TrendaLelke http://trendalelke.hu Wed, 21 Apr 2021 03:38:33 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Kecskeméti vendéglátósok a pácban: Alibi Kávézó http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3929-kecskemeti-vendeglatosok-a-pacban-alibi-kavezo http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3929-kecskemeti-vendeglatosok-a-pacban-alibi-kavezo Kecskeméti vendéglátósok a pácban: Alibi Kávézó

 

A 2020-as tavaszi bezárások után ősszel újra megállt az élet a koronavírus miatt. Az egyik leghátrányosabban érintett szektor ismét a vendéglátóipar. Vajon melyik időszak viselte, viseli meg jobban a kecskeméti helyeket? Hogyan vészelik át ezeket az időket? A jelenleg elviteles rendszerrel nyitva tartó Alibi Kávézó képviseletében Kovács Réka üzletvezetővel beszélgettünk.

„A mostani periódus azért rosszabb a tavaly tavaszinál, mert jobban elhúzódik. A legnyomasztóbb az egész helyzetben a bizonytalanság, hogy fogalmunk sincs, mikor nyithatunk ki, nem tudjuk, a vendégeink türelme meddig tart. Összességében nagyjából harmadára esett vissza a forgalmunk” - konstatálja Réka.

 

Kovács Réka, az Alibi üzletvezetője

 

“Novemberben, decemberben felpörgött a forralt bor szezonja, a január és február azonban egyébként is visszafogott forgalmat hoz évről évre. Most, hogy itt a jó idő, látszik, hogy újra nagyobb kedvvel mozdulnak ki az emberek, ezáltal emelkedik a hozzánk betérők száma, de nyilván messze elmarad a megszokottól. Szerencsére frekventált helyen vagyunk, ez nagy előnyt jelent.”

A mérsékelt forgalom ellenére nem kellett dolgozótól megválniuk. A műszakokat úgy próbálják felosztani, hogy mindenkinek jusson heti két-három a rövidített nyitvatartás mellett is.

“Előny, hogy este korán hazaérünk, ami a vendéglátósoknak normál esetben nem igazán adatik meg. Hazudnék, ha azt mondanám, nem esett jól egy kis pihenő, de ez már túl sok!”

 

Jelenleg így...

 

Az Alibi stabil vendégköre a megváltozott helyzet ellenére is kitart

“Alapból is igaz az Alibire, hogy egy állandó vendégkörrel rendelkezik és kevesebben vannak azok, akik csak úgy betérnek hozzánk, de ez most jelentősen érződik. A hozzáállásban a legjellemzőbb, hogy már nagyon várják az újranyitást. Szinte minden második vendég mondogatja, hogy ’jaj, de jó lenne már beülni újra egy kávéra’. Nagy álmok, hogy újra porceláncsészéből hörpinthessék fel a kávét vagy kiülhessenek a teraszra. Alapvetően tehát pozitív attitűddel találkozunk, de sok panaszt hallunk a szabályok és intézkedések logikátlanságára és következetlenségére vonatkozóan” - meséli az üzletvezető a tapasztalatokat.

A nehéz helyzet dacára Rékának nem kell mélyre ásnia az emlékezetében, hogy vidám történetet idézzen fel: “Ma például volt egy vendég, aki ezer éve nem járt Kecskeméten, de megosztotta velünk, hogy az első dobját abból a kirakatból kapta meg, ahonnan most a kávét viszi el.”

 

Nem veszítették el a vidámságukat az alibisek

 

Éreztette hatását, hogy elmaradt a Téli Fesztivál és a kirakodóvásár

Réka elmondása szerint egy átlagos téli hónapban a kávé, a forró csoki, a tea és a forralt bor a legkelendőbbek, most azonban a forralt bor nagyobb népszerűségnek örvendett, mint máskor, mivel elmaradtak a főtéri fesztiválok, vásárok, ahol ugyancsak megtalálhatóak szoktak lenni a forró italok. A melegszendvicseket és a süteményeket is sokan viszik elvitelre. A legkönnyebben szállítható desszertjeik a különféle poharas édességek - például a somlói galuska -, ezekre is sokan voksolnak.

“Mindig igyekszünk olyan dolgokkal is előhozakodni, amik máshol a városban nem találhatók meg, így erre a télre beújítottunk a forralt sörrel” - avat be Réka, aki az Alibi tulajdonosaival és kollégáival együtt már javában ötletel, hogyan lephetnék meg a vendégeket az újranyitást követően. “Szeretnénk az eddigitől is nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy a nálunk kapható termékek passzoljanak az egészséges életmódot követők igényeihez.”

“Emellett igyekszünk a holtidőt is aktívan tölteni, néztünk például oktató videókat az értékesítés fortélyairól, illetve gondolkoztam azon, hogy játszhatnánk szituációs játékokat, amikor ketten vagyunk bent dolgozók, és épp nincs vendég. Olyasmire gondolok, hogy miként ajánlanánk egymásnak egy-egy terméket, hogyan beszélnénk a vevőkkel.”

 

Műanyag- helyett papírpohárban kínálják a kávét

 

Nehéz környezetbarátnak maradni ebben a szituációban

Betáraztak papírpohárból, ami nagy számban fogy is, hiába próbálkoztak zöldebb alternatívával.

“Kísérleteztünk újrafelhasználható poharakkal, de az a tapasztalatunk, hogy elfelejtik a vásárlást követően használni. Nagyon kevesen érkeznek saját pohárral, termosszal, pedig mi nagyon örülünk ezeknek, hiszen igyekszünk a lehető legkevesebb szemetet termelni” - biztat Réka mindenkit, hogy ne az egyszer használatos pohárban kérje kedvenc italát.

 

Csődületre számítanak az újranyitáskor

“Szerintünk lesz egy nagy tömeghullám, ami aztán majd szépen csendesül és beáll a normál forgalom” - jósolja Réka.

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Tue, 02 Mar 2021 12:51:45 +0100
Hétfőtől nem kell az utcán maszkot viselni Kecskeméten! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3911-hetfotol-nem-kell-az-utcan-maszkot-viselni-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3911-hetfotol-nem-kell-az-utcan-maszkot-viselni-kecskemeten Hétfőtől nem kell az utcán maszkot viselni Kecskeméten!

 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az önkormányzat közgyűlésének hatáskörében eljárva úgy döntött, hogy február 8-tól Kecskemét közterületein az alábbi helyeken kell maszkot hordani:

 • a buszmegállókban,
 • a piacokon és vásártereken
 • a bölcsődék, óvodák, általános iskolák és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézmények bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül, ahol az intézményben lévő gyermekekre várakoznak.

A hat év alatti gyerekeknek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral élő személyeknek természetesen továbbra sem kell maszkot hordaniuk.

Az önkormányzat felhívja a kecskemétiek figyelmét arra, hogy a fentieken kívül továbbra is kötelező a maszkhasználat a felsőbb jogszabályban, azaz kormányrendeletben meghatározott helyeken, így egyebek között az autóbusz-pályaudvaron, a vasúti pályaudvaron, a közösségi közlekedési eszközökön, a boltokban, a bevásárlóközpontokban és az ügyfélszolgálatokon.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Fri, 05 Feb 2021 13:21:39 +0100
Nélkülöző családok tűzifájáért futhatunk virtuálisan az E-Kecsappal http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3912-nelkulozo-csaladok-tuzifajaert-futhatunk-virtualisan-az-e-kecsappal http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3912-nelkulozo-csaladok-tuzifajaert-futhatunk-virtualisan-az-e-kecsappal Szabóné Kis Éva

 

 

E-Kecsap Virtuális Futás

 

2021. február 8-28.

Nevezési díj: 5000 Ft

 

Mi a teendőd, ha csatlakoznál?

 1. Regisztrálj február 22-ig ezen a linken
 2. Utald el a nevezési díjat! Számlaszám: Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány 11732002-20410229; közlemény: név+futás
 3. Fuss vagy sétálj az általad kiválasztott távon!
 4. Akaszd ki büszkén az egyedi tervezésű, E-Kecsap logóval ellátott érmet a lakásban!

 

Azoknak a családoknak, akik eddig is nehéz körülmények közt éltek, a kialakult helyzet még nehezebbé tette a napi megélhetésüket. Akik fával tüzelnek, azoknak a téli hónapok akár 40-50 ezer Ft többletköltséget jelenthetnek havonta. Mivel az alapítvánnyal kapcsolatban álló családok közül soknak nagy teher a kellő mennyiségű tüzelő havi beszerzése, ebben rendszeresen segítik őket a hozzájuk beérkező adományokból. A felajánlásokért cserébe az E-Kecsap ezúttal olyan élménnyel szolgál a jótékonykodóknak, ami kettő az egyben még egy hasznos célt szolgál: népszerűsíti a mozgást.

 

Évi új kihívást talált magának 2021-re

 

“Jelen helyzetben felértékelődött a futás mint mozgásforma, hiszen egyedül vagy párosan, szabadban vagy futópadon, hidegben-melegben lehet végezni. Készíttettünk egy egyedi, E-Kecsap-os érmet, így aki megtisztel minket a nevezési díjjal és le is futja vagy sétálja az általa kiválasztott távot, márciusban megkapja a megérdemelt jutalmát. A bevételt pedig a téli tüzelőre szeretnénk fordítani, hiszen még javában tart a fűtési időszak és a családok tüzelőkészletei már kifogytak. Reméljük, hogy sok kecskeméti és környékbeli csatlakozik, netán országos szinten is aktivizáljuk a mozogni vágyó és jótékonykodó embereket” - bizakodik Szabóné Kis Éva, az alapítvány egyik alapítója, aki saját példájával ösztönzi a környezetét a csatlakozásra, hiszen ő maga is elkezdte komolyan venni a futást.

“Több próbálkozásom volt már a korábbi években a futással, de komoly elhatározásra 2020 szeptemberében jutottam. Látva gyerekeim sportszeretetét és kitartását a futásban, gondoltam, én sem punnyadhatok el mellettük 46 évesen. No, és persze fogyni is szerettem volna. Kezdetben 500 métert tudtam lefutni, és úgy fújtattam, mint akit kergetnek. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha le tudok majd futni több kilométert is, de a gyerekek és a férjem biztatásának köszönhetően, illetve annak hála, hogy a fiam megmutatta, hogyan is kell jól futni, végül sikerült legyőznöm saját korlátaimat. Ma már az 5-7 kilométeres táv sem okoz gondot. Ezen felbuzdulva a 2021-es kihívásom: minden hónapban egy érem gyűjtése. A közérzetem sokkal jobb a futás által, segít levezetni a stresszt, most már örömömet is lelem benne, jó példa a gyerekeimnek és csak úgy mennek le a kilók” - meséli saját élményeit és kapcsolatát a futással Éva.

 

Betti sok jó ügyért futott már

 

Szintén oszlopos tagja az E-Kecsapnak Koleszárikné Németh Beáta, aki évek óta a futás megszállottja, több maraton, sőt, még ettől hosszabb táv is került már a cipőibe.

“Mindegy, mi a motiváció, a táv, egy jó időeredmény, bizonyítási vágy, a mozgás öröme, az egészség megőrzése… A lényeg az, hogy mozduljunk meg! Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más mozgásforma ad feltöltődést. A lényeg az, hogy érezzük utána azt a fantasztikus megkönnyebbülést, boldogságot, amit a sport tud nyújtani. Én ezt a futásban és a jógában találtam meg” - magyarázza. “Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kialakult járványhelyzetben még nagyobb figyelmet fordítsunk az egészségünk megőrzésére sportolással. Nagyon izgatottak vagyunk, mert még nem szerveztünk virtuális futóversenyt. Próbálunk mindent gördülékenyen intézni, de az esetleges kellemetlenségekért türelmet és megértést kérünk.”

Természetesen bíznak benne, hogy a közeljövőben nemcsak virtuálisan, hanem személyesen is tudnak majd jótékonysági sportnapot szervezni, hiszen az emberi kapcsolatoknak a személyes térben sokkal nagyobb ereje van.

 

“Fuss egy család meleg otthonáért!”

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Fri, 05 Feb 2021 18:19:16 +0100
Bajban a Mentsvár! Segítesz nekik? http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3924-bajban-a-kecskemeti-menhely-segitesz-nekik http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3924-bajban-a-kecskemeti-menhely-segitesz-nekik Bajban a Mentsvár! Segítesz nekik?

 

Nagyon sok kutya került a menhelyre a kemény fagyok idején, akik valószínűleg megfagytak volna az utcán, ha nem viszik be őket.

"Most viszont eljött az idő, amikor meg kell húznunk a vonalat, és fájó szívvel, de ki kell mondanunk, hogy nincs egy fél helyünk sem, és le kell állítanunk a mentéseket" - írják a Facebook-oldalukon.

 

Szeretnél hazavinni egy kutyust?

 

Bővebb infó a 06204769693-as telefonszámon vagy az info@mentsvar.hu e-mail címen kérhető.

A gazdára váró ebeket megnézhetitek a Mentsvár honlapján, illetve személyesen is, a Lajosmizse Alsóbene 652. alatti menhelyen.

 

Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Alapítvány

 

 • Adószám: 18364004-1-03
 • Számlaszám: OTP 11732002-20409803
 • IBAN: HU60 1173 2002 2040 9803 0000 0000
 • BIC(SWIFT) KÓD: OTPVHUHB 

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Wed, 24 Feb 2021 10:24:29 +0100
Jön a nagy kecskeméti ivartalanítási akció! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3943-jon-a-nagy-kecskemeti-ivartalanitasi-akcio http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3943-jon-a-nagy-kecskemeti-ivartalanitasi-akcio Fotó: Freepik/mdjaff

 

Ivartalanítási akció

 

2021. április 1-je és május 20-a között

A gazdik a kedvezményre jogosító kupont a 70/198-2727-es telefonszámon igényelhetik 2021. március 15-től.

 

Az akció kutyákra és macskákra egyaránt érvényes.  A támogatás mértéke: kan/kandúr ivartalanítása 3 ezer forint; szuka/nőstény ivartalanítása 5 ezer forint; chipezés 2 ezer forint. A kedvezményes beavatkozás kizárólag az akcióban résztvevő állatorvosoknál vehető igénybe és csak kecskeméti lakosokra vonatkozik.

 

A résztvevő állatorvosok:

 • Akadémia Állatorvosi Bt., Pajzs u. 3., 30/262-3262
 • Dömötör Állatorvosi Rendelő, Báthori utca 5/a, 76/486-444
 • Ebambulancia, Kada E. u. 10., 70/317-6409
 • Pet-City Állatorvosi Rendelő, Halasi u. 22/a, 30/955-5286
 • Vet-Pet Állatorvosi Rendelő, Tavirózsa u. 30., 76/401-086
 • Dr. Molnár Gyula, Március 15. u. 2., 70/776-5920
 • Túri Állatkórház, Búzavirág u. 46., 30/379-1135
 • Dr. Dávid Gyula, Nagykőrös, Széchenyi tér 19/2, 20/960-3902

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Mon, 15 Mar 2021 12:49:01 +0100