TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ Tűnj ki a tömegből az álláspiacon
26
2016 jan.

Tűnj ki a tömegből az álláspiacon

 

Januárban sokan lendületesen kezdik építeni karrierjüket. Vannak, aki állást keresnek, mások szeretnék megújítani vállalkozásukat, és van, aki pályamódosítást tervez. Bármilyen módon lépsz tovább, fontos, hogy meg tudd mutatni értékeidet a munkáltatóknak vagy az ügyfeleidnek. Ha tudod, miben különbözöl a többi hasonló állásra pályázótól vagy hasonló vállalkozótól, emeld ki bátran és hívd fel magadra a figyelmet! Hiszen nem elég, ha megfelelő időben a megfelelő helyen vagy, hanem tegyél azért is, hogy észrevegyenek.

 

Mi a teendőd, hogy megkülönböztetett figyelemben részesülj?


Vedd észre és emeld ki egyedi vonásaidat! Az emberek többsége nem foglalkozik én-márkája kialakításával, pedig nemcsak az számít, hogy mi kiket ismerünk, hanem az is, hogy minket ki ismer és milyen oldalunkról. Jeff Bezos, az Amazon alapítója szerint:

 

„Az én-márka egyenlő azzal, amit mások mondanak rólunk, amikor kilépünk a szobából.”


Azok számára, akiknek nincs lehetőségük közelebbről megismerni erényeinket, képességeinket,  érdemes egy rövid és megjegyezhető üzenetet magunk után hagyni, hogy könnyebben emlékezzenek majd, amikor szükségük lesz ránk.  Hiteles, egyedi én-márkánk segítségével felkelthetjük a gyakorlatunknak megfelelő ügyfelek, munkaadók, munkatársak figyelmét, akik később ajánlhatnak minket másoknak is.

 

Mi alapján leszünk megjegyezhetőek?

 

 

 

A külsőségek...

Sokat számítanak az első benyomások kapcsán a külsőségek. Egy feltűnő színű öltözék vagy az átlagostól eltérő hajviselet segít a másoktól való megkülönböztetésben. Persze, a nőknek e téren gazdagabb az eszköztáruk. Például egy hosszú fekete hajú, ill. vörös kosztümbe öltözött hölgy mindenkinek azonnal feltűnik. Állítólag nem a ruha teszi az embert, de van amikor mégis... A férfi hírességek esetében is látunk erre számos példát:

  • Mick Jagger vastag szája és kinyújtott nyelve, utóbbi a Rolling Stones jelképe lett;
  • Che Guevera sapkája és szakálla;
  • Albert Einstein bajusza és hajkoronája;
  • Winston Churchill feje, szivarja és mellénye.

 

Bizonyára a Te külsődben is van valami jellegzetes, amit ki lehet emelni.

Nálad vajon mi lehet ez?

 

 

Tudatos beszédstílus


Ha saját hangfelvételünket meghallgatjuk, tisztázódik előttünk, hogyan érzékelnek bennünket kívülről mások. Milyen a hanghordozásunk, hangszínünk, beszédtempónk, van-e akcentusunk.  Felmerül a kérdés, hogy ezen érdemes-e csiszolnunk. Szeretnénk-e, ha például tájszólásunkról felismernének. Ettől hitelesebbé válnánk-e? Egy francia származású szakács például valószínűleg jól teszi, ha nem válik meg akcentusától, mivel a szakmájában a francia származás a legmagasabb színvonalat képviseli. Egyes politikusokat pedig a beszédtempójuk és a hanghordozásuk tett könnyen felismerhetővé, mint például Churchillt.

Legyél látható, megjegyezhető és persze hiteles!

 

Gutai Márta hr tanácsadó, coach

 

 

Gutai Márta

karrier tanácsadó, coach és grafológus szakértő

Smaragdliget Tanácsadó Műhely a facebookon

Smaragdlige Tanácsadó Műhely

 

Utoljára frissítve: kedd, 26 január 2016 17:01
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449