TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ Olvasói levél: pályát módosítana a GYED-ről visszatérő kecskeméti hölgy
14
2015 okt.

Olvasói levél: pályát módosítana a GYED-ről visszatérő kecskeméti hölgy

 

Ti kérdeztek, mi válaszolunk: Schonerné Emődi Edit munkaügyi szakértőnkhöz érkezett a napokban kérdés egy kecskeméti édesanyától, aki GYED-ről tér majd vissza hamarosan a munka világába. Edit a pályaváltásról és a kecskeméti lehetőségekről adott levélírónknak praktikus tanácsokat. Olvasónk kedvessége folytán most ti is olvashatjátok a levélváltást, ugyais Ti is találhattok benne releváns infókat. Ha kérdésetek, van kérdezzetek bátran!
Olvasói levélünk:

Tisztelt Schonerné Emődi Edit!

Csak nemrég fedeztem fel az oldalt, de máris rengeteg hasznos információt találtam rajta! Mielőtt feltenném kérdéseim, gratulálni szeretnék az eddigi munkához és további sok sikert kívánok!

Jelenleg még 2 hónapig GYED-en vagyok, kisfiam most illeszkedett be a bölcsődébe és szeretnék visszatérni a munka világába. Én a nyelvszeretet miatt német szakos bölcsész és tanár végzettséget szereztem, és később hr szakirányon szerettem volna továbbtanulni, ami sajnos anyagiak hiánya miatt nem jött össze. Egy banknál helyezkedtem el ügyintézőként, onnan jöttem el szülni.


Rendelkezem német diplomával és angol alapfokú nyelvvizsgával, persze az angolom magasabb szintű,. mint az alapfok. Banki pályafutásom alatt még megszereztem a valuta és pénzkezelő végzettséget, illetve egy OKJ-s intézményi kommunikátort az egyetem előtt.


HR szakterület lenne amit szeretnék, de nem tudom, milyen állásokat kellene megpályáznom, hogy egyáltalán a közelébe kerüljek a célomnak, illetve én szívesen tanulnék munka mellett, de addig is szeretnék olyan területen dolgozni, ami közelebb visz a HR-hez.


Kérem segítsen, hol ( milyen oldalon és felületen) és milyen pozíciókra érdemes jelentkeznem illetve van e esélyem erre....

Nagyon szépen köszönöm!

Egy kecskeméti édesanya

 

HR-szakértőnk válasza:


Kedves Olvasónk!

Köszönöm érdeklődésed és kérdésed. Hasonló cipőben járunk, csak én már pár lépéssel előrébb, de ez is mutatja Számodra a perspektívát.

A német nyelvtudás különleges manapság, ennek ellenére nem feltétlenül könnyebb munkát találni vele, ezért javaslom mindenképp, hogy az angol nyelvet is erősítsd meg, amíg van rá időd. A banki szférából áttérni más területre nem túl egyszerű. Úgy érzem, a biztosító társaságok jöhetnek szóba, bár Kecskeméten nem hiszem, hogy túl erős lenne a HR szervezetük, ez inkább a pesti központokra jellemző.

Bontsuk ketté a kérdésed: továbbképzési lehetőség: ha még létezik OKJ-s tanfolyam (Perfekt Zrt.) személyügyi gazdálkodásból, az szuper. Ha ezt most nem indítanak, bérügyintéző tanfolyamot végeznék, ennek a képzettségnek a birtokában könnyebb egy szervezetbe bejutni, és onnan fejlődni tovább. A német nyelvtudásod miatt a Daimlert mindenképp célba venném, ők rendszeresen felteszik az üres helyeket a honlapjukra.


És itt már a másik kérdésed érintjük: az állásportálok közül javaslom a profession-t és a cv-online-t, mindkét helyen érdemes az önéletrajzod feltölteni. Jó fórum még és kevesen használják, ez a linkedin, ami egy angol nyelvű szakmai közösségi oldal, érdemes itt is egy profilt létrehozni és gyűjteni az ismerődöket. Azt gondolom, hogy érdemes felmérni az erősségeidet, fejlesztendő pontjaidat és kiválasztani egy valamit, amiben nagyon erős és ütős vagy, ennek tudatában készülni az interjúkra.

Mindenképp bátorítalak, és szorítok, ne add fel az első, második döccenőnél. Nyugodtan írj, ha lesz még kérdésed.

Jó startot!

Üdv, Edit

 

 

A világ színes, és Ti is színesek vagytok, egyéni értékkel - ez adja a dinamikát!


„A valóságban az élet minősége nem függ közvetlenül attól, hogy mink van vagy mit gondolnak rólunk mások. Ha van valaminek egyáltalán szerepe ebben, akkor annak, hogy mi hogyan érezzük magunkat és mit gondolunk arról, ami történik velünk. Hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.”

Csíkszentmihályi Mihály


Szívesen veszem e-mailes megkereséseteket is, ha akut gondotok, kérdésetek van bármilyen HR-területen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Alakítsuk együtt a sorozatot!

 

 

Üdv,

Schonerné Emődi Edit

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó! 

Utoljára frissítve: szerda, 14 október 2015 10:24
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449