TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ Nászasszonyokból üzlettársak – sztori két kecskeméti asszonyról és a női cégükről
18
2017 júl.

Nászasszonyokból üzlettársak – sztori két kecskeméti asszonyról és a női cégükről

 

A gyerekeik szerelembe estek, ők pedig közös vállalkozást alapítottak. Meglepő fordulat, nemigen hallottunk még ilyen irányú családi vállalkozásról, de a legjobb forgatókönyvet mindig az élet írja, ugye? Ábrahámné Icu angol-fejlesztő-tréner és Dr. Tóthné Bodor Anita tréner, life és business coach, felnőttképzési szakértő, a két nászasszony igazi női céget alapított. Mindketten a karrierük csúcsára jutottak, de ott motoszkált bennük, hogy jó lenne egy kicsit mást is csinálni, önállóbbnak lenni, még többet adni az embereknek, mint eddig. Az sem ártana, ha unokáik életében nagyobb szerepet tölthetnének be és minél több unokázós szabadidőt kapnának. Hisz a nőket manapság, negyvenes, ötvenes éveikben járva, nem igazán támogatja a munkaerőpiac a fiatal nagymamai státuszukban, nemde? Elkezdtek beszélgetni, sőt, álmodozni is egy kicsit, majd szép lassan körvonalazódni kezdett a terv. A tervből valóság lett! Olyannyira, hogy nemrégiben megnyitották a Jövőkép Stúdiót Kecskeméten, a Dózsa György út 31. szám alatt, ahol nyílt napon adtak ízelítőt a repertoárjukból. Színeztünk angolul, lefújtuk a lelkünk porát, és jövőképet kerestünk magunknak.

 

 

 

Szívesen lennél life- és business coach?

 

„Számomra az a szép ebben a szakmában, hogy az ügyfél a jelenlétemben jön rá a megoldásra, ami mindig is benne volt, csak eddig nem volt segítő közeg a felszínre hozatalban” – meséli Dr. Tóthné Bodor Anita felnőttképzési szakértő, coach és tréner. „Ami nagyon inspiráló még, hogy minden eset teljesen más, mindig hoz valami új felismerést számomra. Nem beszélve a folyamatos tanulási élményről, ami a coaching folyamat velejárója és nekem lételemem. Feltölt, továbbhajt, elégedetté tesz.”

 

 

A Jövőkép Stúdió coach képzésén a hangsúly a résztvevőn van, hiszen Anitáék figyelembe veszik a leendő coachok eddigi élettapasztalatait, tudását, személyiségét, majd ezekre alapozva, rengeteg élménnyel megspékelve adják át a segítő szakma elméleti és gyakorlati alapjait, a sajátos kérdezéstechnikát, a coaching eszköztár elemeit, illetve módszereinek alkalmazását. Az ismeretanyagon túl rengeteg gyakorlat és aktivitás fejleszti a résztvevők kompetenciáit, akik közben sokszor még AHA-élményre is szert tesznek.

A coach képzés után inspiráló szakmai közegként funkcionál tovább a Jövőkép Stúdió a végzett coachokat számára, visszavárják őket folyamatos fejlődésre, gyakorlási lehetőségre, szakmai tapasztalatcserére coach tréningek és szakmai napok formájában.

 

 


Vidáman és örömmel is lehet nyelvet tanulni?

 

A válasz: igen! A nyelvtanulás nem unalmas – legalábbis a Jövőkép Stúdióban semmiképpen sem az. A nyílt nap nyitányaként a gyerkőcök az első pár perc megilletődés után Ábrahámné Icuval már fesztelen hangulatban színeztek és kreatívkodtak, miközben szinte észrevétlenül tanulgatták az első angol szavakat, mint például az állatok neveit, színeket, stb. Ebben a 45 percben idő hiányában természetesen nem kerülhetett sor az összes módszer bemutatására, de már ennyi is meggyőző volt, hogy mennyire élvezték a gyerekek! (Ezalatt az anyukáknak különleges élményben volt részük, mivel a másik teremben OH-kártyáztak Török Tímea instruktorral és önismereti játékokon vehettek részt Gudricza Csilla drámapedagógussal.)

Icu több évtizedes gyakorlata során egy különleges módszert dolgozott ki az angol nyelv elsajátítására minden korosztálynak. Nincsenek tankönyvek! Vannak helyette játékos és érdekes módszerek, a magasabb szinten lévőknek izgalmas történetek, de még munkahelyen történő szituációk feldolgozása is.

 

Segítség! Kire bízzam a gyerkőcöt?

 

Amikor egyre kevesebb családban tudnak besegíteni a nagyszülők, akkor égető szükséggé válik a gyermekfelügyelet problémájának megoldása. Ez miatt már nálunk is egyre elterjedőben van, hogy a családnak dadusra vagy bébiszitterre van szüksége.

De kire bízhatjuk jó szívvel a gyerkőcöket, aki ért a gyermekgondozáshoz és még jól is szórakoznak vele a csemeték? Erre a problémára kínál hiánypótló megoldást a Jövőkép Stúdió Nanny, Aupair képzése, mely átfogó, magas színvonalú tudást nyújt Szabadszállásiné Csapó Dóra nanny képző és egészségügyi szakember vezetésével. A vizsgával és oklevéllel záruló képzés a gyermek születésétől fogva a kisiskolás korig vezeti be a résztvevőket a gyermekgondozás rejtelmeibe. „A fizikális biztonságon túl nagyon fontos a gyermek lelki jólléte is” – gondolja Dóra, aki a képzésben az érzelmi biztonság megteremtését is tanítja.

Aki külföldön szeretne dolgozni aupairként vagy nannyként, annak igény esetén angol nyelvoktatást is biztosít a Stúdió, akár teljesen kezdő szinten is.

 

Szeretnél magabiztos lenni babavállaláskor?

 

A Stúdió „Anyaképző” kurzusán azok, akik babát várnak, vagy szeretnének vállalni a közeljövőben, mindent megtanulhatnak, ami egy csecsemő és gyermek megfelelő ellátásához szükséges. Dóra a babafürdetés, büfiztetés, pelenkázás csínját-bínját is megtanítja, ahogy az elsősegélynyújtás elsajátítását is elengedhetetlennek tartja. Sőt, a szoptatás fontosságára, az arra való felkészülésre is kiemelt hangsúlyt fektetnek. A sikeres és boldog szoptatás eléréséhez a témában jártas szakemberek adják át tapasztalatukat.

 

 

Szó szerint képbe kerültünk magunkkal!

 

Török Tímea OH-kártya instruktor és Gudricza Csilla drámapedagógus egy izgalmas önismereti utazásra invitált bennünket. A szervezők célja az volt, hogy megismerhessük az OH-kártya működését, mint a hatékony coaching egyik lehetséges eszközét, illetve betekinthessünk az önismeret fejlesztés folyamatába, amely a drámajáték módszereit használja fel. 2 tréner, 5 résztvevő, milliónyi állapotjelző szó és kifejezés, na meg több sorozat kártya – így indultunk felfedező túrára a lelkünk bugyraiba. Bár először idegenkedtem a csoportos kitárulkozástól, de aztán mégis felemelő érzés volt inspirálódni mások gondolatai és megvilágosodásai által. Mert abból nem volt hiány.

 

 

Csillával leteszteltük az élethelyzetünk stressz állapotát - egy skálából választhattuk ki a mindennapos megpróbáltatásainkat. Minden tényezőhöz tartozott egy pontszám, és ezeket összesítve kaptuk meg a stressz-szintünket. Bár többen is azt gondoltuk, hogy meglehetősen stresszes az életünk, nagy meglepetésre mégis a stresszmentes kategóriában landoltunk. Igazán komikus volt, amikor ezzel a „problémával” találtuk szemben magunkat, és gondosan átellenőriztük a tesztet, nehogy hiba legyen a rendszerben…

 

 

Tímeával aztán régésznek álltunk: először csak a felszínt kapargattuk, majd egyre mélyebbre és mélyebbre ástunk a lelkünk útvesztőiben. Először csak egy szót/kifejezést választottunk, ami kifejezi a jelenlegi állapotunkat. Aztán vakon kártyát húztunk, kielemeztük, húztunk még egy kártyát, átbeszéltük azt is, hogy aztán még egy kártyával megspékeljük a boncolgatást. Kártyában ezután sem volt hiány, de a végén a kártya helyett egy képeslap hozott katartikus élményt.

 

 

A legelőször kihúzott kártyán álló szót írtuk fel egy dekorkarton darabra, majd vakon húztunk hozzá egy képeslapot. A kép és a szó közötti összefüggésről - nekem legalábbis - nehéz volt sírás nélkül beszélni, hiszen egy évek óta halogatott döntést véltem felfedezni benne. Felkavaró, egyben megtisztító és feszültségoldó hatást produkált ez a „kártyázás”, így aztán zsibongó mellkassal léptem ki az ajtón.

Ha önismereti utazásra indulnál, és kezedbe vennéd a jövődet:

 

 

Jövőkép Stúdió

 

A hely, ahol fejlődni jó!

  • Life- és business coach képzés
  • Szuper angol tréning
  • Kreatív gyerek angol
  • Nanny-, Au pair- és Anyaképző
  • OH-kártya és rendszer-tábla állítás
  • Színezd újra – megújulás tréning a drámajáték módszereivel

Kecskemét, Dózsa Gy. út 31.

Honlap

Jövőkép a Facebookon

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 26 július 2017 07:30
Értékelés:
(9 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449