TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya \ Te melyik típushoz tartozol?

27
2015 jan.
Te melyik típushoz tartozol? Fotó: Image courtesy of Jeroen van Oostrom at FreeDigitalPhotos.net

Hős, gondoskodó, betyár vagy szerető? Ha munkáltatónk, ügyfeleink, megbízóink felé az archetípusunknak megfelelően kommunikálunk, akkor kiszámíthatónak látnak majd bennünket, úgy érzik majd, hogy ismernek. Emiatt biztonságosnak vélik a megbízásunkat, és részben választ kapunk a Hogyan tűnjünk ki a többiek közül című kérdésünkre is.

 

 

Gutai Márta karrier tanácsadó, coach és grafológus szakértő vagyok. Humánmenedzsment és üzleti coaching végzettséggel és tapasztalattal rendelkezem, több mint hat éve foglalkozom karrier tanácsadással, coachinggal és oktatással. Dolgoztam multinacionális és magyar tulajdonú cégeknek mint HR szakértő, ma már tanácsadói oldalról segítem a munkavállalókat, cégvezetőket.

A pályakezdőket az elindulásban, a pályamódosítókat vagy a munkába visszatérő anyákat pedig abban tudom támogatni, hogy megtalálják az elképzeléseikhez, egyéniségükhöz, körülményeikhez leginkább illeszkedő munkát, szakterületet. Aki tovább szeretne lépni a pályáján, azzal közösen megtervezzük a fejlődéséhez vagy a karrierje további állomásaihoz vezető lépéseket. Praktikus tanácsaim jól jöhetnek álláskereséskor vagy állásinterjú előtt, de akár a próbaidő alatt is.

 

 

Több ezer éves múltra tekint vissza az archetípus fogalma, Hippokratész négyféle alkat és Platón négy őselem elmélete forrásnak tekinthető. Carl Jung meghatározása szerint az archetípus a kollektív tudatalattiból eredeztethető képi sémákat jelöl, amelyek közös motívumok a különböző népek mitológiájában.

Az archetípusok jelentősége abban rejlik, hogy földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül mindenhol felismerik ugyanazokat az archetípusokat. Így alkalmazásuk könnyen azonosíthatóvá, értelmezhetővé teszi egyéniségünket. Segítségükkel könnyebben láthatóvá tudjuk tenni törekvéseinket, céljainkat. Ha felismerjük, hogy életünk és viselkedésünk alapján melyik archetípushoz tartozunk, akkor mondanivalónkat úgy tudjuk alakítani, hogy felkeltsük azok figyelmét, akiknek éppen ránk van szükségük.

 

 

Te melyik típusban ismersz magadra?

A Mark és Pearson-féle modell 12 archetípusa

 

Archeotípusok a karrier szempontjából

A gondoskodó

Az ilyen embert az a vágy hajtja, hogy segítsen embertársain, és megóvja őket a bajtól. Ez az archetípus jut eszünkbe az orvosokról, ápolókról, a szociális munkásokról, a munkavállalási tanácsadókról, a képzésért felelős munkatársról. Teréz anya és az egészségügyi termékeket forgalmazó Johnson & Johnson szintén ezt az archetípust idézi.

 

 

 

Archeotípusok a karrier szempontjábólAz alkotó

Írók, zeneszerzők, művészek, feltalálók és vállalkozó szellemű üzletemberekre jellemző. Ők azok, akik gyakran érzik az újítás, az alkotás kényszerét. Megszállja őket az ihlet, és álmaikat átültetik a valóságba. Középpontban áll az önkifejezés, és maradandót szeretnének alkotni. Ilyen volt Leonardo da Vinci és Mozart

 

 

Archeotípusok a karrier szempontjából

A felfedező

Örök elégedetlenek, nyugtalanok, természetüknél fogva kíváncsiak, minden érdekli őket. A felfedezés lehet földrajzi jellegű (Columbus) vagy lehet egy új termék, szolgáltatás is. A felfedezőket a lelkük mélyén az hajtja, hogy felismerjék, mi az, ami igazán nekik való. Ilyen ember Fa Nándor és Erőss Zsolt.

 

 

Archeotípusok a karrier szempontjábólA hős

Mindig bátran cselekszik, nehéz helyzetben is megtalálja a kiutat. Vonzódik a zűrzavarhoz, hiszen ott bizonyíthatja leginkább hősiességét. Kiáll meggyőződése mellett. Jól viseli a veszélyt, az izgalmakat, előfordul, hogy még élvezi is a kiélezett helyzeteket, amikor fordíthat pl. cége sorsán. Ilyenek a tűzoltók, a rendőrök vagy azok a cégvezetők, akik képesek vállalatukat megmenteni a csődtől.  Példa erre a típusra James Bond, Nelson Mandela vagy Carlos Ghosn, aki a csőd szélén álló Nissant két év alatt nyereségessé tette.

 

Archeotípusok a karrier szempontjából

Az ártatlan

A jóság és a tisztaság bajnoka. Célja a boldogság, rá jellemző a gyermeki ártatlanság. A szerzetesek, apácák idézik ezt a típust vagy a szentként tisztelt emberek. A Disney filmekben Hófehérkében és Bambi alakjában jelenik meg, és Tom Hanks is az ártatlan típust testesítette meg Forrest Gump szerepében. Az üzleti világban a természetes összetételű termékek készülnek ennek jegyében, pl. gyümölcslevek, bőr- és hajápolási termékeket forgalmazó vállalkozók öltik magukra az ártatlanság jegyeit.

 

Archeotípusok a karrier szempontjából

 A bohóc

A bohóc látszólag remekül érzi magát, mindig mókás és vidám. Eközben azonban fontos mondanivalója van, szerepe nem kockázatmentes. Ki meri mondani, amit mások nem, és így nagy befolyásra tehet szert. Gyakran megszegi a szabályokat, megeshet, hogy provokálja környezetét, és rámutat a visszásságokra. A személyi titkárok ehhez a típushoz sorolhatóak, és Ronald McDonald, a McDonald’s reklámfigurája szintén a bohóc archetípus megtestesítője.

 

 

Archeotípusok a karrier szempontjából

 A szerető

Érzéki örömökre vágyik, a szerelmet keresi. Olyan társasággal veszi körül magát, akikhez érzelmileg kötődik. Rajongása tárgya nemcsak személy, hanem termék is lehet, például valamilyen parfüm, ruha, édesség. Ehhez a típushoz tartozik sok divatmodell, popzenész és író, a hollywoodi sztárok többsége. Az üzleti világban Coco Chanel a típus egyik képviselője, aki nemcsak híres divattervező, hanem gazdag férfiak szeretője is volt.

 

 

Archeotípusok a karrier szempontjábólA varázsló

A varázsló feladata az átváltoztatás, és hogy előbbre vigye a világ ügyeit, miután megismerte a világegyetem törvényeit. Semmilyen párhuzam, jel vagy összefüggés sem kerülheti el a figyelmét. Ehhez a típushoz tartoznak a plasztikai sebészek és azok a vezetők, akik váratlan sikereket varázsolnak cégük élén. A varázsló archetípust képviseli Harry Potter és Paolo Coelho: Az alkimista című regényének hőse is. Szintén varázslatosan működnek a reklámokban a tisztítószerek, amelyek egy pillanat alatt eltüntetik a szennyeződést.

 

 

Archeotípusok a karrier szempontjábólAz átlagember

Szeret jóban lenni mindenkivel, szívesen alkalmazkodik. Úgy jó, ahogy van. Az üzleti világban az átlagember az a vezető, aki mindenkivel szót ért. Nem veszi túlzottan komolyan saját személyét. Kedveli a népszerű sportokat, és ennek köszönhetően is könnyen tud kapcsolatokat kialakítani. Az üzletkötő is ehhez a típushoz sorolható. A portástól kezdve az irodavezetőn át a főnök titkárnőjéig mindenkivel nyájas, így könnyű a dolga, ha üzletet akar kötni. A szórakoztatóiparban Bruce Springsteen és Robbie Williams testesíti meg ezt a típust.

 

 

Archeotípusok a karrier szempontjábólAz uralkodó

Kezébe veszi az irányítást, és rendet tesz a zűrzavarban. Sikeres és prosperáló céget, szervezetet vagy családot kíván létrehozni, de közben fél, hogy megfosztják a tróntól. Gyakran dolgoznak olyan épületben, amelyeket dór oszlopok díszítenek, és az antik kultúrát idézik. Ezt a típust testesítette meg Nagy Sándor és Margaret Thatcher, valamint a SAP szoftvergyártó cég, mivel nagyvállalatok vezetőinek nyújt segítséget az irányítás kézben tartásához.

 

 

Archeotípusok a karrier szempontjábólA betyár

Lázadó, aki megszegi a szabályokat. Jellemző rá a vállalkozó szellem, szakít a hagyományokkal, hogy valami újat hozzon létre. Ilyennek tekinthető a Rolling Stones, Madonna vagy Jack Nicholson. Az Apple Computer szintén ehhez a típushoz sorolható, mivel indulásuk kezdetén megkérdőjelezték az uralkodó IBM egyeduralmát. A Skype pedig lehetővé tette az ingyenes telefonálást, ezzel komoly veszélyt jelentve a telefontársaságoknak.

 

 

Archeotípusok a karrier szempontjábólA bölcs

A bölcs segít megérteni a világot. Ilyen volt Platón vagy Konfuciusz, és bölcs Edward de Bono gondolkodáskutató is, aki 62 könyv szerzője. Ehhez a típushoz sorolhatóak az egyetemek és egyéb képzőintézmények vagy például a szoftvergyártó cégek szoftverfejlesztési igazgatói.

 

 

 

 

Munkánkban valószínűleg egy vagy két archetípust személyesítünk meg. Akik jól ismernek bennünket, azok bizonyára ránk ismernek bennük.

 

Sikerült magadra ismerned?

 

Karrierrel kapcsolatos kérdésekben szívesen állok rendelkezésetekre.

 

Üdvözlettel:

 

Gutai Márta

hr tanácsadó, coach

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: Smaragdliget Tanácsadó Műhely, Aktivátor coaching és szervezetfejlesztés

 

Felhasznált irodalom: John Purkiss, David Royston-Lee - Énmárka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: kedd, 27 január 2015 14:00
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449