TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ Így dobd be magad nőként az álláspiacon!
27
2015 okt.

Így dobd be magad nőként az álláspiacon!

 

Nő vagy? Munkakereső? Gyermeked is van, ráadásul még kicsik? Micsoda? Még vezetői ambícióid is vannak? Ez most a halmozottan hátrányos vagy csodabogár vagy tuti befutó kategória? Döntsd el  Te magad! Tudom, hogy a körülmények sokszor megnehezítik, hogy ezekkel az „adottságokkal” pozícionáld magad, de sok múlik Rajtad is.


Igen, lehet hogy proaktívnak kell lenned. Igen, lehet hogy tíz-húsz-harminc pályázatot is elküldesz, mire egy választ kapsz. DE! Legyél proaktív, nyitott, rugalmas, kompromisszum-kész, és optimista.  Én optimista vagyok: hiszem, hogy nálunk is szép lassan bekövetkezik a változás, nálunk is egyre több lehetőség nyílik agilis hölgyek számára.

Nemrég játszottunk egyet, mi „háeresek”: minden csoportnak az volt a feladata, hogy 2 perc alatt annyi híres embert összeírjunk, amennyit csak tudunk. Elkészültünk, felolvastuk a neveket, majd a tréner hölgy kérte, számoljuk meg hány férfi és hány nő van az ismert emberek között…Egyértelmű, minimum 70%-a a közismert személyeknek férfi. Kutathatjuk az okokat a történelemben, a szocializációban, az alapvető társadalmi működésben. Mégis úgy látom, megfigyelhető némi átrendeződés, új esélyek nyílnak.

Két személyügyi szakember véleményére is kíváncsi voltam, akik jelentős tapasztalattal rendelkeznek Kecskeméten és környékén: Gyifkó Anita a Viapan Group (fejvadászat, kiválasztási, diákmunka, tréning) kecskeméti kiredendeltségvezetője  és egy multinacionális termelő vállalat helyi HR-vezetője válaszolt kérdéseimre:


Milyen jellegű állásokat pályáznak meg főként a nők?

Gyifkó A.: Szellemi munkakörök, mint pénzügy, HR, kereskedelem, logisztika és egyéb adminisztrációs pozíciók.

Hr-vezető.: Gazdasági, HR, IT, beszerzés, értékesítés, minőségügy, termelési adminisztráció.

 

Milyen szakmai területen mozognak magabiztosan a hölgyek a vállalatnál?

Gyifkó A.:  Pénzügy-bér-munkaügy, logisztika-vevői kapcsolattartás, személyügy.

HR-vezető: Mindenhol!

 

Milyen előnyös tulajdonsággal rendelkeznek a hölgyek?

Gyifkó A.: Igaz a közhely, miszerint egyszerre több dologra tudnak figyelni, adminisztratív szempontból jobban terhelhetők, jobban tűrik az ilyen jellegű monotonitást.

HR-vezető: A női munkavállaló  főbb ismérvei tapasztalatom szerint: alapos, pontos, precíz, átgondolt, hosszú távra tervez, kreatív, emberséges, empatikus.


Mire biztatnád a női munkavállalókat?

Gyifkó A.: Ne akarjanak férfiasan keményen dolgozni, hiszen nekünk, nőknek, a délelőttös műszak után következik a délutános és éjszakai „műszak”: gyerekek, háztartás, vacsora, aerobik.

HR-vezető: Arra bíztatom hölgytársaimat, merjék felvállalni a véleményüket és ne érezzék magukat semmivel sem gyengébbnek az erősebb nemnél!

 


Abszolút egyetértek a megkérdezett szakemberekkel, és kiegészítem még a gondolataikat azzal, hogy első feladatunk egy válaszút előtt, hogy felmérjük saját tudásunkat, kompetenciáinkat.


Írjuk le egy lapra, mi az a szakmai tudás, amit birtokolunk, milyen szakmai eredményeink voltak, amelyekre büszkék vagyunk. Nem szabad szem elől téveszteni hiányosságainkat sem, tudnunk kell hogy mit kell fejlesztenünk. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük meg egy bizalmas munkatársunkat, barátunkat, segítsen a listát kiegészíteni. A fejlesztendő területek közül válasszunk ki 1-2-t, és nézzük meg, milyen képzés érhető el számunkra. A nyelvtudás gyakorlását nagyon fontosnak tartom, és szerintem alig van olyan élethelyzet, kor, ami alkalmatlan lenne arra, hogy egyénileg vagy csoportban fejlesszük nyelvtudásunkat. A trendalelke.hu-n Szani Edit nyelvtanár nyelvtanulós sorozatában rengeteg érdekes és praktikus tippet adott ehhez.

 

Olvasnál még?

 

Interjúalanyaimmal egyetértve bíztatlak Benneteket az önképzésre, tanulásra, nyitottságra és a komfortzónából való kilépésre! 

Szívesen veszem e-mailes megkereséseteket is, ha akut gondotok, kérdésetek van bármilyen HR-területen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Alakítsuk együtt a sorozatot!

 

 

Üdv,

Schonerné Emődi Edit

HR szakértő

 

 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

 

Utoljára frissítve: kedd, 27 október 2015 16:40
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449