TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ Munkát keresel? Regisztráltál már a Facebook kistestvérén?
08
2019 febr.

Munkát keresel? Regisztráltál már a Facebook kistestvérén?

Designed by Freepik Designed by Freepik

 

Egy szuper eszköz azoknak, akik munkát keresnek, akik munkaerőt keresnek, akik szakmai cikkeket szeretnének olvasni magyarul vagy idegen nyelven, azoknak, akik nyitottak a nemzetközi szakmai trendekre. Ez mind lehetséges, ha csatlakozol a Facebook szakmai tartalmú „kistestvéréhez”, a LinkedInhez, ami nem más, mint egy nemzetközi szakmai közösség.

 

Ez a közösségi felület könnyen kezelhető, és rendkívül informatív. A LinkedInen való részvételnek is vannak játékszabályai, ezeket betartva élvezhetjük előnyeit.

 

Álláskeresőként:

 

Recruiterek, azaz a toborzók, fejvadászók kulcsszavas kereséssel böngésznek a lehetséges jelöltek között. Fontos, hogy azokat a kulcsszavakat, amelyek szakmai identitásod részei, többször jelenítsd meg bemutatkozásodban. Ennek köszönhetően gyakori, hogy üzenetben megszólítanak egy új állásajánlattal.

Feltétele, hogy legyen gondozott a profilod: megfelelő fotó, jelenlegi pozíciód pontos megadása és szakmai életutad eddigi állomásainak megjelenítése. A LinkedIn működése tálcán kínálja a segítséget: jelzi profilod kitöltésének teljességét. Jelenleg egy profi fejvadász az önéletrajzodon túl csekkolja a szociális médiában való megjelenésed (Facebook, LinkedIn, Instagram). Ügyelj arra, hogy ez egy szakmai oldal, tehát személyes, családi bejegyzéseknek nem itt van a helye. A trendeket követve egyre valószínűbb, hogy kopik az önéletrajz egyeduralma, helyét lassan átveszi az álláskereső neten végzett tevékenysége, így elsődlegesen a LinkedIn-megjelenése, aktivitása.

 

 Designed by Freepik

 

Munkavállalóként:

 

Ha jelenleg jól érzed magad a munkahelyeden, akkor is hasznos lehet ez a felület: szakmai párbeszédbe kapcsolódhatsz be, tájékozódhatsz érdekes konferenciákról, új kapcsolatokat építhetsz ki. Különböző szakmai csoportokhoz csatlakozva értesülhetsz eseményekről, lehetőségekről.

Érdekes cikkeket olvashatsz az általad kedvelt gazdasági, pénzügyi, társadalmi témakörökben.

Eleinte megszédíthet esetleg, hogy sokan kapcsolatba akarnak veled kerülni, érdemes megfontolni a „visszajelölést”. A profilodat frissítsd legalább félévente, ossz meg bátran értékes szakmai tartalmakat, szólj hozzá bejegyzésekhez, adj szakmai ajánlást másokról, ismerkedj a funkciókkal!

Magyarországról már több mint 500.000 fő regisztrált, legyél te is a tagja!

 

Schonerné Emődi Edit

Business & Life Coach

www.igazgyongycoaching.com

 

 

 

 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 07 február 2019 18:37
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449