TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ Programozást tanító Barbie baba tereli a lányokat az IT pályára

21
2018 márc.

Programozást tanító Barbie baba tereli a lányokat az IT pályára

Fotó: Green Door Labs Fotó: Green Door Labs

 

Ha körbenézünk az ismerőseink között, biztosan találunk jó néhány informatikust, persze csupa pasit, hölgyet nem igazán. Pedig miért ne programozhatna egy nő? Efelé szeretné terelni a kislányokat két cég, a játékgyártó óriás Mattel és a Tynker (gyerekekre specializált programozó iskola) a piacra dobott Barbie babákkal, melyekkel játék közben elsajátíthatók a programozás alapjai. Közös céljuk, hogy 2020-ig 10 millió gyerekkel ismertessék és szerettessék meg a területet.

 

A kezdeményezést már most tovább is gondolták: versenyt fognak indítani a gyerekek számára az új Barbie babákhoz kapcsolódóan, továbbá az iskolai tanárokat is támogatják majd annak érdekében, hogy a programozás oktatásába bevonják a cég termékeit is.

Így elérhető, hogy megdőljön a sztereotípia, hogy a programozás, szoftverfejlesztés pasiknak való terep és a lányok is bátran és lelkesedéssel készüljenek a tudománnyal kapcsolatos életpályára.

A Mattel már két évvel ezelőtt bemutatott egy játékfejlesztő Barbie babát, de az a kódolás világának megismerését aktívan még nem segítette.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449