kecskeméti Egyetemi csillagvizsgálóból megnézhetjük késő délután a Napot, illetve sötétedés után pedig a Jupiter és a Szaturnusz bolygót. A Csillagvizsgálóba csak előzetes regisztráció alapján lehet ellátogatni!

A regisztrációs űrlap a Neumann János Egyetem honlapján lesz elérhető. 

Előadó: A Kecskeméti Planetárium munkatársai, és a MCSE Kiskun Csoport

 

 

Esti sakk-kör

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4., Tükörterem

Időpont: 17:00-19:30

 

Vendég: Mádl Ildikó kétszeres sakkolimpiai aranyérmes sakkozó, női nemzetközi nagymester

Élménybeszámoló, sakkbemutató és 15 asztalos sakk szimultán

 

 

Séta a titokzatos Hankovszky-ligetben

 

Helyszín:Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Természet Háza, Liszt Ferenc u. 19.

Időpont: 17:00-22:00

 

Agytekervény megmozgató kalandok, furfangos ismeretszerzés a természetről

 

 

Díszsortűz a kecskeméti Múzeumok Éjszakája köszöntésére

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény udvara, Klapka u. 34.

Időpont: 18:00

 

A Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesületének programja a Bozsó Gyűjtemény kertjében.

 

 

Daruma, a japán keljfeljancsi

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 18:00 - 18:45

 

Avagy: hogyan lett a szentből játékbaba? - Mecsi Beatrix Dr. japanológus, művészettörténész előadása

 

 

Saját vázám hazaviszem

 

Helyszín: Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek, Kápolna u. 11.

Időpont: 18:00–19:00

 

Saját kézzel festett vázákat vihetünk haza és részesei lehetünk az égetés élményének. A festésre előkészített vázák csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

 

 

Hangszerbabusgató a legkisebbeknek

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 18:00-19:30

 

Csörög, zörög, dobol a család!

 

 

Interaktív játékok

 

Helyszín: Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye, Gáspár András utca 11.

Időpont: 18:00 - 21:00

 

 • Óriásfestmény készítés
 • Fotósarok: Legyél Te is japán baba!

 

 

Szentháromság Görögkeleti Templom és Ikon Múzeum

 

Helyszín: Széchenyi tér 9.

Időpont: 18:00-23:00

 

1829. szeptember 3-án szentelték fel a kecskeméti ortodox templomot, noha a kecskeméti görög kereskedők már a 17. század vége felé jelentős szerepet játszottak a város életében. 1824-1829 között építették klasszicizáló késő barokk stílusban, a helyi görög közösség és Kecskemét város adományaiból, (a kőfaragómunkát és ikonosztázt kivéve) helybeli iparosok munkájával. Mivel Kecskeméten mára nagyon alacsony az ortodox lakosok száma, ezért csak hetente egyszer van istentisztelet, vasárnap délelőtt 10 órakor. Most viszont lehetőség nyílik megcsodálni a görögkeleti templom belső terét. A bejárattal szemben lévő oldalnál áll a 20 ikonból álló képfal, Pádics Pál miskolci ikonkészítő mester munkája. A templom mellett működik a Görög Egyházművészeti Múzeum, ahol pedig a magyarországi ortodox templomok egykori elfekvő készleteinek gyűjteményét, kegytárgyait, könyveit, ikonjait lehet megtekinteni.

 

 

Nyomás! Nyomtass az udvaron!

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény udvara, Klapka u. 34.

Időpont: 18:00 - 22:00

 

A Bozsó Gyűjtemény udvarán vendégeskedik a PrintCikli a Petőfi Nyomda Kft. jóvoltából. Saját kezű nyomtatás egy 126 éves tégelysajtóval.

 

 

Gyárlátogatások a Zwack Kecskemét Pálinka Manufaktúrában

 

Helyszín: Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra és Múzeum, Matkói út 2.

Időpontok: 18.00, 18.20, 18.40, 19.00, 19.20, 19.40, 20.00, 20.20, 20.40, 21.00, 21.20, 21.40, 22.00, 22.20, 22.40, 23.00

 

A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában, Európa és Magyarország egyik legmodernebb pálinkafőzdéjében dolgozó pálinka szakértők vezetésével a látogatók megismerhetik a pálinkakészítés fázisait, a gyárlátogatás során beavatják őket a szakszerű pálinkafogyasztás rejtelmeibe.

A múzeum és gyárlátogatás ingyenes, a kóstoló programokra 1.200,-Ft-os belépő a helyszínen megvásárolható.

Kapunyitás: 18.00, zárás: 24.00.

 

 

Előadás a napforduló szokásairól és gyógynövényeiről

 

Helyszín: Piaccsarnok, Budai u. 2/a

Időpont: 19:00–19:30

 

Előadó: Horváth Lászlóné gyógynövény- és felsőfokú gombaismerő

A piaccsarnok szabadterén élő muzsikaszó, gyógynövény és tea kóstoló, kürtőskalács és frissen sült bukták, valamint kézművesek kiváló munkái várják az érdeklődőket.

 

 

Kézművesség

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 19:00 - 23:00

 

 • Daruma baba készítése
 • Japán legyező készítése
 • Japán halacskás szélzsák készítése
 • Rókatündér készítése
 • Japán álarc készítése

 

 

Veterán járművek felvonulása a belvárosban

 

Indulás a Ceglédi útról, a felvonulás útvonala: Rákóczi utca – Kiskörút

Időpont: 19:30

 

A felvonulás ideje alatt katonai járművek, pedálos autók, kerékpárok kiállítása tekinthető meg.

Minden régi jármű az akkori kor mérnöki tudását tükrözi.

 

 

Rubik kocka bemutató és verseny

 

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Árpád krt. 4.

Időpont: 19:30

 

 

 

"De szeretnék páva lenni" - énekelt mese gyerekeknek (is)

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 19:30 - 20:00

 

Interaktív zenés előadás játékkal és mesével a Cifrapalota Pávás termében kicsiknek és nagyobbaknak.

Közreműködik: Burovincz Laura, Surányi Zsolt

 

 

Zenei utazás Kodálytól a Trónok harcáig

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény udvara, Klapka u. 34.

Időpont: 20:00 - 20:30

 

Hangverseny a kertben. Kuna Lajos vezényli a Kecskeméti Városi Fúvószenekart.

 

 

Lechner Rákóczi-emlékkel kombinált víztornya

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 21:00 - 22:00

 

Ifj. Gyergyádesz László művészettörténész előadása.

 

 

Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint quartet koncertje

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Időpont: 21:00-22:30

 

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója belga ritmusszekcióval fog együtt zenélni.

Jegyek elővételben:3.000,- Ft, az előadás napján: 3.500,- Ft. Jegyek megvásárolhatók a Népi Iparművészeti Gyűjtemény pénztárában.

 

 

Árny-báb-színház

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 21.00-22.00

 

A kiskakas gyémánt félkrajcárja Interaktív árnyszínház kicsiknek és nagyoknak Tóth Anita bábszínésszel.

 

 

Színes ékszerzománcok csapolása 1200 C°-on

 

Helyszín: Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely, Bethlen krt. 16.

Időpont: 21:00-21:30

 

A magas hőfokon megolvasztott zománcok nagyon látványos csapolásának lehetnek tanúi a látogatók. Demonstrátorok: Józsáné Gál Mária, Kálmán Csaba.

 

 

Téma és variációk - folk-improvizációs zenei műhely

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 21:30 - 22:15

 

Variációs világzene énekre és hangszerekre minden konvenciót hátrahagyva. Közreműködnek a Cifrapalota udvari zenészei.

 

 

HAMLET királyfidráma

 

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Nagyterem, Budai u. 15.

Időpont: 22:00

 

Az előadás William Shakespeare Hamlet című drámájának rendhagyó, újragondolt adaptációja, Hamlet szemszögén keresztül elmesélve: a bizalmatlanná vált Hamlet világa ez, ahol szerinte mindenki álarcot visel, és már nem tudja eldönteni, hogy kinek mit hihet el…

Korhatár: 16+

Bővebben az előadásról

 

Fotó: Fortepan/Vargha Zsuzsa

 

Üdvözlet Kecskemétről – és Kecskemétre

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona J. u. 5.

Időpont: 22:00

 

A képes levelezőlapok virágkora és társadalmi szerepe – Székelyné Kőrösi Ilona előadása

 

 

Tűzugrás a Kecskemét Táncegyüttessel

 

Helyszín: Deák tér

Időpont: 22:00

 

 

Dr. Barna Tamás ásványgyűjtő: Kirándulás a babonák világában - ásványok és hiedelmek

 

Helyszín: Ráday Múzeum, Kálvin tér 1.

Időpont: 22:15

 

 

Sex in the black hole

 

Helyszín: Ciróka Bábszínház udvara, Budai u. 15.

Időpont: 23:15

 

Pszichedelikus jazz-rock az Udvaron.

A férőhelyek korlátozottak, helyfoglalás érkezési sorrendben!

 

 

Kecskemét közlekedés-történetének mérföldkövei

 

Helyszín: Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára, Klapka utca 13-15.

 

Hogyan közlekedtek, szállítottak, utaztak eleink az elmúlt századokban Kecskeméten? Milyen volt a 19. századi utasok úti okmánya, a közbiztonság, a környékbeli utak állapota? Milyen változást hozott a város életébe a vasút? Mikor tűnt fel Kecskeméten az első velocipéd, ki volt az első automobil gazdája? Mely útvonalon járt először rendszeres városi autóbuszjárat? Hol állt az első benzinkút? Ki volt az 1913-as kecskeméti repülőnap hőse? A fenti izgalmas kérdésekre ad választ a levéltár új, a közlekedéstörténet jegyében rendezett tárlata.

A kiállítás mellett, hagyományosan, levéltári fejtörőkkel, feladatokkal várják a játékos kedvű látogatókat, akik az est folyamán megismerkedhetnek a családfakutatás legfontosabb fortélyaival is.

 

 

Az animációs filmek Mekkája la Múzeuomok éjszakáján is tart: igazi összművészeti fesztivál lett a KAFFA Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivállal párhuzamosan, a kellemes alkoholos nedűk társaságában igazi filmkülönlegességekkel - több mint 300 film látható nyolc helyszínen -, fényfestéssel, animációs gyerekfoglalkozással, koncertekkel, könyvbemutatókkal, kiállítással csábít a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), amelynek 11. alkalommal lesz a társa az Európai Animációs Játékfilm és TV-film fesztivál. Mutatjuk a legklasszabb programokat kicsiknek, nagyoknak, filmmániásoknak és az animációval csak most ismerkedőknek egyaránt.

 

 

Sztárok, borok és az aranyhomok gyümölcspálinkái: 4. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál!

A Kunsági Borvidék és más történelmi bortermő területek, no, és persze az “aranyhomok” gyümölcseiből készített pálinkák hívogatnak kóstolóra. Szám szerint 12 borvidék, 33 pincészet, több mint 200 féle bor, 11 pálinkafőző, közel 100 féle pálinka (és a sörösök kedvéért 80-90 féle sör) örvendezteti meg az ízlelőbimbóinkat. Ha az ízes nedűk megágyaztak a jókedvnek, a koncertek és színpadi programok garantálják, hogy tetőfokára hágjon a hangulat Kecskemét belvárosában! Nemcsak a felnőttek kiváltsága azonban az első nyári fesztivál, a gyerkőcöket szintén rengeteg programmal várják, szóval együtt mulathat a család!

 

 

Múzeumi Buszjáratok

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is régi, muzeális buszok fedélzetén közelíthetik meg a látogatók a kecskeméti kiállításokat. Kiinduló- és végállomás a Bozsó gyűjtemény melletti parkoló, a buszok 18:00 - 23:15 között közlekednek.

A buszokon vásárolható, korlátlan utazásra jogosító karszalagok ára 500 Ft, 6 éven aluliaknak az utazás ingyenes.

A muzeális járművek befogadóképessége korlátozott, a férőhelyet nem tudják garantálni!

 

Programfüzet okostelefonon is!

 

Telepítsd az elektronikus programfüzetet, amely segít eligazodni a Múzeumok Éjszakája forgatagában! Az alkalmazás tartalmazza: a résztvevő helyszínek programjait időpontokkal, térképpel és akár navigációval ellátva, a buszok útvonalait térképpel, megállókkal és a járatok időpontjaival.

Ingyen telepíthető, mobilinternet nélkül is használható.

Az alkalmazás áruházakban (Android, iOS) keresd a Múzeumok Éjszakája Kecskemét programot!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Mon, 17 Jun 2019 23:05:58 +0200
Mersz elég önző lenni? Énidő-receptek a jubileumi Fashion Reggeliről https://www.trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3114-mersz-eleg-onzo-lenni-enido-receptek-a-jubileumi-fashion-reggelirol https://www.trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/3114-mersz-eleg-onzo-lenni-enido-receptek-a-jubileumi-fashion-reggelirol Fotó: Petróczi Réka

 

 

Egy kis nosztalgia: 10 Fashion Reggeli, 500 vendég, sok száz ajándék, több ezer kávé :)

Incze-Dusik Bori, a Malom Magazin főszerkesztője a divat világából érkezett hozzánk Kecskemétre, így Kisné Mándity Dórival, a Malom Központ marketing event menedzserével egy remekbe szabott eseményt kreáltak 2017 tavaszán. Azóta minden alkalommal jól kiveséztük a divat aktualitásait neves meghívottakkal, olykor egy-egy konkrét ruhadarabra fókuszálva vagy épp a környezettudatosság köré csoportosítva a gondolatokat. Előkerültek komolyabb témák is - beszélgettünk a nők évszázadáról, az online világról; stresszmentesítettük és feltüzeltük magunkat inspirációval a karácsonyra, moziztunk, parmümöt illatoztunk, barátságokat kötöttünk, megújultunk és feltöltődtünk minden egyes Fashion Reggelin. Soha nem tértünk haza üres kézzel és korgó gyomorral, és általában - jóval - a déli harangszó után léptük csak át az otthon küszöbét. Múlt szombaton, a 10. Fashion Reggelin sem történt ez másként!

 

 

A jelszó: ÉNIDŐ

Leszögezhetjük, hogy kevés pasi panaszkodik egy sör mellett a haverjának arról, egyszerűen nincs énideje. Bezzeg, mi, nők! Nem elég, hogy 21 százalékkal kevesebb a fizetésünk, de még 20 %-kal kevesebbet is pihenünk hetente, mint az ellenkező nem. Nálunk többnyire kétállású a kapcsoló: vagy egyáltalán nem szánunk magunkra időt, vagy ha megtesszük, máris furdal minket a lelkiismeret, hogy “be kellett volna tenni egy adag mosást, nem ártana bevásárolni a vacsorához, ú, és ott egy rémes porcica…” Ha nem ismerős a kép, akkor a szerkesztőség e-mail címére várjuk válaszod a következő kérdésre: Mi a titkod? Ha azonban épp ugyanez a helyzet nálad is, akkor tarts velünk az alábbiakban, elmeséljük, milyen tippekkel szolgáltak az énidő témájában a meghívottak, akik kivétel nélkül vendégeskedtek már a korábbi Fashion Reggeliken is.

 

 

45 perces jógával hagytuk végleg magunk mögött az egész heti rohanást - Lajos Márti, a kecskeméti FLOW yoga & selfness stúdió alapítója frissítette fel a testünket és csendesítette el a gondolatainkat a Malom Tetőteraszán. Ahhoz, hogy ilyen fantasztikus energiákat adjon át vendégeinek, mint amiket mi is megtapasztalhattunk, ő maga is sokat jógázik egyedül. A saját gyakorlatsorát mindig teste aktuális jelzéseire hangolja - számára ez a tökéletes énidő.

 

 

Cselényi Eszter divattervező ugyancsak a jógában lelt feltöltődésre: reggeli rutinjává vált egy 15 perces otthoni jóga, határozottan állítja, hogy ezáltal sokkal könnyebb úszni a mindennapok sodrásában. A főzésre ugyancsak kikapcsolódásként tekint, de például az olvasásba nem tud eléggé belelazulni - ennek kapcsán hangsúlyozta, mindenkinek a saját ritmusához passzoló feltöltődésre kell rátalálnia. 

 

 

Pajkó Andrea, a Trendalelke alapító-főszerkesztője néha már önjelölt Teréz anyának érzi magát, így mostanság egy misztikus, 3 betűs varázsige elsajátításán munkálkodik, amelyet hölgyek - főleg anyák - piszok nehezen ejtenek ki. Szerencsére közkinccsé tette a nemet mondás forgatókönyvét, amely a következő:

 1. Köszönd meg a meghívást/lehetőséget!
 2. Mondj egyszerűen nemet!
 3. Ne magyarázkodj, ne mentegetőzz!
 4. Próbáld enyhíteni a direkt visszautasítás élét valamilyen gesztussal.

Továbbá bevált instant praktikája, hogy ha csak két perce van feltöltődni, előveszi kedvenc illóolaját, megillatozza, és máris felturbózta energiáit és kreativitását! Ha pedig hosszabb énidőre vágyik, elővesz egy jó könyvet, és addig olvas szinte egyhuzamban, amíg a végére nem ér.

 

 

Fehér Anna Luca somelier és bortechnológus, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetője egy egyszerű tanáccsal szolgált: “Önzőnek kell lenni!”. Szerinte időnként igenis előtérbe kell magunkat helyezni, mert ha mártírkodunk, halálosan kimerítjük magunkat, az se a gyermekünknek, se a környezetünknek nem lesz elviselhető. Munka közben dolgozni kell, pihenés közben pedig kikapcsolódni. És hogy mit javasol még, mit építsünk a napi rutinunkba? Reggel kávé, este bor - ő ezt a sormintát követi.

 

 

Dobó Enikő színművésznő szerencsésnek érzi magát, mert számára a munka egyben feltöltődés is. Folyamatosan tele a naptára, mondhatni, a színház az első számú otthona, a szinkronstúdió pedig a második. Hű társával, Rozé kutyussal azonban a legzsúfoltabb napokon is sétál egy jót. Igyekszik mindenben megtalálni azt a kis pluszt, ami tölteni tudja - hol egy kőkemény boxedzés, hol csak pusztán a vezetés. Az El Camino teljesítése nagyban segített neki felismerni, mi hozza el számára a lelki békét.

 

 

Farkas Éva fotós és plus size modell ugyancsak az utazás jótékony hatásait méltatta: volt, hogy három hónapot önkénteskedett a Bahamákon, de most is fél évig távol volt. Ő egyértelműen a hosszú énidőre voksol.

 

 

Csernus-Farkas Ágota stylist a színek és illatok terápiás hatásának hívője - Lélekszínező Aura Soma® konzultációval, szín- és stílustanácsadással maxolhatjuk ki nála az énidőnket, hisz mint állítja, a színek, illatok hatnak a tudatalattinkra, így segíthetnek az ellazulásban. Sőt, még a hőérzetünket is javíthatja, ha a nyári forróságban kék színbe burkolózunk. Ezért a tippért különösen hálásak vagyunk neki a kánikula kellős közepén!

 

 

Miközben az előadók történeteit, tanácsait hallgattuk, Boriék egy szépítőszerrel is készültek nekünk: fantasztikus illatú ajakpeelinget készítettünk nádcukorból, kókuszolajból és a hozzánk vagy a hangulatunkhoz épp leginkább passzoló illóolajból - a Young Livingnek hála. Hétvégén már teszteltük is, jelentjük: az eredmény 100 % puhaság!

 

 

Ezúttal a legsikkesebb hölgy helyett a három leghűségesebb Fashion Reggeli-résztvevőt lepték meg a szervezők, illetve a legszerencsésebbek értékes nyereményeknek örülhettek. A Malom Központ partnereinek hála mindenki egyedi ajándékcsomaggal a kezében sétált el a helyszínről, persze csak azután, hogy a kötetlen ismerkedés, csacsogás közben jéghideg limonádét kortyolva és mennyei finomságokat falatozva feltankolt a hazaútra.

 

 

Naptárat elő, íme a következő Fashion Reggeli dátuma!

Ha tehetnénk, minden hónapban fashionreggeliznénk, de sajnos a következő alkalomra szeptember 7-ig várnunk kell. Jó hír viszont, hogy maratoni, egész napos programmal várnak vissza bennünket a Malom Központba! Az őszi eseményen karrierszakértőkkel és workshopokkal gazdagodik a Fashion Reggeli kínálata, például a Coca-Cola is csatlakozik az #énjövőm programmal.

 

 

A Fashion Reggeli 10.0 képekben - Köszönet a fotókért Petróczi Rékának

{gallery}trend/ESEMENY/2019/FR10{/gallery}

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Női percek Mon, 17 Jun 2019 15:30:09 +0200